Bitcoin / Биткойн

Ако някой има пари/crypto при FTX съветвам веднага да ги прехвърлите другаде или да ги изтеглите. Ще ми благодарите по-късно.

Не твърдя, че ще последват Celsius, но за всеки случай.
 
Май съм прав. :hankey:

FhApg_YakAAutik
 
Бях прочел нещо точно за тях преди 2-3 дена и явно се оказа прав.. добре направи, че писа... на един човек да си помогнал, добро е
 
Binance обявиха, че ще купят FTX. Драмата приключи и скоро ликвидността ще се върне към нормалните нива.
 
ETH e на $1157. Май ще успеем да спестим някой лев от покупката на 32-те бройки за валидатор. :)

Thank you FTX!
 
Да отправя още едно предупреждение.

Има риск Binance да се откаже от сделката с FTX. Направили са общ преглед на финансите на FTX и казаха, че все още обмислят.

Ако Binance не ги купи очаквам много ликвидации в крипто. По-специално SOL, BTC, ETH и естественно FTT. FTX-US вероятно е следващото перо. Ако BTC падне под $10к Binance (може и да бъркам в сметките си, но съм почти убеден) ще фалират.

Това, което искам да кажа и да натъртя е:

Ако имате пари извън крипто порфейлите си (в който и да е брокер/exchange абе всичко що е онлайн и изисква трето лице) - ВЕДНАГА си дръпнете парите в офлайн портфейли...

Изчакайте да мине бурята около FTX и тогава можете пак да стейквате или там каквото правите.

П.С. - и аз паузирам всякакви планове около нови инвестиции в крипто. Ще купя ETH за валидатора след като отмине всичко.
 
Все по-хубаво става за покупки, особено за който си гледа dca-то.
Аз лично на тоя етап не се притеснявам за Бинанс и не мисля да вадя нищо от там, а там ми е всичко. Ще си преоценявам подхода ако има значителен спад на BTC надолу от този момент.
 
Аз лично на тоя етап не се притеснявам за Бинанс и не мисля да вадя нищо от там, а там ми е всичко. Ще си преоценявам подхода ако има значителен спад на BTC надолу от този момент.

Тук си малко в грешка, защото нещата са навързани.
- Вече стана ясно, че няма да има сделка с Binance. Чакаме да видим дали някой ще избута FTX или ще пуснат документите за фалит.
- Някои хора и компании като MSTR (Microstrategy) вероятно ще ударят марджин кол. Вече има доста де вижда се по ликвидациите в последните дни.
- Съответно ще пострада и Binance с тяхното BNB, защото са един от най-големите брокери (даже май най-големия?) и ако като FTX не са покрили нужната ликвидност може да последват и те. FTX беше 3-тия по големина ако не се лъжа.

Иначе съм съгласен, че е добре за DCA. Аз ще чакам, защото трябва да купя 32 ETH и искам първо да видя какво ще стане.

Между другото ако някой е навит да се включи в пускането на ETH валидатор може да измислим някакъв вариант за подялба на първоначалната инвестиция. Техническите неща по управлението на хардуера и софтуера ще ги движа аз, но няма да откажа и там помощ.

Очаквам средно APY между 5% и 10% в ETH в зависимост от каква допълнителна доходност дава валидатора освен стейкването, че нещо не ми е напълно ясно все още.

Избрал съм да го хоствам на Pi 5 с 32гб рам. Чакам доставка на 2 бройки през декември. :)
 
За туй ли даже банката ти и пенсионният ти фонд вече имат BTC в част от портфолиото си?

Друг е въпроса колко нови услуги са базирани на блокчейна като аутентикация, верификация на процеси и др., но тях няма смисъл да ги обсъждаме с талибани. ;)
Ko стаа ко стаа, да се надам ли на сигурна пенсия, бай Хойн на 1/4 от върха, Солана от 250 я гледам на 13 в момента...
Талибан съм, за един преятел питам.
 
Нямаш за 2 лв крипто, а ръсиш простотия от 50 страници назад.
Тъй е, лая щото вие имате 2 лева, които от два станаха на стотинки. И аз ако можех кат вас, една по една почнаха да окапват кат гнили круши. То не бе Солана то не бе Тера Луна.
Абе, как да копирам тия цитати, че да ги обединя в едно мнение?
Събирам от различни страници и нещо не ми се получава с маркиране и "отговори".
 
Последно редактирано:
Тъпирчо, искаш ли бас за 10 к лв да ти покажа четири цифрена сума, която ще спечеля от Доге, ако сега продам, защото нали е най-големия скам? :D Ама вие форумните мишки освен да циврите колко лошо било всичко в този живот друго не знаете. Бягай от темата...
Искам!
Нейде беше писал, че си барбальокал Доги на 11 цента и половина.
Искам да видя печалбата, СЕГА! Вкарваш 12 вадиш осем. Вкарваш салам излиза говедо! HODL!
Поправка, вадиш седем. Докато мигна и слязло с 15%, пада кат лайно!
 

Горе