Украйна - Русия какво ви е мнението

Дори да те попитам как това помага на военната операция / войната - ще смениш пак темата нали?
Нямам идея как им помага.Не им знам плановете, нито ти можеше да кажеш - не помага.

От друга страна унищожаване или създаване на инфраструктора е в основата на всяка армейска тактика от както са се появили военните стратези.
 
Ще му се на Путя да свърши бързо всичко - ама сега освен Крим, ще връща още 2 незаконни територии. Не му мина номера както 2014 с Крим и зелените човечета.
Утре май е 8/11 ...
 
Нямам идея как им помага.Не им знам плановете, нито ти можеше да кажеш - не помага.

От друга страна унищожаване или създаване на инфраструктора е в основата на всяка армейска тактика от както са се появили военните стратези.

Браво, има напредък - веднъж да се каже нещо конкретно по темата, постно - но по-добре.
 
ежедневни бомбандировки и цивилни цели при това с балистични ракети.
При това без да имат оръжие. Крадат чипове от пералните и ядат жирафите от зоологическата.

Последно???
 
При това без да имат оръжие. Крадат чипове от пералните и ядат жирафите от зоологическата.

Последно???
Представи си какво ще стане ако НАТО беше на страната на Русия. Че и с нашите танкове и с300 щяха да са непобедими :D :D :D
 
При това без да имат оръжие. Крадат чипове от пералните и ядат жирафите от зоологическата.

Последно???



Русия досега са изстреляли над 2000 балистични ракети, с 900 повече, отколкото САЩ към Ирак 2003.


От въздух - КАБ-500 и вариантите и - това е тяхната първа 'Умна' бомба, с руската навигация глонас - пуска се от 5000 до 500 метра, и CEP официално е 7-12 метра. Ето и всичките им разновидности

КАБ-500 SE е от 2019 година, и е JDAM, тоест преработен вариант, с guided precision технологии. Със сигурност имат малко наличности, почти всички страни започват JDAM модификации и 'поумняване' на бомбите си 90-те до към 2005, а Русия поради една или друга причина, е била назад почти 30 години. ЦЪК - KAB е от съветско време. - няма как да имат големи наличности от умният вариант.

PGM (умните бомби ) - работят с навигация - ракетата е насочена право към целта и по този начин знаят къде да отидат. В случая рашките ползват Глонас навигация. Мисля, че слагат и GPS неофициално също.

Ако някой му е интересно - полу-умните като КАБ-500 - принципа е, че ти трябва отделен радар, който да облъчва целта ( ако сте гледали филми с въздушни битки, често се ползва lock / заключване на целта ) - ами ей това е.
Ta да кажем самолета има координатите, облъчва целта с лазер - изстрелва ракетата и ракетата следва лъча - и по този начин достига целта. Дроновете на ЦРУ с кадри, как колата става на пух и прах ( движеща се ) - ако сте виждали - ами точно това е - дрона облъчва с инфрачервен лъч движещата се мишена, и ракетата следва лъча.

(да не се бъркат двете неща горе с топлинно насочване )

Тука на някой може да му светне защо AMRAAM и F-22 са толкова смъртоносни ( beyond-visual-range air-to-air missile) и колко е важен electronic warfare / jamming-а.

Малко отклонение, ама да ги изговорим тези неща, защото някои може да си мислят наистина, че стотици хиляди бомби и ракети имат - може - но в модерно време не вършат работа.






Ракетите им - кх-55 / Kh-101/ кх-59 / Искандер-м / искандер-к / ТочкаМ / калибр/ кинжал , имаме и бастион /бал, имаше и още 2.

Шанса за недостигане на целта - от 20 до 60 процента, което е огромен интервал и 60 процента е много. Това означава, че за да постигнат удар по цел - се налага да ползват повече брой ракети, за максимален шанс за достигане на целта ( всички армии ползват circular error probable (CEP) - тоест увеличават бройките спрямо процента на неуспеваемост. Сложете го на 100 бройка, и вижте с колко много се увеличават количествата и цената.

За пример, обичате Сърбия, и явно си представяте някакъв арсенал и запаси от милиони ракети, което е далече от действителността. Та знаете САЩ какъв гигант са спрямо военната им индустрия като пари и контрактори.




И понеже сме на бомби и видове такива - ето процента от 28 000 полета над виетнам

Data from the 28,000 laser guided bombs dropped in Vietnam showed that laser-guided bombs achieved direct hits nearly 50% of the time, despite the laser having to be aimed out the side window of the back seat of another aircraft in flight. Unguided bombs had an accuracy rate of just 5.5% per mission, which usually included large numbers of the munitions
 
Последно редактирано:
Количествата - нека да видим как стоят нещата - Novator завода сглобява Iskander / Buk / Kalibr/ СКЪД ( дет ги рязахме ) и разни круизни ракети.
На година могат да произвеждат 100-120 Kalibr. Работят на три смени и имат липса на кадри - инженери и т.н.. - тоест имат проблеми да стигнат средната производителност не само тази година.

