Потребителите във Predpriemach.com - негативно и позитивно поведение

Боже, боже... 5 страници за по-малко от ден.

Нареждам се на почетното 7мо място в позитивната класация o_O
Ама те има и в негативната - и с двата профила си използвал думата "идиот" :)

Аз чак сега погледнах по-внимателно списъка. Всъщност се нареждам на 13-то масто (което си е топ20) със 104 споменавания на думата мерси.

Думата "добър" те нареждала сред любезните, моля ти се. Кой да му каже на момчето, че в зависимост от смисъла на изречението тя може да носи и негативна конотация. Например: "добър бой му хвърлиха на тоя мангал". Мангал не заслужава ли да бъде в каруцарския списък?
 
Ама те има и в негативната - и с двата профила си използвал думата "идиот"

Аз чак сега погледнах по-внимателно списъка. Всъщност се нареждам на 13-то масто (което си е топ20) със 104 споменавания на думата мерси.

Думата "добър" те нареждала сред любезните, моля ти се. Кой да му каже на момчето, че в зависимост от смисъла на изречението тя може да носи и негативна конотация. Например: "добър бой му хвърлиха на тоя мангал". Мангал не заслужава ли да бъде в каруцарския списък?
Че може да се подобри може, както в началото казах, нямам речник с позитивни думи и не съм им сложил тежест, за това е груб анализа.
Ако имате речници с думи които бихте определили като позитивни и негативни, независимо от контекста - ще съм благодарен. Контекстен анализ не правя, някой ден като пусна някоя невронна мрежа, може и да се получи...

Доста "тънкообидни" взеха това насериозно :) освен точки и мнения, друго не ми се струва да е допринесло цялото това "крякане"... ама, спам да има!
 
Доста "тънкообидни" взеха това насериозно
Вервай ми, никой не го е взел насериозно. Освен това, докато наистина не направиш невронна мрежа, не се опитвай да анализираш хора на база речева дейност. То и с нея няма да стане, щото има психопати, чиято нервна система не реагира като нормалната. :)
 
  • Like
Реакции: Sky
не се опитвай да анализираш хора на база речева дейност

Като за начало гледам да "филтрирам" "каруцарите" тук :) които имат такъв речник, който над 10-15% се състои от думи от негативния речник. Дали това значи нещо, може би в даден конкретен случай не, абстрактно погледнато може да се интерпретива по собствено желание.

Един твой аргумент беше (или е), че хората които са от много години тук и с многото мнения, са били еди каква си част от форума и са помогнали уж на много, кажи речи това си е твой личен анализ. Това също като фактор няма голЕма тежест, тъй, че вЕрвам ти @nandibandi

А относно аргумента дали "добър" се използва негативно в даден контекст или "педераст" позитивно в друг контекст - статистически погледнато, това повечето случаи е в долните един-два квартила. Ако се случва в 90% от речника на даден потребител също няма голямо позитивно значение - даже по-скоро негативно.

Разбира се, тоя анализ не цели да определи хората изцяло като "добри" и "зли", по-скоро начина на поведение и на комуникиране между различните "селяни" тук :)

Форума си има отделна рейтинг система с реакции и собствен "анализ" (фейсбук тип преди 5-10 години), която също няма толкова важно значение.

Предполагам, това което ти запали душата е по-строгото ми изказване за помагане на филтрирането на отайките при негативния списък, и най-вече, че липсваш в него - @nandibandi - споко, в новия списък си те има, защото скрейпнах над 70к теми. 50лв и ти казвам на коя позиция си ;)
 
това което ти запали душата е по-строгото ми изказване за помагане на филтрирането на отайките при негативния списък, и най-вече, че липсваш в него
Това, че съм липсвала от списъка хич не е болка. Тъп е жалкият ти опит да квалифицираш хората на база какви думички са използвали през годините, без да си погледнал коя в какъв контекст е включена. Няма как да бъдеш приет сериозно, докато се опитваш да се правиш на мастър-анализатор, без да използваш правилния инструмент. Дай 50 лева и ще ти кажа, че това е собственият ти аналитичен апарат. ;)
 
Това, че съм липсвала от списъка хич не е болка. Тъп е жалкият ти опит да квалифицираш хората на база какви думички са използвали през годините, без да си погледнал коя в какъв контекст е включена. Няма как да бъдеш приет сериозно, докато се опитваш да се правиш на мастър-анализатор, без да използваш правилния инструмент. Дай 50 лева и ще ти кажа, че това е собственият ти аналитичен апарат.

Окей :)
 
Благодаря, с ожелание никой да е влиза в този списък. Изглежда ми ужасно.
Визията му е ужасна, да, но няма никаква тежест, така че присъстващите да не се шашкат. ;)
 
Визията му е ужасна, да, но няма никаква тежест, така че присъстващите да не се шашкат.
Е жената пожелава на никой да не влиза там, където ти вече си в топа, недей така :)

В началото ли трябваше да кажа да не се шашкате и обиждате, за да не крякате така? Както и да е, много нежни личности има тук явно...
 
Пич, ако беше скрейпнал повече дейта, щеше да си ризолвнал повече от ишутата на форумните дизайърс. И нЕмаше да имаш толкова манЖа по теб. :confused:

Само като си помисля, че ако беше изчегъртил кой колко лайка е получил (ма за жалост форумът си поддържа тая опция :(), то това е достатъчна статистика за "полезност". Там имаш значително по-малко неща за отсяване.

Все още се чудя защо тази тема не е в офтопика. Вярно, че е петък, ама това не я прави по-специална от другите. :(
 
@SoloContraTutti скрейпнах всички теми вчера, резултатите са си за лично ползване, за да уча различни техники.

По принцип всяка тема трябва да е в офтопика, тук е честа практика да си пишеш по свой контекст извън темата, ама на :) това например не се анализира лесно
 
Е жената пожелава на никой да не влиза там, където ти вече си в топа, недей така :)

Къде това? По key word "говедо" ли се ранкнах на челни позиции? :) :) :) Ей без подсказване не можеш нищо да направиш като хората... ;)
 
Не знам, аз по-скоро се удивлявам на неумението на Кацаров да кешаутне вниманието, което успя да генерира по тоя толкова рандъм начин...
 
Не знам, аз по-скоро се удивлявам на неумението на Кацаров да кешаутне вниманието, което успя да генерира по тоя толкова рандъм начин...
Нямам анализ за офтопик мастери, ти ще си в топа, заедно с интел-а сигурно :)

@Noke ако това е внимание за теб, че 10 потребителя са коментирали в темата ти, значи имаш доста ограничение за внимание, кешаут и подобни, но това е тема която може да дискутираме на лично, където аз бих пренесъл някаква критика към някой (например). Ама давай да събираме постове... скрейпъра ми approves..
 
Ама си и лапнишаран на всичкото отгоре... Впечатлява се и анализира всеки символ и всяка дума.
 

Горе