АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Отказваш да разбереш че диктатурите са нестабилни системи.

В момента в който падне диктатора започват въпросните битки.

Т.е. ако Кадафи го бяха поддържали още 10-20 години - недоволството щеше да расте сред населението и при падането на Кадафи (след 10-20 години) щеше да има още по-голяма каша в Либия.


Други нагледни примери са - Куба, Венецуела, Северна Корея. Германия като се обедини на Западна Германия и струваше една камара пари. Когато Корея тръгне да се обединява - това ще струва с пъти повече пари на Южна Корея. Просто щото разликите между двете системи се задълбочават вместо да се смаляват.

Същото е и със въпросните Либия, Сирия и пр. Колкото по-големи разлики имат с демокрацията, толкова по-трудно ще им бъде да се трансформират един ден - а този ден така или иначе ще дойде.


И като говориш за въоръжаване все пак най-масовото оръжие което ползват разните банди е АК - което очевидно не идва от САЩ или от Запада.
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Пълни глупости. Ти сериозно ли смяташ, че при арабите може да има друга система освен някакъв вид авторитарна власт или диктатура? Тия хора живеят в друг свят, в който е нормално да ти отрежат главата, без да им мигне окото. В който е нормално да пребият двама влюбени с камъни, защото са спали заедно. Нормални са всякакви извращения.

Сериозно ли смяташ, че Либия може да е обединена някога? Знаеш ли каква е структурата на обществото там? Същото се отнася и до Сирия и прочее.
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

И не се прави, че не ми виждаш въпросите. Питам те за обеднения уран, ако се правиш, че не си прочел, спирам да се опитвам да водя разговор с теб.
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Редрум е прав. Арабите имат други цености от европейците, не може да се очаква там да има демокрация. Там ако някой изчука сестра ти и не се ожени за нея, трябва да го убиеш например. Религията все още си играе голяма роля там, за разлика от Европа.

Пък и диктатурата не винаги е лошо нещо, ей вижте Сингапур, там е диктатура, но са на топ места по класациите (добрите).
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Кво да коментирам за обединения уран?

Не съм специалист и не съм сигурен за чий го слагат в обикновените снаряди - ама според статията, за да разбиват по-лесно броните.

Може и да е истина, може и да е пропаганда - в стил колко лоши са американците и НАТО.

Факт е обаче че сърбите бяха поне 100 пъти предупреждавани, имаше санкции, имаше ембарго, имаше опити за натиск през ООН - резултат нулев.

Да кажеш, че им е дошло изневиделица - ОК. Ама не е.

Отделно да бяха се изтеглили от Косово още след първите бомбардировки като видяха, че НАТО и САЩ не се ебават, ама на решиха да се правят на мъже. И за кво и те не знаят.


Изобщо войните последните години нямат кой знае какви каузи. Малко като в пернишка дискотека - не е важно за кво се бием, важното е бой да става.

:lol: :lol: :lol: :lol:
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Имате мислене на бедни хора или на хора със средни доходи.

Обикновени бедните мислят от днес за утре. Малко не чак толкова бедните мислят за 1-2 години напред.

А богатите хора и държави обикновено мислят с перспектива 50-100-200 години напред.

Към 1935 година (80 години назад) - баба ми се е оженила без позволението на родителите си (за неправилния младеж - в случая дядо ми). Не са ги убили, но семейството са прекратили всякакви отношения с тях и се е наложило от средата на България да се преместят към единия край - има няма 200 км. Е тъй просто да са по-далеч от родата, да няма срам, дразги и разправии.

30 години по-рано развод беше мръсна дума. Много семейства живееха заедно, въпреки че не се понасяха, ама било голям срам да се разведат.

Нещата се движат и се променят - нарича се прогрес.

Само 400 години по-рано Църквата е колела и бесела всеки който се опита да каже, че Земята не е плоска или пък да прелюбодейства. Справка Джордано Бруно - изпържен на клада, щото взел че казал, че Земята е кръгла.


Така че всякакви глупости как някой само диктатура или монархия го оправяло са глупости. Тунис като са араби и са демокрация как се справят. Алжир също - макар че и там чат пат има атентати. Малайзия - въпреки че там са азиатци по-скоро.


