Украйна - Русия какво ви е мнението

Награда за лидерство на Уинстън Чърчил
Награда за лидерство на Уинстън Чърчил
president.gov.ua

!!!
 
regnum_picture_165350287363881_normal.jpg

даласа
 
О, извинявам, объркал съм. Тва бил Риши Сунак, който с външният министър Лиз Тръс "влязоха в последния тур на изборите за нов лидер на Британската консервативна партия". Трябваше да се сетя, че е англосаксонец.

Лиз Тръс
Лиз Тръс

"Тя нарече Русия „държава измамник“ и подкрепи всички санкции, насочени към унищожаване на руската икономика. Тя е сигурна, че Путин ще загуби:
Тази умишлена инвазия, която нарушава международното право и много международни задължения, не може да бъде успешна. Путин няма как да не загуби. Ние правим всичко възможно, за да го спрем и да възстановим суверенитета и териториалната цялост на Украйна. Ще направим това, като подкрепим Украйна по време на период на неоправдана агресия, унищожим руската икономика и спрем военната машина на Путин и изолираме Путин на световната сцена."
 
"Китайският президент Си Дзинпин предупреди президента на САЩ Джо Байдън в телефонен разговор да не се намесва в ситуацията с Тайван, съобщи китайската агенция Синхуа на 28 юли.
КНР и Тайван

Ние категорично се противопоставяме на сепаратизма и външната намеса в делата на Тайван“, каза Си Дзинпин.

"Който си играе с огъня, със сигурност ще се изгори", цитира агенцията думите на китайския президент.

Както беше съобщено, телефонните разговори между Байдън и Си Дзинпин продължиха повече от два часа.

Припомняме, че ден по-рано група самолетоносачи на ВМС на САЩ се насочи към Тайванския проток."
---

..."каза Си Дзинпин", след като приключиха със "затварянето на 13-милионен северен централен град след 18 докладвани случая на омикрон"
(Каза парцала Гардиън, след като нищо лошо не каза за британската "реакция на кьовид".)
 
"Според докладите

2035 г. е и селяните по света — съжалявам, „лелеяни заинтересовани страни с нулева нетна стойност“ — се трудят по цял ден в местните си фабрики за съсиреци в замяна на цифрови жетони на централната банка, които могат да се използват само за закупуване на киш за крикет и бутилки от утоляващ жаждата иРНК сок.

Побързайте сега – вашите цифрови токени ще изтекат, ако не купите своя киш до 17:30 ч.

Не е нищо бляскаво, разбира се; но това е препитание...

Но изчакайте само секунда. Ако не обичате да ядете насекоми, не можете ли да кандидатствате за убежище в Русия?

Може би. Но всъщност: Не.
https%3A%2F%2Fbucketeer-e05bbc84-baa3-437e-9518-adb32be77984.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2F02822597-0a8f-40dc-ae8e-9def52fda7e2_958x277.png

Това не е заместването на вноса, на което се надявахме.

В Русия те предложиха да произвеждат продукти с хранителна добавка от щурци като част от заместването на вноса. Компанията за храна за крикет [компания-производитель сверчковой муки/компания за крикет брашно] вярва, че високото съдържание на протеин в добавката ще й позволи да се конкурира с месото.
Фуражните щурци се отглеждат в Чеховския район на Московска област. Фермерите казват, че щурците първо се евтаназират и след това се смилат на брашно. Това се случва, след като насекомите снасят яйцата си в торфеното блато.
Ръководителят на известната люпилня за щурци на Чехов беше цитиран да казва, че неговата вкусна паста от буболечки ще помогне да се гарантира „продоволствената сигурност в региона“. Което е много вярно, защото както всички знаят, Русия страда от сериозна липса на обработваема земя - всъщност почти няма земя.