Votkinsk завода - 500 нови работници - продукцията ще е 60 на година, вместо 50 предишната - като са били и на 4 работен ден.

Да кажем, че са много на зор и бързат колкото могат - с 30% да увеличат производството - нищо не е.

Kh-101, Kh-59, Kh-32 заводите - няма промяна.



Iskander 2 варианта използват жироскопи и акселометъри от американска компания : ANALOG DEVICES - да кажем, че имат наличности и тази година няма да има проблем в поточната линия, за другата година ще мислят заместители. Доколкото съм запознат, smart guidance мунициите са изключително трудни за подмяна на части, поради апаратурата намираща се вътре и може да има негативи или забавяне на поточната линия докато се изпробва всичко.


Наистина руснаците нямат умни бомби достатъчно в наличност, нито балистични ракети, за сметка на изстреляните от началото на войната. А целите постигнати с използването на тези ракети някак не мога да ги видя изобщо.




Таймстампнал съм PGM / умни бомби, колко са решаващи не само за количество /продукция, а и заради точност. И нов тип насочване, което не използва GPS. ( от 7:27 до към 9-та минута ). Американците са яли дебелия с неефективност / цена / точност / надеждност и отдавна са се сетили за active guidance и целия им арсенал да е от умни муниции - вижте 2-те минути от видеото.

 
Последно редактирано:
Минавам да си взема рублите...

След толко много бой дето изядоха руснаците след започналата на 29 аУгуст офанзива, реших да видя дали скоро ще веят знамена и в Руско.. ми.. не съм много впечатлен... то не бяха химарси, топ секретни самолети, феникси, космически кораби, джадаи... ама май само в мокрите сънища мейнстрийм маниаците.

Напрайх едно гифче сравнено 29.08-05.11 т.е. 2 месеца + малко
Конспиративно или не.. върнатата по-голяма част, горе, която е офанзирана между 9-15 септемви спира покрай границите на Луганск.., остава неясно що.. при полижение, че за 1 седмица си "мачкал тигре". Нека момиченцата на Байдън да се изкажат, те са уар-специалистите.

media-861aee64.gif
 
офанзирана между 9-15 септемви спира покрай границите на Луганск.., остава неясно що.. при полижение, че за 1 седмица си "мачкал тигре"
То така се води война и офанзива, с доставки, провизии, цялата логистика ако решиш - храна, спане, гориво, тактика, разузнаване - ставате смешни вече с присмиването. Това да не ви е zerg rush 6 pool или RUSH B, като руснаците - и после да не знаят накъде да ходят и да паркират конвоите по улиците? Ти на твое място може да помислиш върху това защо руснаците не напредват и връщат задни, а не украинците как се борят - не им е лесно, може да си сигурен, но поне имат морал и знаят, че се бият на собствена територия, а не да не знаеш защо си там, при това мобилизиран.


то не бяха химарси, топ секретни самолети, феникси, космически кораби, джадаи... ама май само в мокрите сънища мейнстрийм маниаците.
Химарсите не виждам какви сънища са. Остават недостижими за руските войски. Другите неща никой не ги е споменавал. Единственото за присмех са фалшивите новини, които бълваха от руския генерален щам, как на ден унищожават по 10 химарса, и показват видеа с изгорени линейки като химарс трък.


Впрочем ето го сайта с interactive map. Попринцип не ме вълнува дали 5км днес, дали 1км - това е без значение, важното е, че руснаците са на чужда територия и не могат вечно да стоят там и да са назъбени срещу целия цивилизован и технологичен свят. Русийка ще си тръгне в някой момент, тъй или иначе вече ползите от тая война са никакви спрямо това, което понесоха и ще понасят.




русоробите затова ли никога не казвате вашето мнение или не правите някакъв анализ на нещата - че винаги става обратното на това, което си мислите? Примерно да кажете - ей това е правилно, не правилно, трябва това и онова - тука грешат, тук са прави и т.н - например би ли обяснил какво печели цивилизования свят от победата на русийка, и колко украинци ще бъдат изселени от държавата си. И кога Путин ще пие кафе в Киев?


 
Последно редактирано:

Да де.. ма според мейнстрийма, който ни пействате всекидневно.. нещата вече трееше да са 90% овладени... а то кво се оказва... чиста пропаганда...

