помощ за комари!

От: помощ за комари!

ултра звука ги отблъсква

даже сега се сещам 1998 година има cd с ултра звуков запис против комари ....

Верно ултра звука не се чуваше но комарите бягаха, не удобството беше че пък чуваш въртенето на сдрома ...

вече след 2к година го упгрейтнаха и го пуснаха на програма за инсталиране на компа даже ако ровна, някъде още може да седи по маилите ми
 
От: помощ за комари!

В тубата има много видеа с такива звуци, обаче са на различни kHz.
 
От: помощ за комари!

Да се включа и аз...
Таблетките са нещо, за което не искам и да си помисля. Имал съм - смърдят ужасно, а и имам алергия и от тях направо ми се разказва играта. Ултразвуковите уреди не съм убеден, че действат, но пък може и да се пробва. С мрежа комарите пак си влизат...единственото решение за мен за спрейовете, но хомеопатичните с етерични масла и т.н.т.
Успех на автора с комарите :D
 
От: помощ за комари!

А нещо за навън, освен да се нагърмиш с чесън като казак?
 
От: помощ за комари!

Женските комари, които всъщност хапят, нямат уши. Още нещо за ултразвуковите устройства:
One of the world's top advertising awards went this year to a campaign in which a radio station broadcast ultrasound along with its programmes to repel mosquitoes. But does it work? Definitely not, say scientists.

A 2010 review article examined 10 field studies, in which ultrasonic repellent devices had been put to the test, and concluded that they "have no effect on preventing mosquito bites" and "should not be recommended or used".
BBC

В домашни условия се справям само с мрежи. Има на всички прозорци и някои врати. В най-горещите месеци ползвам и една лампа, която привлича и пържи насекоми. В нея комари не се хващат, а само по-дребни мушички, които минават между фугите на мрежите и дразнят. За навън има спрейове, които ги отблъскват. Когато ще правя вечерен банкет на беседката паля две факли от тези с фитил, които работят със спирт за осветление.
 
От: помощ за комари!

IMG_20160618_232953.jpg

При мен тази година комарите не ги плашат таблетките. Незнам мутирали ли са или таблетките вече не струват. От години, когато съм навън, ползвам това на телефона. Тази вечер сложих същото на таблета, че звука е по-силен. Комарите изчезнаха. Лощото е, че таблета много грее и му свършва бързо батерията, та сега е на зарядно.
пп Ултразвука ги гони и още как, слагам апп на микс.
 
От: помощ за комари!

с какво да се предпазя от комари? Имам 2 в стаята. Помогнете!

еееее, не :lol: това ли е имота който си купил на 16 години? поне мрежи на прозорците няма ли? :shock: или не е "лукс", че да има? :(
 
От: помощ за комари!

Аз ей сега ще си заръчвам от това с ултрзвука, че и на примоция за 49 кинта две дават. :D
 
От: От: помощ за комари!

Аз не се шегувам, питам съвсем сериозно.

Интересува ме КОНКРЕТНО дали ултразвуковите уреди са ефикасни. Ако някой ползва такъв уред нека да сподели впечатленията си.

Не се интересувам от други методи.

НЕ СА!!!

с тоя звук най-много да изплашиш прилепите, които ядат комарите...

лампите не са ефикасни защото не трябва да има други лампи включени, т.е. или живееш в пещерата с виолетови лампи или ефект няма, също тея лампи имат голяма повърхност и трупат адски много прах, което пък ги прави неефективни...
 
От: помощ за комари!

А някой хора не ги хапят комарите и нямат този проблем.
 
От: помощ за комари!

1/2 л чист спирт
100 г карамфилови зърна
100 мл бебешко олио или масло от бадем, сусам, лайка, лавандула, копър и др.

Начин на приготвяне:

Накиснете зърната от карамфил в спирта четири дни. Разбърквайте сместа всяка сутрин и вечер. На четвъртия ден добавете маслото и лосионът е вече готов за употреба.

Внимателно разтъркайте няколко капки в кожата на ръцете и краката и само наблюдавайте как комарите ще избягат от стаята и от вас.

Също така лосионът отблъсква бълхите от домашните любимци.

Просто за изпълнение но изключително ефективно.

За риболов е безценно!

Но ти за тези два комара и гражданска защита викни :p
 
От: помощ за комари!

А някой хора не ги хапят комарите и нямат този проблем.

не е това, всеки си има вкус, въпроса е да се събереш в компания, при която ти си най-противния на вкус!
 
От: помощ за комари!

Аз съм чул, че предпочитат определени кръвни групи, а колкото повече се потиш и вониш, толкова си по сладък, освен за комарите и за конските мухи също, а те са комар на квадрат:lol:
 
От: помощ за комари!

Въпросът не е до изпотяването, други са причините за това. Донякъде си прав, че има значение състава на кръвта на човека.
 
От: помощ за комари!

И изпотяването има връзка, порите се разширяват кожата омеква и става лесна за перфориране, сигурно го усещат като мирис на пържолки:D
Те всъщност вкарват хубтчетата точно през тези пори, точно поради тази причина когато се намажеш с кал примерно, не атакуват защото калта изсъхва върху кожата и действа като броня
 
От: помощ за комари!

И аз се интересувам от полезни методи срещу комари, тъй като имам една каравана, която съм сложил на имотчето ми на село и нощно време влизат по 5-6 комара.

Искам да попитам някой ползвал ли е лампи срещу насекоми и помагат ли?
 

Горе