Украйна - Русия какво ви е мнението

Особено nandibandi ми звучи добре и дори в реалния живот бих й казвал така. Nandi понеделник-петък, bandi - събота и неделя. А ако съм й ядосан тогава - nandibandi.
Нанди Банди ми беше измислено от малката ми племенница, когато проговаряше. Първо започна да ме нарича Нана, след това мина на Нанди, а после започна да го римува с Банди. И те така те...
 
  • Haha
Реакции: OSH
Там обръщението "Нандиня" е актуално в моментите на снижена симпатия.
Така ли било??? Никога не бих допуснала, че наричайки ме така, човекът изпитва неприязън. o_O
 
По-лошо, едни от най-близките ми хора се обръщат към мен с Нанде. Банди също може да мине към фамилното, въпреки че оригинално звучи като сметките, дето си откриваме в едни финансови институции. ;)
Както и да е.
 
Последно редактирано:
Ето: робите се следя един друг, предават се, приучени на доносничество от Партията Майка кърмилница тям свята ! Гоят мечтае да е агент от 6-то (в америка - от ЦРУ)! Той няма друг цел и идеал по-светлий, освен да души гащите на брата си и през щората му да надзърне. казано е:

"Който следи - сам ще бъде следен; и който дири - сам ще бъде издирен; и предаден на нечестивите украински нацисти да гние в азовсталското подземие вовеки!"
И още:
"Те [дирещите, спотаени в храстите] вече получиха своята награда!"
И ОЩЕ:
"Стенанията [на следотърсачите нечестиви] се чуваха вовеки от Геената огнена!"

Покайте се, юзери недостойни.
 
rebe.jpg

По време на своето ръководство равин Менахем Мендел Шнеерсон успява да сближи повече хора с евреите, отколкото всички религиозни водачи от настоящото поколение взети заедно. Методите му бяха напълно иновативни, невиждани досега в еврейските организации. Изглежда, Ребе използва всяка възможност, технология, преса, обществено влияние, за да постигне това, което е постигнал. Привидно умиращото хасидско движение, изцедено от кръв, се превърна в мощна сила, чието влияние се усеща от милиони хора. Ребе изгради безпрецедентна мрежа от клонове в Хабад по целия свят. Хиляди негови последователи се разпръснаха по всички краища на земята и, както каза един от най-големите израелски равини: „Където и да отидете, ще намерите две неща – Кока-Кола и Хабад. И дори там, където няма Coca-Cola, има Хабад.”
Покайте се, юзери недостойни.
Можете да прехвърлите средства за подкрепа на работата на еврейската общност в Днепропетровск по сметката: в гривна/в долари/в евро
 
Последно редактирано:
Тайланд винаги ми се е струвал леко шит място за живеене, не разбирам кво му харесват.

Има ли нещо по специално което не ти харесва или имаш някакви впечатления ?

На мен първия критерии ми е да е топло през зимата. Втория е Белият Хетеросекуален да не сложен като опресор и основен враг в доминиращата идеология. Третия държавата / съюза да е в икономически бум с ръст на населението без изкуствена миграция - всички членове да завяват че подържат ASEAN центрична политика на растеж пред политика на заради идеология - да не вземат да си убият икономиката щото някой не поддържал общите ни ценности - дава ми повече спокойствие за бъдещето.
 
Игор Стрелков-Гиркин
Бивш военен министър на проруските сепаратисти в ДНР. "За съжаление, при всички тези факти трябва честно да кажа, че "специалната военна операция" се провали напълно", добави бившият полковник от ФСБ."

гледах скрииншотовете на кадрите и да мисля че имат два часа разлика поне заради ъгъла на сенките.
За уж движещия се труп (който във видеото с по-висока резолюция се вижда, че не се движи) веднага изкарахте 20 клипчета от руските телеграми. Сега уж пак има фейк, а няма един "дебънк" по тия канали. Това говори, че това със сенките е само във вашите глави.
 
