оптимизацията на сайтове за търсачки - затвор до две години според българските закони

happyslacker

New Member
Наказателен кодекс каза:
Чл. 329. (Изм. - ДВ, бр. 95 от 1975 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) Пълнолетно работоспособно лице, което продължително време не се занимава с общественополезен труд, като получава нетрудови доходи по непозволен или неморален начин, се наказва с лишаване от свобода до две години или с пробация.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) Който системно се занимава с просия, се наказва с пробация за срок до две години.

За сега според чл. 329 от НК вкарват в затвора главно проститутки (въпреки, че в нито един закон не е написано, че проституцията е незаконна или неморална дейност; в закона пише само за склоняване към проституция).

Оптимизацията на сайтове за търсачки не е общественополезен труд. Целта на оптимизацията е сайтът на лицето, което е платило за оптимизацията да излиза на по-горни позиции за определени ключови думи в сравнение с други конкурентни сайтове. От тази дейност обществото нищо не печели, даже напротив - ако на оптимизирания сайт се предлагат по-калпави стоки или услуги (защото собственикът на сайта плаща за оптимизация, а не за подобряване на стоките/услугите) това е обществена вреда, а не полза.

Дали доходите от оптимизация на сайтове са "нетрудови" е доста спорно. Обаче съм склонен да допусна, че мнението на съда ще бъде, че те са именно такива, защото съдът смята и доходите от проституция за "нетрудови" (очевидно проституцията е труд и доходите не са нетрудови, но явно това не е толкова очевидно за съда).

Оптимизацията на сайтове за търсачки е неморална дейност. Не е честно сайтът на някой да излиза в по-горни позиции само защото сайтът е по-добре оптимизиран. След като съдът счита проституцията за неморална дейност нищо не му пречи да счита и оптимизацията на сайтове за неморална дейност (особено "черната" оптимизация - купуване на линкове и т.н.).

Чл. 155. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 26 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г.) Който склонява друго лице към проституция или свожда към блудствени действия или съвкупление, се наказва с лишаване от свобода до три години и глоба от хиляда до три хиляди лева.

Например ако някой в дискотеката те "свожда" към съвкупление (като учтиво ти предлага да отидете някъде за да правите секс за взаимно удоволствие и без заплащане), то това се счита за незаконно? И това се наказва със затвор до три години? И каква е тази дума "свожда", която я няма в нито един речник? С този закон направо забраниха правенето на секс...

(2) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г., изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г.) Който предоставя систематически помещение на различни лица за полови сношения или за блудствени действия се наказва с лишаване от свобода до пет години и с глоба от хиляда до пет хиляди лева.

Служителите на хотелите - в затвора. Собствениците на студентски общежития - също (не съм бил студент и не съм бил в такова общежитие, обаче според слуховете по тези места ставали големи оргии).

Ако предоставиш апартамента си под наем на няколко различни семейства (последователно - всяко следващо семейство започва да ползва помещението след като предходното е напуснало) това значи, че предоставяте систематически помещение на различни лица. И ако тези лица са правили секс (напр. били са млади семейства с нормална сексуална активност) следва да лежите в затвор до три години. В случай, че стане объркване и в един и същ момент в апартамента се окажат две или повече семейства... може да стане оргия и собственикът да лежи максималния срок - три години.

Затова ако давате под наем апартамент внимавайте - не давайте апартамента на семейства или лица, които биха извършили секс! Подписвайте договор, в който изрично да е записано, че в апартамента няма да се прави секс. Иначе може да лежите на топло за три години...
 
От: оптимизацията на сайтове за търсачки - затвор до две години според българските за

happyslaker, стига си плашил хората :)

Това е в глава "ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ РЕДА И ОБЩЕСТВЕНОТО СПОКОЙСТВИЕ" на НК така че си изписал доста свободни интерпретации. Компютърните престъпления са в предходната част.
 
Последно редактирано:
От: оптимизацията на сайтове за търсачки - затвор до две години според българските за

Ако е така, най-големите лентиай в тази държава са депутатите и трябва първи да са потърпевши от закона, гласуван от тях. Но те така или иначе са за затвора. :) Обърках се.... :)
 
От: оптимизацията на сайтове за търсачки - затвор до две години според българските за

happyslacker е по есетата, които са му на доста добро ниво. Но в юридическите и икономическите теми го избива на ширпотреб, а няма как да стане само по този начин - требе си и малко зубрене във ВУЗ.
 