Очакване срещу реалност...

15159490-90842660-449d2ed4e34c2769394d2ab986d8638ca39a922e-728-1-1573546372-728-ba02d51dd2-1573987315.jpg
 
Дай пример какво ти е пействано, и аз изписах една камара неща, ти ми връщаш някакво меме и 1 изречение. Иначе да - мемето е чудесно относно руската армия дето мачка наред.
пс: наистина искам да видя кой мейнстрийм е казвал, че 90% нещата са щели да бъдат 'овладени'?


Ако ние от другия 'отбор' тука - комуникирахме по начина, по който ти, торбалана и тримцата други - мислиш ли, че щеше да има някаква дискусия изобщо. Аз си събрах неща в главата и подредих 2 поста днес тука - за да млъкнат онез горе за мунициите и бомбите - отвреме навреме е хубаво да се вкарва някакъв анализ / неща полезни, вместо да се правиш на deffnews и на торбалантролски - мисля, че имаш повече мозък от тези двамата, за да се води някаква дискусия поне с теб.
 
просто си жертва на пропагандата
Така е, признавам си. Има хора от форума, които ме дърпат назад и ми въздействат "негативно" . Добре, че @етерИум и @contra са се кротнали малко. Тея момци ми създават големи проблеми с пропагандата.
Между другото те защо не са ти в списъка заедно с Асенката и Иван или тука сме на избирателен принцип?
 
офанзирана между 9-15 септемви спира покрай границите на Луганск.., остава неясно що.. при полижение, че за 1 седмица си "мачкал тигре"
Първо беше ирония с "кога ще почва великата контра-офанзива", сега "тва ли беше, що спря там"... малко що си с шапка, що си без шапка. Верно, кой тук някога е твърдял, че за 2 месеца 90% от окупираните територии ще са овладяни? Украйна си е върнала 50% от овладяната от Русия територия през тази година.

С мръсната бомба какво стана, ще я пускат ли или отпада?

Fg5YWReWAAEYCy_
 
Следващият клип е от канала на euronews, канал с 2.22 милиона последователи. Качен преди 4-5 дни. И само 1500 гледания.
Протестите в Испания.
 
Къде ме видя да рева? Питам защо вие ревете? Демократи, Сър....

Аз съм ОК с военните конфликти. Такава е човешката природа. Не искаш ли да ти се натресе на главата война готви се за война. Така е било и така ще бъде докато ни има на тази планета. А колко ще ни има никой не знае.

Конкретно в темата тук никой не се осланя на логиката а на лични пристрастия. Дори и аз на моменти, вашия лагер няма да коментирам там всички е искренно и лично :)

Човешката природа такава била. (смях). Ти в 18 век ли живееш? За пореден път го казвам, че нито един обикновен човек няма да има изгода от тази война. Нито руснаци, нито американци, нито европейци. Обаче облъчения русофил се радва като дете на лампа.
 
Ти в 18 век ли живееш? За пореден път го казвам, че нито един обикновен човек няма да има изгода от тази война
Какво общо има кой век е? Човешката алчност няма връзка с времевия период. Обикновения човек от нищо няма изгода. Изобщо не става дума за обикновени хора. Те не са фактор изобщо в подобни ситуации.

Нещата са отвъд всякакви ценности ( евроатлантически, русофилски или македонски ако щеш )
 
Какво общо има кой век е? Човешката алчност няма връзка с времевия период. Обикновения човек от нищо няма изгода. Изобщо не става дума за обикновени хора. Те не са фактор изобщо в подобни ситуации.

Нещата са отвъд всякакви ценности ( евроатлантически, русофилски или македонски ако щеш )

И в тази връзка ти подкрепяш Путин защото?
 
Дано на ентусиастите не им секне еуфорията от пристигането на новите оръжия в украйна.

Браян отново прави прецизен професионален анализ на военната помощ. Нека не забравяме, че за разлика от Ремайнд, той е виждал тези оръжия на живо и следователно е доста по-запознат с техните възможности.

 
Дано на ентусиастите не им секне еуфорията от пристигането на новите оръжия в украйна.

Браян отново прави прецизен професионален анализ на военната помощ. Нека не забравяме, че за разлика от Ремайнд, той е виждал тези оръжия на живо и следователно е доста по-запознат с техните възможности.


Тези инфлуенсъри мислиш, че са са 100 % достоверни само защото говорят на английски ли? Някакъв Браян реши проблема с войната. Ура! :D Не съм и няма да гледам поредната простотия от прокремълските ютубъри, а само ще кажа, че оръжия в Украйна пристигат много повече, отколкото се обявяват.
 

Горе