В свое собствено предаване на тази вкусна история News.ru експертно обясни:
Вече няколко години светът обсъжда необходимостта от изоставяне на животинското месо и преминаване към протеини от насекоми под предлог за борба с намаляването на въглеродните емисии. По-специално, по-ранни учени откриха, че скакалците, мравките и гъсениците съдържат огромно количество антиоксиданти и могат да станат пълен заместител на месото.
Но дали Русия ще премине изцяло към насекоми или наполовина, или само към малко насекоми?

Твърде рано е да се каже. Но определено има поводи за оптимизъм.

През май 2022 г. Lenta.ru съобщи за създаването на първата в страната ферма за крикет в Новосибирск; Брашното за крикет на заведението беше обявено за здравословна и рентабилна добавка за храна за животни.

Така че за период от по-малко от три месеца преминахме от „щурците са за добитъка“ към „щурците са за вас . Отново измамен?
https%3A%2F%2Fbucketeer-e05bbc84-baa3-437e-9518-adb32be77984.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2F214cc088-ae1b-4e99-bb4e-302c9a37f2cc_1393x833.png


Добрата новина е, че Русия забрани любимото изкуствено месо на Бил Гейтс миналата година като част от безкрайната санкционна война. Лошата новина е, че Русия разработва свое собствено изкуствено месо:
В края на 2019 г. за първи път в Русия беше отгледано изкуствено месо. Разработката е извършена от завода за хранителни съставки в Очаковски. Експериментаторите оцениха получените 40 грама говеждо месо от петриево блюдо за 900 хиляди рубли. Те обещават да намалят себестойността на производството, така че до 2023 г. лабораторното говеждо месо да се появи в магазините.
В Русия можете да опитате зеленчуково месо в TGI Friday's, Pizza Hut и Teremok. Можете също така да закупите полуфабрикат в магазини за хранителни стоки: Azbuka Vkusa, Globus, Vkusville.

Както и да е. Не могат да те принудят да ядеш гювеч от крикет, нали? Спорно.

 
"Според Туитър Чубайс е избягал от Русия през март и сега живее в постоянен страх да не бъде насечен до смърт с брадва за лед.

Вярно е, че той напусна Русия; но при какви обстоятелства?

Може би никога няма да разберем. Но наистина не изглежда, че Чубайс се притеснява от необяснимо падане от прозорец или нещо подобно - защото наскоро даде интервю за ТАСС, в което разкри, че все още активно участва в развитието на „възобновяемата енергия“ в Русия:

„Моята цел не е поста председател на Асоциацията за развитие на възобновяемата енергия (ARVE), а самата индустрия за възобновяема енергия в Русия. Докато помагах на този пост, аз го задържах. Когато стана ясно, че моята смяна ще помогне на възобновяемата енергия, аз лично инициирах смяната на съпредседателя. Това също е важно, защото очаквам атака срещу възобновяемата енергия в Русия. И въпреки че е професионално необосновано, ще бъде политически мотивирано. Оставам член на президиума на ARVE и в това си качество ще продължа да подкрепям възобновяемата енергия в Русия“, каза той пред ТАСС във вторник.

Какво точно е ARVE? От сайта на групата:
Асоциацията за развитие на възобновяемата енергия (ARVE) е организация с нестопанска цел, представляваща интересите на участниците в сектора на възобновяемата енергия в Русия и водеща дейности за създаване на благоприятен инвестиционен климат и насърчаване на използването на възобновяеми енергийни източници в Руската федерация. .

ARVE е водещата експертна и комуникационна платформа в Русия в областта на енергетиката, базирана на възобновяеми енергийни източници.

Ние ще обединим широк кръг от заинтересовани страни , включително генериращи компании, разработчици на проекти за възобновяема енергия, производители и доставчици на оборудване, изследователски центрове и финансови институции, с цел съвместно осигуряване на формирането на надеждна институционална среда и ефективна инфраструктура за инвестиции в сектора на възобновяемата енергия.
Организацията има офис в Москва, а списъкът на членовете й включва Руснано, държавната компания,
която почти фалира под ръководството на Чубайс.