От: оптимизацията на сайтове за търсачки - затвор до две години според българските за

Как оценявате тази интерпретация на съда?

1. Проституцията не е общественополезна.
2. Проституцията не е труд - т.е. доходите от предоставяне на секс услуги са нетрудови доходи.
3. Проституцията е неморална дейност.

Според мен втора и трета точка не са правилно взети решения на съда. За първата точка не съм сигурен.

Според мен не е редно съдът да решава кое е неморално и кое не е. А още по-малко редно е депутатите да гласуват закон, който дава твърде много свобода на съда да взима решения по своя преценка. След като няма закон, който да забранява дадена дейност е редно тази дейност да се счита за законна.

А какво ще кажете относно оптимизацията на сайтове?

1. Оптимизацията на сайтове за търсачки (черна и сива) не е общественополезна.
2. Оптимизацията на сайтове за търсачки не е труд - т.е. доходите от предоставяне на SEO услуги са нетрудови доходи.
3. Оптимизацията на сайтове за търсачки (черна и сива) е неморална дейност.

Според мен първа точка е вярна, втора точка не е вярна, трета точка е вярна. Т.е. това е трудова дейност, която е неморална и не е общественополезна.

Обаче не смятам, че трябва да се наказва от закона.

Моето предположение за това какво ще бъде решението на съда го казах по-горе - най-вероятно според съда и трите точки са верни и лицето, което извършва тази дейност следва да бъде наказано.

Държавата не трябва да се занимава с такива глупости, а трябва да се съсредоточи върху справянето с истинската престъпност - трафикът на хора с цел сексуална експлоатация, отвличанията, насилието, убийствата и т.н.

Според мен отделната личност е по-важна от обществото. Например за обществото може да е по-изгодно старците като станат в нетрудоспособна възраст да се убиват по възможно най-евтиния начин (например както се убиват котките и кучетата - слагат ги в камера без приток на кислород и бавно и мъчително умират от задушаване).

Майната му на обществото, майната им на държавите. Важни са хората, всеки отделен човек, не някаква абстракция. Спомнете си "Аз, роботът" (не помня дали съм чел книгата на Азимов, обаче съм гледал филма).
 
Последно редактирано:
От: оптимизацията на сайтове за търсачки - затвор до две години според българските за

Не е въпрос на интерпретация.

Проституцията не е забранена и не е наказуема по българските закони, Забранени са сводничеството и склоняването към проституция.

А останалите съждения са вариации, подкрепени от вариации. Все едно при обсъждане на счетоводна тема човек да се базира върху факта, че във форума на "Предприемач" има 30 страници съвети от кого ли не какви регистрации по ДДС трябва да правят уебмастърите. Фактът, че има много еднакви съвети по темата, не ги прави "ерго" адекватни.
 
От: От: оптимизацията на сайтове за търсачки - затвор до две години според българскит

Не е въпрос на интерпретация.

Проституцията не е забранена и не е наказуема по българските закони, Забранени са сводничеството и склоняването към проституция.

Няма закон, според който проституцията да се счита за забранена, обаче има решения на съда, според които проституцията е неморална дейност и има закон, който наказва неморалната дейност!

Смятам, че такъв закон не е редно да съществува. В законите трябва ясно да са посочени кои дейности са законни и кои не са законни.

Например не е морално да си траеш когато депутатите приемат безумни закони. Обаче милиони българи го правят. Това значи ли, че са за затвора? Смятам, че с поведението си те се самонаказват, не им трябва допълнително наказание.

Полицейска акция срещу безделничеството завърши с ареста на 27 проститутки
Съдят 16 проститутки за безделничество - става въпрос за същия случай, 27 са арестувани, но 16 са били съдени

Всичките заловени проститутки са заявили, че нямат сводници и работят по собствена воля, каза Димитров.

Точно това им е била грешката - сводниците са тези, които ги пазят от полицията.

Той допълни, че в последните 3 години над 40 души във Варна са осъдени за сводничество или срещу тях има повдигнато обвинение в тази посока.

