До безсмъртието остават 20 години

GTA-RACER

New Member
Рей Курцвейл, световно известен учен и автор, смята, че светът - такъв, какъвто го познаваме, ще бъде неузнаваем след 20 години.
Една от промените, които, според него, са възможни, е, че учените най-накрая могат да открият безсмъртието, пише profit.bg.
"Аз и много други учени смятаме, че след около 20 години ще разполагаме със средствата да препрограмираме телата си, така че да спираме, след което да обръщаме ефекта на остаряването," пише Курцвейл в The Sun. "След това нанотехнологиите ще ни позволят да живеем вечно. В крайна сметка, нанорботи ще заменят кръвните клетки и ще вършат тяхната работа хиляди пъти по-ефективно."
Курцвейл, сред чиито почитатели са Бил Гейтс и Бил Клинтън, изказва и редица други твърдения, като например, че хората ще могат да заменят всички свои органи с изкуствени. Той твърди, че ще можем да се гмуркаме надълбоко с часове, без да имаме нужда от кислород, и да пишем цели книги в рамките на минути, благодарение на напредналите нанотехнологии.
Виртуалният секс също ще бъде нещо обичайно в не толкова далечното бъдеще.
"Компютърните технологии и нашето разбиране на гените (нашите телесни софтуерни програми) се ускоряват с невероятни темпове," пише той. Неговата теория за Закона на ускоряващата се възвращаемост предполага, че предстои напредък от "един милиард пъти" в технологично отношение в рамките на следващия четвърт век.
"На практика, времето, необходимо за удвояване на технологичния напредък, постоянно намалява," обяснява Кевин Бейли от Inc.com. "В определен момент прогресът напредва неимоверно много спрямо времето. Напредъкът в технологиите, за който някога са били необходими 20 години, сега отнема десет, след това 5, след това 2.5, след това 1.25, след това 0.75 години и така нататък".
Курцвейл смята, че в момента едва започваме да се възползваме от възможностите, които изкуственият интелект може да предостави, а напредъкът ще става все по-голям. Ние вече използваме малка част от него, за да приземяваме самолети и да търсим в Google.
"Тези технологии въобще не трябва да изглеждат нереални," казва Курцвейл. "Нашите телефони в момента могат да правят неща, за които преди 20 години не сме си и мечтали, че са възможни. Когато бях студент през 1965 г., единственият компютър в моя университет струваше 7 млн. паунда и беше огромен."
Курцвейл заключава: "Можем да очакваме свят, в който хората се превръщат в киборги с изкуствени крайници и органи."


Източник

Добре би било и аз да поживея около 1000 години, просто ми е интересно как ще се развият технологиите, какви компютри ще излязат, предполагам и връзката на интернета ще е с терабитове свръхскоростна... Но много малко хора ще могат да си позволят това - първия който ще опита е Бил Гейтс. В никакъв случай няма да допуснат който и да е да си увеличи живота, защото това означава пренаселване, в следствие на което ще се застрои всичко зелено за да има жилища, но преди това ще започнат да се изчерпват ресурсите - храна, вода. Освен ако наложат забрана на раждаемостта, те не че и сега не вкарват вещества в храните които причиняват стерилитет на мъжа и жената, с цел намаляне на популацията.

До някъде е добре да има безсмъртни хора - запазват се поколения с морал, качества и способности в научните технологии, като същите тези хора ако доживеят примерно 1000 години, през това време те ще придобият още по голям опит в това и ще допринесат в нови открития и научни прогреси. До като голяма част от новите поколения са точно обратното - не ги влекат науки и технологии, а само пороци, и с нищо не са полезни, мързи ги да учат и работят, освен да се надрусат и направят някоя глупост. Но смятам че е добре от първите хора които изброих да има запазени, за да върви науката и технологиите напред.
 
