Абсолютен новобранец в онлайн търговията

katq

New Member
Здравейте на всички съфорумци .От доста време ви чета и най- накрая се реших да се регистрирам.
Да се представя накратко, казвам се Катя на 33г. В момента съм в майчинство с второто ми дете.Работила съм в като банков служител и като спедитор. Имам инрес към онлайн търговията ,но съм особено некомпетентна в тази област.Обмислям да се пробвам с онлайн магазин за дамски и детски нещица , но просто не знам от къде да започна .Ще се радвам тези от вас които вече са минали по този път да дадат съвети и насоки.Забравих да кажа че имам фирма регистрирана по ДДС и се интересувам най-вече от дропшипинг .
Предварително благодаря!!!
 
купуваш готов магазин или търсиш някой да ти направи и действаш
 
купуваш готов магазин или търсиш някой да ти направи и действаш
Благодаря за отговора , тъй кат както казах не съм особено компетентна би ли ми казал каква е нормалната цена за готов магазин ?
 
Аз не бих си взел готов магазин, който е продавал преди. Не се знае какви отзиви има самия магазин, ако са лоши няма да има продажби. Естествено това е мое мнение.
 
  • Like
Реакции: katq
Аз не бих си взел готов магазин, който е продавал преди. Не се знае какви отзиви има самия магазин, ако са лоши няма да има продажби. Естествено това е мое мнение.

готов не значи действащ, има колеги които продават напълно функциониращи магазини които не са пускани онлайн
 
Здравей Катя, и добре дошла. Искренно се радвам когато някой реши да поеме по трънливия път на предприемачеството, още повече ако е жена.
Защото наистина не е лесно и се иска освен нюх и доста търпение и усърдност, за да се достигнат очакваните резултати, но това ще го разбереш в последствие.

Относно твоят въпрос, според мен е доста по удачно като за начало да си изготвиш план и да го запишеш, защото написаното се спазва и следи по лесно.
След това просто опипай почвата, с други думи за начало използвай платформите за онлайн търговия, като: olx, facebook, bazar и др.
Ще ти излезе значително по-ефтино, ще натрупаш малко търговски опит и ще имаш представа кои профукти се търсят и евентуално с какви надценки ще можеш да ги продаваш.
Това е от мен за сега, пожелавам ти успех и ако имаш въпроси питай във форума.
 
  • Like
Реакции: katq
Знаете ли че в момента отправям запитвания към евентуални партньори за бъдещият ми магазин и повечето от тях не са наясно с дропшипинга.Това буди наистина голямо учудване в мен ,защото тези хора имат солидна и добре позиционирана реклама и мисля трябва да са наясно с новите похват за продажби онлайн ,но не....
 
Знаете ли че в момента отправям запитвания към евентуални партньори за бъдещият ми магазин и повечето от тях не са наясно с дропшипинга.Това буди наистина голямо учудване в мен ,защото тези хора имат солидна и добре позиционирана реклама и мисля трябва да са наясно с новите похват за продажби онлайн ,но не....
За съжаление знам много добре това ... Успех с намирането на партньори!
 
Добре дошла. Не бих казал че съм много компетентен, но съм продавал известно време разни неща и на моменти са се получавали добре нещата.

Относно магазин, можеш да стартираш с фейсбук страница не е казано веднага да скачаш на магазини! Магазина не е нещо сложно за стартово положение можеш да си направиш с някоя готова платформа, а ако ти не можеш тук в форума има поне 10 човека които ще ти изработят нещо качествено за приемлива сума между 200-500лв говорим за нещо стандартно инсталация, конфигурация и кратко обучение как да боравиш със системата.

Дропшипинга в Бг е сложен процес и аз търсих алтернативи, но не намерих нищо подходящо да се докосне до вкуса ми!
Иначе се намират доста хора тук които предлагат дрехи, обувки и др подобни.
Най-лесно е да се свържеш с големи магазини все някой ще се радва да му намираш допълнителни продажби!

