Аз НЯМА да гласувам на референдума!!!

От: Аз НЯМА да гласувам на референдума!!!

И аз влизам в списъка на нежелаещите да гласуват, тъй като ако трябва да гласувам ще трябва да гласувам и с "да" и с "не" едновременно. Аз съм за развитието на ядрената енергетика и за изграждането на свястна нова централа с нови технологии при условие, че имаме достатъчно пари за това, но против проекта "Белене", тъй като проектът е толкова остарял, че няма как в него да фигурират нови технологии. Проектът АЕЦ Белене е прекалено неясен като цена на тока, на която ще се продава ("евтино" не е число). Ако беше толкова читав този проект, отдавна да беше реализиран, а вместо това се мотаем вече малко над 30 години. Предвид това (за АЕЦ Белене) би трябвало от раз да гласувам с "не", но тъй като съм привърженик на ядрената енергетика, няма как да ме накарат да гласувам срещу развитието на ядрената енергетика в България.
Така тъпо е поставен въпросът, че няма как да гласувам.
 
От: Аз НЯМА да гласувам на референдума!!!

А АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ ... защото.... Е мое право ... защото искам да определя бъдещето на моите деца... ЗАЩОТО МОЯ ГЛАС ИМА ЗНАЧЕНИЕ и най вече
ЗАЩОТО АЗ ИМАМ МНЕНИЕ!!!!
 
От: Аз НЯМА да гласувам на референдума!!!

Аз последно гласувах 1994 г. Защо да започвам пак сега? :)
Мразя политиците, всичките им действия, изказвания, лъжи, недомлъвки и лицемерие.
Даже според мен, тия които са (или стават) политици изобщо не принадлежат към хомо сапиенс.
 
От: Аз НЯМА да гласувам на референдума!!!

@тео - мисля, че доста отдавна съм казал, че подкрепям Атака и Сидеров :) И въпреки, че Атака и Сидеров за ЗА Белене, аз съм против Белене. Така че партийната принадлежност не е задължителна, що се отнася до интелигентните хора. Партийната принадлежност е закон Божи само при комунягите. При тях добро, лошо, щеш, нещеш - редиш се и пускат бюлетинката, като се знае какво ще задраскат, че да не те задраскат тебе после , и вота е решен предварително от партията-макЯ (ѝ трън).
Ако искат да направят нещо добро, да чукнат руснаците за последните ядрени реактори, с които ще можем сами да си отработваме горивото от Козлодуй. Е тогава тия реактори ще правят наистина евтина и ефективна енергия! И бързичко ще се изплатят, при същите цени на тока. (поне по елементарна логика)
Трябва да се правят проучвания за геотермална енергия, според мен, защото това е най-добре - безкраен, възобновяем източник на енергия. Но тогава пък, нали няма да има кой да лапа...
@blackout - какви ти 20 години, френските експерти казаха, че Козлодуй преспокойно може да изкара още 30-40 години!!
@alabamcheto - и аз така се палих , като бях на... абе, близо до 18-те. Уви, само веднъж за президент гласувах - нямах възможност да гласувам (т.е домързя ме да си вадя зелени бележки) 2009-та, няма да имам възможност да гласувам и сега, 2013-та. Щеше да е хубаво, всички да мислят като теб :) И ако не принадлежиш на безмозъчните комуняги ще е ебаси кефа, честно!

Иначе, ако влезе в парламента - ще се строи. Според мен ще успеят да го издействат...
 
От: Аз НЯМА да гласувам на референдума!!!

Като не гласувате, малцинството ще определи съдбата на всички. Определено някой групи ще гласуват под строй. Добре е всеки човек да изрази мнение каквото и да е то.
 
От: Аз НЯМА да гласувам на референдума!!!

ЗАЩОТО АЗ ИМАМ МНЕНИЕ!!!!
Хубаво е, че имаш мнение, но ако няма как мнението ти да бъде зачетено (с тъпо формулирания въпрос) какво правим?
А моето негласуване е не от нежелание, а от невъзможност.
 
От: Аз НЯМА да гласувам на референдума!!!

Щом няма да гласуваш да не съм те чул да се оплакваш от политиците. Като не искаш да си упражниш гражданското право (заедно с много други като теб) всъщност негласно се присъединяваш към победителя от гласуването, без значение кой е той.
 
От: Аз НЯМА да гласувам на референдума!!!

И не гласуването е израз на мнение и позиция, с други думи означава недоверие към политиците и въпроса, защото така заден въпроса има няколко направление, които политиците удобно може си направят както желаят. Едно Да - да за кое е Белене, Козлодуй, ядрена програма, кога сега или 1001 години и т.н и т.н А и същото е в силата ако си дал глас да или не, без значение какъв, пак може се манипулират гласовете.

Кой беше казал, ако изборите решаваха нещо, то да са ги забранили :)
 
От: Аз НЯМА да гласувам на референдума!!!



