ЧЕРЕН СПИСЪК НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

Идеята на "черния списък" е некоректният потребител да бъде баннат, или поне аз така го разбирам. След като е баннат, няма за какво да се ровите в темата, той просто няма да е във форума. Вече ако е с друг ник въпроса е отделен :)

Мне е опция, защото това беше правено, но те влизат с нови или взимат на други хора (купуват) и пак са тук с нова схема. Така ако седят поне повечето може да ги следим. Все ще видим имал ли е активност, пробвал ли се е някъде другаде и т.н. В крайна сметка, ако е решил да прави мизерии с повече от един акаунт, това и още небаннат няма да спаси цялото положение.

Но едно нещо трябва да се направи. - Лист, който да се актуализира. Демек от 81 страници ще е добре да има лист с няколко поелата: ника, имена (ако има), тел, мейл, скайп, вид измама и ако някой се сети за още да каже. Но без ЕГН, може би личен адрес и там подобни. То споменатите от мен са достатъчни.

Въпросът е Банко за какво е. Тъй като го гледам банове слага само за убийство. И присъдата сигурно ще бъде 1 месец;)
Така, първо може да питаш един потребител като се върне за какво беше баннат и колко акаунта след това негови, някои стари, някои се опита да прави, да трупа мнение и да си продължи с простотията.

За това се трупа този списък. Достатъчно е да се използва търсачката, за да излезе и нещо за него тук. Повярвайте ми, повечето измамници не са с повече от 10-20 мнения, за това сърч резултатите ще са много кът за него. :)

И сега докато мислим на глас темата стана с още повече страници и тези "герои" да се извадят в лист става по трудно. :)
 
може би
Няма да е зле да извадиш точни правила за публикуване тук и да има санкции за неспазване, разбира се.

Давам предложение за основното - Ако не сте пряко засегнати от проблема и конкретния потребител и не можете да дадете още информация по случая - не коментирайте.
 
Добре бе ... гледам тука има осрани хора кви ли не, като част от тях са набедени неправдоподобно, а други ги серат вече 100 пъти и продължават да са черните рицъри!

Защо не направите друг списък (БЯЛ СПИСЪК)
Да се изброят коректни предприемачи в различни области!

Така преди някой да работи с някой (за да не се опари) проверява списъка и знае, че потребителя е коректен!
+ като се изброят потребители и добрите им страни, ще е по лесно и за търсене на дадена услуга, ще си го има обявено без да се търси излишно!

Да кажем тоя туриста ли къв беше мене ме изгърби 70$ преди 2 години, а в тоя период изгърби още 10 човека, а профила му е един от най-добрите в форума, и като гледам от черния списък не се е променило нищо, само ла мохабетите :)
 
Добре бе ... гледам тука има осрани хора кви ли не, като част от тях са набедени неправдоподобно, а други ги серат вече 100 пъти и продължават да са черните рицъри!

Защо не направите друг списък (БЯЛ СПИСЪК)
Да се изброят коректни предприемачи в различни области!

Така преди някой да работи с някой (за да не се опари) проверява списъка и знае, че потребителя е коректен!
+ като се изброят потребители и добрите им страни, ще е по лесно и за търсене на дадена услуга, ще си го има обявено без да се търси излишно!

Да кажем тоя туриста ли къв беше мене ме изгърби 70$ преди 2 години, а в тоя период изгърби още 10 човека, а профила му е един от най-добрите в форума, и като гледам от черния списък не се е променило нищо, само ла мохабетите :)
Оставете му на туриста по един отрицателен трейд..
 
Оставете му на туриста по един отрицателен трейд..

А бре Иво, това не решава нещата... Дреме му на шмайзера на Туриста, че ще му сложите негативка... Дайте ѝ на мен по 100 кинта, па слагайте негативен Итрейдър?!

Ти разбираш ли, че идеята е да не може повече да влиза в този форум, за да мами хората! Би трябвало да му се наложи пълна забрана, по IP, имейл и всички други неща. Пък нека "обикаля" около форума и да си търси, начини да влиза и да купува акаунти.

А колкото до списъците...?! Да, би било добре щом има "скункс", да има и "лястовичка". Желая успех на всички Ви и на Форума!
 