А това е нелоялна конкуренция - някои сводници се ползват с протекцията на полицията, а други - не.

„Бездействалите” проститутки се разминаха само с глоба

Пак трябва да благодарим на съда, че не са ги осъдили на затвор. Глобите ще ги платят със спестеното от един месец труд (не ми казвайте, че проституцията не е труд).


МОТИВИ към решение №1990/19.08.2010г., постановено по НАХД № 4022/2010г. по описа на ВРС, тридесет и шести наказателен състав

Деянието е извършено от обв.З. при пряк умисъл- съзнавала е, че не полага общественополезен труд продължително време, а получава доходи от проституция, като въпреки многократно отправените й предупреждения от полицейските органи продължила да упражнява тази дейност и да предлага сексуални услуги срещу заплащане.

Съобразявайки предвиденото в този текст наказание и възможностите за постигане целите на наказанието, визирани в чл.36 от НК, съдът намира, че са налице условията на чл.78а от НК /за това умишлено престъпление се предвижда до 2 години лишаване от свобода или Пробация, обвиняемата не е осъждана и няма причинени от престъплението имуществени вреди/ , поради което З. следва да бъде освободена от наказателна отговорност, като бъде ангажирана административно-наказателната й такава, а именно- глоба. Отчитайки превес на смекчаващите отговорността обстоятелства - чисто съдебно минало, изразеното съжаление за извършеното, признанията, които прави обвиняемата на досъдебното производство, обстоятелството, че продължава обучението си във вечерна форма, внасянето на здравни осигуровки, добрите характеристични данни, и отегчаващите –получаване на доходи без за същите да бъдат плащани данъци и осигуровки, съдът определи наказанието към минимума, и наложи Глоба в размер - 1000 лв. Съдът намира, че с този размер на наказанието ще се постигнат целите, визирани в чл.36 от НК и ще се въздейства предупредително и възпиращо спрямо обвиняемата.

Как очакват да се платят данъци след като проституцията е де-факто незаконна дейност?

МОТИВИ ПО НОХД №4030/2010г. по описа на ВРС към Присъда № 421/04.08.2010г., тридесет и шести наказателен състав

Подсъдимият се обличал в женски дрехи и като травестит предлагал сексуални услуги на лица от мъжки пол срещу заплащане, като тарифата му била между 15 и 60 лв., в зависимост от услугата.

При индивидуализацията на наказанието по отношение на подс.И. за извършеното от него престъпление по чл.329ал.1 от НК, съдът намира, че смекчаващо отговорността обстоятелство е самопризнанието му, както на досъдебното производство, така и на съдебното по реда на чл.371т.2 от НПК, изразеното съжаление за извършеното. Като отегчаващи отговорността обстоятелства, съдът отчита обремененото му съдебно минало, продължителния период от време, през което е осъществявано деянието, въпреки множеството предупреждения от полицейските органи, получаване на доходи продължителен период от време без за същите да са заплащани данъци и осигуровки. При така отчетените отговорността обстоятелства и като съобрази разпоредбата на чл.373ал.3 от НПК, която задължава съда при процедурата по чл.371т.2 от НПК при индивидуализиране на наказанието да приложи чл.58а от НК, като съобрази, че деянието е довършено при действието му в редакцията от ДВ бр. 26/2010г. от 06 април, която се явява приложимата материално-правна разпоредба, съдът отмери наказанието съобразно чл.54 от НК, като наложи алтернативно предвиденото наказание „ Пробация”, със следните пробационни мерки: 1. Задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично за срок от ЕДИНАДЕСЕТ МЕСЕЦА и 2. Задължителни пробационни срещи с пробационен служител за срок ОТ ЕДИНАДЕСЕТ МЕСЕЦА; 3. 150 часа безвъзмезден труд в полза на обществото за срок от ЕДНА ГОДИНА. Така определеното наказание не следва да бъде намалявано с една трета, така както е искането на представителя на ВРП, тъй като разпоредбата на чл.58а от НК предвижда тази възможност само по отношение на наказанието Лишаване от свобода, докато правилата на чл.58а, ал.1-4 от НК не се прилагат по отношение на наказанията по чл.37ал.1т.2-11 от НК. Съдът счита, че с този вид и размер на наказанието ще се постигнат целите, визирани в чл.36 от НК и ще се въздейства на подсъдимия превъзпитаващо и възпиращо в извършване на други престъпления.