Съобщението,което сте въвели е прекалено кратко.Моля ,въведете съобщение ,което съдържа поне 10 символа.
 

Прикачени файлове

  • 0000030714-middle.jpg
    0000030714-middle.jpg
    60.7 KB · Преглеждания: 20
От: Аз НЯМА да гласувам на референдума!!!

Щом няма да гласуваш да не съм те чул да се оплакваш от политиците. Като не искаш да си упражниш гражданското право (заедно с много други като теб) всъщност негласно се присъединяваш към победителя от гласуването, без значение кой е той.
Абсолютна глупост и си личи, че не влагаш много мисъл като пишеш мнения във форума.

Референдумът е пряко допитване до народа и там не се гласува за политици, а се решават конкретни въпроси. При референдумите, за разлика от парламентарните, местните и президентските избори, негласуването МОЖЕ да бъде проява на мнение, от което има конкретни резултати. В случая, голяма част от негласуващите смятат, че въпросът е тъп и референдумът трябва да се провали. Затова те няма да гласуват. За да го провалят. При другите видове избори няма възможност за провал и аз винаги гласувам там, защото в противен случай другите избиратели ще вземат решение вместо мен.

П.П. И стига разни латерни са вадили тая простотия с 20-те процента гласували. Това няма никакво значение. Прочетете текста в закона. Парламентът има право да решава със или без 20% гласували. Просто ако са повече от 20% задължително ще има обсъждане в пленарна зала, а иначе няма да е задължително. Реалните резултати по никакъв начин не се променят.
 
От: Аз НЯМА да гласувам на референдума!!!

Чети на глас :)

Чл. 23. (1) Предложението, предмет на рефендума, е прието, ако в гласуването са участвали не по-малко от участвалите в последните избори за Народно събрание и ако с "да" са гласували повече от половината от участвалите в референдума избиратели.

(2) Ако предложението, предмет на референдума, не е прието, национален референдум по същия въпрос може да бъде иницииран не по-рано от две години от датата на произвеждането на референдума.

(3) Когато в гласуването са участвали по-малко от участвалите в последните избори за Народно събрание, но повече от 20 на сто от гражданите с избирателни права, и ако с "да" са гласували повече от половината от участвалите в референдума, предложението, предмет на референдума, се внася в Народното събрание и се разглежда по реда на чл. 52.
================================
Чл. 52. (1) Органите, до които е отправена подписката за национална гражданска инициатива, са длъжни да разгледат направените предложения и в тримесечен срок от връчването на подписката да обявят своето решение и мерките за неговото изпълнение на своите интернет страници, в един национален ежедневник и по обществените електронни медии.

(2) Общинският съвет, кметът или органите на изпълнителната власт, до които е отправена местната гражданска инициатива, са длъжни да разгледат направените предложения и в едномесечен срок от връчването на подписката да обявят своето решение и предприетите мерки в интернет страницата на общината и в един регионален вестник.

(3) Органите по ал. 1 и 2 са длъжни в срока по ал. 1 писмено да уведомят инициативния комитет за своето решение и за мерките за неговото изпълнение.
 
От: Аз НЯМА да гласувам на референдума!!!

Аз не говорех толкова за политиците, колкото за гражданското общество. Както и да е, явно не си ме разбрал господин Тест :)

Но е факт, че с неучастие "гражданинът" се присъединява към по-силната позиция - към тази, която ще бъде печеливша, дори той да не я подкрепя.
 
От: Аз НЯМА да гласувам на референдума!!!

Някои хора не правят разлика между нежелание в смисъл "мързи ме да се занимавам" и невъзможност в смисъл "няма как да попълня бюлетината, така че да ми се отчете правилно вотът", а вместо това си повтарят като латерна колко важно е да си дадем мнението. Моето мение го няма на бюлетината и няма как да го посоча дори и да имам голямо желание "да реша". А това дали ще има или ще няма 20% избирателна активност мен не ме вълнува. Аз отговарям за себе си.
 
От: Аз НЯМА да гласувам на референдума!!!

Unwise мнението ти може да го няма, но с негласуването си се присъединяваш към по-силната теза.
 
От: Аз НЯМА да гласувам на референдума!!!

Unwise мнението ти може да го няма, но с негласуването си се присъединяваш към по-силната теза.

Изтърваш момента, както аз така и Unwise така и всички не гласуващи си имаме тези, но тези тези няма как да се мателизират в ДА или НЕ!
 
От: Аз НЯМА да гласувам на референдума!!!

Специално за Алан и за всички социалистически подлоги, които ще гласуват със ЗА:

http://news.ibox.bg/material/id_205980976

10 590 000 евро е истинската цена за изграждането на АЕЦ „Белене", става ясно от разсекретена кореспонденция между Националната електрическа компания (НЕК), Икономическото министерство и немската енергийна компания RWE
....

