Фейсбук е най-тъпата мрежа в света!

От: Фейсбук е най-тъпата мрежа в света!

... Иначе ми стана ясно, че това е начин да направиш трафик на блога/сайта си......прозрачно е.

Е те това обикновено е основната грешка. Изчисляват бройките в трафика, но не изчисляват печалбите от този трафик. А в различните ниши разликите са огромни. Има изключения, разбира се, но ако се направи една калкулация, то излиза, че в процентно съотношение печалбата от рекламна кампания в Adwords (а да не говорим за директни линкове) е в пъти повече отколкото от по-евтината реклама във facebook.
За фирмите (особено онлайн-магазините и груповите) е добре да се използва facebook като спомагателна реклама - все си е канал, защо да се изпуска. По същата логика новинарските сайтове си публикуват новините във фейсбук на автомат, без да е задължително да се влиза по профилите. Но на тукашния пазар се стигна дотам, че това (поради евтинията на фейсбук-страничките) се превърна в основна реклама. А сайтовете вместо само да изкупуват трафика (и да го конвертират съответно към по-високоплатен), постоянно се опитват да натрапят фейсбук дори на собствените си потребители, което е нонсенс (увеличаването на групата им води до загуба на преки потребители и по-таргетирания и качествен трафик от тях).
 
Последно редактирано:
От: Фейсбук е най-тъпата мрежа в света!

ФБ за съжаление не е виновен :(
чрез него е лесно да забележим упадъкът на обществото...
 
  • Like
Реакции: ADO
От: Фейсбук е най-тъпата мрежа в света!

Авторе, ти ли си писал тази статия? Сериозно те питам? Това с многоточията във всяко изречение не е добра идея, що се отнася за статия.

Уххаа, чак сега се усещам. Бях нервен като пишех статията, явно е затова.
 
От: Фейсбук е най-тъпата мрежа в света!

Не мисля, че заглавието ти е коректно, по-скоро трябва да бъде "Защо мисля, че Фейсбук е най-тъпата мрежа в света!", защото цялата ти статия е с лични мнения, изводи и заключения.

Ами това без това е личния ми блог... именно, че мненията са си мои. :)
 
От: Фейсбук е най-тъпата мрежа в света!

Много е крайна статията и не отразява всички страни на фейсбук мрежата....тук са разгледани само негативите..ами позитивите?

Всяко нещо си има положителна страна, но както казвам и във статията, негативите са по-забележителни според моята гледна точка.
 
От: Фейсбук е най-тъпата мрежа в света!

Адо, писал си за тоя фейс, сякаш е някаква чума. АМА НЕ Е!

Ще се опитам да обясня с примери.

1 лъжичка захар не е вредна за здравето. Вредни са 10 кг, изконсумирани наведнъж. 1 чаша вино не е вредна. 2 бутилки ежедневно е вредно. Ако стоиш по 10 минути през ден-два пред компютър няма да си навредиш на очите. Ако стоиш по 15 часа ежедневно, може и да ги увредиш. Същата работа е и с фейса. Ако не злоупотребяваш и ползваш с мярка, всичко е ок.

Не е виновен сайта! Всеки си има глава на раменете и може сам да прецени как да използва свободното си време. Това, че на даден човек не му се нрави нещо, не означава, че другия е крив...
 
От: От: Фейсбук е най-тъпата мрежа в света!

ФБ за съжаление не е виновен :(
чрез него е лесно да забележим упадъкът на обществото...