Какво ли означава това.

Вицепрезидентът на Руската търговско-промишлена камара, клуб от 40 000 бизнес предприятия, също активно практикува зелено вуду, Максим Фатеев, написа следното магьосничество за опазване на околната среда на 21 юли 2022 г.:
https%3A%2F%2Fbucketeer-e05bbc84-baa3-437e-9518-adb32be77984.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2F88882eac-897c-477d-a75c-982fc244678b_1312x863.png

Какво има предвид Фатеев под „приемане на нова форма“? Търпение, агънце, скоро ще разбереш...

Някои сочни откъси:
В допълнение към външната писта има изисквания и за руския пазар. Онзи ден в рамките на форума „Силни идеи за новото време“, организиран от Агенцията за стратегически инициативи, се проведе специализирана секция, посветена на екологичните технологии. Беше отбелязано, че стратегията на VEB.RF предвижда, че всички проекти, в които VEB Group участва, трябва да отговарят на стандартите ESG в методологията на SDG [Цели за устойчиво развитие]. Така един от основните инвеститори у нас определя принципите на ESG като важни и актуални.
Според нашите оценки това се дължи преди всичко на факта, че целите за устойчиво развитие са насочени към всеки един от нас, гражданите. Да подобрим нивото и качеството на нашия живот, да решим екологични и социални проблеми, да изградим модели на управление, базирани на фокус върху хората като основна ценност .

Ето защо, според нас, тази тема е актуална за среден, малък и дори микро бизнес. Защото това са преди всичко хора, граждани на нашата страна. И така тази тема продължава да бъде във фокуса на вниманието на цялата система на Търговско-промишлената палата на Руската федерация. Търговско-промишлените камари в регионите активно взаимодействат с предприемачите, включително за да ги информират за основните тенденции и основните принципи на дневния ред на ESG. […]
Според нашите оценки е необходим интегриран подход, който ще помогне за решаването не само на климатичните проблеми, но и на социалните проблеми, задачи за промяна на системата на възприятие и управление на бизнеса.

Климатичната програма за малкия и средния бизнес не е просто отчитане, одит на въглеродния отпечатък и изчисления за намаляването му , това е набор от мерки, които влияят върху качеството на живот на човек, неговото мислене
. Неслучайно все по-активно се обсъжда въпросът за развитието на образованието в областта на екологията от училищната програма към бизнес образованието.
Големите компании разработват отделни програми, включително в сътрудничество със системата на средното и висшето образование, а водещите университети в страната откриват отделни магистърски програми по устойчиво развитие. Това е интегриран подход, който ще ускори решаването на задачите за опазване на околната среда и реагиране на изменението на климата. И всичко това е невъзможно без участието в процеса на всички стопански субекти, бизнес асоциации, научната и експертна общност.

Водещите руски бизнеси не само рецитират ESG заклинания, но и призовават образователната система на страната да се присъедини към техния култ, така че бъдещите поколения да могат да продължат своя кръстоносен поход за устойчиво развитие.

Но има още (разбира се).
https%3A%2F%2Fbucketeer-e05bbc84-baa3-437e-9518-adb32be77984.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2F107d0524-1072-48f1-9eb2-fe8120b9bf57_950x645.jpeg

Слава Богу.

На 4 юли Сбербанк обяви, че е разработила „нови инструменти“ за оценка на съответствието на ESG в Русия. Защото сега, когато западните ESG бавачки ги няма, как руските фирми ще получат своите сертификати за устойчивост?

