Относно задаващата се Световна Криза и Пандемията от COVID-19

Статус
Not open for further replies.
Днес министерски съвет ще заседава по отношение на задължителното затваряне на ресторанти, кафенета, дискотеки и тн.
Аз съм твърдо ЗА от човешка гледна точка, но от икономическа ще има фалити и то на много бизнеси. Представям си хората, които са взели овърдрафти и кредитни линии, за да работят, да бъдат спрени за месец или дори повече... много неприятен казус! С интерес следя действията на политиците, тъй като крайните решения са техни. Тръмп е категоричен както винаги и в полза на човека. Аз също май съм ЗА пълна изолация, затваряне на заведения, институции, граници за тестово 2 седмици и после обмисляне.
Вие какво мислите?
 
Според мен прекаленото ограничаване има доста по-голям негативен ефект от колкото да е точно на границата. Трябва да се има в предвид, че ако се затворят ресторантите, ще настане още по-голяма истерия и ще се закупуват все повече хранителни продукти, което не води до нищо добро.

В дискотеките и баровете под въздействие на алкохол и други субстанции, някак си се появява чувство на любов, хората почват да се прегръщат, целуват, изпотяват се и т.н.

Според мен трябва да се затворят дискотеките и баровете, а кафетата и ресторантите да останат отворени.
 
А на Вожда не се смей, просто не е слагал, ти така добре ли нахлузи кондома при първия път, много ясно че не, така че не му се смей на човека :)


Баце е объркАл филма, ма не можем да му се сърдим. Толкова си може..
tooth.gif



п.с. Николайчо, кондомите пазят ли от COVID??

Birdbox-Netflix-movie-1024x576.jpg
 
Според мен, ако ще налагат такива мерки, държавата и Европа ще трябва да помисли в тази насока - отпускане на финансова помощ, или облекчаване на такси, данъци, акцизи и всичко, върху което има пряк контрол. Иначе икономически ще се сринат много отрасли.
 
Здравното министерство огласи мерките срещу Covid-19
Противоепидемичните мерки важат до 29 март
 
Който се е набълбукал с ипотечен кредит - лошо! Дано да има ценни умения, че да си запази работата.

Който е продал имоти/коли и има кеш- ще си накупи имоти с -40% по-евтино от сегашните цени. Поне балонът при имотния пазар ще спихне докрай. За някои кризата е катастрофа, за други възможност :)
Цените са паднали или очакваш да паднат?
 
Цените са паднали или очакваш да паднат?

По скоро са негови догатки и приказки. Не вярвам да има вълшебно кълбо, чрез което да предсказва как ще се развие въпросната рецесия. Само да спомена, че една рецесия никога не се повтаря и последствията са различни.
 
В някой магазини в София има пропускателен режим с цел да не се струпват много хора. Видях вече Фантастико и Била.
 
Ако ще затварят дискотеки, заведения, магазини и т.н. трябва също и да спрат ипотеките, заемите и т.н., за да може хората да оцелеят и да запазят жилищата и бизнесите си. Но това банките няма как да го направят щото са гадни лихвари и не ги ебе. Друг е въпроса, ако държавата се намеси ама и нея не я ебе, те гледат да си вържат гащите да кажат ами ние направихме всичко, затворихме всичко, от нас толкова... В Италия не облекчиха ли ипотеките и другите заеми или поне преди няколко дена това ми се мерна, може да е било и фейк незнам.

Но положението е зле и ще стане по-зле, защото хората сме като овце, каквото кажат по ТВ това е, не се разсъждава трезво по много отношения и най-явното е това презапасяване с хранителни продукти и лекарства. Сега е ок, но какво правим, когато не може да се смогне от страна на магазините ? Спомням си случай преди години при едно бедствено положение една тежка зима, жена пред мен в магазина изкупи половината магазин, и отзаде сме 10 човека опашка, питам я а ние какво ще ядеме днеска, тя не я интересува, тя да е добре. Тъпата продавачка и тя и дава обаче не я интересува 1 човек ли ще изкупи стоката или 10.