Яка статия!
"В социалната платформа Reddit потребител с името marquizdesade подканва българите да му задават въпроси, свързани с доскорошната му работа. А тя е не каква да е: поддържане на сайт за фалшиви новини."
С як автор: Автор Мина Киркова

Смътно нещо ми се завъртя в главата, бях чувал за нея отнякъде...











Mina-Kirkova.jpg



източник:

Добро момиче е Мина. Липсва само Яворов.
Ти си истински разследващ журналист!!!
 
Има ли нещо по специално което не ти харесва или имаш някакви впечатления ?

На мен първия критерии ми е да е топло през зимата. Втория е Белият Хетеросекуален да не сложен като опресор и основен враг в доминиращата идеология. Третия държавата / съюза да е в икономически бум с ръст на населението без изкуствена миграция - всички членове да завяват че подържат ASEAN центрична политика на растеж пред политика на заради идеология - да не вземат да си убият икономиката щото някой не поддържал общите ни ценности - дава ми повече спокойствие за бъдещето.
Съвсем повърхностно ми е мнението и може да се игнорира :)

Твърде много народ, попрецакана природа, прекалено топло и твърде много меланин :rolleyes:
 
В Киев завършиха стенописа "света Джавелина"
Стенописът е отпечатан върху сградата на адреса на дизайнера на самолета Антонов, 13, в квартал Соломенски.
На него е изобразена Богородица, държаща в ръцете си преносимия противотанков ракетен комплекс О-148.
1653477580_mlv7m4_628df03398b387_73462812.jpg
1653477588_mlv7m4_628df03398c367_11495480.jpg

1653477521_mlv7m4_628df03398a236_82305827.jpg

 
Я да си вдигнат ръцете всички, които тайничко се надяват Китай да нападне Тайван?

giphy.gif
 
special-one.jpg
 
От тях ли си? За Китай ли си?
Не, хич не ми пука и за двете страни. :)

УаУУУУУ, уникално Дефка, как ти хрумна по дяволите???
А не е ли точно обратното?

Двойка, отивай почивай още малко.
Аз не го разбрах. Дефа надценява философските ми способности.
 
Уникално, Нигерийците от отбор геноцид по-добре да не гледат, че ще се тригърнат много лошо. Сите опорки на Лошия заминаха брутално.
 
Последно редактирано:

Няма спиране на напредъка. Дори не в Русия​

Биосигурност​

4 май
https%3A%2F%2Fbucketeer-e05bbc84-baa3-437e-9518-adb32be77984.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2Fbe82be35-83ac-4c3c-a98f-4eb1c4388f92_640x320.jpeg

Биологична сигурност: Децата жадуват за това!

В края на март федералната бавачка за ковид на Русия Анна Попова беше принудена
да капитулира пред много от своите гениални ритуали за запазване на здравето за училищата, включително „минимизиране на физическия контакт между различни класове“ и подреждане на бюрата за създаване на „зигзагообразни места за изпити“. ”

Това беше рискован гамбит — щеше ли да се справи руската здравна система, ако децата спрат да седят в зигзагообразни формации? — но понякога просто трябва да YOLO.

В някои региони обаче остана един жизненоважен аспект от режима за биосигурност на Попова: проверки на температурата.

На 25 март Министерството на образованието на Москва обяви , че докато повечето правила за вируса ще бъдат премахнати, на младежите ще продължат да се измерва температурата на входовете на училищата, за да се „предотврати разпространението на коронавирус“.

Властите в Санкт Петербург взеха подобно решение четири дни по-късно. Повечето ограничения ще бъдат премахнати, но температурните проверки в училищата ще останат.

Това е грижа за биосигурност, ясно и просто. Учениците в цяла Русия са обусловени да гледат на себе си като на потенциални биологични опасности, изискващи постоянни мониторинг и наблюдение. Те се обучават да вярват, че са заподозрени в епидемиологично предварително престъпление.