Каква е тази дикриминация? Значи жената са я осъдили да плати глоба 1000 лв, а травестита го осъждат на 150 часа безплатен труд? Което като се умножи по тарифата му на час се получават пропуснати ползи, които значително превишават 1000 лв. Дискриминират травеститите, не ги е срам.

И от къде този човек ще взима пари да се издържа докато полага този безвъзмезден труд? Май ще трябва пак да си облича женските дрехи и да продължава с упражняването на старата професия...
 
Последно редактирано:
От: От: оптимизацията на сайтове за търсачки - затвор до две години според българскит

В България правото не се съобразява с прецедентите, не сме в Щатите. Т.е. това, че някой осъдил някого някога си, не означава, че и следващият ще бъде осъден за същото. А решенията на съда могат да се обжалват.
За "самонаказването" на българите съм напълно съгласен, няма да споря. Не смятам, че са мазохисти, просто така им е по-лесно ("моралността" е друга категория). Но ако националният мазохизъм може да се характеризира с "преклонена главица сабя не я сече", то тогава защо все още други българи се сещат за Левски? Нямам предвид откровено хахавите или тези, които използват конкретна дата и име за партийни цели. И като се сещат за Левски - кво? Кълнат се в ЕС (СССР-2), може би?

Кризата в низините (неграмотност, некомпетентност, липса на стимули и т.н.) провокира криза във върховете. А при наличието на върхове по-низки от низините къде отива логиката?

Моралното се определя не в съда, а в училище.

Няма закон, според който проституцията да се счита за забранена, обаче има решения на съда, според които проституцията е неморална дейност и има закон, който наказва неморалната дейност!

Смятам, че такъв закон не е редно да съществува. В законите трябва ясно да са посочени кои дейности са законни и кои не са законни.

Например не е морално да си траеш когато депутатите приемат безумни закони. Обаче милиони българи го правят. Това значи ли, че са за затвора? Смятам, че с поведението си те се самонаказват, не им трябва допълнително наказание.

Полицейска акция срещу безделничеството завърши с ареста на 27 проститутки
Съдят 16 проститутки за безделничество - става въпрос за същия случай, 27 са арестувани, но 16 са били съдени



Точно това им е била грешката - сводниците са тези, които ги пазят от полицията.



А това е нелоялна конкуренция - някои сводници се ползват с протекцията на полицията, а други - не.

„Бездействалите” проститутки се разминаха само с глоба

Пак трябва да благодарим на съда, че не са ги осъдили на затвор. Глобите ще ги платят със спестеното от един месец труд (не ми казвайте, че проституцията не е труд).


МОТИВИ към решение №1990/19.08.2010г., постановено по НАХД № 4022/2010г. по описа на ВРС, тридесет и шести наказателен състав



Как очакват да се платят данъци след като проституцията е де-факто незаконна дейност?

МОТИВИ ПО НОХД №4030/2010г. по описа на ВРС към Присъда № 421/04.08.2010г., тридесет и шести наказателен състав





Каква е тази дикриминация? Значи жената са я осъдили да плати глоба 1000 лв, а травестита го осъждат на 150 часа безплатен труд? Което като се умножи по тарифата му на час се получават пропуснати ползи, които значително превишават 1000 лв. Дискриминират травеститите, не ги е срам.
 
  • Like
Реакции: adi
От: оптимизацията на сайтове за търсачки - затвор до две години според българските за

МВР не гони проститутките в интернет

Обявите са визуализирани със снимки, благодарение на които всяко дете може да разучи най-подробно човешката анатомия преди уроците по биология. Разкрепостените жени рекламират уменията си с горещи фотоси от полов акт, мъжете показват еректирали пениси, има показно от лесбийски секс, а също и как мъж прави фелацио на друг мъж и други подобни стряскащи картинки.

Някои от сайтовете предупреждават, че съдържанието на интернет страницата е само за пълнолетни. Дори и да няма 18 години обаче, нищо не пречи на детето само с едно натискане на компютърната мишка да влезе в сайта, за да разгледа гнусните снимки и да прочете циничните текстове.

