Относно задаващата се Световна Криза и Пандемията от COVID-19

Статус
Not open for further replies.
за да могат да се разхождат два три месеца по улиците?
Недейте да спекулирате с тия разходки. Става въпрос за елементарна свобода. Естествено, че ще спазваме мерките, за да не се разпространява заразата, но покрай тия мерки се посяга на доста от конституционно гарантираните ни свободи, а ние го приемаме безропотно. Определено не ми харесва менторският тон на чичкото от меметата. Аз в казарма не съм била и не искам да бъда.
 
Е толкова пък да си наивен, не съм го очаквал. Преди 2 години лежах за малко в интензивното в трета градска(кардио болницата). От 15 човека имаше 6 под 40 годишни с инфаркти. Значи ли това чи всички 35 годишни са рискови с инфаркт? Айде малко по сериозно....


Детето на 12 години в Белгия дето почина от коронавируса и то ли е естествен процес ? Или да не безпокоим обществото с такива въпроси ?
 
Недейте да спекулирате с тия разходки. Става въпрос за елементарна свобода. Естествено, че ще спазваме мерките, за да не се разпространява заразата, но покрай тия мерки се посяга на доста от конституционно гарантираните ни свободи, а ние го приемаме безропотно. Определено не ми харесва менторският тон на чичкото от меметата. Аз в казарма не съм била и не искам да бъда.
Разходката е образно казано. Ти кажи кои твой роднини си готова да заровиш, за да не ти взимат свободата? И не бягай от въпроса, а отговори! Много е лесно да седнеш да ми пишеш колко са лоши ония и как така имали наглостта да ти забраняват да живееш както решиш, но дали ще имаш смелост да кажеш кой близък би обрекла на смърт?
 
Цял свят си е..а майката, а трима души тук продължават да упорстват. И ако това чудо отмине май месец, ще съм истински изненадан...
 
ако имаш по-добра идея от изолацията, която може да спаси човешки животи се чувствай свободен да я споделиш! ;)
На всички, които мрънкат мога само да кажа, че 100% от вас имат поне двама близки роднини я с диабет, в с кръвно, я с друго хронично заболяване, което само по себе си не би ги убило, но в комбинация в короната шанса им да оцелеят клони към 0. Та, колко от вас драги са готови да погребат роднините си, за да могат да се разхождат два три месеца по улиците? Майки, бащи, баби, дядовци, братя, сестри.... кои от вас биха ги заровили, за да могат да пият по една бира в парка всеки ден за два месеца?

Когато жертвата е непозната ни дреме на гъза, защото за нас това е просто статистика. Но когато ни е близък започва да ни пари под дупето и обикновено тогава вече е късно да направим каквото и да е било!

Нямам. Но като гледам какво се случва и ми стават ясни някои неща. Едното е, че досега никой (генерализирам за повече ефект) от нас не е знаел, че от грип са умирали хора, камо ли да ни е пукало за тях. Майки, бащи, баби, дядовци, братя, сестри... нали така казваш. По 200 хиляди на година, та и повече. Появява се заместник, нов по-лъскав вирус, с корона, и изведнъж всички осъзнават чупливостта на живота и се втурват да спасяват животи, да станат герои един вид. Сякаш последния умрял от грип е бил преди 100 години и след това само птици и свине са мряли.... или поне нещо такова се говореше по телевизията.

Ако това коронясано говедо изчезне до другата година, кой от тук присъстващите ще носи маска догодина за да спаси някой от непознатите ни събратя от еди какъв си грип, за който вече всички разбираме че идва всяка година и няма да ни се размине?
 
Колко пъти трябва да се дъвче едно и също - за разликата между грипа и новия вирус....
Вчерашния ден ето как завърши в цифри - на повечето места рекорди по умрели...

1585716718325.png
 
Ако това коронясано говедо изчезне до другата година, кой от тук присъстващите ще носи маска догодина за да спаси някой от непознатите ни събратя от еди какъв си грип, за който вече всички разбираме че идва всяка година и няма да ни се размине?
Май не четеш какво се пише.
Срещу всеки сезонен грип ИМА ваксина!