Започва с „безобидни“ температурни проверки, но води до вдъхновена от Gattaca биометрична контролна решетка. Знаем това, защото вече се случва (макар и в пилотна форма) в Русия.

В Киров (намира се на около 900 км североизточно от Москва) строителните екипи поставят последните щрихи на ново „умно“ училище , което ще разполага с устройство за „контрол на телесната температура“ на входа. Училището ще започне да приема ученици на 1 септември 2022 г., началото на следващата учебна година.

https%3A%2F%2Fbucketeer-e05bbc84-baa3-437e-9518-adb32be77984.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2F2672f79d-923e-47e5-9336-40d6de56ca16_793x708.png

Бъдещето на "анти-Давос" дойде.

В град Чебоксари местно училище „инсталира хардуерни и софтуерни системи за дезинфекция на ръцете с функция за измерване на телесната температура и разпознаване на лица“.

Според уебсайта на училището тази нова система за биосигурност е идеална за предотвратяване на всички видове заплахи за здравето – в миналото, настоящето и бъдещето. Ковид може един ден да ни напусне, но активираната от лицето система за дезинфекция на ръцете е тук завинаги:
https%3A%2F%2Fbucketeer-e05bbc84-baa3-437e-9518-adb32be77984.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2F74c79d11-e20d-4b44-9148-95fa1b808a54_480x640.jpeg

Пандемия: предотвратена!

В Самара властите разкриха ново училище, където „безопасността и комфортът на децата са на първо място“. Образователната институция, която отвори врати през есента на 2021 г., разполага с впечатляващ набор от високотехнологични джаджи за защита на здравето:

Как ще работи през учебната година: детето поставя магнитен ключ на вратата, за да влезе в училището, след което в залата отива до турникета, който идентифицира ученика. Същата Face ID система измерва температурата на всички ученици и им позволява да ходят на училище само когато са нормални. Ако температурата на детето е повишена, родителите ще бъдат извикани и помолени да го приберат. Сега се изработва механизъм, с помощта на който родителите ще могат да наблюдават детето през деня, да наблюдават движенията му.

Това училище ли е или биозатвор със средна сигурност?

https%3A%2F%2Fbucketeer-e05bbc84-baa3-437e-9518-adb32be77984.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2Fd3e2db6e-e257-4600-ba15-66fbbfd43602_653x715.png

https%3A%2F%2Fbucketeer-e05bbc84-baa3-437e-9518-adb32be77984.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2F055656d6-f1ed-40cc-a0cf-8de132081c1f_1116x564.png

„Има интерактивни бели дъски и роботи, включително робот, който позволява на учениците да посещават уроци от разстояние.“

Във Вологда, северозападна Русия, предприемчиво училище инсталира термовизионна камера през февруари 2020 г. - много по-напред от кривата:
https%3A%2F%2Fbucketeer-e05bbc84-baa3-437e-9518-adb32be77984.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2F149f2e44-c8e5-4c82-8679-356a6e13b630_820x784.png

„Термовизорът сканира всички, които влизат в училището. Ако телесната температура на човек е над нормалната, се чува сигнал и червеният цвят светва. Разбира се, за по-ефективна работа трябва да поставите турникет, така че децата да спират едно по едно пред сканиращото устройство.”

Пилотната програма очевидно беше огромен успех, което накара няколко други училища в града да приемат подобни системи за наблюдение.
https%3A%2F%2Fbucketeer-e05bbc84-baa3-437e-9518-adb32be77984.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2Fc00af19a-9813-4cd1-9e70-2c862ccedfc3_550x412.jpeg

Септември 2020 г.: „Термовизори успешно се използват за контрол на температурния режим на учениците на входа. В бъдеще ще оборудваме и други училища. Това е много важно за здравето на нашите деца.” ( източник )

Средно училище в Москва пое по подобен път, за да осигури общественото здраве, като закупи най-съвременен „термографски комплекс“.

