Най-добрите хостинг компании за 2017

Най-добрите хостинг компании за 2017

  • Arvixe.com

    Votes: 0 0.0%
  • BlueHost.com

    Votes: 1 0.9%
  • CooliceHost.com

    Votes: 26 22.8%
  • CBOX.biz

    Votes: 1 0.9%
  • Delta.bg

    Votes: 3 2.6%
  • DigitalOcean.com

    Votes: 4 3.5%
  • Gesbg.com

    Votes: 0 0.0%
  • GoDaddy.com

    Votes: 3 2.6%
  • Host.bg

    Votes: 5 4.4%
  • Hostbulgaria.com

    Votes: 6 5.3%
  • Hostline.bg

    Votes: 1 0.9%
  • Hosttox.com

    Votes: 0 0.0%
  • ICD.bg

    Votes: 1 0.9%
  • ICN.bg

    Votes: 14 12.3%
  • Jump.bg

    Votes: 6 5.3%
  • NS1.bg

    Votes: 10 8.8%
  • RAX.bg

    Votes: 0 0.0%
  • Space.bg

    Votes: 0 0.0%
  • Siteground.com

    Votes: 8 7.0%
  • SSDCloud.BG

    Votes: 11 9.6%
  • SuperHosting.bg

    Votes: 25 21.9%
  • VPSBG.eu

    Votes: 9 7.9%
  • HawkHost.com

    Votes: 0 0.0%
  • Hostasset.net

    Votes: 0 0.0%
  • StableHost.com

    Votes: 0 0.0%
  • Namecheap.com

    Votes: 5 4.4%
  • Еtnhost.bg

    Votes: 5 4.4%
  • Hostq.com

    Votes: 2 1.8%

  • Общо гласове
    114
Статус
Not open for further replies.
Съгласен съм с @jair за казаното от него. Минал съм през много хостинги и това, че си навън или тук, не зависи как ти зарежда сайта. Бил зареждал по-бързо. Отиди на някоя машина с 200 акаунта, всеки дърпащ своя си ресурс и после прас голям, че си на машина в БГ. Да не гвороим за овърселинга, ама аре. И още нещо, не се знае мрежата дали има директни трейсове....абе причини много. Каква икономика в бг бе? Днес бях до борсковия си агент и акции от 2013-та не са мръднали грам, а да и ОЦК е в ликвидация от 3 години, ама никой не ти казва. Пълен ташак, а на потребитля му пука сайта да му е ъп, да върви добре и да не се свързва със съпорта често, за икономиката на бг си имаме едни 240 убавци да мислят. :)

Google си пуска бота и си гледа свързаемост, което значи, че ако си до близък техен дейта цеднтър си оферта, а за тях това е бърза свързаемост. Не знам как точно от тукащшен дейта център ще е по ОК за Google. Камули за класиране. Не знам за по0ниските разходи за хсотинг, ама ако биете Digital Ocean при VPS-ите и Namecheap при шера (тази промоция от $1/м), няма да имате грешка. :)
 
ама ако биете Digital Ocean при VPS-ите и Namecheap при шера (тази промоция от $1/м), няма да имате грешка. :)

Новите ни SSD сървъри са с по-добри условия от DigitalOcean :) Поледни https://www.digitalocean.com/pricing/#droplet и https://www.ns1.bg/servers/ssd-servers.php

За $20 на месец без ДДС (33.20 лв. по днешен курс на долара без ДДС) те предоставят 40GB SSD, 2 CPU, 2GB RAM.
За 30 лв. с ДДС NS1.bg предоставя 50GB SSD, 2 CPU, 4GB RAM.

При големите планове за сървъри с много пространство, процесори и памет нещата стават много в наша полза като ценово предложение.

За $80 на месец без ДДС те предоставят 80GB SSD, 4 CPU, 8GB RAM.
За 60 лв. с ДДС NS1.bg предоставя 100GB SSD, 4 CPU, 8GB RAM.