Да, това е отлично казано. Тия дни работя върху едно есе на подобна тема - как при хората скоростта на еволюцията е прекалено висока и вече почти извън контрол, докато в природата всички процеси са едни и същи от хилядолетия. Хората обичат да споделят какво са постигнали, направо си се хвалят за щяло и нещяло. Често дори си измислят, за да са в крак с времето. Това е груба грешка и аз лично не го одобрявам, но ни се натрапва от малки по всички информационни канали, какво трябва да правим, да говорим, да ядем, с какви хора трябва да общуваме и ред други задължителни правила. Жестока манипулация и на преден план се избутва не духовното и истинското, а бляскави изкуствени опаковки. Точно тук е силата на Фейсбук и роящите се социалки - дава се готово поле с нужните шаблони и костюми, които да направят и най-големия глупак да изглежда примамливо привлекателен. Уж хората примират за свобода, а на практика сами се завират в разни подобни клетки и си налагат ограничения. Викат против следенето и подслушването, а всъщност май точно то им липсва и наличието на такива сайтове е отличен начин да се знае винаги къде си ходил, какво си правил, какво харесваш.....и т.н. Сакън да пръднеш и никой да не научи, язък за изхабения материал. Налагаме си непосилно темпо и то ще ни убие....говоря за човечеството като цяло и точно в този момент за стотици, които загиват от някаква насилствена смърт (войни, атентати, убийства, умишлени болести, катастрофи) моите думи са болезнена истина, за жалост. Временно оцелелите може да не се съгласят и да поплюят на воля, но това е характерно за късогледството в живота - докато не те сполети нещо лошо, ти смяташ, че "това няма как да ми се случи точно на мен!":cry:
 
От: Фейсбук е най-тъпата мрежа в света!

Във фейсбук имаш по-голяма аудитория пред която да се "изявяваш"
в реалния живот на 15 години няма как да имаш толкова познати...камо ли приятели!

дечурлията (а лошото е, че не само те) постват някакви тъпи фрази, но не могат да я повторят след 5 мин.
те живеят в измислен свят и са си създали грешна представа за реалния

разбира се грешка имат и родителите..защото не дават положителен пример - най-често никакъв
не са малко случаите когато дават отрицателен.

та какво се случва: децата правят неща в мрежата за да бъдат забелязани (всеки иска внимание..дори животните)
родителите в повечето случаи са заети и нямат време да им обръщат нужното внимание
децата не споделят и се отдалечат от родителите си
крият повечето неща защото не са свикнали да споделят

родителите се скъсват от бачкане заради тъпите пари с които да купят тъпа играчка на 11 годишното дете - последен модел Ифон
така мислят, че ще компенсират липсата на родителско внимание
11 годишното дете израства в материален свят и дори не осъзнава, че има друг
то ще стане подобен родител

какво излиза от цялото това: семейството - като най-важна институция не работи правилно (както всички други) и упадъкът е факт.
 
От: Фейсбук е най-тъпата мрежа в света!

Родителите "лайкват" статусите на децата си. :/ Или поредната снимка, направена срещу огледалото. :D
 
От: От: От: Фейсбук е най-тъпата мрежа в света!

... Сакън да пръднеш и никой да не научи, язък за изхабения материал. ...
Почваш да ме кефиш яко, май имаш забележително дар-слово.

"9 милиона американци и 2 милиона британци – активни потребители на Facebook – са напуснали социалната мрежа през април, сочи скорошно проучване на SocialBakers."
http://technews.bg/article-57795.html
И тука другарите продължават да се правят на нечули, ама аз пак ще питам, за 3-ти път. Кога ще спрат да ми наптрапват тая простотия на всеки клик почти? Утре обратните ще решат да пропагандират каквото там ги влече, докъде ще я караме така, всеки да си навира миризливото бельо пред погледа на всички?
 
От: Фейсбук е най-тъпата мрежа в света!

1560560_560482660710415_1700310990_n.jpg
 
От: От: Фейсбук е най-тъпата мрежа в света!

Това е чудесно за нашите цели :)

Иначе, статията е откровено неграмотна и тъпа.

Колумнистите на The Guardian никога не са се славели с техническа грамотност, но пък умеят да правят съответните изводи от проведени изследвания.

И ако не е тайна, кои сте вие и какви са вашите цели?
 
От: Фейсбук е най-тъпата мрежа в света!

Много от протестите в световен мащаб бяха организирани и координирани по Facebook.Благодарение на фейсбук можете да видите общественото мнение на хората по много въпроси,най-вече политическите,един вид социалната мрежа е много голям коректив на медиите.
 
От: Фейсбук е най-тъпата мрежа в света!

