Кажете за Украйна де :D

От: Кажете за Украйна де :D

Путин е едно жалко Сталино-подобно пинчерче, което желае да поробва страни по подобие на САЩ. И докато американските братя действат изкустно и винаги намират удобна причина да се окажат прави във военните си и политически действия(синдрома на очарователния измамник), Путин я дава типично по руски - като пиян казак посетил дискотека. Правата на народа се държат от управниците, така е било с крепостните селяни, така е било със пролетариата, така ще бъде и със руските федерати. Путин се опитва да вкара във адската си машина на подчинение всички околни държави и няма да спести кръв, пари и позор, за да го стори...
Да не би Путин да запали тоя конфликт?
 
От: Кажете за Украйна де :D

Току що прочетох, че наемници от Сирия се бият по улиците на Киев. Ако е така, положението никак не е розово. И се чудя в този случай що все още армията и полицията ги галят, а не са ги измели. Още повече, че е явно, и че има и западна намеса, което си е намеса във вътрешните работи на една страна.

Дай линк..........
 
От: От: Кажете за Украйна де :D

Дай линк..........

Не искам да давам линк на тоя сайт, но ето адреса, на новината: blitz.bg/news/article/246641
 
От: Кажете за Украйна де :D

Благодаря, доста интересно :)
 
От: От: Кажете за Ук

.........
 
Последно редактирано:
От: Кажете за Украйна де :D

Направо ще се замразят сите, когато юанът стане трета световна валута (не че чисто икономически вече не е). А Русия и САЩ ще почнат да се тепат още от химна:

[video=youtube;JBDFX2nTu5c]http://www.youtube.com/watch?v=JBDFX2nTu5c[/video]
 
От: От: От: Кажете за Украйна де :D

Е, Георги Димитров ли го запали. Разбира се, че лисицата Путин и неговата амбициозна политика да наложи контрол над Украйна и всички останали бивши Съветски републики. А за сирийските наемници е ясно, американците най-вероятно са ги пратили, явно новата студена война отново започва, но този път между 3 сили - САЩ, Русия и Китай...
Какво да налага контрол на Украйна, след като 1/3 от Украйна е населена с руснаци, а украинската икономика зависи от руската, да не забравяме доставките на газ. Путин си отстоява интереса, протестите ги запали запада, а не Путин.
 
От: Кажете за Украйна де :D

Всъщност 2/3 руснаци, 1/3 поляци. Понеже тук е български форум, то кримските татари може да не ги броиме нито към едните, нито към другите, тъй като могат да се сметнат за българи.

През 9-ти век, след като новгородският княз Олег освобождава днепърските земи от хазарския Каганат, Рюриковичите пренасят столицата на Русия в Киев, а Владимир приема христианството като държавна религия. Киев е майката на Русия (Киевска Рус), градът-символ, обединил мъдростта и агресивността на азиатците, идващи от Изток, търговските умения на викингите, спускащи се по реките от Север, и земеделското усърдие (+ безхаберие) на местните славяни.

По сегашните украински земи следват битки с половците, делби, обединения и т.н. които ще пропусна. Руските князе почват да се изнасят в по-спокойни райони.

През 13.. и някоя си година Великото княжество Литовско се обединява с поляците в борбата срещу кръстоносците.

През втората половина на 15 век възниква казачеството. Казаците почват да се борят с полските магнати, но в крайна сметка литовски гетман завзема Киев. Казаците са принудени да се обърнат за помощ към Русия, което води до руско-полска война. Войната завършва с премирие, земите източно от Днепър отиват към Русия, а западните към Полша.

През 16.. Османската империя завзема полските земи. Русия и Турция сключват премирие с граница по Днепър.

Реч Посполита се разделя между Русия, Австрия и Прусия. Долните части остават под контрола на Кримското ханство. След руско-турската война (17..) тези територии минават под контрола на Руската империя, която почава активно да ги заселва с гърци, сърби, немци и евреи.

В същото време конфликтите в Галиция (под контрола на Австро-Унгария) между поляците и русините (сегашно самонаименование - украинци) продължават. Следват едни културни мачкания (австрийците премахват руския език от училищата, а царска Русия пък не признава украинския език. книгите на украински език почват да се издават вече само на територията на Австро-Унгария.

