Chris007
Active Member
Екипите на HAARP в Аляска, Европа, Русия, Китай и Индия харесаха това...Ще има Ai, който да прави прогноза на земетресения, цунамита и други бедствия, като обработва данни.
Екипите на HAARP в Аляска, Европа, Русия, Китай и Индия харесаха това...Ще има Ai, който да прави прогноза на земетресения, цунамита и други бедствия, като обработва данни.
Госпожата по физика НЕ харесва товаЕкипите на HAARP в Аляска, Европа, Русия, Китай и Индия харесаха това...
Нали изрично съм написал, че го броя от първи клас нататък.
А от какви мислиш че е писан?Бетер индиец е кода му.
Това че си вързал едно апи и си направил 3 вюта в джанго не те прави програмист.Не, брат.
Времето, което би ти отнело зависи изцяло от това колко ти сече пипето и релано абсолютно всеки нормален човек може да се научи пише код за между 1г. и 3г. Няма двуцифрени числа.
Повечето добри програмисти са без официално образование, но това е друга тема.
Това че си вързал едно апи и си направил 3 вюта в джанго не те прави програмист.
То пък какво общо има айсикютоКога съм казал, че аз съм програмист? Не ме слагай с орките.
Споделих само, че абсолютно всеки с IQ > 90 може да пише код, да работи като програмист ако има желание и ако е нужно да сменя професия ще му трябват 1-3г. в зависимост от личния му когнитивен капацитет.
Знам, че не ти допада този факт, но така стоят нещата.
според теб*Знам, че не ти допада този факт, но така стоят нещата.
според теб*
Бързата реакция е точно нещото с което компютрите се справят по-добре. Адекватното анализиране на ситуацията е сложното. При състезание с дрон нямаме изненади (като дупки по пътищата, които почти не се виждат). Така дори специално написан софтуер може да те победи, който не е нужно да е ИИ. Между другото при формула 1 отдавна това се е правило (докато нямаш в близко бъдеще някой за изпреварване автомобилът сам си се движи по трасето и то по-добре, отколкото ако пилота го управлява), но вече е забранено от правилата и колите трябва да ги управляват пилотите непрекъснато.Някой някъде ми беше казал, че ИИ няма как да замести човека при дейности като шофиране, защото изисквало бърза реакция и не помня какво още. ИИ успя да бие професионални пилоти на дрони в състезание.
Системата се казва Swift и е разработена от университета на Цюрих. Статията отдолу е много интересна според мен.
Аз самия съм фен на хобито и съм участвал в такива състезания с радиоуправляеми самолети и дрони. Изобщо не е лесно.
For the first time, AI dominates humanity's best in a real-world sport
High-speed drone racing has just had a shocking "Deep Blue" moment, as an autonomous AI designed by University of Zurich researchers repeatedly forced three world champion-level pilots to eat its dust, showing uncanny precision in dynamic flight.newatlas.com
Бързата реакция е точно нещото с което компютрите се справят по-добре.
Адекватното анализиране на ситуацията е сложното. При състезание с дрон нямаме изненади (като дупки по пътищата, които почти не се виждат). Така дори специално написан софтуер може да те победи, който не е нужно да е ИИ.
Между другото при формула 1 отдавна това се е правило (докато нямаш в близко бъдеще някой за изпреварване автомобилът сам си се движи по трасето и то по-добре, отколкото ако пилота го управлява), но вече е забранено от правилата и колите трябва да ги управляват пилотите непрекъснато.
Моят опит с ИИ от последните няколко месеца, без да навлизам в подробности, е че няма дейност, с която ИИ след подходящо обучение да не може да се справи по-добре от хората. Единствено е нужно малко време, за да може да се разработят точните приложни аспекти на системите с ИИ, тоест, да се научим как да използваме пълния им потенциал. Това, което е достъпно към момента е на практика нищожна част от максималните възможност. Ако сравним ИИ с хората, в момента ИИ е на 5-6 години, но ще порасне с 20 години за по-малко от 5 години, според мен. Може да стане и по-бързо.ИИ няма как да замести човека при дейности като шофиране
Самолет излита, набира височина, компютърен глас съобщава:
- Уважаеми пътници, това е първия в историята на човечеството полет напълно управляван от компютърна система под Windows. Летим на височина 11000 метра, всички системи работят нормално, температура на въздуха минус 15 градуса, минус 15 градуса, минус 15 градуса...
Инак сериозно - аз не бих си доверил живота на софтуер, който се пише в Индия за по-евтинко.Излита самолет. Пътник отваря лаптопа си, диалог с Windows:
"Открито е ново устройство:"Боинг 747". Конфигуриране?