От: До безсмъртието остават 20 години

не бързайте да се радвате :D
това ще е достъпно само з анякой, невъзможно е да стане толкова досттпно, че за всички да има (по причини за които всеки може да се сети)

така, че всеки които чете в моимента това - няма да ви огрее :p
 
От: До безсмъртието остават 20 години

"The Gods envy us. They envy us because we’re mortal, because any moment might be our last. Everything is more beautiful because we’re doomed. You will never be lovelier than you are now. We will never be here again."
 
От: До безсмъртието остават 20 години

Wow много доволно да живея 1000 години ако знам че ще живея толква няма да имам мерак за деца :D ще си осиновя ако трябва
 
От: До безсмъртието остават 20 години

Човешкото същество в болшинството от случаите е много вредно и то най-вече за себе си и за себеподобните си. Единствено късият живот спира човека да не се развие прекалено много във вредността си и така да навреди сериозно на себе си и на останалите около него. Не вярвам, че ще се създаде технология за безсмъртие. За доброто на човечеството бих желал да се окажа прав. Отделно, че Земята си има капацитет, който и в момента е пред превишаване. Не съм сигурен дали ако случайно се появи такава технология бих я приложил върху себе си. Все някога човек се изчерпва и трябва да си отиде за да даде път за тези след себе си.
 
От: До безсмъртието остават 20 години

Абе вие книги не четете ли, че се радвате на стари идеи, като ученички на ....
Много слънчаса форума на последък... Да пуска гугъл нов пач, че да стане интересно пак.
 
От: До безсмъртието остават 20 години

И на кой му трябва да живее веччно.. След 300 години ще си отегчен до смърт:)
 
От: До безсмъртието остават 20 години

И на кой му трябва да живее веччно.. След 300 години ще си отегчен до смърт:)
Много възрастни хора не си отиват заради болести, а просто защото така са решили. Когато човек си е свършил работата на този свят, просто решава да си отиде. Така нареченото "отегчен до смърт" се случва много преди 300-те години.
 
От: До безсмъртието остават 20 години

Ако си богат ще се отегчиш преди 100
 
От: До безсмъртието остават 20 години

Интересна тема. Иначе има ли сред вас някой преживял Near Death Experience? Вярвате ли в прераждането?
 
От: До безсмъртието остават 20 години

Спокойно бе хора, на нас простосмъртните никой няма да даде безсмъртие. Нали планетата ще се пренасели за отрицателно време.
Ако въведат строг контрол по 1 дете на двойка, тогава може и да има някакъв шанс, но как да накараш мангустите да не раждат.
 
От: До безсмъртието остават 20 години

Вярвам във вечността на човека (т.е. смъртта не е край). Дори в нашият материален свят съществува закон за запазване на енергия, който гласи, че никаква енергия не се губи - тя просто преминава от една в друга форма. На пръв поглед този ми възглед би трябвало да ме отведе към теорията запрераждането, но всъщност не е съвсем така. Не е задължително това преобразуване да е циклично (т.е. аз смятам, че не е). Може просто да е отклонение от равновесието на системата и след някой друг век нещата да преминат отново в равновесното си положение.
 
От: До безсмъртието остават 20 години

Ако не се лъжа Шекспировия Хамлет не се е самоубил, тъй като е предполагал, че смъртта не е края.
 
От: До безсмъртието остават 20 години

И на кой му трябва да живее веччно.. След 300 години ще си отегчен до смърт:)

Айде... айде сега... нека да си говорим истината :wink: - на всеки тайно му се иска да доживее над 100 години, даже и над 300 години и то да е в силите си както в момента, а не съсухрен изнемощял дядка. Ама виж братле, това ще могат да си го позволят само най богатите хора на планетата, а те са една малка шепа. Никой няма да допусне всеки да стане безсмъртен - това значи гибел за цялото население на Земята, защото е ясно какво ще се случи.
 
От: До безсмъртието остават 20 години

Абе вие книги не четете ли, че се радвате на стари идеи, като ученички на ....
Много слънчаса форума на последък... Да пуска гугъл нов пач, че да стане интересно пак.