в писмо на RWE до НЕК от 13 юли 2009 година, тоест две седмици преди да бъде сформирано новото правителство, компанията изпраща писмо, в което изразява своята загриженост относно това, че Националната електрическа компания няма възможност да осигури своите 5,4 милиарда евро, съответстващи на 51% от бъдещата АЕЦ „Белене".

В тази връзка от RWE дават срок от три месеца НЕК да заяви дали разполага със средства или се отказва от проекта.
Още през 2008 година в писмо до икономическото министерство, оглавявано тогава от Петър Димитров, е записано, че НЕК не разполага с необходимите средства за осигуряване на подписаното допълнение номер 5, с което се поръчват двата реактора и парогенераторите за бъдещата АЕЦ.

Само забележете колко са нагли бесепарите - всяка вечер са в някоя телевизия да лъжат най-нагло как цената не била 10млрд евро, ами на половина. Лъжат като разпрани малоумният си електорат.

ЕЛА ТУКА АЛАНЕ, ГНИДО БЕСЕПАРСКА КРАДЛИВА :)
 
От: Аз НЯМА да гласувам на референдума!!!

Ми като сте против, гласувайте "Против". Аз съм ЗА 100%. Освен това ще кажа, че атомната енергия за момента е най - чиста (ако искате екологична, зелена и тн.). Да не гласуваш на референдум означава да си без позиция. Да си безгласна буква. Затова и няма да гласувам за Кунева, както бях решил.

ЗА с двете ръце съм за всякакви скъпоструващи инвестиции 10 милиарда, 20 милиарда1 или 100 миларда няма значение, важното е да носят независимост на България - икономическа, енергийна. Освен това всяка инвестиция е инжекция за рецесията и умрялата ни икономика. Жалкото е, че в България на десните не им е ясно що е то дясна политика и обратното. .. както и да е..
 
От: От: Аз НЯМА да гласувам на референдума!!!

ЗА с двете ръце съм за всякакви скъпоструващи инвестиции 10 милиарда, 20 милиарда1 или 100 миларда няма значение

Така ще кажеш, щото няма да ги плащаш ти :D

България няма 100ина млн за пенсии, па седнала да пръска 20млрд за централа, която струва 3 пъти по-малко. Тоест в случая даваш поне 10млрд на вятъра. Щото си много богат.

Печалбата на Козлодуй за тази година е 100млн лева. Тия 20млрд можеш ли да сметнеш кога ще се изплатят, че България да стане "икономически независима"?

Нека да ви помогна, щото знам, че сте неграмотни:

смятаме супер оптимистично - Белене да има същата печалба като Козлодуй (което по принцип е невъзможно, щото докато стане всички съседи ще имат собствени централи и никой няма да купува от нас, но как да е):

100 млн на година. Изплаща 1 милиард за 10 години
20 милиарда се изплащат за 200 години. И тогава България става "икономически независима" със своята ядрена централа.

Пак казвам - това е възможно най-оптимистичния вариант - при който съседните държави си спират АЕЦ-ите и почват да купуват от нас, както са правели с Козлодуй.
 
От: Аз НЯМА да гласувам на референдума!!!

Смеееех смех смех, насер пълен :)

Даже размислих - ще гласувам със ЗА на референдума :D Толкова много малоумници в тая държава, няма аз да ги вадя от лайната. Като искате Белене - айде стройте си го и си яжте лайната после. Човек който заслужава лайна не е честно да получава манджа :)
 
От: От: Аз НЯМА да гласувам на референдума!!!

Така ще кажеш, щото няма да ги плащаш ти :D

България няма 100ина млн за пенсии, па седнала да пръска 20млрд за централа, която струва 3 пъти по-малко. Тоест в случая даваш поне 10млрд на вятъра. Щото си много богат.

Печалбата на Козлодуй за тази година е 100млн лева. Тия 20млрд можеш ли да сметнеш кога ще се изплатят, че България да стане "икономически независима"?

Аз плащам в момента и пенсиите, и детските, и социалните помощи, и на безработните помощите. В България работят 1.5 млн. души, които хранят всички. Ако продължи малоумната политика на ГЕРБ, работещите ще останат 1 млн. на чийто гръб ще лежат останалите. Печалбата на Козлодуй е

Държавните енергийни компании увеличават печалбата си със 102,9% на годишна база до 342 млн. лв. за първото полугодие на 2011 г
а Козлодуй печели
Най-печелившите дружества са АЕЦ Козлодуй със 106 млн. лв. печалба за полугодието

Полугодие е половин година за непознатите. Айде ти смятай при тези темпове, какви ще са печалбите. Смятай и нарастващата консумация на ток... да не продължавам. От къде ще внасяме ток след 10 години и на каква цена. Как ще осигурим нарастващото енергопотребление? Ако след 10 години ГЕРБ е унищожил целия бизнес, пенсионерите и децата и свали раждаемостта до № съм съгласен, че ще единствените консуматори на ток ще останат тия в Столипиново.. дето се греят на пружини директно към НЕК..
 

Горе