Богаташи в форума.

tijaja

New Member
Ако има богаташи дето по цял ден си клатят краката и се занимават с програмиране или Интернет Маркетинг може ли да ги попитам нещо.
 
От: Богаташи в форума.

Защо направо не си зададеш въпроса?
И защо пък трябва да са "богаташи" за да ти отговарят..
Има хора тук, които са доста начетени, и не са "богаташи", но могат да ти дадът доста задоволителен отговор.
Задай си въпроса, промени си заглавието на темата, и ще получиш отговор ;)
УСПЕХ!
 
От: Богаташи в форума.

Като цяло май трябва да си промени нагласата и отношението : )

Предричам една доста "смислена" дискусия :)))
 
От: Богаташи в форума.

Ако има богаташи дето по цял ден си клатят краката и се занимават с програмиране или Интернет Маркетинг може ли да ги попитам нещо.
Ако е от женски пол според мене е заради това:

25-годишна девойка, която твърди, че е интелигентна, изискана и изключително красивa … пуска в елитен сайт за запознанства следния въпрос:

Къде бъркам? Търся да се омъжа за човек, който печели най-малко половин милион на година. Знам как звучи това, но имайте предвид, че да печелиш милион на година означава да си средна класа в Ню Йорк. Така че изобщо не мисля, че се целя прекалено високо.

Познавам една жена от групата ми по йога, която е женена за банкер в инвестиционна банка и живее в Трибека /друг скъп квартал/, а тя дори не е толкова хубава, колкото мене, нито е особено умна. Какво прави тя и какво да направя аз, за да стигна нейното ниво? Ще ми дадете ли някакви съвети? Моля, задръжте си обидите – аз честно и почтено питам.

Повечето жени мислят по същия начин, но го крият, а аз поне си казвам кое как е. Нямаше да търся такъв тип мъже, ако не смятах, че съм повече от достойна за тях – като външен вид, култура, любов и умения в домакинството.

***************************************

Следва отговорът стил Freakonomics на брокер от Ню Йорк, който отговарял на условията й:
Прочетох поста ти с голям интерес и сериозно се замислих над твоята дилема. Не ти губя времето, защото се класирам според твоите критерии: печеля над 500 хиляди годишно. Но така, както ги виждам нещата, ти ми предлагаш, чисто и просто, една много скапана сделка.

Ето защо: ако махнем всичките глупости, дето си ги наговорила, това, което предлагаш, е проста размяна – ти предлагаш своите прелести срещу моите пари. Просто и ясно. Обаче има още едно съществено нещо – твоята красота ще намалява с времето, докато парите ми – не. Всъщност даже, много е вероятно аз да печеля все повече през следващите години, но е абсолютно сигурно, че ти по-хубава няма да станеш.

Така че, икономически погледнато, ти си амортизиращ се актив, докато аз съм актив с увеличаваща се стойност. И не само че ще се амортизираш, ами амортизацията ти ще се покачва всяка година. Ти си на 25 и вероятно ще останеш доста секси в следващите 5 години, но все по-малко секси всяка следваща година. После красотата ти ще започне да избледнява и на 35 вероятно няма да ставаш за нищо

Така че, ако си говорим по брокерски, не е изгодно да те купя за дълго /което ти всъщност предлагаш/, а по-скоро да те ползвам за кратко и да те продам бързо. Ако смяташ, че говоря грубо, ще ти кажа следното – ако моите пари изчезнат, същото ще направиш и ти, така че и аз трябва да имам някакъв вариант, когато красотата ти се изпари. Просто е: както ти поставяш условията – има смисъл да си ми само любовница, а не и жена.

Отделно от това, в началото на моята кариера научих много за ефективността на пазара. Затова се чудя защо момиче като теб – интелигентна, стилна и изключително красива – не е успяла да си намери-чичко паричко досега? Трудно ми е да повярвам, че, ако си толкова готина, колкото казваш, мъжът с 500-те хиляди на година все още не те е намерил, пък ако ще и само за да те пробва?! Надявам се, че съм ти помогнал. А, ако размислиш и започнеш да се даваш на лизинг – обади се.
 
От: Богаташи в форума.

Да програмираш не означава цял ден да си клатиш краката. Все още ли не може да асимилира това недоразвития ти тийн мозък?!
 
От: Богаташи в форума.