Тео не бъди чак толкова прекален "реалист". :) Не знам какво разбираш под слънчасване, но по този въпрос за дълголетие отдавна се работи, и нека да погледнем от научна гледна точка, а не от фантастичната. Правят тестове от преди много години, това не е новост, учените са направили първите тестове поне преди 15 години, като са открили начин как да се спре гена на стареенето на клетките. Има и други начини но не ги казват. Аз пък по себе си съдя, че няма човек който да не му се живее айде да не кажа вечно, ама поне неколкостотин години, и да е в силите си, а не едва мъчещ се старец. Рано или късно ще бъде постигнато това, но няма да е достъпно за хора като нас, а само за определени личности.
 
От: До безсмъртието остават 20 години

Който вярва в това и иска... Има 20 години да стане "определена личност".
Ако не му стигнат, значи файда от него особена няма, тъй че да живее 500 години е некакси природно неоправдано :).
 
От: До безсмъртието остават 20 години

Дори в нашият материален свят съществува закон за запазване на енергия, който гласи, че никаква енергия не се губи - тя просто преминава от една в друга форма. Н

Това че нищо не се губи, отдавна са го казали тибетските монаси. Просто се преминава от едно състояние в друго - водата в пара, облак и пак вода, дървото като изгори не изчезва а става на пепел, или като изгние също не изчезва, а се слива с почвата и т.н.

Интересна тема. Иначе има ли сред вас някой преживял Near Death Experience? Вярвате ли в прераждането?

Възможно е и да има нещо подобно. Доста хора съм чувал да казват че когато са ходели някъде по света, определени места които посещават за пръв път им се струват познати. И обратно - в средата в която са израснали ( държава, град, обноски и отношение на хората около тях ) пък им се струват чужди. Бях чел някъде че човек няколко пъти се преражда, и накрая преминавал към вечния живот. Щом човек се е преродил - значи трябвало още да учи и даде от себе си. Даже от същото място което четох, там пишеше че доста страници в Библията липсвали, и точно там пишело за прераждането преди вечния живот. И едва ли не християнството криело че имало прераждане, защото говори само за вечен живот. Не знам дали е така, просто четох разни неща.

Имало някакъв вид хипноза, но забравих как се казваше... Всъщност подлагат те на тази хипноза, и разбираш какъв си бил в предишния живот и къде си живял, дори от какво си умрял... ама как беше името на този вид хипноза... забравих. Даже било малко опасно да се подлагаш на тази хипноза. Четох го от Magicaura ама не мога да го намеря.
 
От: До безсмъртието остават 20 години

Ами ако не се лъжа се нарича Past life regression.
 
От: До безсмъртието остават 20 години

"В крайна сметка, нанорботи ще заменят кръвните клетки и ще вършат тяхната работа хиляди пъти по-ефективно."

До някъде е добре да има безсмъртни хора - запазват се поколения с морал, качества и способности в научните технологии, като същите тези хора ако доживеят примерно 1000 години, през това време те ще придобият още по голям опит в това и ще допринесат в нови открития и научни прогреси.

Безсмъртието е наболяла тема за онези, които не вярват в него по естествен начин. В повечето случаи се измислят нови технологии, достъпни за облагите на материалистите и тези, които могат да си ги позволят :) Естествено е интересно да задоволим любопитството си за промените след 1000 години, но да си наноробот следва да се лишиш от много удоволствия и най-вече от чувствата.

Интересно ми е да се постигне метод за предотвратяване на просеца на стареене по природен път - ако можехме да забравим, че се намираме във времева зона, час, дата, ден, седмица... Вероятно има начин, но с вътрешна мисловна нагласа :)
 
От: До безсмъртието остават 20 години

Абе вечно няма как да стане. Пък тва да те превърнат в робот си е малко тъп живот, а и не ми се вярва да стане тва.
 

Горе