Нищо не му пречи и да напише в Google "голи жени". Мoral panic. Не съм сигурен кое точно уврежда децата повече - да им се внушава, че голото тяло е нещо лошо или да гледат голи снимки. Който не иска детето му да гледа такива неща да не го оставя само с компютъра. Порното няма да изчезне, ако бъде забранено.

“Правили сме операции, но не много, тъй като приоритет на нашия сектор е клубната и уличната проституция. Дори нямаме интернет на служебните компютри”, признаха от сектор “Превенция и контингент” в СДВР.

“Публикуването на обяви от проститутки в интернет е сравнително нова тенденция. Досега нямаме проведени акции, но в скоро време това предстои”, обясниха пък от сектор “Трафик на хора” в ГДБОП.

Сектор "Трафик на хора" не трябва ли да се занимава с трафика на хора? Или те не правят разлика между доброволната проституция и тази по принуда, свързана с трафика на хора?

Според спецполицаите сериозна пречка пред работата им е липсата на адекватно законодателство. Защото у нас проституцията не е разрешена, но не е и забранена.

Законът преследва сводничеството, склоняването към проституция, отдаването на помещения за полови сношения. Операциите, които МВР провежда срещу бардаците, са най-вече за установяване на такива престъпления, обясняват от вътрешното министерство.

Същевременно от МВР не отричат, че много от жените, които пускат обяви, всъщност работят в клубове, т.е. те си имат сводник, на когото се отчитат и с когото разделят печалбата от секса.

Срещу заловените проститутки може да се приложи чл. 329 от НК за лица, които изкарват нетрудови доходи по неморален начин, обясниха юристи.

“По този текст от закона най-често издаваме предупредителни протоколи, но за да докажем вина, трябва да докажем и системност при упражняването на тази дейност. Т.е. трябва да открием клиент, който да свидетелства, че редовно е ползвал услугите на една проститутка. А това не е много лесно”, обяснява експерт от сектор “Превенция и контингент” в СДВР.

Какво се прави срещу вулгарните снимки в онлайн пространството? Нали разпространението на порнографски материали е престъпление.

“Няма законово основание да закриваме сайтове и да преследваме жените, пуснали обяви”, обясни експерт от отдел “Компютърни престъпления” в ГДБОП. На репликата, че много от обявите са придружени с голи снимки, които се гледат от деца, киберченгето обяснява: “Ами то и в много вестници има такива снимки, да ги закрием ли.

"То и по БНТ дават порно филми, в които мъжете си показват пениса, да закрием ли телевизията?"

“Трудно може да се прави сметка какви пари се въртят. Хващали сме момиче, което си водеше счетоводство. За 6 месеца приходите й бяха от 1500 до 4500 лв. на месец. Нейна колежка пък нямаше и един клиент цяла седмица. Да се говори, че босовете вадят милиони на месец, е смешно”, казват от СДВР.

Смекчаващо вината обстоятелство - водила счетоводство и плащала данъци...
 
От: От: От: оптимизацията на сайтове за търсачки - затвор до две години според българ

В България правото не се съобразява с прецедентите, не сме в Щатите. Т.е. това, че някой осъдил някого някога си, не означава, че и следващият ще бъде осъден за същото. А решенията на съда могат да се обжалват.

До сега няма случай на проститутка, която не е осъдена за безделничество (след като са събрани доказателства).


ЕС (СССР-2)

Като стана въпрос за EUCCP ето малко колажи:

eussr10.jpg
Източник: Malevolent Dictatorship!

eussrd.jpg
Източник

Още картинки в Google image search.

Намерих още един забавен колаж:

eussricann.gif
First They Came for the Domain Names

Моралното се определя не в съда, а в училище.

Обаче съдът си позволява системно да съди според собствените си лични представи за морал. Не знам кой е по-виновен - съдът или законодателят, който е дал тази възможност на съда.

Дортмунд удари проститутките ни с данък секс

Сега те ще могат да предлагат секс, само ако са закупили от оторизирания клуб “Ескорт” дневен талон за 6 евро. Като се приспадне месечният им цикъл, това прави по 150 евро на месец.

Сумата за българките е чувствителна. И без това заради много проститутки конкуренцията е жестока, а цените - срамно ниски. Вземат по 10 евро за “френско” обслужване и по 20 евро за класика. “Повечето ще късат от залъка си тези 6 евро на ден”, каза Кристиан Фолкер от клуб “Ескорт”.

