Америка или Русия?

Америка или Русия?

  • Америка

    Votes: 45 39.1%
  • Русия

    Votes: 70 60.9%

  • Общо гласове
    115
От: Америка или Русия?

Моите критерии са леко противоположни.

Твоите критерии са родени от нещо, неизвестно още на науката.
 
От: Америка или Русия?


Това тука нещо не го зацепих.

Болни мозъци има навсякъде.

Мисля цитатът на този велик политик е достатъчен.

quote-we-must-reject-the-idea-that-every-time-a-law-s-broken-society-is-guilty-rather-than-ronald-reagan-24-11-77.jpg
 
От: Америка или Русия?

Швеция! Пък недай си боже при военен конфликт трябва да стоим колкото се може по-далеч, а ако трябва да избираме по-добре Русия, но България няма място в отношенията между Русия и САЩ. Аз не искам България да прилича нито на Русия нито на САЩ, а на Швеция! Ние трябва да взимаме пример от американците как се гони интерес и от руснаците що е то родина и как се брани, любов към нея, патриотизъм, ценности и.т.н!
 
От: Америка или Русия?

И друг път съм го пускал


http://www.dnevnik.bg/live/novini_ot_vas/2012/11/12/1944826_razlikata_koiato_razlichava/

Превод: Венета Ненкова


Разликата между богатите и бедните страни не се дължи на многовековната им история. Да вземем например Индия и Египет, които имат хилядолетна история и все пак са бедни, докато Австралия и Нова Зеландия, които до преди малко повече от 150 години са били неизвестни, въпреки това са богати и развити.

Разликата между богатите и бедните страни не е дори в техните природни ресурси. Япония например чиято територия е 80% планинска и неподходяща за развитието на земеделие, тя е втората икономическа сила в света. Нейната територия е като огромна плаваща фабрика, която внася първични материали от цял свят и ги изнася преработени и трансформирани, които създават богатството на нацията.

Друг пример е Швейцария, страна без морета, но с една от най-големите флоти в света. Не разполага с какао, но произвежда най-добрият шоколад. В нейните малки квадратни километра се отглеждат култури и пасе добитък в продължение на четири месеца годишно, защото другите са твърде студени, но произвеждат най-висококачественото мляко в цяла Европа.
Подобно на Япония Швейцария също не разполага с природни ресурси, но предлага качествени услуги, които трудно могат да бъдат имитирани. Това е една малка страна, чийто имидж се свързва със сигурност, ред и труд.

Разликата не е дори и в интелигентността на жителите на една страна, което многократно се доказва от младежи от Третия свят, които учат в богатите страни с отлични резултати, а също и мениджъри, които отлично общуват със свои колеги от Третия свят.

Етносът също не е от значение, защото на всички географски ширини на планетата съществуват успяващи хора, които принадлежат към различни етнически групи. Това са хора, които са имали възможност и не са пропуснали да я приложат добре.

В какво се състои разликата?

Отношението на хората, прави разликата. Ако се вгледаме в поведението на хората в богатите страни, ще забележим, че по-голямата част от населението следва тези правила:

1. Моралът като основен принцип
2. Честност
3. Производителност и качество на персонала
4. Отговорност
5. Желание да надминат себе си
6. Точност, ред и прецизност
7. Уважение към другите
8. Зачитане на законите и правилата
9. Любов към работата
10. Насоченост към спестяване и инвестиране.

За съжаление само една малка част от света прилага тези правила в ежедневието. Често изоставащите държави не са такива, защото нямат суровини или защото природата не е добра към тях. Причината е в отношението и липсата на характер, така необходим за доброто и правилно функциониране на обществото.

Клаудио Дзанета
(италиански финансов брокер)
 
От: От: Америка или Русия?

Към Русия разбира се, тея американци запалиха света, няма страна където да са се намесили и да не са я съсипали, няма такива боклуци, универсални! Сега сме васали на американците, Турция също, и ни продадоха на турците, големи боклуци.



пс: Норвегия да : хем не са с американците, хем са извън европейския съюз - там ми е спасителния план за бягство ако бойко спечели изборите 2013.

Кой още запали света??? Голям въпрос! Русия, хич, никъде не е намесена?! Грузия, Молдова, сега и Украйна се Русия воюва! България трябва да е независима държава!
 
От: Америка или Русия?

Битката е за съзнанието, това е модерната война
Информация и дезинформация, подплатена с изказвания на любими лидери и медии, които ги цитират
С една дума - пропаганда
 
От: Америка или Русия?

Някак си Русия не ме кефи. Избирам Америка от двата варианта. Мисля, че американците са допринесли много в културно и технологично отношение за развитието на света.
 
От: Америка или Русия?

Битката е за съзнанието, това е модерната война
Информация и дезинформация, подплатена с изказвания на любими лидери и медии, които ги цитират
С една дума - пропаганда

Войната е нечестна и подла. :lol: :lol: :lol:

Гадния Запад те залива с реклами, музика, ТВ, филми, марки и стоки.

Представи си ходиш на кино - гледаш американски филм, пиеш Кока Кола, рупаш американски пуканки. Облечен си в дрехи на Западни марки. Носиш или Найк или Адидас маратонки. Ползва американски Айфон или някъв южнокорейски Самсунг. Караш немска или японска кола, айде може и френска или италианска, ама пак Западна. Ползваш Интернета дето гадните американски военни са го измислили и там ползваш 2-3-4 гадни американски сайта и услуги - като Гугъла, Фейса, Твитерчо и пр.

Та така - 90% от нещата дето ползваш ги е измисли гадния Запад. Реално са направени някъде из Азия, ама имат етикетчета на Западни компании. 90% от музиката дето слушаш е Западна или поне стила е измислен на Запад, ако случайно слушаш някоя БГ група - освен ако не харесваш чалга. :lol: :lol:

Ползваш Западни разплащателни системи - Виза, Мастеркард, ПейПал, етц. Държиш си спестяванията в Евро (лева реално е вързан към Еврото). Джъткаш на екскурзии в посока Запад. 2 милиона българи имат на Запад, а не в Русия.

Дори Страната живее на Запад и РеминД пише, че ще избяга в Норвегия (която също е на Запад), а не в Раша, която уж предпочита пред Запада (иди им разбери логиката).


Ква война, ква пропаганда е тва. То си е предрешено отвсякъде.

:lol: :lol: :lol:
 
От: Америка или Русия?

[video=youtube;oEtAIOp1b-4]https://www.youtube.com/watch?v=oEtAIOp1b-4[/video]

Аха, сега ми пускаш видео на английски от май месец, честито. Признавам те за най-безхарактерен трол в нози форум
 

Горе