Другия вариант за дропшипинг е от чуждестранни сайтове! Все повече хора срещам предлагат стоки с по 1-2 седмици доставки от Китай, Англия и прочие като повечето от тях работят точно на този принцип, а други предлагат разни неща и като има поръчка - поръчват и те и доставят на клиента, но това е малко кофти тъй като се затварят нерви и пари в непотърсени пратки и прочие.

За купуване на нечий сайт не ти препоръчвам! По мое наблюдение някой за да си продава бизнеса или сайта значи нещо куца!

Както споменах по-горе зависи какво и как ще продаваш, но ако имаш добър продукт и подходиш правилно с предлагането му и една фейсбук страница ти е предостатъчна за магазин! Аз лично съм минал над 1000 пратки през страница, а магазин така и не завърших иначе беше инсталиран и на 90% функциониращ.

Успех!
 
Добре дошла при нас и приятен престой. То хубаво, че се иска готов магазин, но дали стоката, която ще предлага той ще отговаря на това, което искаш? Поръчай си магазин, а преди това реши какво би искала да продаваш на него. ;) Какво ще правиш неразвит магазин за авточасти например? Виж, за дрехи и цветя ще ти е по-лесно да ръководиш и да се оправяш.
 
  • Like
Реакции: katq
Благодаря на всички за мнението , много е полезно.Аз имам ясна визия относно това какво искам да се предлага в магазина.Изпратила съм запитване до хорат ,чийто дрехи искам да продавам.Ако достатъчно от тях приемат офертата ми ще стартирам магазин ,ако не се получат нещата ще потърся алтернативни вариант.
 
Да, добре си направила. Наистина е по-добре да си уредиш първо бизнес модела и доставчиците, които са много важни за този тип бизнес и след това да изграждаш магазина. Други пък правят обратното. И в двата случая е ОК, но в твоя като начинаещ някак е по-добре, защото чак след намирането на партньори и разписването на печалбите, разходите ще прецениш вече и за самия магазин. :)
 
Здравейте на всички , интересно ми е да разбера когато имате няколко дропшинг партняйори и клиента си поръча от нчлоко от тях как се осъществява доставката.
 
Аз съм си поръчвал от такъв магазин и пристигат пратките от различни места с плащане на две доставки. Това е най-голямото неудобство ако всичко по доставката е наред.
 
И аз съм новобранец като katq и се интересувам от това как се справяте в системата и поръчките
с няколко дропшпинг партньори!
 
Тема ала приказката "Нероден Петко".

След като ви притесняват само доставките пуснете си магазините с безплатна доставка. :)Като китайските..
 
Какъв е тоя дропшипинг дето ще го въртите у нашенско?

Доставчикът праща стоките с наложен платеж, после прибира парите, и... Праща и на вас малко от парите?

Или му плащате, той праща на вас стоките, после вие на свой ред ги пращате (с наложен платеж) на клиента?

Подсказка: и двата варианта се разминават с определението за "дропшипинг".
 
Добре дошла и успех на идеята !
Аз лично не залагам на дропшипинг а държа определена част в наличност, като постоянно разширявам наличността. Съветвам те да пробваш готовият магазин на суперхостинг. Има всичко налично за едно начало + безплатен пробен период за да се ориентираш. Пазарната ниша към която се целиш е една от най-продаваните в БГ, така че добре си се ориентирала. Още веднъж, успех !
 
А така Noke , кажи им от де изгрява слънцето :D:)
 
Здравейте , занимавам се с търговия от 8 години и лично моето мнение за търговия е доста по различно от хората който се надочват към това сега.
1.Да сте търговец , трябва да имате нюх.
2.Никой форум няма да ви научи на търговия , по добре прочетете някоя друга книга.
3.Дропшипинга в България не съществува , не защото е лошо нещо а , всички който искат да го правят си мислят че това е на хляба мекото и може без да влагат само да искарват свежи пари.
4.Вие незнаете от каде стока да заредите , а вече търговия ще правите .
Успех ви пожелвам , но ако така ставаше както си го мислите вие , щеше всеки да копуван 5 анцуга от илинци за 20 лева и да ги продава за 50 , или новата мода да се купят боклуци от aliexpress и да се продадат в OLX.
 

Горе