По света бяха организирани преди години, но сега вече се организират в мрежи, в които нивото е по-високо и са по-трудни за манипулации, тъй като се избягва ефекта на стадното чувство. Повечето водещи световни журналисти и политици също се преориентираха към Twitter.

В по-изостанали страни като България, в която журналистите и политиците откриха Facebook чак когато й дойде времето да залязва, подобни протести продължават да се организират в тази мрежа, но е трудно да се каже, че имат някакъв положителен ефект. Съдя по последните. Обективност - нула, толерантност към различни мнения - нула и накрая се стигна до това хора, смятащи се за десни, да отправят леви искания към партия, изразител на едробуржоазни интереси. Да не говорим, че през повечето време просто вдигаха калабалък за забавление и пишеха коментари в блогчетата си с по 2-3 правописни грешки във всяко изречение. Пълна обърквация и профанизация на социални и политически понятия, идеи и мислене.

Няма как да се очаква висок стандарт от потребителите на тази мрежа - в момента тя е по-подходяща за чат през работно време, лични снимки и спам.
 
От: Фейсбук е най-тъпата мрежа в света!

Много хора предимно жени яко жулат игри във фейса,един път не съм се пробвал да видя дали ще ми е интересно,просто не ме влече, а и по принцип избягвам чистата загуба на време и мозъчни клетки със слабоумни дейности в нета,подходящи по-скоро за деца в предучилищна.
Спомням си на мода беше няква ферма имах познати които ставаха рано да поливат да не им изсъхне реколтата:lol:, що за слабоумие или просто по-модерен вариант на тамагочи :-o
 
От: Фейсбук е най-тъпата мрежа в света!

Жените, изявяващи се във Фейсбук, са отделна тема. Преди 4 години бяха накарали дори обикновено доброжелателния Иво Сиромахов да оплюе събирането на елхички и директно да охарактеризира някои девойки като "селски пръчки":

"А някои селски пръчки с поетични наклонности се скъсваха да пишат в статуса си претенциозни глупости от сорта: “Виждаш ли сянката ми, плаваща по вълните на времето?… Докосни звездите, но не забравяй, че си човек…”
 
От: Фейсбук е най-тъпата мрежа в света!

Във фейсбук имаш по-голяма аудитория пред която да се "изявяваш"
в реалния живот на 15 години няма как да имаш толкова познати...камо ли приятели!

дечурлията (а лошото е, че не само те) постват някакви тъпи фрази, но не могат да я повторят след 5 мин.
те живеят в измислен свят и са си създали грешна представа за реалния

разбира се грешка имат и родителите..защото не дават положителен пример - най-често никакъв
не са малко случаите когато дават отрицателен.

та какво се случва: децата правят неща в мрежата за да бъдат забелязани (всеки иска внимание..дори животните)
родителите в повечето случаи са заети и нямат време да им обръщат нужното внимание
децата не споделят и се отдалечат от родителите си
крият повечето неща защото не са свикнали да споделят

родителите се скъсват от бачкане заради тъпите пари с които да купят тъпа играчка на 11 годишното дете - последен модел Ифон
така мислят, че ще компенсират липсата на родителско внимание
11 годишното дете израства в материален свят и дори не осъзнава, че има друг
то ще стане подобен родител

какво излиза от цялото това: семейството - като най-важна институция не работи правилно (както всички други) и упадъкът е факт.

Децата уж сега са по-свободни, добре информирани и бързо порастват. На времето ние по цял ден бяхме навън и основен възпитател ни беше суровата улица, където действаше жестокият закон на джунглата - Силните командваха, а слабите редовно ядяха шамари! :lol: Но нима така не е навсякъде в природата? Сега децата се развиват предимно във виртуална среда, благодарение на новите технологии. Там нещата са доста изкривени и измамни и често не най-силните и най-умните са каймака на интернет обществото! Стана абсолютна каша и сега други "качества" са нужни, за да постигне човек "доверие", "уважение" и виртуално надмощие. Няма да ги изреждам, вие сами се сещате какво прави хората атрактивни, оборотни и любимци в мрежата. :roll:
 

Горе