Арабската пролет започна в бедните и подтискане общества. Въпреки че монархиите наподобяват диктатури - има леки разлики и някак си монархиите се справят по-добре от диктаторите. Все пак Мадурко е бивш шофьор на автобус. А монарсите все пак са възпитавани, обучавани и подготвяни да ръководят държавата. Нещо, което го няма при диктаторите. От диктаторите само Пиночет и тоя в Сингапур са се справили (ама щото и двамата са били доста образовани) - другите не им се отдава нещо. Докато монархиите, особено тези с петрола - добре се справят.
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Оная минджаче му забравих ника за момент, руското, платеното, пише ли си тук още помиите?
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Оная минджаче му забравих ника за момент, руското, платеното, пише ли си тук още помиите?

Има странна корелация неговото изчезване със срива в Руската икономика по всички параграфи(таман го чакам и аз да пише, преди година заех позиция, че няма да е цветущо при тях, той зае обратна позиция че ще се стимулира икономиката, чакам го да броим пилците...)
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Настъплението на американските корпорации, особено на биотехнологичните гиганти, е особено видимо от състава на Американско-украинския бизнес съвет. В неговия 16-членен изпълнителен комитет участват представители на Monsanto, John Deere, DuPont Pioneer, Eli Lilly и Cargill.

Засега крайно чувствителната тема за ГМО се прокарва изключително предпазливо. През май 2013 г. Monsanto обяви плановете си да инвестира 140 млн. долара в завод за производство на конвенционални семена пшеница в Украйна. Няколко месеца по-късно обаче, през ноември 2013 г., шест големи сдружения на земеделски производители представиха проект за законови промени, с които се разрешава „създаването, тестването, транспортирането и използването на ГМО, в част от ГМО семена. „Може да мислим за този въпрос дълго време, но ние подписахме две писма за промяна на законодателството в областта на биологичната безопасност, които предлагат да се легализира употребата на ГМО семена, които са били тествани в САЩ", заяви президентът на Украинската зърнена асоциация Владимир Клименко на пресконференция в Киев на 5 ноември.

Още...

Кое му е малкото на това горе, че нямало 10 символа?!?
Писна ми от глупости!
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Значи като заболи може. Само дето не обикновените хора като нас са виновни нито пък руснаците, ей снощи пак си говорих с един-двама. Дано всичко се нареди, че всеки страда от глупостите на тъпака обама и лобито около него.
 
От: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Аз не съм твърдял обратното. Какъвто ни беше комунизма, такава ни е и демокрацията. Няма разлика. Па те хората си и знаят - със стари курви нов бардак се не прави.
А точно така де. То вие от агитката, защо не говорите за смята на строя отново! Не говоря за връщане на старото, а за съвсем нова организация. Очевидно сегашното не струва. С козметични промени няма да се оправи. То и през тоталитаризма се правеха промени, но резултатът не е задоволителен...
 
От: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Но как да кажеш на бялото черно? Тотални ограничения, контрол и държавен монопол навсякъде - къде е демокрацията тук, чист цоцализъм си е това, но както и да е ...
Еми дай пример на действащ капитализъм някъде по света! Схемата "тотални ограничения, контрол и държавен монопол навсякъде" е валидна навсякъде. Къде по-прикрито, къде по-открито. Когато вземеш властта, то най-нормалното е да си я хапнеш, а това се прави само по този начин (тотален контрол и закони, които са добри само за теб).
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Сега няма капитализъм и затова сме на това дереже, може да говорим за страните най-близко до капитализъм и демокрация - Суиситата.
 
От: От: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

А точно така де. То вие от агитката, защо не говорите за смята на строя отново! Не говоря за връщане на старото, а за съвсем нова организация. Очевидно сегашното не струва. С козметични промени няма да се оправи. То и през тоталитаризма се правеха промени, но резултатът не е задоволителен...
Ако ме питаш персонално мен, значи нещо не си довидял. Аз говоря точно за промяна на системата. Говоря за това, че трябва почти напълно да скъсаме тия леви окови, да зарежем псевдо-социалните ангажименти на държавата и се започне най-накрая с тия "зловещи" реформи.
Докато не го направим и всички партии ми се правят на социалисти, нищо няма да се промени. Пак ще си плащаме на мангалите здравни и социални осигуровки, а "самотните" майки с по 7-8 дяца ще се продължават да изпиват кръвта на работещите сиромаси.