Греф чу виковете ви за помощ; не се страхувайте, Греф е тук:
„Сбербанк участваше активно в тази програма и преди, сега преосмислихме, разбрахме какво трябва да се направи и пускаме на пазара редица практични инструменти, които могат да се използват точно сега, те вече са готови. Първото нещо, за което исках да говоря, е екологичното снабдяване, това е аспектът, който позволява на голям брой компании да участват в дневния ред на ESG“, каза [Иван Барсола, изпълнителен директор на дирекцията за дневния ред на ESG на Сбербанк].
Според него чуждестранните инвеститори, които бяха двигател на дневния ред, представители на ESG инфраструктурата и международните сертифициращи органи наскоро са напуснали Русия. Местните компании са изключени от ESG рейтингите. Всичко това наложи редица трудности при изпълнението на дневния ред.
Барсола каза, че инструментът за зелени обществени поръчки позволява на клиентите на стоки и услуги да поставят допълнителни изисквания към доставчиците в дневния ред на ESG и да ги оценяват според методологията, разработена от Sber. Фирмите от своя страна получават сертификат за съответствие.
https%3A%2F%2Fbucketeer-e05bbc84-baa3-437e-9518-adb32be77984.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2Fbd8d4376-882d-4859-87c0-d2e79e9221a3_594x377.png
 
"Европа, която се готви за пълноценно ембарго върху руските въглища, което влиза в сила през август, се насочва към нетрадиционни доставчици. Една такава страна износител е Казахстан. За периода от януари до май той е доставил 1,5 милиона тона въглища на страните от ЕС. Това е почти двойно повече от сумата за цялата 2021 г. Това, както пише "Комерсант", става ясно от данни на Евростат."

Брей, тоя Казакстан.
 
"...В Европа също се смята за груб ход, че изпомпването на газ през "Северен поток" се намалява до 33 милиона кубически метра на ден, 20% от проектния капацитет. Причината е спиране на друга турбина за планов ремонт. Както пише телевизионният канал PolitSatirKa , Западът подозира, че истинската причина е в войната, но няма доказателства, всичко е в рамките на съществуващите договори. Авторите на канала свързват пристигането на бившия канцлер на Германия Герхард Шрьодер в Москва миналата седмица именно с предстоящите преговори.

"Европа продължава да твърди, че Путин се нуждае повече от него, отколкото Путин, но междувременно се готви да намали потреблението на газ. Оптимално - с 15%, но не за всички, а само за елита. Испания и Португалия се договориха за себе си намаление от 7 процента. Унгария изобщо отказа да подпише споразумението. Както беше съобщено, решението може да бъде преразгледано и за страни, чиято индустрия зависи от газа. Списъкът на страните все още не е разкрит", пише телевизионният канал PolitSatirKa.

И ние имаме газ в нашите апартаменти, който е по-евтин, отколкото в Европа, и ще има и цифрова инфраструктура, която ще направи жилищните и комуналните услуги по-скъпи, може би на моменти. ТЦ "Постправда"обръща внимание на факта, че Министерството на строителството, жилищното строителство и комуналните услуги изпрати проект на документ до съответните ведомства, според който се предлага да се включат разходите за създаване и поддържане на „цифрова инфраструктура“ в индустрията за топлоснабдяване и водоснабдяване в тарифата за топлина и вода. Изпълнението на инициативата, според Postpravda, ще изисква около 393 милиарда рубли и ще натовари тежко крайните потребители, което ще доведе до увеличаване на общото плащане за жилищно-комунални услуги (HCS) над инфлацията. Освен това има сериозни опасения, че създаването и поддържането на „цифрова инфраструктура“ ще бъде в ръцете на монополист, за когото се твърди, че е подкрепян от Игор Ротенберг, руският милиардер, най-големият син и наследник на Аркадий Ротенберг:

Наблюдателите смятат, че бенефициентите на такава инициатива вероятно ще бъдат вицепремиерът Марат Хуснулин – отговарящ за жилищното строителство и градската среда, както и министърът на цифровото развитие, комуникациите и медиите Максут Шадаев – пряко отговорен за „цифровизацията“. Индустрията вероятно ще бъде в ръцете на монополист - компанията "Модерни радиотехнологии" (SRT) - разработчик на предаване на данни от "интелигентни измервателни уреди" към счетоводната система на Министерството на цифровото развитие, комуникациите и масите Медия, използваща радиотехнология LPWAN и протокол XNB.

