Идея: Не внасяш за здраве, няма лична карта

GTA-RACER

New Member
Хората, които не плащат здравни вноски, да бъдат лишени от административни услуги като например издаване на лична карта. Към тази своя депутатска идея се върна Десислава Атанасова в качеството си на министър. Тя предложила подобен регламент още преди години като народен представител от ГЕРБ и смята да го предложи отново на дебат. "Затворът не е добра мярка. Дори административните санкции и лишаването от здравноосигурителни права не работят. Затова хората без здравни вноски трябва да бъдат накарани да плащат чрез лишаване от други права. Ако нямат лична карта, това ще ги лиши и от социални помощи", обясни пред Дарик радио новият здравен министър.

"Трябва да има много каси и пациентът да има избор. Моят вариант е да има един задължителен стълб, където ще бъде основният момент, както и един задължителен допълнителен, както е в сферата на социалното осигуряване, разясни Атанасова, но направи уговорката, че е нужно задълбочено обсъждане. Според нея до края на мандата на ГЕРБ здравната вноска няма да се увеличава.

Смята, че е добре цените на лекарствата да се съпоставят с 26-те държави в ЕС, а не с част от тях. Имало идея и да се свали надценката на търговците, но ДДС за лекарствата нямало как да се намали.

Предстояла проверка за какво са били похарчени 440 млн. лв., прехвърлени от бюджета на здравната каса към министерството. (24часа)

Изочник: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1294543

Доживях да чуя и поредната глупост която е made in Bulgaria! Добре, а да попитам аз с какво ще си платят осигуровките хората които са безработни и едва намират пари за хляб и колкото да съществуват ? Ами работниците от Мадан които от месеци не са получавали заплати, с какво да си плащат осигуровките ? Значи ли това че и те няма да имат граждански права ? Ами българите които живеят в чужбина, и се връщат за 2 седмици веднъж годишно и се осигуряват в съответната държава в която живеят, защо трябва да плащат и тука ? Или май целта е да прихванат тия които живеят в чужбина, да заробят и те да плащат. И какво ? Когато българите живеещи в чужбина се върнат в България да си подновят личната карта, ще им се откаже за това че са се осигурявали в чужбина ? Това е антисоциално, антихуманно - да те лишат от граждански права. Мисля че МВР няма да допусне подобно нещо. Това си е потъпкване на гражданските права. Личната карта е документ който е собственост на държавата, и даже би трябвало по конституция да се издава беплатно на безработните и ощетени хора. Чл. 2. (Изм. - ДВ, бр. 82 от 2009 г.) Българските лични документи са собственост на държавата. Чл. 4. (1) Всеки български гражданин има право на документ за самоличност.
 
От: Идея: Не внасяш за здраве, няма лична карта

Тия са уникални тъпаци просто! Нямат аналог.:)

428727_10150615825244889_179911419888_8757585_1086822280_n.jpg
 
Последно редактирано:
От: Идея: Не внасяш за здраве, няма лична карта

Напред към сивата държава! 1237370396981.gif
 
От: Идея: Не внасяш за здраве, няма лична карта

така ли ще накарат хората ? :| т'ва има ли го някъде?
 
Ако искат може и на разстрел да ги карат ако не си купуват вафли.
То толкова абсурд има, че чак умът ми не го побира. Човек не си плаща здравна осигуровка или защото няма възможност (безработен) или защото не счита тази услуга за полезна (недоволен от качеството). Ако не се вдигне качеството на здравеопазването и ако човек не бъде убеден, че това (здавните услуги) е полезно, трудно ще бъде изнуден да плаща поредния излишен разход.
 
Re: От: Идея: Не внасяш за здраве, няма лична карта

така ли ще накарат хората ? :| т'ва има ли го някъде?
Естествено, че го няма как ще накараш на сила някой да си плаща здравните осигуровки. Не може да накараш някой да си плаща на сила нещо, което реално е толкова зле, че губи смисъл даже и да съществува. Аз последно време ползвам услугите на частния сектор и грам смисъл не виждам да наливам в нещо кухо като здравната ни система. Каквото и да правиш винаги стигаш до частния сектор. :)

Ако го направят, ще ги осъдят на бързо. Виждали сме го и преди. :) Глупостта на едни е възможност за други. :)
 
От: Идея: Не внасяш за здраве, няма лична карта

и кво, къде е логиката? картата има 10 години срок на валидност,осигуровките май само за послендите 3 трябва да сиплатил, за да си върнеш правата - 7 години са си пак кяр :D
 
Re: От: Идея: Не внасяш за здраве, няма лична карта

и кво, къде е логиката? картата има 10 години срок на валидност,осигуровките май само за послендите 3 трябва да сиплатил, за да си върнеш правата - 7 години са си пак кяр :D
Не знам какво смяташ, но това няма да мине, защото звучи абсурдно. Вместо да се тюхкаме, може да организираме залагане (без паричен елемент, за да не ни припишат незаконна хазартна дейност) дали и кога (ако да) ще бъде сменен за пореден път новият здравен министър.
 
От: Идея: Не внасяш за здраве, няма лична карта

Не се впрягайте тази е прелетна птица, макар че чупи тъпомера още в началото

Някъде прочетох че и банкови сметки искала да запорира за неплатени здравни вноски.