По време на Първата световна война Русия завзема Галиция. След ВОСР (1917) Украина решава да съществува като самостоятелна държава и излиза от състава на Русия. Руснаците почват масови репресии и украинците решават да се обърнат за помощ към Германия. В резултат германците въвеждат войските си в Украина. След като болшевиките ги побеждават, то се образува УССР (Украинска република в състава на СССР). На територията на Галиция след разпада на австроунгарската империя се образува ЗУНР (Западна Украйна). Почва война на украинците с поляците в резултат на което през 1919г. Западна Украйна бива завсета от Полша, Румъния и Чехословакия.

През 1920 почва Съветско-полската война. В резултат Беларус и Украйна се разделят между Полша и съветските републики, влезли през 1922г. в Съветския Съюз. Западна Украйна влиза към Полша, Буковина - към Румъния, а Закарпатието - към Чехословакия.

След началото на Втората световна немските войски завземат цяла Украйна. Част от украинците ги подпомагат, защото се борят за независимост от Съветския Съюз и от полонизацията, провеждана от поляците в западните части. Водещ е Степан Бандера, освободен от полски затвор при завземането на Полша от Германия. Врагове на бандеровците са руснаците, поляците и евреите и затова те подкрепят фашистите.

След края на войната нещата вече са по-широко известни за всички.
 
От: Кажете за Украйна де :D

BTW, разкриха гадния случай, дето го показваха на всички - как гадните милиционери се гаврят с гол протестиращ. Един от "милиционерите" забравил да си скрие лицето и го разпознали - оказа се шеф на охраната на един от водачите на «Батькивщина». Не можаха да открият в клипа и де е Кабмина. Все едно, да се показва видео с гавра на жълтите павета, а да не се вижда сградата на Народното Събрание.

http://www.argumentum.info/post/74413587345

Слаба работа се оказа. В момента дори киностудиите в Катар и Кувейт предлагат много по-добро качество тип холивудски екшън. Имат много по-добра техника, разбира се, но и режисьорите и операторите също не трябва да се дънят по такъв глупав начин. При развитието на съвременните технологии мутрата на този щяха да я засекат и идентифицират дори от Глонасс.
 
От: Кажете за Украйна де :D

"Червените кратуни" също е забавен термин.

В политическото пространство (в повечето страни то обикновено се дели на леви, център, десни) Путин е горе-долу на мястото на Иван Костов. Не искам да обиждам Путин, но просто този пример е най-подходящ за тукашната аудитория. Един от най-големите му противници е Комунистическата партия (В Русия тя не е забранена както в Щатите, например) на Зюганов.

Излиза, че подръжниците на Путин (червените кратуни) са център-дясно, върли защитници на пазарната икономика. Има и социален фактор и политика (пенсии, образование, здравеопазване), но това е нормално за богата държава и би било редно да е така - това не омаловажава пазарнта ориентираност.


Червени кратуни отразява едни хора дето обичат да се изживяват като диктатори. Путин е такъв щото се врътка вече 15 мандата с Медведев - въпреки че никой не го иска и продължава да фалшифицира избори, за да се задържи на власт. А иначе икономическата политика на червената кратуна Путин се изразява в това да поддържа напрежения в Сирия и Иран, за да може цената на петрола да е висока и Русия като голям износител на петрол да печели от високите цени на петрола.

Имайки предвид че вече на всички им писна от Путин - то ежегодно има изтичане на капитали от Русия в рамките на около 50 милиарда долара годишно. Пари на тяхната олигархия, която някак си я е страх да си държи парите, спечелени от износ на ресурси да си държи парите в Русия.


В България червена кратуна се употребява за представителите на националистите и социалистите (включая и ДПС) които освен да лъжат и да крадат не правят нищо друго.
 
От: От: Кажете за Украйна де :D

Имайки предвид че вече на всички им писна от Путин - то ежегодно има изтичане на капитали от Русия в рамките на около 50 милиарда долара годишно. Пари на тяхната олигархия, която някак си я е страх да си държи парите, спечелени от износ на ресурси да си държи парите в Русия.

Кои са тези "всички" ? Ако са тези, които изнасят, то и аз изнасям - нормален процес на инвестиции + диференциране на рисковете, разбираем за всеки руснак, случил на социалистически и демократически революции. По-елементарно казано, купуваш виличка в Подмосковието, но купуваш и къще у Лондон - дори до къщето в Кенсингтън-Челси стигаш по-бързо от Москва отколкото до подмосковната виличка. За осигуряване на топли старини (зимата в Москва се стъмва в 3 следобед и е мрачно, друго си е слънчицето) купуваш и в България дори - имотите по Черноморието са по-евтини от гараж в Теплый стан. Но това не означава, че съм против Путин.
 