Марат Хуснулин и Максут Шадаев забиват първата кирка в нова златна мина. Министерството на строителството предложи да се закачи на руснаците под формата на нов ред в сметките за жилищно-комунални услуги за разходите за „цифровизация на индустрията“ ," отбелязва ТК "REDACTED P6 (КОТËЛ #6)".

До момента апетитите на дигитализаторите са около 400 милиарда рубли. До 2030 г. Собствениците на апартаменти ще плащат всичко. Със сигурност цифрата ще се увеличи с времето и най-вероятно многократно. Авторите на канала „REDACTED P6 (КОТЕЛ № 6)“ пишат, че мнозина вече задават въпроси в духа - „етично“ ли е да се извършват такива схеми по време на войната?"

Малко по-различно от патриотичните държавни изказвания звучи, ама карай да тече (газта). Навярно тва е "цената на устойчивото (и модерно) развитие".
 
И преди да се събуди Мастър Римандо, започвайки серията си от по 2-3 суперинтересни поста на всеки 10-20 минути (ако се събуди с детския си гъс нагоре), които всички четат, още едно неинтересно нещо:
---

ИЗВЪРШВАЩО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ДИГИТАЛНИЯ QR КОД ИДВА: ПЪРВО ГАЗ, СЛЕД ТОВА ГОРИВО И ХРАНА
27 юли

Това беше публикувано под следното заглавие: „Брюксел призовава страните от ЕС да намалят потреблението на газ с 15% от 1 август до края на март 2023 г.“, но за тези, които четат внимателно, това се върти около въвеждането на цифрово нормиране . Вероятно трябва да помислим какво се случи в Шри Ланка миналата седмица. Изведнъж вече не беше възможно да се зарежда гориво без QR код, който всъщност е нищо повече от ваучер за дигитално разпространение, което е въвеждането на кредитна система.

Тук говорим за предварителния етап на социална кредитна система, в която се проверява потреблението на всички граждани. Това ще започне с консумацията на газ. Потреблението на газ от електроцентралите вероятно се прехвърля към гражданите и фирмите и се отчита като процент потребление.

Ако все още готвите на газ или ако отоплявате къщата си с газ, тогава вие сте губещият, но ако готвите на електричество, все още имате данък върху потреблението (защото електричеството ви идва частично от газова централа). Ако имате термопомпа, вашият нетен газов отпечатък е най-нисък и можете да се справите с вашия бюджет за нормиране. Не беше ли точно това, което еврокомисарят Франс Тимерманс искаше в рамките на целите за климата?

Това вероятно ще разгледа и броя на стаите във вашата къща и броя на жителите. Ако сте съжителстваща или семейна двойка и имате три спални и едно дете, живеещо у дома (защото например най-голямото вече е започнало да учи и се е преместило в студентска къща), тогава всъщност имате една стая повече (а и прекалено голям разход на газ) и може да се наложи да вземете украински бежанец в дома си, съответстващ на изчисления газов отпечатък на вашия дом. Не искаш ли това? Тогава трябва да сте на студено.

И това вече е въвеждането на система, която лесно може да бъде разширена до цифрово дозиране на бензин и дизел. Само ако не беше толкова глупав да си купиш толкова силно замърсяваща кола. Можеше да отидеш до банката за кредит за Tesla и да си малко по-отговорен към климата!

Конкретно това ще бъде организирано по следния начин: Трябва да изтеглите приложение за нормиране (което, разбира се, стои на рафта от дълго време), в което вашият DigiD е свързан с приложението, така че държавата да знае точно какво вашите приходи и разходи са, но също и съставът на вашето семейство. Въз основа на лимита на консумация, изчислен за вас, след това ще можете да зареждате гориво с това приложение. Трябва да имате предвид, че ако (например) имате право да зареждате само 50 литра дизел на месец (защото това е изчислено за вас), тогава ще стигнете до застой.