Namecheap продават хостинг с 20GB място за $9.88, но само за първата година. След това се подновява на $38.88 :)

Четете внимателно. А за темата за хостинга в България - това е моето мнение базирано на 15 години опит. Всеки си има мнение и аз го уважавам. Не изтъквам нашите услуги. Това отгоре са само цифри.
 
Приемате ли предложението ми за изравняване на цените на произволен сървър на OVH и Hetzner? И Ramnode за VPS?

Сравнението с Digital Ocean не мисля, че е удачно. Когато почнете да предлагате лекотата, с която там се правят нови droplets, snapshots, volumes, object storage, API и т.н., тогава сравненията с тях са уместни.

Дано не се приеме поста ми като празно плюене, но просто предимството ви не е в гугъл ранкинга и цените. Първото се използва под път и над път, повечето пъти неподплатено с нищо. Хайде, за вас, иди дойди, не се издържате от СЕО, за разлика от откровени шарлатани, но пак е дразнещо. А за цените...да, както казахте са само цифри. Но не са във ваша полза.

А има причини да се ползват добри български хостинги. Определено смятам аргумента да си хостнат най-близо до посетителите на сайта за сериозен. Cloudflare имат pop в София, но не е достатъчно. Лесната комуникация и това, че не сте фирма еднодневка също е донякъде валиден аргумент. Мисля, че професионализма на добрите български IT специалисти, каквито предполагам има във фирма с вашето дълголетие, е на световно ниво. Аз бих наблегнал на това, а не на гугъл ранкинг, патриотизъм и цени.
 
Последно редактирано:
Приемате ли предложението ми за изравняване на цените на произволен сървър на OVH и Hetzner? И Ramnode за VPS?

Ще направя сравнения с всяка от фирмите, които споменахте. Ще се опитам да съм обективен.

OVH

Те увеличават цените с 10% от 1 декември и ще работя с новите цени, за да направя сравнението.

OVH Cloud: 50GB SSD, 2 CPU, 7GB RAM - 52.80 лв. с ДДС
NS1 Cloud: 50GB SSD, 2 CPU, 4GB RAM - 30 лв. с ДДС

NS1 може да предложи същите параметри на същите цени като OVH за сървър в България или US.

Това важи за всички планове, които предлагат.

Hetzner

Виртуалните сървъри, които те предлагат не са cloud с high-availability както тези в нашата оферта. Отидох на чата, за да ги попитам и да съм сигурен. Чаках 15 минути и най-накрая се свързах. Тествайте чата на NS1. Свързването става за по-малко от минута. Ето какво ми каза оператора.

"Thank you for getting in touch with us. IF one of our host system fails, a downtime will happen. Copying the VM to another jost in the meantime is not possible in most cases. So our VPS do not have a high availability. The are available for 99,9 % and if the host sytsem fails, you will get a notification."

Съмнявам се някой да има нужда от превод, но го превеждам за всеки случай: Благодаря, че се свързахте с нас. Ако един от сървърите откаже, ще има прекъсване. Копирането на виртулания ви сървър на друг физически в повечето случай не е възможно, така че нашите виртуални сървъри нямат висока надеждност. Те работят в 99.9% от времето и ако сървъра ви откаже ще получите уведомление.

Hetzner VPS: 50GB SSD, 2 CPU, 2GB RAM - 16.50 лв. с ДДС
NS1 Cloud: 50GB SSD, 2 CPU, 4GB RAM - 30 лв. с ДДС

Но да проверим какво получавате в тези 16.50 лв. т.е. колко е бърз storage-a ? Има ли някой достъп да направим тест?

Ако ще ползвате сървъра за хостинг и искате да добавите сПанел нещата в цената се променят в наша полза. Те продават сПанел за 60 лв. на месец с ДДС, а ние за 30 лв. с ДДС.