От: Кажете за Украйна де :D

BTW, след десетина дни почва Олимпиадата. Ще има десетки хиляди европейци, американци, азиатци и т.н., дошли заради спорта. Но мислиш ли, че няма да се заинтересуват какво става и в другите региони (Олимпиадата няма как да не е реклама) ?

Тези, които минат по безвизовия режим ще могат да обикалят по Русия с речен транспорт. Тези с визовия ще имат право да обикалят навсякъде. Е мислиш ли, че на много хора покрай спорта няма да им е интересно да видят с очите си (а не по новините и медиите) как живеят руснаците извън Сочи или Петербург примерно? И не се ли замисляш какво ще стане с твоите опуси тука след като по света разберат, че в цяла Русия е добре, а не само по столиците?
 
От: Кажете за Украйна де :D

Червени кратуни отразява едни хора дето обичат да се изживяват като диктатори. Путин е такъв щото се врътка вече 15 мандата с Медведев - въпреки че никой не го иска и продължава да фалшифицира избори, за да се задържи на власт.
Интересно, ще ми кажеш ли в ЕС има ли избор за президента на ЕС. Евроизбори за президент. Смисъл, някой избира ли го или някой го назначава? Това е щото говориш за диктатори. Чакам отговор.
 
От: Кажете за Украйна де :D

Надявам се, разбираш какви са разликите в правомощията на президента на ЕС и на президента на Русия. Единият няма почти никакви правомощия. Германия също има президент, който се избира от парламента и никой не гласува за него. :)

Или пък ние като гласуваме за президент, който почти няма правомощия. И колкото и малко правомощия да имаше сегашния парламент му ги реже - щото не е от техните. До момента му взеха да назначава шеф на ДАНС и му взеха да избира Избирателната комисия (според новия изборен закон).

Та гласуването за президент има смисъл, ако е президентска република както е в Русия. В другите случи няма особено значение.



Няма ли да си обновиш картичките?

И източната част се разбунтувала и тя не иска Янукович - що ли?
 
От: Кажете за Украйна де :D

Ти нали беше демокрад, човек на принципа. Питам те - демократично ли е избран президента на ЕС или не е? Като няма значение, за какво го избират въобще?

Колкото до другата ти информация, давай с линкове. Такива неща не октривам, обаче видях че в някои градове бивши военни излизат срещу демонстрантите и възстановяват реда. Най-добре е, който има някакво инфо, да пуска линкове директно, за да можем да прочитаме и оригиналните статии.
 
От: Кажете за Украйна де :D

Според един мой приятел, който е украинец протестиращите против сегашното правителство за сравнително малка част от населението, така че подобни тематики са доста докачлива и крехка тема на дебат.
 
От: Кажете за Украйна де :D

Аз съм си дал линка. Важи всеки ден, показват се и се разискват най-новите събития от най-различни по позиция анализатори (украинци, руснаци, есци, американци, араби и т.н.) и е 24 часа онлайн.
 
От: Кажете за Украйна де :D

Почна се с "революцията изяжда децата си". Днес във Лвов (Западна Украйна) бандеровците превзеха сградите на властта и пребиха предишните "еврореволюционери" (които владееха тези сгради след като ги завзеха преди дни).

Не че това е нещо неочаквано от историческа гледна точка. И националсоциалистите на Хитлер организираха Нощта на дългите ножове, когато изтепаха всички останали десни. В България в по-мек вариант сегашните десни (доколкото може да се говори за десни в България) също се самоунищожиха взаимно и не могат да съберат и 5% общо, докато в края на 20-ти век правеха митинги от Плиска до Орлов мост.

Мижитурката Янукович махна Азаров (който действително пазеше украинските интереси и се противопоставяше разумно както на Москва, така и на Брюксел) и назначи Арбузов, който си е направо проруски настроен. Вкара в правителството и оня дребния галфон от протестиращите (не му помня името, не е Кличко).

Да е честито на еврокомисарите и Щатите. В момента анализират това, което им цитира Путин на срещата Русия-ЕС вчера. Че европейските телевизии не са забелязали как свещеник в Западна Украйна призовавал хората да тръгват към Киев с аргумента "не ни трябват негри, москали и жидове". За москалите на ЕС и Щатите не им пука, обаче за негрите и евреите ще се впрегнат със сигурност. Полша също си спомни как бандеровците изколиха над 120000 поляци.
 

Горе