Може да забравите за опитите да получите допълнително гориво чрез приятел или познат. Те самите са в същото приложение и няма да ви предоставят оскъдното си количество гориво.

И това е само началото. Защото ако (напълно инсценираната за тази цел) война в Украйна (плюс селските протести и други действия) тогава доведе до (желаните) празни рафтове в супермаркетите, също ще бъде изчислено колко храна всъщност ви трябва. След това това се свързва със същото приложение за дажби и така можете да купите точно достатъчно за семейната ситуация, която е изчислена за вас.

Това незабавно е чудесен начин да сложите край на тези мудни чревоугодници, които, ако е необходимо, смятат, че могат да се справят със затлъстяването, като ядат твърде много месо, и можете да продадете това добре като допълнителен положителен страничен ефект за премията на вашата здравна застраховка.

Правилно ли сте направили всичките си инжекции и бустер инжекцията? Тогава вероятно имате малко повече на ваше разположение, защото тогава имате „по-малък риск от инфекция“ и можете да пътувате повече.

Накрая всичко е комбинирано в една система, което го прави хубаво и ясно. Ето! Там сте пакетирали системата си за социално кредитиране в приложение за дажби. Приложението ще получи много мило и позитивно име и ще изглежда блестящо на вашия красиво лъскав екран на i-Phone. Някои може дори вече да имат смарт часовник, който го прави още по-лесно.

Мислехте ли, че системата за социално кредитиране ще отнеме известно време? Бяхте ли вече заключили, че с QR кода за достъп до това корона приложение, всичко не е било вече налице и че няма да започне толкова бързо? Това приложение беше просто чудесен полеви тест. Партито е на път да започне! И започва още през август. Предупреденият винаги беше за двама, но в новата система на дажба това не се брои.

Вие сте свидетел на играта „Проблем, реакция, решение“, за да наложите нещо на населението чрез проблем, създаден от самите вас, подхранваната реакция (гняв от недостига и инфлацията) и решението, което има точно този тоталитарен ефект, който вие (като правителство) искахте да постигнете.

 
И преди да се събуди Мастър Римандо, започвайки серията си от по 2-3 суперинтересни поста на всеки 10-20 минути (ако се събуди с детския си гъс нагоре), които всички четат, още едно неинтересно нещо:
Не го вярвах, но понеже предния пост се получи толкова добре се взе решение за още един:
---

ЗАЩО СОЦИАЛНИТЕ КРЕДИТИ СЕ ВЪВЕЖДАТ ЛАТЕНТНО ПОД ПРИКРИТИЕТО НА „ДОБРО ГРАЖДАНСТВО“
26 юли 2022 г


Когато питате в Китай дали системата за социално кредитиране е добра, обикновено получавате отговор, че принуждава гражданите да се държат добре и предотвратява престъпността. Той поддържа всички спретнато подредени и това създава идеална ситуация. Ако попитате в Холандия дали хората се страхуват, че ще има социална кредитна система, повечето хора смятат, че няма да върви толкова гладко или също вярват, че това всъщност е подобрение.

Когато писах за китайската система за „сусамов кредит“ през 2016 г., много хора смятаха, че няма да стане толкова бързо. Вече чувате темата навсякъде около вас и това веднага създава вид привикване. Дори мейнстрийм медиите съобщават за това, но тогава основно показват утопичния идеал на технократско-комунистическата утопия.

Съвсем свикнахме с прикритите форми на социални кредити. Ако направите онлайн покупка или бъдете подпомогнати по телефона от служител на компания, ще получите имейл малко след запитване дали искате да оцените услугата, предоставяна от компанията или физическо лице. Ако сте наели къща или стая чрез Airbnb, можете да оцените наемодателя, а наемодателят може да оцени наемателя.

Постепенно се прокрадва и точно поради гореспоменатите приложения за оценка започваме да приемаме, че е доста удобен. Кой не иска да знае дали хотелската стая наистина е това, което показва снимката; кой не би искал да знае дали компанията, от която купувате, всъщност предоставя лоша услуга?