Hetzner VPS: 50GB SSD, 2 CPU, 2GB RAM със сПанел: 76.50 лв. с ДДС
NS1 Cloud: 50GB SSD, 2 CPU, 4GB RAM със сПанел - 60 лв. с ДДС

За посетителите на predpriemach.com ще добавя и безплатна поддръжка - нещо, което нито Hetzner, нито OVH биха направили.

Hetzner предлагат следното (превеждам от сайта им): елементарна поддръжка свързана с подмяна на дефектирал хардуер. NS1 ще ви предостави пълна поддръжка на сървъра заедно с операционната система и инсталирания на нея софтуер от нас.

RAMNODE

Техните виртуални сървъри също нямат high-availability. Това означава, че при счупване на сървъра ще има продължително прекъсване докато го поправят. NS1 cloud server-а може да бъде стартиран от друг физически сървър в рамките на 2-3 минути.

Ramnode VPS: 100GB SSD, 1 CPU, 4GB RAM - 40 лв. с ДДС
NS1 SSD Cloud: 75GB SSD, 4 CPU, 6GB RAM - 45 лв. с ДДС

Заключителни думи

Не смятам, че някоя от изброените компании отгоре превъзхожда стойността, която получавате за похарчен 1 лв. за сървър при тях или в NS1. Който има такова съмнение съм ок да направим един публичен тест (benchmark), за да видим какъв performance се крие зад цените, които описах отгоре.

Отне ми немалко време да направя сравненията и едва ли ще мога да направя още такива, защото предпочитам да използвам времето си по друг начин. Ако някой има сериозни намерения и иска да има SSD облачен сървър в България и желае да получи същите условия като тези при наш конкурент, нека се свърже с мен на лично съобщение.

Моля, не приемайте поста ми като заяждане. Ако сравнението ви звучи като самореклама, извинявам се. Не е било нарочно, но съм пристрастен. Аз изграждам този продукт, вярвам в неговите качества и ползите, които носи. Моля игнорирайте пристрастието ми, гледайте цифрите и бъдете обективни. Всеки може сам да прецени за себе си кое е най-доброто. Аз съм насреща за предоставяне на уникално решение за всеки отделен случай, защото всеки бизнес има уникални изисквания. Никоя от изброените външни компании няма да е насреща за уникални решения специално за вас.
 
1. Имам предвид цените им за наети сървъри на OVH и Hetzner, а не VPS и клауди и мисля, че това беше ясно от поста ми. P.S. OVH твърдят, че вдигат цените заради Anti DDOS защитата си, вие предлагате ли такава услуга? Ако предлагате, постарайте се да е рекламирана по-видимо.
2. Извадили сте единствения план на Рамноуд, до който се доближавате и сте го цитирали грешно даже. Всъщност, дайте да говорим направо, можете ли да изравните ей това предложение:

Product Details
Registration Date: 2013/11/18
Product/Service: OpenVZ HDD VPS (CVZ) - Netherlands - 128MB CVZ
Domain: ххххх
IP Address: хххххх
Operating System: CentOS 6 64-bit
Location: Netherlands
Payment Method: PayPal
First Payment Amount: $14.88 USD
Recurring Amount: $14.88 USD (това е годишна цена)
Next Due Date: 2018/11/18
Billing Cycle: Annually
Status: Active

Status:
Online

Disk:
84%
67.5 GB of 80 GB Used / 12.5 GB Free
Memory:
38%
48.7 MB of 128 MB Used / 79.3 MB Free

А относо ъптайма, имат същото SLA като вас, а за бекъп сървър хич не ми пука, ако не е наличен някой и друг час. Иначе ето ми я статистиката:
uptime
04:47:19 up 494 days, 7:37, 1 user, load average: 0.00, 0.00, 0.00

Аз също не се заяждам, но преминах през доста фрустриращ процес, при който се опитах да намеря български нает сървър, който да отговаря на западните предложения, или дори само да ги доближава и да е хостнат тук. Нямах успех, за това и не приемам твърдение от рода на "ние предлагаме по-добри цени". Да, ако искам cpanel и 10 часа администрация месечно, сигурно предлагате. Иначе предложението ми остава - ако ми изравните цените на това, което ползвам от Ramnode в момента, както и нает сървър от OVH или Hetzner (например HOST 32-L на OVH, с добавка за 2х480GB SSD за 76 евро без ДДС), то ще имате сиурен клиент от догодина и се извинявам директно за съмненията и за това, че ви принудих да влизаме в бакалски сметки.
 