Последно редактирано:
Не знам дали системата позволява да се репортне некоректен iTraider. Имам предвид друго, че примерно всичко е било ок, обаче отсрещната страна по-погрешка или нарочно ти изтипоса отрицателен. Така примерно аз, ако дам на някой отрицателен рейтинг на някого, само и само защото съм чул за него или някой друг се е опарил, дали ще може всеки от нас да се защити срещу подобни неща. Трябва да има и защита срещу т.н. нелоялна конкуренция или запазване на добрия бизнес от недоброжелатели, защото такива могат да се намерят лесно и много чрез соцалните мрежи и четените онлайн преси. Четейки за някой, че бил такъв и онакъв с онзи, аз не бих дал просто ей така негативна оценка, защото нямам допирна точка, но ще има със сигурност такива, които биха го направили. Все пак всеки човек е грешен и понякога греши веднъж, понякога повтаря грешките си и заслужава съдбата си, поради това че не си взима поука. Всички знаем, че цените варират от 0 до безкрайност за една и съща услуга - въпрос на уговорка. И когато идва момент на плащане, сигурно купувачът се чувства прецакан, че ще даде много, а друг го е предлагал по-евтино. Предполагам, че и това влияе по някое време върху подобни решения на души, мислещи на дребно, да не плащат. Просто такива не са затвърдили пазарния си нюх, или са придобили и развили по-скоро уменията на мошеничеството. Срещал съм много идиоти и мошеници на живо, които ако имат времето и ресурса да го развият и тук в интернет, ще са не по-малко опасни. И в тази връзка вчера мисля гледах по новините за кражбите и джебчийството на дребно, че просто законът не позволява изземване на имуществото на такива лица, а и може да има човек десетки дела, но без реални ефективни присъди. Държавата подкрепя и създава вратички за всички, за да има работа за всички институции и да може всички слоеве на обществото да имат възможността да правят онова, което им е отвътре, което им доставя удоволствие, да бъдат щастливи и недосегаеми, ако разполагат с пари. А парите управляват света, а Законът за джунглата трябва да си е за джунглата, но не - той е тук сред нас, навсякъде Джунглата е тук, зверовете се крият, дебнат и нападат като хищници... Бау
 
Ще се научите...

Да има човек, да взима и държи парите. Като се свърши работа, той ги превежда. Някаква малка комисионна за него.

Няма повече измами. Толкова ли е трудно. Ама сакън, що сега да харчите още 5 лв.

Ще седна и да направя нещо по въпроса.

Голямо кумене кой кво мами...

И после вече няма да се гледа за измами, ще се гледа само репутация кой колко е кадърен и препоръчван.

А стари партнъори няма да плащат на посредник, защото си се знаят и си имат доверие. Директно ще си плащат.
 
Една "Бяла Лястовица" в рубриката "Златен Скункс". Никой от форума не ме е лъгал! Докато имаше репи съм работил и с червени като презрял домат хора и всичко е било О.К. И да не е напълно спам този позитивен пост в негативната тема да си изкажа мнението как да се правят сделките. Гледате Итрейдъра, гледате кои са дали на въпросния потребител положителен/отрицателен Трейд. Това е форум. В един форум хората са общество с еднакви интереси. Ако сте от доста време тук, все имате някакяи познанства с други потребители и искайте мнения, препоръки за хора, с които смятате да работите. При сделка за голяма сума лична среща и хем ще пиете по бира, хем ще си спестите нерви и ядове. България не е голяма и за няколко хиляди си заслужава да се поразходите 200-300 км.
 
Последно редактирано:
Репортвам поредния измамник тук - chris-123
Случаят - пусна тема за добавяне на лайкове в групи и страници, свързах се с него и поисках пакет от 15 000 фена. Разбрахме се за цена и той поиска 30 лв предплата. Платих ги мигновено по сметка: BG09STSA93000024198809, титуляр: Даниел Костов Христов
Почвали работа. Писах му преди 2-3 седмици да го питам какво става, отговора беше: "Движа ги но както се сещаш може би много имаме да наваксваме. Бяхме 4ма сега работим 2ма и имаме да наваксаме с платени изцяло поръчки.... Твоите са до екскурзии в чужбина - 4к капацитета ни в момента е горе долу 5к до 8к лайка на ден. Имаме една поръчка 10к за завършване и една 5к преди твоята като дати те ще са готови до 3 дни и после са твоите.... Съжалявам че се бавим но единия колега е навзел един тон поръчки и ни забатачи яко... остави ни 140 к лайка да правим и замина към морето.... Движим всичко за да може да се изпълни но не сме и ние магьосници... няма да завлечем никой въпреки писанията ще се оправим и изчистим името... взехме си поука колко работа можем да поемем и не взимаме като луди поръчки вече :) и при теб поне е само капаро оставено за сега..."
Това се случи на 16.07. До днес нищо от него, въпреки, че многократно му писах. Не съм за 30 лв. Изгарял съм с далеч по-високи суми и съм пил една студена вода. Ама ми писна от педерастчета разни. Ми като се пишеш на мъж, постъпвай мъжки бе. Кажеш ли нещо, изпълняваш го. Писна ми от пишлемета, дето си мислят, че с 30, 130 или 300 лв ще забогатеят.