Въпросът е обаче, че всичко, от което все още виждаме ползите, ще бъде поставено във все по-фин вариант. Технологията винаги се въвежда във ваша полза, така че вие я прегръщате. Едва когато станете зависими, недостатъците стават очевидни.

Помислете за iPhone или смартфон. Беше забавно, докато не се сблъскахме с непрекъснатото събиране на големи данни. Вече сме толкова свикнали с това, че пренебрегваме този недостатък под прикритието на „все пак няма какво да крия“.

Приближаваме се към времето на „интернет на нещата и телата“, в който всичко и всеки виси в интелигентната мрежа, използвайки толкова висока честотна лента, че всичко около вас и във вашето тяло (и мозъка ви) може да бъде наблюдавано постоянно. И това също се продава като положително, защото вашият смарт часовник следи сърдечната честота и кръвното ви налягане и ако нещо се обърка, телефонът ви задейства алармата, за да ви спаси, като се обади на линейка.

Недостатъци? Всъщност няма такива. Ако пушите или пиете алкохол, трябва да осъзнаете, че всъщност просто показвате лошо поведение. Може да не мислите така, но според универсалния научен стандарт на супердържавата е така; и така вашият социален кредитен рейтинг намалява. Ако не спортувате, това е лошо за вас; така че за да увеличите резултата си, трябва.

Става зловещо само когато изведнъж вече не можете да вземете влака и когато хората започнат да ви избягват, защото работата с някой с по-нисък резултат намалява собствения ви резултат от точки. На ръба сме да въведем фашистка система на изключване, управлявана от технологии (технокрация) и AI."


Тю и тъпите му нарочно преувеличаващи кафяви сайтчета за кликбейт..
 
Айде - и тва съдържание го откраднах...
---

РУСИЯ ДОСТАВЯ САМО 20% ГАЗ ПРЕЗ СЕВЕРЕН ПОТОК 1, НО Е ГОТОВА ДА ДОСТАВЯ 100% ПРЕЗ СЕВЕРЕН ПОТОК 2: НЕДОСТИГЪТ НА ГАЗ Е ПСИХИКА
27 юли

Вече трябва да е ясно на всички, че дефицитите и инфлацията се самосъздават умишлено. Алибито на санкциите срещу Русия отдавна е изтекло, защото е ясно, че Русия започна да печели не по-малко, а повече от покачването на цените в резултат на тези санкции и че единственият, който страда, е европейското население.

След това беше газовата турбина, която бавно се върна от ремонт от Канада. Това породи опасения, че Русия може да реши да спре изцяло доставките на газ. Това не се случи, но Русия съобщи, че е необходимо още време, за да може линията „Северен поток 1“ отново да заработи напълно.

По дяволите! Русия бави и саботира договорните споразумения за доставка на газ! Не, нищо от това. Има чисто нова газова връзка, готова за използване и пълна и незабавна доставка на 100% от нуждите на Германия от газ.

Тогава какъв е проблемът? Е, Германия реши да не пусне в експлоатация 11 милиардния газопровод. Олаф Шолц реши това на 22 февруари 2022 г. , когато Русия призна независимостта на Донбас и Луганск (дори преди да бъдат изпратени реалните войски).

Тогава може би ще разбереш това. Германия не искаше да взема повече газ от тази смешна Русия, която току-що започна война без причина! Логично нали?

Русия дори излезе със заобиколно решение, след като беше забранена от платежната система SWIFT, така че Германия да може да купува газ в рубли. Няма проблем да получава газ, няма воля да получава газ! А причината ще ви стане ясна по-долу.

За да влоши още повече проблема, създаден от самите нас, ЕС реши вчера, че така или иначе трябва да използваме 15% по-малко газ в Европа; уж за да се гарантира, че недостигът на газ от Русия може да бъде компенсиран чрез нормиране. Но както знаете, Газпром просто иска да продължи да доставя газ, само че е невъзможно на всички фронтове да го доставя на 100%. Северен поток 2 е напълно готов за експлоатация.