Другото, което тепърва ще ни смазва е тая спекулация, която тепърва предстои на борсите. Поразията вече е направена и трябва някакси всеки да се адаптирва, нищо хубаво не ни очаква следващите месеци и да, самият вирус като болест и поразия ще е най-малкият ни проблем.
 
Разграбването на магазините се почна, очаквам уикенда пълна лудница, в аптеките купуват спирт с кила, маски все още няма на много места, но се очакват да заредят количества, банкоматите блокират, друсани хлапета се разхождат като лунатици сочейки хората с маски с думите -"Абе брат глей ги тея тъпаци как са се филмирали", без да осъзнават, че и те самите са се филмирали и то здраво:).
Сега е времето за изкарване на големи пари, кой от търговийка, кой ще инвестира в акции!

Дано филма не е дълъг обаче, че нещо не ми харесва още в началото!
 
Това с блокирането на куриерите беше грозно. Затвориха търговските обекти (очаквано), блокираха цялата търговия онлайн, пълен блокаж на всичко. И го направи от сега за след 5 минути, без никаква възможност за реакция. Няколко стотин пратки, за хиляди левове блокирани по складовете на еконт до неясно кога. А, както някой спомена, разходите си вървят, заплати на 20 човека също. Ако не облекчат режима, ще стане страшно мазало. Не дадоха шанс на хората да планират нищо, не си направиха труда да предупредят поне един ден по-рано какво следва. Това е лайнарщина пълна. Последиците от това, ще са много по-страшни.

Цялата тази гнусна политическа пасмина в момента се радва, че ще си правят каквото си искат и колкото си искат, когато си искат, че никой не говори за дамата от Барселона, сестрите по первазите, майките пред министерски съвет и всичко останало. Но това което ще последва, след като отмине вируса, ще им се види като ад под небето. Предстоят много тежки дни.... България не е Италия, катастрофата този път ще е колосална.
 
  • Haha
Реакции: Sky
Овци, бате. Минавам през маркетите и гледам опашки от вън. Овчата глава си мисли, че ще се затвори в тях и ще отмине всичко и ще го пропусне. В такива момента се, както викаше Жокера в Батнам, се разбира кой какъв е и каква душица носи. Ще се запаси като за последно, недавайки възможност на другите около него да вземат продуктите, нужни им за 1-2 дни, ще се прибере, ще се заключи и ще чака всичко да се размине. Страхливци и мишки. Срам ме е, че съм около такива хора, но това е положението. Пред аптеките положението беше същото.

Това е нормално следствие, просто е такава мисълта и действията на хората. Което е доказателство, че са глупави. Защо? Защото глупавите хора реагират импулсивно и първосигнално. Умните, отделят време да анализират, осмислят и тогава взимат адекватно решение, но тъй като не са много - резултатите са на лице. Пълни магазини, изпразнени рафтове, напълнени торби с лекарства и какви ли не идиотии.

Сори, ако съм краен, но за жалост това, което ще ни затрие сме самите ние. :) С помощта на медиите и незумно неориентираните ни управляващи.

За да си взема днес едни цигари, обиколих 3 квартални магазини, в които гледах да има по-малко от 3-4 души. Защото простотията ходи по хората, всички големи маркети бяха с опашки пред входовете.
 
Шибаните цигари да, аз се презапасих признавам :) Храна не съм купувал, ама 5 кутии мурати се взех за всеки случай, ако се задълбочи апокалипсиса и смятам да подържам бройката :) Също отидох към 21 ч до маймаркета, нямаше никой, а 2 часа по рано беше ад, изобщо не взязох. В Кауфланд и Метро е било някакъв кошмар, а пред аптеките бой за спирт и антибактириален гел. Пълна шизофрения...
 
Сори, ако съм краен, но за жалост това, което ще ни затрие сме самите ние. :) С помощта на медиите и незумно неориентираните ни управляващи.

Не си краен изобщо. Тук си толкова прав, че просто няма накъде повече. Карали сме и по-тежки грипове, които също директно преминаваха в пневмония, и пак старците и хронично болните умираха. Да, обаче тогава медиите и държавния апарат не създаваха излишна паника, незнайно с каква цел. Всъщност, знайно е...
 
Статус
Not open for further replies.

Горе