В някои държави се усетиха, че е по-изгодно проституцията да се облага с допълнителни данъци, отколкото да се забрани (не пишат, обаче предполагам, че това е само допълнителен данък, дължат и данък върху приходите).
 
От: оптимизацията на сайтове за търсачки - затвор до две години според българските за

Май намерих една грешка на съда:

За съставомерността на престъплението по чл.329ал.1 от НК е необходимо обвиняемата да е пълнолетно и работоспособно лице, което не полага общественополезен труд, а влага труда си в забранени или неморални дейности.

Влага труда си в неморална дейност? Значи съдът признава, че неморалната дейност е труд?

Чл. 329. (Изм. - ДВ, бр. 95 от 1975 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) Пълнолетно работоспособно лице, което продължително време не се занимава с общественополезен труд, като получава нетрудови доходи по непозволен или неморален начин, се наказва с лишаване от свобода до две години или с пробация.

Щом полага труд, значи доходите не са "нетрудови"! И не може лицето да бъде осъдено по този член, защото има задължително условие доходите да са нетрудови!
 
От: оптимизацията на сайтове за търсачки - затвор до две години според българските за

Обърках се.... :)

Ще се объркаш ами. :)
Ако съдиите не четат едно към едно ами ги избива на чувства и свободни съчинения, те също ще се объркат и заедно с това ще объркат и един куп други съдби:)

п.п. За прецедентите- у нас не важат щото хубав лош, ако се стигне до там, важи закона на общо основание. Ако политиците вкарат някой прецедент в закона или в конституцията тогава ще важи. Като цяло не са нещо безобидно... Още по вече, че някои юристи особено такива, учили задочно, търсят практиката по прилагане и ако няма им е трудничко.
 
Последно редактирано:
От: оптимизацията на сайтове за търсачки - затвор до две години според българските за

Например за обществото може да е по-изгодно старците като станат в нетрудоспособна възраст да се убиват по възможно най-евтиния начин (например както се убиват котките и кучетата - слагат ги в камера без приток на кислород и бавно и мъчително умират от задушаване).

А добро утро, това си е неписано правило сред убийците в бяло наречени "лекари". Минеш ли 60-65 години значи добре си си поживял и е време за дълга и безконечна почивка.

Пенсионер здравни вноски не плаща и лекарска мафия не храни, напротив той взима малка, макар и мизерна порция от трапезата им затова е техен кръвен враг и трябва да бъде ликвидиран незабавно ако попадне в ръчичките им.

Казвал съм го и пак ще го кажа ако имате възрастни родители за нищо на света не ги оставяйте в така наречените "болници", ще ги уморят за отрицателно време.

В болница само в краен случай, възможно най-кратко и задължително под грижите на познат или "припознат" финансово ЛЕКАР
 
От: оптимизацията на сайтове за търсачки - затвор до две години според българските за

Май е време Хепито да си смени хапчетата. Ако слушам него, то дори по г*за да се почеша е противозаконно. Направете като мен. Писал съм и друг път. Вкарам съм го в игнор листата и не му чета мненията. По неговата логика 90 процента от форума сме за затвора. :lol:
 
От: оптимизацията на сайтове за търсачки - затвор до две години според българските за

Не можах да изчета всичко, че е много дълго ама като чета между редовете стигнах до извода, че оптимизаторите са проститутки...хаха :lol:

Хапи ще ме прощаваш ама много ти е грешно разбирането и интерпретацията на този закон, да не кажа и налудничаво. Добре, че не си съдия (поне се надявам), че жив човек неосъден няма да остане. :lol:
 
  • Like
Реакции: adi
От: оптимизацията на сайтове за търсачки - затвор до две години според българските за

Прочети сега интерпретацията на съда и кажи дали е грешна. Според мен е грешна, защото проституцията не е неморална дейност и доходите от тези услуги не са нетрудови доходи (т.е. проституцията е вид трудова дейност). Дали е обществено полезен труд е спорно, но мнението на съда е, че това не е общественополезен труд (даже не е изобщо труд).

Обаче според съда е точно обратното и проституцията попада под ударите на закона.