Редакция: пича ме компенсира с 3000 фена.
И все пак - аз не бих му се доверил повече.
 
Последно редактирано:
Здравейте колеги, няма да се оправдавам или да си измивам ръцете. Просто ще напиша,че съм виновен за "запалени" от мен колеги.. По добре късно от колкото никога. Заел съм се да си оправям белите, след толкова успешни сделки тук - не ми отива подобно поведение.

Не на последно място, ще напиша, че и аз съм пил студената вода от потребители тук. Не съм ги споменал в списъка по една или друга причина, но в списъка ми има и "топ" потребители.
Внимавайте с кого работите и когато предплащате. Риска си е за ваша сметка. Работиш с клиенти месеци,години и тн ,накрая се правят на луди за 70лв примерно. Типично по български.

Приятна вечер от мен и успехи !
 
@Blinky аабзаца между „300 лв ще забогатеят” и „И да си знаете - далече от него” ....
Да, дължа го на емоцията. @xainov , моля те малко с повече възпитание. Иначе прави грозно впечатление. Оправи си там тия думи. ;)
 
А, супер тема. И аз да си призная нещо, на pepo му дължа статийки за 4-5 лева някъде. В моя защита ще кажа, че когато се бях цанил за "писател" и почнах да му пиша се разболях, и след това ми се изпари всякакво желание да пиша на теми, които не ме интересуват.
 
А, супер тема. И аз да си призная нещо, на pepo му дължа статийки за 4-5 лева някъде. В моя защита ще кажа, че когато се бях цанил за "писател" и почнах да му пиша се разболях, и след това ми се изпари всякакво желание да пиша на теми, които не ме интересуват.
Падаш ми в очите с всеки изминал ден...първо изписа 1000 думи да си продадеш обувките, после вместо да върне парите и да се извини се прави на интересен.

@pepo_999 затуй трябва аз да ти пиша статиите :D
Извън кръга на шегата, допустимо е да закъснее нещо и след това да се извиниш и да направиш всичко възможно да не се повтаря, ама да се репортваш сам вместо да напишеш ПЛАТЕНИ статии:(
 
Падаш ми в очите с всеки изминал ден...първо изписа 1000 думи да си продадеш обувките, после вместо да върне парите и да се извини се прави на интересен.

@pepo_999 затуй трябва аз да ти пиша статиите :D
Извън кръга на шегата, допустимо е да закъснее нещо и след това да се извиниш и да направиш всичко възможно да не се повтаря, ама да се репортваш сам вместо да напишеш ПЛАТЕНИ статии:(
3 дена спами да си продаде обувките и искаше пари назаем, а сега търси и WP dev. Явно този dev ще се сдобие с нови маратонки :D На никой ли не успя да ги пробуташ бе :D
 
Падаш ми в очите с всеки изминал ден...първо изписа 1000 думи да си продадеш обувките, после вместо да върне парите и да се извини се прави на интересен.

@pepo_999 затуй трябва аз да ти пиша статиите :D
Извън кръга на шегата, допустимо е да закъснее нещо и след това да се извиниш и да направиш всичко възможно да не се повтаря, ама да се репортваш сам вместо да напишеш ПЛАТЕНИ статии:(
Да, репортвам се...сам. Дължа статии за 4-5 лева на pepo. Като съм имал пари за онлайн трасфери, него пък все го е нямало онлайн. Аз му казах - съжалявам, но така и така стана не ми се пише за неща, които са ми безинтересни/
В момента нямам никаква друга възможност да му ги пратя, освен по Еконт, или пощенски запис. Много ви е лесно на вас от големите градове, аз съм от 1 малък град, където има само два офиса на банки, няма офис на Изипей.
 

Горе