хората пишат на клавиатури от поне 200 години, това им е вродено, но говорят на машини от няколко години. вероятно жените първо ще възприемат тази технология
а, само си лафим никой не знае накъде ще поеме технологията, но трябва да бъдем гъвкави. Силата винаги е била в разнообразието, не в монопола на една технологияНе ща да споря с теб, щото си прав, ама и ти много добре знаеш че 80+ % от трафика е от мобилни устройства без клавиатури а точно там масово се използва войс сърча
Още от времето на пандите и пингвините, спрях да се интересувам от оптимизация, ама сега ми се вижда по-спокойно и сякаш времето е благоприятно за побутване на сайтовете.
До тук добре, ама никъде не намирам ясна систематизирана информация за добри практики и работещи техники към тази година. Всичко е някакъв талаш от предположения и остарели схващания от когато още аз се занимавах с това, а съм сигурен, че нещата вече не са такива.
Ще нахвърлям някои мисли, ако може хората с по свежа информация да допълнят нещо или да отхвърлят някое твърдение като грешно.
Отрицателни:
- Поголовно добавянето на сайта в директории не работи
- Сателитните сайтове са опасни и безполезни
- Сателитните мрежи са опасни и безполезни
- Много линкове от нискокачествени сайтове са опасни и безполезни
- Линковете от директории за статии са безполезни
- Дублираното съдържание в различни сайтове вреди
- Дублираното съдържание в самия сайт също вреди
- Малко или никакво съдържание няма стойност
- Добавянето на съдържание в сайтове за споделяне на стати (примерно svejo.net) няма стойност
- Размяна на линкове с релевантни сайтове е безмислено
Положителни:
- Количеството на линковете не е от значение, важно е качеството
- Линковете от най-авторитетните директории имат тежест
- Линковете от основните социални мрежи имат тежест (соц. сигнали)
- Дълги статии (над 1000 думи) са с предимство пред другите, при равни други условия
- Уникалното съдържание все още има тежест
- УРЛ на статията е важен
- Купуване на релевантни линкове от авторитетни сайтове е рентабилно
- Скоростта на зареждане влияе положително на оптимизацията
- Мобилната версия на сайта е важна за общото класиране и класирането при търсене с мобилни устройства
Със сигурност има още какво да се допълни, но ще спра до тук. Всеки който може да потвърди, отхвърли или добави някое твърдение, ще се радвам да го видя в темата.
Ползва се много
статистиката е че до 2020 над 50% от търсенията ще са с глас
Аз лично се съмнявам, че хората ще искат да говорят на машини. Ще мине цяло поколение, няма да е 2020година Осноевен проблем при гласовото търсене е , че хората не искат други да чуват това, което говорят.
Едно клипче по темата зa SEO от днес. Убеден съм, че SEO-то, само по себе си, губи ефикасност - затова и SEO оптимизаторите масово говорят за SEO + социални медии. В крайна сметка, става дума за цялостен маркетинг, а SEO-то, като инструмент в кутията на майстора, има своята роля.
Хахахах...... Добре преведи си абревиатурата, просто е... SEARCH ENGINE OPTIMISATION - ПРИНЦИПНо това включва всички възможни похвати ( социални мрежи, медии, разпространение, приятели, мрежа от линкове и т.н. и т.н. ) И все още на топа си седят само гугъл инструментите, дори по-малко важност носи тяхната собствена социална мрежа. Докато всичките техни тулове са в плюс, всичко останало е след тях... по реда на номерата за правилната оптимизация. Това някой ''много оргинален'' го е измислил в тоя клип.... Изобщо дори не е малка намесата, напротив сега е още по-важна оптимизацията, защото е по-трудно да се лансираш сред хилядите а в много ниши дори милиони сайтове.....! А това е доказано, че дори само с платена реклама във фейса и Адуърдс, НЕ помага! Все пак гугъл, освен от адуърдс, печелят и от нас със платените тулове и т.н. и бизнес щуротии, за които НИЕ им докарваме клиенти.... Двупосочен бизнес С годините обаче си мисля, че не всички ще могат да се справят, ще издъхнат много сайтове, доста оптимизатори също заради претрупването... Все пак никой не иска да плаща за нещо, от което няма да има полза.. Големите сайтове с утвърдени места, ще станат доста и малките трудно ще навлизат...... Но до тогава все още има време Пазете си клиентитеЕдно клипче по темата зa SEO от днес. Убеден съм, че SEO-то, само по себе си, губи ефикасност - затова и SEO оптимизаторите масово говорят за SEO + социални медии. В крайна сметка, става дума за цялостен маркетинг, а SEO-то, като инструмент в кутията на майстора, има своята роля.
Микрофонът му е за 10 лв. от Уеб камерата. Супер досадно е, чува се и някакво потупване. Несериозно.На 20 секунда го затворих и при това имах интерес от подобно видео....Как си мислите, че ще накарате някой да изтърпи да гледа една картинка 5 мин с общи приказки незнам...?
Аз познавам лично няколко човека, с които работя и са мъже, които използват постоянно гласовото търсене, честно казано и не е далеч моментът наистина това да се ползва все повече. Даже други, които не подозираха за тази опция в андроид телефоните си, са впечатлени и за секунди се научиха и им хареса. Аз лично все още съм консервативен, защото търся по точно определени изрази и не желая някой да ми ги изменя, тъй като съм наявно поне към този момент как да намеря по-бързо онова, което търся, а не да си губя времето в търсене и разглеждане на резултати.хората пишат на клавиатури от поне 200 години, това им е вродено, но говорят на машини от няколко години. вероятно жените първо ще възприемат тази технология