Ако искаш да се предпазиш от грипа не ти е нужна маска, а ваксина!

С вируса заразяваш средно два пъти повече хора, а хоспитализациите от вируса са доста по-голям % от сезонния грип.

И в цифри, щото ги обичате - 33 новозаразени, от които 22 хоспитализирани.
Това докато има легла, после?

Иначе от таблицата горе ясно се вижда, как освен Германия, всички останали, при които леглата вече почват да стават мираж си поддържат спокойно между 5-13% смъртност.
 
Последно редактирано:
Нямам.
Лично аз и моето семейство и при обикновения грип се изолираме. Първо да запазим своето здраве, а после и здравето на другите. Свеждаме ходенето на обществени места до минимум и предимно неотложни /пазаруване на храна, посещение на лекар, работа/. Но при него изолацията е обикновенно две седмици и в студения период на зимата, което кара изолацията да не се усеща толкова тежко.
Пак повтарям проблема с тая гад е, че е много силно заразна и дългия инкубационен период без изявени симптоми.
Ако тоя вирус не беше опасен, какъв е смисъла цял свят да блокира по този начин и да се губят милиарди ежедневно? Дори и да има някакъв извратен план за масова психоза, защо всички световни лидери ще му играят по свирката? Тук проблема не е само на населението, а и на политиците!!
 
Що за хора мислят, че това е като грипа още немога да повярвам особено във форум които би следвало хората в него да са на по-високо интелектуално ниво....

Само един въпрос към хората с грипа вие виждали ли сте заради грип а и каквато и да е друга причина до сега да се изнасят мъртъвци с камиони или да ги складират в хладилни камиони? Понеже аз не съм чувал за такива неща до сега освен по-време на воина но може да бъркам явно вие сте виждали?
 
Тука явно е пълно с молаумни! Пред час от щаба казаха 10 пъти грипен вирус, всички учени са единодушни, че това е грипен вирус, подобен на сарс, тоорс, птичи, свински и тн. Тука капацитетите не било грипен вирус. Също учените са единодушни, че САРС е в пъти по опасен ко ковид, ама не.... Не е грип, чума е!

Добре, защо на лайнерите не умряха 20% от пасажерите, при положение, че всички са се заразили, а хората в голямата си част са от най-рисковата група? Процента на смъртност при лайнерите е около 1 процент и по-малък. Защо?
 
САРС е по-опасен на хартия, да.
Но пък каква е причината да има толкова малко заразени хора?
During the period of infection, there were 8,098 reported cases of SARS and 774 deaths. This means the virus killed about 1 in 10 people who were infected.

Може и заради инкубационния период, който е двойно по-малък - между 1 и 7 дни.
 
Няма как да не направя двоен пост, понеже статията е право в целта!

Държавата на „безсмъртните“ мрънкачи


Долу маските, горе главите! Долу диктатурата, искаме си свободите! Двудневен рев по социалните мрежи заради заповедта за задължително носене на предпазни маски.

Отмениха я, сега защо са я отменили. Защо глобяват за ходене по парковете, в света било друго.


Осъзнавате ли, драги зрители, читатели и радиослушатели в какъв филм ви вкараха? Вечно мрънкане, вечно недоволни, вечно недоразбрали хора. Които всичко знаят, разбират от всичко. Всеки българин е специалист-вирусолог. Той знае, информирал се е от Фейсбук и от агенция „една жена каза“.

Цитира избирателно как по света не налагали такива глоби, но пропуска да каже, че половината държави са въвели доста по-крайни мерки от България. В Гърция се излиза само с SMS. Тук не можело, скъпо било, нарушаване на правата, свободата. Абе диктатура. За ударените жестоко от коронавируса Италия и Испания няма какво да коментираме. Тук не може. Всеки втори, довчера не вдигал по-тежко от бирена бутилка и не стигал пеша по-далеч от кварталната кръчма, стана любител на спорта. Спрели му, видите ли, тичането в парка и фитнеса на открито.