Така ще е докато на някой Българин не му писне и не им запорира поне 500 грама тротил в някоя данъчна служба или подразделение на НАП, а защо не и направо в централите или министерствата.......де този късмет де8)
 
От: Идея: Не внасяш за здраве, няма лична карта

Няма полза от тия здравни, защото пак ни карат да си плащаме, и ни дават разни направления. Един пример с един приятел който щеше да остане сляп за малко: въпреки че си внася редовно здравните момчето, той плати около 20 000 лв. за операцията на двете очи с лазер. Каза какво е името на това очно заболяване, много рядка болест била, срещала се 1 на 10 000 човека, но я има. Първо заболява едното око, а после хваща и другото, като постепенно оставаш сляп до пълна тъмнина. Момчето се наложи да тегли заем за тази операция, защото нямаше от къде да вземе пари, и сега ще има го изплаща години наред, че нали трябва да върне заема с лихвите... Както и да е, важното е че сега е напълно добре и го спасиха за това че взе мерки навреме, иначе щеше да остане инвалид в тъмнина... Но по принцип съм чувал че очни операции с лазер са много скъпи. Дразня се от това че като си плащат хората здравните, пак ги смучат да си плащат. Всъщност кои хора са без право на лични карти: осъдените затворници когато влизат в затвора, им взимат личните карти, международни паспорти, карти за МПС. С една дума държавата се превръща в един огромен затвор - нямаш право на лична карта, нямаш право да кандидатстваш за работа даже и за чистач, нямаш право на лечение, нямаш право да гласуваш, нямаш право да се ожениш, нямаш право на нищо! А българите които живеят зад граница, и когато им изтече срока на личната им карта, и дойдат в България да си я подновят - ще получат отказ за това че не са плащали здравните си, от което следва че вече не са граждани на България, което за мен си е чиста дискриминация на живеещите в чужбина. Аз през живота си съм оставал само веднъж без паспорт когато бях в казармата, тогава нямаше още лични карти а паспорти, е имахме военни книжки което пак е документ за самоличност. Ама какво се чудим от решението на тази, вижте и само прическата каква е - ами това си е прическа на комбайнерка, на комсомолка. През 50-те години е било модерно с такива прически да ходят комсомолките, комбайнерките. По новините като я даваха, ако си спомняте какво каза тя: "Идвам с тежката артилерия" ! Не знам какво разбира под "тежка артилерия" жена която си няма понятие какво всъщност е артилерия, и то жена която не е ходила в казарма. Има късмет че не живее в Израел или северна Корея, че в тия държави и жените служат в армията, че тогава изобщо няма да иска да чуе думата "артилерия".
 
От: Идея: Не внасяш за здраве, няма лична карта

А българите които живеят зад граница, и когато им изтече срока на личната им карта, и дойдат в България да си я подновят - ще получат отказ за това че не са плащали здравните си, от което следва че вече не са граждани на България, което за мен си е чиста дискриминация на живеещите в чужбина...

Признак на саморазрушение на държавата. Лична карта безплатно си правя в чужбина - след като собствената ни рептилска система ни прогонва, ще бъдем граждани на емиграцията.
 
От: Идея: Не внасяш за здраве, няма лична карта

Поредната простотия. Ама тия дето по принцип не си внасят осигуровките и нямат лични карти ги лекуват без пари.
 
От: Идея: Не внасяш за здраве, няма лична карта

Мисля че и тая няма да се задържи дълго на поста си, ще излети като предните. Като прочетох коментарите под статията, забелязах че хората са много гневни. Не знам колко прост човек трябва да бъде, за да провокира омраза срещу себе си! В този свят 2 неща нямат край - вселената и човешката простотия която ходи по хората, а не по гората и животните!
 
Мда, ще е поредната минала от там и за малко. :) Всеки следващ идва с гениална идея и си тръгва с провален пост. Ако бях суеверен, щях да си помисля, че тегне някакво проклятие върху този пост, но не съм и не вярвам много много на случайни неща. Еми те хората се дразнят, че слагат индивиди явно не за там и им е писнало от здравната реформа и всичко около здравеопазването. Но е факт, откакто го има не работи добре и всеки следващ на поста не може да се справи с това. Този е кой??? Може би 4тия. Загубих им бройката вече. :)
 
От: Идея: Не внасяш за здраве, няма лична карта

Нови гениални мисли :lol:

Административно обслужване само при платени здравни вноски
Код:
http://www.novatv.bg/news/view/2012/04/10/29133/Предложение:-Административно-обсужване-само-при-платени-здравни-вноски/

ПП: Очаквам следващото предложение да е да ни продават храна в магазина само срещу бележка за платени здравни осигуровки. :lol:
 
Re: От: Идея: Не внасяш за здраве, няма лична карта

Нови гениални мисли :lol:

Административно обслужване само при платени здравни вноски
Код:
http://www.novatv.bg/news/view/2012/04/10/29133/Предложение:-Административно-обсужване-само-при-платени-здравни-вноски/

ПП: Очаквам следващото предложение да е да ни продават храна в магазина само срещу бележка за платени здравни осигуровки. :lol:

Колко умно, колкото и това с парното. Аз не се притеснявам от глупостите им, то и тази милата ще е за малко, като гледам какви мъдри мисли има.

Май стана практика здравния им министър да е променлива. :)

Ама като ги гледам какви са капацитети всичките, то как да се класираш като константна величина, нали?
 
От: Идея: Не внасяш за здраве, няма лична карта

Първи етап: Не внасяш за здраве - няма лична карта.
Втори етап: Не внасяш за здраве - лишат те от гражданство.
Трети етап: Не внасяш за здраве - длъжен си да дариш органите си на тези, които си внасят.
 
Re: От: Идея: Не внасяш за здраве, няма лична карта

Първи етап: Не внасяш за здраве - няма лична карта.
Втори етап: Не внасяш за здраве - лишат те от гражданство.
Трети етап: Не внасяш за здраве - длъжен си да дариш органите си на тези, които си внасят.

Четвърти етап: Ако все още си жив дължиш обезщетение, защото не си се грижил добре за здравето на органите си
Пети етап: Продължаваш да дължиш здравни осигуровки нищо, че нямаш лична карта и гражданство
 

Горе