Системата за разпознаване на лица може да наблюдава няколко души едновременно, което позволява на администраторите „своевременно да намерят [подозирана биологична опасност] в тълпа от ученици, за да го изпратят на допълнителен преглед или да се свържат с родителите му, за да го вземат“.
https%3A%2F%2Fbucketeer-e05bbc84-baa3-437e-9518-adb32be77984.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2Fbba67e10-6a32-4029-a615-c24b4d15d6da_640x320.jpeg

Инсталиран в края на февруари 2020 г. с цел откриване на „грип, ТОРС, тонзилит, пневмония, менингит и малария“. Сега с нас завинаги.

В Ямал, Северозападен Сибир, те имат блестящи отзиви за „безконтактен“ контролно-пропускателен пункт за биосигурност, инсталиран в училище през септември 2020 г.:
https%3A%2F%2Fbucketeer-e05bbc84-baa3-437e-9518-adb32be77984.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2F232ddf4b-71b3-4ea5-a484-ddf63a917ad3_689x731.png

„Когато системата идентифицира човек с температура над дадена норма, се задейства звуков сигнал.“

Най-добрата част на тази система е, че е „лесна за разширяване“:

„Терминалът за контрол на достъпа с лицево разпознаване и безконтактно измерване на телесната температура е необходимо технологично решение, което ще позволи на учениците и учителите да се чувстват в безопасност... Важно е да се отбележи, че в бъдеще терминалът за безконтактно измерване на температурата може да бъде използван и в периоди на други сезонни заболявания.
Освен това функционалността на системата е лесна за разширяване. Например да добавите модул за видеоаналитика и да го интегрирате в съществуващата система за контрол на достъпа до образователна институция“,
каза Александър Оболтин, директор на Ямало-Ненецкия клон на PJSC Rostelecom ... Когато системата идентифицира човек с температура над дадена норма се задейства звуков сигнал.

Терминалът измерва телесната температура с висока точност. Освен това с допълнително зададени параметри цифровото устройство може да следи спазването на маскения режим в училището. За тези, които не са сложили защитна медицинска превръзка, устройството ще даде препоръки чрез гласово съобщение относно спазването на задължителните санитарни стандарти за безопасност. Ако те не бъдат изпълнени, турникетът на входа на образователната институция няма да се отвори.

Това е само малка извадка от най-затрогващите примери за поддържане на биосигурност, които в момента се извършват в Русия.

Има ли доказателства, че тези видове системи за биосигурност се изоставят или дерайлират по някакъв начин? Не. Никой, който сме виждали.

Не можете да спрете напредъка, дори в суперсанкционирана, „анти-Давос” Русия.

Как се случи това?

Скрийте децата си.

-----------------------

Жалко, че така се получи: да постна веднага след ридитибой, не трябваше така да става. Това е съдбата.
(Той всичко, което харесва, е живташак. Хората, които харесва, дори да казват нещо правилно, просто са идиоти, изглеждат и говорят по идиотски. Погледни го тоя горе, нима не е дразнещ? Не, "уникално" е. Това е генетичната съдба, кво да правиш.)
 
Поздрав за чефо дебънкъра (може и разни правилни неща да говори, ма много дразни просто като човек.) 50 пенса бакшиш от мен за него!

Кралският монетен двор ще пусне възпоменателна монета от 50 пенса в чест на 50-ата годишнина на Pride UK. Тази монета е първият път, когато британската ЛГБТК+ общност е отбелязана в официални монети в Обединеното кралство и е част от по-широкия ангажимент на Кралския монетен двор към разнообразието и приобщаването.
1653328607_photo_2022-05-23_20-54-21.jpg


Между другото, гледам, че цветовете са като в новия аватар на римайндини. Цветовете на дъгата.
Да не би да ставаме свидетели на разкриването на нечия сексуалност?
Да не би да се пише форумна история?
ОЕмДжи, това би било твърде много дори за мен....Махам са.
 

Горе