НАП - регистър на собствениците на е-магазини

Да, ако искате да се чудите заедно с още много хора, вече си има и официален протест, на който всеки да си каже какво що:

82958055_2818812351518930_1408863566462713856_n.jpg
Аз като човек, занимаващ се косвено с магазини, от страни, и на мен някой неща не ми се разясниха. Не ми се мисли, за тези, на които им е сложно да си пуснат товарителницата в Еконт. Това сигурно им идва като чук между очите. :)
 
Какво значение има заради кого е започнало, въпроса е че в момента обхваща почти всички..
За мен въпросът е, че не смятам , че кръчма и онлайн магазин/маркет плейс/платформа за продажби са с едно и също ниво. И интелектуално и типово, като бизнес модел.
 
някой ще ходи ли на 29-ти?

Не знам от тук дали някой ще се включи. Но предполагам доста ще отидат от собствениците. :)
Какво значение има заради кого е започнало, въпроса е че в момента обхваща почти всички..
Има значение, защото ако тия мозъци правят правила за всеки, мислейки, че е едно и също като модел, значи якол сме загазили с тия онлайн. :) Вече няма значение, но е още един повод да се мисли, че не са много наясно какво правят.
 
Последно редактирано:
Ако не сте разбрали, всички го ядат - и онлайн магазините с новите глупави изисквания за безкасови плащания, както и за ППП и физическите обекти с СУПТО идиощините.

Отнася го като цяло бизнеса на светло.

Докато се делим в България на този и онзи, така ще ни мачкат отгоре :)

Съветвам ви да влезете в fb групата Дискусионна група относно Н-18, ще ви се отворят очите за това какво реално се случва.
 
Последно редактирано:
@Blinky

Именно де, всички са под общ знаменател и аз това казвам, че наредбата обхваща почти всички.
Какво ни топли нас че е започнало от кръчмите като сега и ние трябва да се чудим как да им угодим?

В сегашното си състояние тази наредба е една пречка за нормалното осъществяване на какъвто и да бизнес.

И докато сме послушни и само чакаме да ни кажат какво да правим означава че сме съгласни с тази пумия.

Абе някой вързал ли си е за сега онлайн магазина с някво СУПТО ?
Или тези теми ще почнат края на Март, а пък сега нека кръчмите се оправят...
 
Последно редактирано:
Никога нищо няма да се оправи. От както съм активен онлайн, държавата така както и в офлайн бизнеса, не е допринесла с нищо. Дори напротив, съсипва всичко, до което се докопа. ;) Тук историята ще се повтори и за това бизнеса мисли хиляди варианти да не минава изцяло на светло, както и да укрива каквото може, защото просто държавата не заслужава нищо, защото не работи нито в интерес на бизнеса, нито в интерес на който и да е, освен за себе си и крадливите лешояди там.

Но все тази. Има един закон, който е важал винаги - на всяко действие има обратно по големина и сила противодействие. Или казано с други думи за нашия случай - ако държава сложи тия мерки, да, ще затрие някой друг малък бизнес, но останалите, закрепени по една или друга причина, то ще загуби много повече - бизнеса ще направи всичко възможно което може да укрие. И не ги обвинявам.

Няма нормална практика от много време да се стимулира бизнеса, така че той да иска да ти плаща, защото си върши държавата работата. По-скоро в случая говорим за рекет и изнудване. Искане на парите на бизнеса, след като той така или иначе едвам крета, а да не говорим че държавата му измисля нови и нови препятствия. Това го наблюдавам от както се занимавам с каквото и да е като бизнес. И никога не е било иначе. Дори и скапаните им извратени евро-проекти са пародия.

И сега това. Да, от много време уж е в сила, но е пълна тъпотия, особено знаейки факта, че и на тях не им е много ясно.
 

Горе