Рязко скочиха феновете на туризма, които не знаят дори къде се намира Витоша. За тях туризмът е да се качиш с колата си до Златните мостове, където да разпънеш софра.

Но държавата пречи. Не можело да се излиза безцелно извън градовете. Айде бе, те ще ни кажат. Тръгваме, правим опашки на КПП-тата, дори не сме прочели, че трябват декларации. И затова лошите полицаи ни ги попълват на място. Той с колата си ходи едва ли не до тоалетната, но му спрели пешеходните разходки по паркове и булеварди.

Не можело да го карат да носи маска, диктатура било. Освен това нямало маски, а ако имало, били „скъпи“. Значи довчера можеш да дадеш 20 лева на ден за билети на Националната лотария, но два или шест лева за маска не може, скъпо е.

Как да обясниш на такива хора, че с маска те пазят и себе си, и околните. Няма как. Той знае повече от лекарите. Поставя диагноза, ругае медиците, иска „адекватно“ лечение. Или като почиващите на Карибите нашенци, които много държат държавата да им изпрати специален самолет за прибиране.

Значи за круиз до Карибите имат пари, за връщане нямат. На мрънкачите държавата е длъжна, тя трябва да им осигури всичко. Да им даде пари, да им опрости кредитите, да ги пази от вируса, да даде жилище, да ги учи, да им осигури работа. Без данъци, осигуровки, без никакви техни ангажименти.

На тези хора не им пука за другите. Затова, че те могат да носят вируса, без да се разболяват. Но да убият други хора. Те са „безсмъртни“, тях вирус не ги лови. Това са същите хора, които от чужбина ни се присмиват, че живеем в „тази тъпа държава“. Но бързат да се приберат тук, за да отидат на лекар и зъболекар.

Да се редят в „шибаната България“ за помощи. И ако някой очаква, че мрънкачите ще подкрепят ограничителни мерки, жестоко се лъжат. На тях никой нищо не може да им каже. Защото са „безсмъртни“.

Докато заразата не стигне до тях. Тогава пак държавата ще е виновна, защото не ги е запазила. Как ще пазиш някой, който не иска да се пази?
 
Сигурно италианците и испанците сега поне поздравяват правителството си , че не е направило грешката като нас рано да затворят всичко и да сложат карантина. Сега поне са си добре икономически , ако не друго... пък и все пак това е просто грип.
 
Добре, защо на лайнерите не умряха 20% от пасажерите, при положение, че всички са се заразили, а хората в голямата си част са от най-рисковата група? Процента на смъртност при лайнерите е около 1 процент и по-малък. Защо?

Вариант 1: облъчват ни с данни на всякакви хора дет мрът ежедневно - каква е целта - не знам.
Вариант 2: на екскурзийки ходят сравнително по-платежоспособни хора, сиреч по-висок стандарт на живот и здраве, което също показва, че като всяка друга болест - поваля слабите организми (в повечето случаи)
 
Тука явно е пълно с молаумни! Пред час от щаба казаха 10 пъти грипен вирус, всички учени са единодушни, че това е грипен вирус, подобен на сарс, тоорс, птичи, свински и тн. Тука капацитетите не било грипен вирус. Също учените са единодушни, че САРС е в пъти по опасен ко ковид, ама не.... Не е грип, чума е!

Добре, защо на лайнерите не умряха 20% от пасажерите, при положение, че всички са се заразили, а хората в голямата си част са от най-рисковата група? Процента на смъртност при лайнерите е около 1 процент и по-малък. Защо?
Почваш за лайняни клечки да се хващаш. Какво били казали местните управници на тукашните маси. "Грипен вирус" е понятие за дебилна аудитория при липса на по-добра аналогия. Отдавна я минахме тая фаза с "грипния" вирус.

САРС не е достигал такова разпространение и тая бройка жертви. Ама не бе - пак си е по-опасен от КОВИД!