Супер. Много се радвам, че темата загуби лекия привкус на "заяждане", за което се притеснявах. Не искам да вървим в посока заяждания, а да разбера от какво има нужда клиента, за да се опитам да го предоставя. Няма гаранция, че ще съм полезен, но няма да навреди, ако опитаме. В по-голямата част от случаите се оказва, че NS1 предлага решение, което отговаря на изискванията на клиента и намалява неговите разходи за хостинг. Това е ефективност. Кой не иска да получава повече стойност за всеки изхарчен лев от джоба си?

Темата на този форум е за най-добрите хостинг компании за 2017. Поради тази причина ще продължим комуникацията си с @jair на лични съобщения, за да не спамя темата. От написаното от него и дадените спецификации на пръв поглед не виждам причина да не можем да предложим адекватно/подобно решение като параметри и цени. Нямаме планове за сървъри с 128MB RAM, защото повечето услуги, които доставяме са свързани с хостване на сайтове, мейл хостинг, натоварени сървъри за бази данни, при които 128MB RAM са крайно недостатъчни, но @jair използва виртуалния сървър за нещо друго, за което не са нужни толкова ресурси и аз ще дам решение, което отговаря на неговите изисквания.
 
Някой знае ли какво е общото между superhosting и ns1, защото си взех един план от вторите и в секцията за addon домейн има линк към help.superhosting.bg/add-on-domain.html
 
  1. Arvixe.com
    0 глас(ове)
    0.0%
  2. BlueHost.com
    1 глас(ове)
    1.0%
  3. CooliceHost.com
    22 глас(ове)
    21.2%
  4. CBOX.biz
    1 глас(ове)
    1.0%
  5. Delta.bg
    2 глас(ове)
    1.9%
  6. DigitalOcean.com
    2 глас(ове)
    1.9%
  7. Gesbg.com
    0 глас(ове)
    0.0%
  8. GoDaddy.com
    3 глас(ове)
    2.9%
  9. Host.bg
    5 глас(ове)
    4.8%
  10. Hostbulgaria.com
    6 глас(ове)
    5.8%
  11. Hostline.bg
    1 глас(ове)
    1.0%
  12. Hosttox.com
    0 глас(ове)
    0.0%
  13. ICD.bg
    1 глас(ове)
    1.0%
  14. ICN.bg
    12 глас(ове)
    11.5%
  15. Jump.bg
    6 глас(ове)
    5.8%
  16. NS1.bg
    9 глас(ове)
    8.7%
  17. RAX.bg
    0 глас(ове)
    0.0%
  18. Space.bg
    0 глас(ове)
    0.0%
  19. Siteground.com
    6 глас(ове)
    5.8%
  20. SSDCloud.BG
    10 глас(ове)
    9.6%
  21. SuperHosting.bg
    24 глас(ове)
    23.1%
  22. VPSBG.eu
    8 глас(ове)
    7.7%
  23. HawkHost.com
    0 глас(ове)
    0.0%
  24. Hostasset.net
    0 глас(ове)
    0.0%
  25. StableHost.com
    0 глас(ове)
    0.0%
  26. Namecheap.com
    4 глас(ове)
    3.8%
  27. Еtnhost.bg
    5 глас(ове)
    4.8%
  28. Hostq.com
    2 глас(ове)
    1.9%
 
Статус
Not open for further replies.

Горе