Не просто исках да попитам хора които са минали по този път да знам ИТ маркетинга сигурен ли е като програмирането за изкарването на пари или не е ?
 
От: Богаташи в форума.

Ако сега седнеш да се занимаваш с Java script и е-маркетинг след седмица можеш да очакваш първите си 2-3 бона зелени гущери :)
 
От: Богаташи в форума.

ventus ще те помоля да не ми пишеш по темите специално ти :).
 
От: Богаташи в форума.

ventus, не си прав :D аз докато програмирам си клатя краката :D
Аз мойте не мога да ги клатя оти обикновено са качени на масичката отпреде :oops: .
Ама ако потвърдите че е много куул да си клатиш краката, още от утре почвам да мисля начини за оптимизация на седалищно-крачната конфигурация по време на програмиране...

Пък ако става дума за дните кога правя Интернет Маркетинг, там повече от настоящите си навици не знам какво да подобрявам - полегнал, с възглавница под главата, единият крак на масичката, коляното нагоре, другия крак - кръстосан връз първия.
 
От: Богаташи в форума.

ventus ще те помоля да не ми пишеш по темите специално ти :).

Е, добре тогава, щом не искаш ventus да ти пише, нека тогава аз го напиша - индивиди като теб, с твоето отношение няма да успеят. Не се ли промениш - никога няма да успееш, винаги ще гледаш другите отдолу нагоре.
 
От: Богаташи в форума.

Като видях заглавието, си помислих че е пристигнала НАП с готови електронни документи за 2011 г. Само попълваш поленцата и си готов!
И в НАП не винаги пишат във пред в или ф.
 
От: Богаташи в форума.

Колеги клатете ги, движение да има, че с този занаят артрит на пръстите и разширени вени на краката се хващат! : )
 
От: Богаташи в форума.

Не просто исках да попитам хора които са минали по този път да знам ИТ маркетинга сигурен ли е като програмирането за изкарването на пари или не е ?

От написаното следва извода че си убеден/а че програмирането е сигурен начин да се изкарват такива пари така че да може да се наречеш богаташ - След като стигна до този извод защо ти е да се мъчиш с ИТ маркетинга - програмирай си
 
От: Богаташи в форума.

Я първо дефинирай "богаташ" после може и да си поговрим
 
От: Богаташи в форума.

Човек със съзнание на бедняк (т.е. такъв, който търси някой богаташ да му даде милостиня, пък било то и съвет за 100% забогатяване) си остава бедняк дори с 1 млн. лв (може и в друга валута). Без труд нищо не се постига, а ако по късмет стане този номер, то бързо се губи всичко. Човек трябва да е предприемчив, да наблюдава къде може да се вмести между другите в бизнеса и да го прави. Дори е възможно продължително време да работиш на загуба за пиар или просто изчаквайки момента. Ако вложиш пари днес, трудно ще си ги върнеш утре с печалба. Това един "бедняк" няма как да го побере в главата си, защото до утре приход няма. 100% гаранции за нищо няма включително и затова, че ще има утре. Който не рискува не печели. Ако човек чака някой да му даде наготово хляба си, то е голям глупак.
 
От: Богаташи в форума.

Сериозен отговор (... абе кой се смее там бе?!):

Програмирането е по-сигурно от ИМ-то.
Сигурно е че ще можеш да изкарваш някакви пари в почти всички сценарии за бъдещето (освен тоя за атомните бомби, адрения Апокалипсис и тем подобни...).
Станеш ли добър програмист на който и да е език, сигурно е че гладен и жаден няма да останеш.

Докато ИМ-то след няколко години само може да изглежда доста променено - средата се развива много бързо, законите, пазарите,... Мамата си джейс.
Освен ако не изучиш Маркетинга из основи, а не само тоя Интернетския.
Но като цяло - зависиш от много външни фактори.

ИМ-то може да те направи богат. Програмирането - по принцип не, освен ако не го съчетаеш с ИМ-то.

Ако стъпиш на Програмирането, за да се захванеш с ИМ, имаш голямо предимство и увеличен потенциал в сравнение с някой дето разбира само от ИМ.

С чист ИМ можеш да станеш заможен; богат - трудно.
С чисто Програмиране заможен не можеш стана.
С Програмиране + ИМ можеш да станеш много богат.

Избирай.
 

Горе