КОВИД 19 = САРС 2, който изглежда (на места) вече е мутирал в САРС 3, 4 и т.н. Вирусите не са статичен организъм, особено ако получат такова изобилие от храна (гостоприемници).

За САРС 1 не са успели да направят ваксина, което в сегашната ситуация също не е много успокояващо. Изглежда просто ще чакаме и ще се надяваме острите му проявления да затихнат от самосебе си (последващи мутации) и да се молим да не тръгне в другата посока. А ако тръгне - поне да се ограничи до определен регион (страна, област).

Ще се пръкват още САРС-чета, понеже вече е из целия свят = разнообразна среда (климат, генотип,..) = предпоставка за най-различни мутации.
 
Добре де не е ли грешно да се смята процента смъртност на база незнайно колко заразени?
Я немам дипломи и не му разбирам много, много.

Според много от вас има много повече заразени от обявените, тва е по-скоро вярно, поради НЕ тестването на всички.
Т.е. въпреки, че имаме брой заразени, той си остава X като число.

На круизния кораб, където май е единственото място, където има абсолютна стойност на заразените, смъртността е 1,5% (до момемнта)
В Южна коерея, която също се извършват масови тестове, смъртността е 1,6% (до момента)
В Германия, която заяви, че ще действа по примера на Корея с масово тестване, смъртността е 1% (до момента)

Просто си расъждавам, не копи/пействам.
 
Това за грипния вирус го казвам на вестителите на апокалипсиса, които често иронизират с грипче, грипче. Грипен вирус му викат от националния щаб, на които тези хора се превъзнасят и възхваляват, като спасители на нацията. По всички световни класификации, ковид не се класира за опасен вирус. Под опасен вирус се има предвид смъртност на 10 000 заразени, опасен не, вурулентен да. Даже е много далеч от опасен по световните стандарти.


Почваш за лайняни клечки да се хващаш. Какво били казали местните управници на тукашните маси. "Грипен вирус" е понятие за дебилна аудитория при липса на по-добра аналогия. Отдавна я минахме тая фаза с "грипния" вирус.

САРС не е достигал такова разпространение и тая бройка жертви. Ама не бе - пак си е по-опасен от КОВИД!

КОВИД 19 = САРС 2, който изглежда (на места) вече е мутирал в САРС 3, 4 и т.н. Вирусите не са статичен организъм, особено ако получат такова изобилие от храна (гостоприемници).

За САРС 1 не са успели да направят ваксина, което в сегашната ситуация също не е много успокояващо. Изглежда просто ще чакаме и ще се надяваме острите му проявления да затихнат от самосебе си (последващи мутации) и да се молим да не тръгне в другата посока. А ако тръгне - поне да се ограничи до определен регион (страна, област).

Ще се пръкват още САРС-чета, понеже вече е из целия свят = разнообразна среда (климат, генотип,..) = предпоставка за най-различни мутации.
 
Ти кажи кои твой роднини си готова да заровиш, за да не ти взимат свободата?
Това се нарича демагогия в най-чист вид. Много опростен начин на обобщение, поради което не смятам да отговарям.

В момента никой от близките ми няма достъп до лекар, така че не ме питай кой съм готова да заровя. Тоя въпрос го задай на тия, дето им пляскате по балконите. Заради липсата на сигурност кой е с ковид 19 и кой с обикновена настинка, не се лекува никой. Племенницата ми е с температура 37.8, хрема и болки в гърлото. Личната не иска да я прегледа, за да ѝ назначи адекватно лечение, както е било досега. Това забавяне на лечението ще влоши състоянието на детето излишно. И какво се оказа? Поредната дебилщина. За да не претоварим здравната система, няма да ви дадем възможност да се лекувате у дома, а ще ви доведем до критично състояние, за да се наложи хоспитализация. Как тия мерки помагат да не губим хора??? Напротив, ще губим и тези, които могат да бъдат излекувани, заради паниката около нещо, което е уж нелечимо. А дали???
 
Статус
Not open for further replies.

Горе