Време е да започнете да разбирате за какво всъщност става въпрос. Войната, изцяло съгласувана с Русия, е холивудска филмова продукция за война, в която масите трябваше да повярват, за да ускорят изпълнението на плановете на The Great Reset:

  • Преместване на население в гъсто населени градски райони (Холандия) и обезлюдяване на райони, предназначени за земеделие и животновъдство (Украйна);
  • Създаване на самосъздадени дефицити за инфлация (което носи повече ДДС в държавната хазна; заграбване на това, което е било раздадено по време на коронапсиопа);
  • Задължително отстъпване на жилища в полза на новодошлите;
  • Реализиране на дефицити в полза на въвеждането на система за дажби, в сила от 1 август 2022 г. (свързана със система за цифров QR код) - друг вариант на китайската система за социални кредитни точки.
В края на 2021 г. прогнозирах хиперинфлация и хаос в Европа. В друга статия прогнозирах дори повече, като например гражданска война в САЩ и края на хегемонията на долара (уау, чак толкова), така че заключението може да е, че наистина имаме работа с умишлено създадена ситуация, за да променим дневния ред на постигането на общ контрол на населението с ускорени темпове. Виждаш ли го? Или несбъднатите предсказания трябва първо да се разгърнат пред очите ти? Тогава вече е късно.

Няма война, няма недостиг. Всичко е самосъздадено в сътрудничество между уж воюващите фракции, които служат на едни и същи цели.""

Толкова.
 
Бах мааму, тоя е изтряскал тотално - Добре бе - давай ще ти купя един домейн, и ще ти направя блог безплатно, да си вписваш нещата там - що трябва да разваляш темите и да ги засирваш с тея стени от текстове, че последните няколко дни - до сутринта пишеш и в двете теми - и за ваксините, и за украйна, и кажи кой е дилъра.

Не знам дали си забелязал, ама в тая тема никой не ти обръща внимание, щото това даже не са и за дискусии неща, а ги пускаш като лекции, една след друга, една след друга, една след друга - мислиш ли, че ги чете някой? Съвсем сериозно те питам.
 
Добре бе, пиши си в някакъв блог, това че няма модерация, не значи, че трябва да тровиш в темите и да ги засираш като се дрогираш - Пък за майка ми - ясноооо, спри наркотиците.
 
Тва чаках: форумното лапе, собственоръчно засрало със серия от пост след пост (кой от кой по-тъпи) по 5 за 10 минути, да ме въведе в обяснителен режим, че да дам показания.
Съвсем сериозно те питам.
Съвсем сериозно ти отговарям: курамиянко.
 
@Blinky Е за тва говоря човек. Тупана или кой беше ония дото го банвахте да почива няколко пъти - 100 пъти по-малко неща е правил и засирал - тоя ако не спами и като не си говори сам по темите - ще псува и "курамиянко", квото и да значи.


@етерИум Тъпотериум - курами янко след няколко часа съм в Пловдив, що не звъннеш да те видя къв си курамиянковец, искам да видя що за кретенче си и да ми обясниш на живо кой е форумното лапе. - 0877413844
 
@етерИум Тъпотериум - курами янко след няколко часа съм в Пловдив, що не звъннеш да те видя къв си курамиянковец, искам да видя що за кретенче си и да ми обясниш на живо кой е форумното лапе. - 0877413844
:):):):) Битка ли си няква?:) Кво викаш: "Ше му изпляскам номера си директно и ако не приеме - значи е шубе! Орезилен е в очите на форумното население!" :):) Лапе наркоманче.
 
мислиш ли, че ги чете някой?
Аз ги чета. Вероятно има и други.

Виж, твойте есета за сащските самальотчета не ги чета, но не ми пречи да си ги пускаш. :)
 

Горе