Вчера се проведе конгреса на втората по големи партия в България - БСП. Зачетох се в 10 "проекта" (проекта??? верно?) на които базират кампанията си:

Да създадем сигурни гаранции на всеки гражданин за достоен живот в справедливо и солидарно общество!
Да преучредим пълноценен Социален съюз наред с Икономическия и паричния – Европейският социален модел не е за продан!
Да осигурим приоритет на реалната икономика и на пазарните стимули, насърчаващи растежа и работните места!
Да градим общества, успяващи чрез знанието и духовността в новите реалности на дигиталната среда!
Да гарантираме закрила на майчинството и децата. Да осигурим равенство между жените и мъжете.
Да развиваме ЕС като съюз на солидарността – заедно сме по-силни!
Да гарантираме жизнено необходимия баланс между човека, икономиката и природата!
Да развием устойчива финансова рамка в услуга на гражданите и на реалната икономика!
Да осигурим развитието на европейските институции на демократични начала!
Да утвърждаваме Европейския съюз в глобализирания свят като реален фактор в полза на мира и просперитета на всички страни и народи!


Е, нема такава олигофрения! Все едно ме върнаха 30 години назад. Липсва само - Да изпълним петилетката за три години!. За "другарите" май времето е спряло. Тия не виждат ни циганизацията, ни беднотията, ни фалитите на банки, само брутално-кухи лозунги, баси трагедията.
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Медведев: Руската икономика се е свила с 2% през последното тримесечие

Руската икономика се е свила с около 2% през последното тримесечие на годишна база, призна министър-председателят Дмитрий Медведев, който представи в Държавната дума годишния отчет за дейността на кабинета, предаде ТАСС. Той обвинява за това безпрецедентните предизвикателства от пропадането на цените на петрола и санкциите, наложени заради кризата в Украйна, предаде Bloomberg.

Спадът е бил "най-остър" в края на 2014 г. и началото на тази година, а ситуацията сега е "стабилизирана", заяви Медведев пред депутатите в долната камара на парламента в Москва. Спадът на брутния вътрешен продукт е първият след свиването през 2009 г.

"Не трябва да има никакви илюзии," каза Медведев. "Днес ние не сме изправени пред само краткосрочни кризисни ефекти“.

Русия никога не се е сблъсквала с такива предизвикателства като днешните, каза още той.

"За първи път в цялата история на Русия след разпадането на СССР, а донякъде дори и в цялата история на Русия през 20-и век, през съветския и постсъветския период, страната ни бе подложена на два външни шока наведнъж - резкия спад в цените на петрола и безпрецедентно твърдия санкционен натиск", каза премиерът на федерацията, цитиран и от БТА.

Според Медведев санкциите са нанесли на руската икономка щети в размер на около 25 млрд. евро през 2014 г., като тази сума може да нарасне неколкократно през тази година.

В историята на Съветския съюз и на Русия е имало и "близо 10 санкционни вълни", и периоди с много ниска цена на петрола - през 1998 г. например цената бе 9 долара за барел, напомни Медведев, цитиран от РИА Новости.

Този спад, по думите му, е напълно сравним с днешния, като се вземат предвид промяната в покупателната способност на долара и рублата към днешна дата, средната заплата в Русия и други фактори. Според премиера обаче в съветската и руската история още не се е случвало, както сега, негативните "фактори да действат едновременно, засилвайки взаимно своето влияние".

Икономиката на най-големия износител на енергия в света навлиза в рецесия след почти 50%-ия срив на цените на петрола и най-тежката криза на рублата от 1998 г. досега. Санкциите, приети от САЩ и Европейския съюз във връзка с конфликта в Украйна, затрудниха достъпа до международните финансови пазари и насърчиха износа на капитали. Дори и при сегашното крехко примирие в Украйна и стабилизирането на цените на петрола централната банка прогнозира, че икономиката ще се свие с около 4% през тази година.

Министър-председателят "нарече новото обединяване на Крим с Русия начало на нова епоха", изтъква ТАСС.

„В историята на всяка държава има моменти, от които започва летоброенето на една друга епоха; точно такава стана 2014 г. за днешна Русия", заяви Медведев. Премиерът сравни по значение това събитие с падането на Берлинската стена и обединяването на Германия, добавя руската агенция.

http://www.investor.bg/centralna-i-...svila-s-2-prez-poslednoto-trimesechie-193286/

Нали всички русофили и влюбени в Путин и клуба на олигарха тръбяха, че санкциите няма им навредеят, дори и страната гордо като Матросов защитаваше идеята, че това дори ще им стимулира икономиката и само ще печелят. Кви са тези думи на тавариша Медведев - Путин трябва май да го сменя, не трябва да говори такива стресиращи неща иначе ще му се прецака политиката на национализъм и култ към личността му сутрин, обед и вечер!
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Пак според investor.bg руската рубла се покачва и най-добре развиващата се валута от началото на 2015 :) Странна работа :)
 

Горе