Ако следвам логиката на съда оптимизацията на сайтове също е неморална дейност и доходите от тази дейност са нетрудови. Освен това не е общественополезен труд.

Проблемът е, че в нито един закон не е дефинирано какво е "общественополезен труд", какво е "нетрудови доходи по непозволен или неморален начин". Това дава възможност на съда да решава според собствените си представи за общественополезен труд и морал. Считам, че не е редно невинни хора да лежат в затвора, само защото съдията има извратена представа за морал.

Например ако един съдия смята чалгата за неморална трябва ли да осъди изпълнителните на чалга, които получават доходи от авторски права върху чалга ("нетрудови доходи по непозволен или неморален начин") на затвор? Според мен не е редно. Защото няма закон, който да забранява чалгата.

Не смятам, че е правилно лицата, които се занимават с черна оптимизация да се вкарват в затвора. Не защото тази дейност не е неморална (напротив, неморална е), а защото трябва да се пестят ресурси и да се насочват там, където са наистина нужни - за разкриването и предотвратяването на истинските престъпления.

Обаче ако съдът има възможност да съди някого за черна оптимизация предполагам, че лицето ще бъде осъдено поне на глоба. Защото черната оптимизация е по-неморална от проституцията (в същност оптимизацията е неморална, а проституцията е морална). Според моите предположения относно представите за морал на съда, съдът ще прецени, че черната оптимизация е неморална и доходите от тази дейност са нетрудови. След като обяви доходите от проституция като нетрудови какво му пречи на съда да обяви и доходите от оптимизация за нетрудови? Според мен проститутките извършват повече труд от оптимизаторите (оптимизаторите само щракат по клавиатурата и мишката, а проститутките движат значително повече мускули при изпълняване на обичайната си дейност).

Смятам, че не е редно невинни хора да бъдат наказвани за "неморална дейност". Наказания може да има само, ако дейността е незаконна. И законите трябва да се прочистят, така че възможно най-малко дейности да бъдат незаконни (напр. да се узакони продажбата, притежаването и употребата на наркотици, вкл. и най-опасните, да се заличат всички лицензионни режими, да се заличат патентите и т.н.).
 
Последно редактирано:
От: оптимизацията на сайтове за търсачки - затвор до две години според българските за

Ти да не си пил ракия с кръчмаря и да ти е промил мозъка, че пишеш баш кръчмарски работи? :wink:

Според теб оптимизацията като е неморална в Google Guidelines-а дето ти обясняват как да си направиш сайта по-добър, по-лесен за индексация и ранкване (което си е чиста оптимизация) неморални работили са написали? :)
 
От: оптимизацията на сайтове за търсачки - затвор до две години според българските за

неморални работили са написали? :)

Аз говоря за черната оптимизация.

Анонимен каза:
ти май нямаш друга работа освен да четеш законите и да ги тълкуваш по идиотски начин?!?!

Според теб съдът как тълкува законите?

По-горе съм тълкувал закона относно оптимизацията така, както според мен би го тълкувал съда (а не така, както според мен е редно да се тълкува закона).

Съгласен съм, че съдът тълкува закона по идиотски начин. Обаче по-големи идиоти са депутатите, които са допуснали този закон да съществува в този вид (и да дава възможност на съдиите да гласуват според идиотските си представи за морал и труд).

А най-големите идиоти са всички български граждани с право на глас и право да бъдат избирани. Защото те в крайна сметка имат най-голяма вина за тези закони.
 
От: оптимизацията на сайтове за търсачки - затвор до две години според българските за

Не от мен червената ти репутация, аз червени не давам.

Според теб съдът как тълкува законите?

Тълкуват ги както е написано, не си правят интерпретации. Не ги мисли за толкова прости. Не ми се спори, но ти е грешно тълкуването според мен.

Поздрав за разчупване на темата:
[video=youtube;5vBQd8utSj0]http://www.youtube.com/watch?v=5vBQd8utSj0[/video]
 
От: оптимизацията на сайтове за търсачки - затвор до две години според българските за

Проблемът е, че Конституцията и законите са редактирани последно преди 20 години (даже повече)...вече много неща са се изменили, да не говорим и за навлизането на Интернет в дома на по-голямата част от населението на БГ!
 

Горе