Арестуваха 20 годишен Българин хакнал сайта на ПРОФАНИТЕ Рекетьори

От: Арестуваха 20 годишен Българин хакнал сайта на ПРОФАНИТЕ Рекетьори

Нещо си се заблудил. Това с виновен до доказване на противното е стара мода. Новата схема е друга. Наказва се някой, който е трета страна в случая, без право дори на обвинение, а за съдебен процес (без значение справедлив или не) изобщо не може да говорим.

Виж, тука с теб съм по съгласен. Изчетох в по горния пост на Хепито където е писал законите, и излиза че по всякакви параграфи пича ще трябва да лежи в затвора. Много порочна ми се вижда системата... :(
 
От: Арестуваха 20 годишен Българин хакнал сайта на ПРОФАНИТЕ Рекетьори

Човекът надали ще лежи в затвора. При до три години и половина (май толкова беше) и ако ти е за пръв път, по-вероятно присъдата ти да е условна (т.е. не лежиш в затвора). По-голям проблем идва за собствника на тези 11 сървъри. Ако всеки един от тези сървъри е читав, то струва поне пет стотака, а ако са сериозни машини, то поне хилядарка за бройка. Това означава набутване с 5.5-11 хил. лв без съд. Ако към това включим и косвените поражения с незаконно преустановяване на онлайн усллуги хоствани на тези сървъри (незаконно е, защото самото преустановяване на тези услуги надали съд го е разрешил), може щетите да се увеличат с още поне 5 хилядарки. Материалните и моралните щети нанесени от иззетите лаптопи и харддискове, които (имам предвид само харддисковете) нямам идея каква връзка имат със случая не ги включвам в сметката. А сега някой да ми каже предвид тези нанесени щети дали е оправдана акцията и дали това е оправдано на ниво досъдебно производство след като посочената максимална глоба като наказание е под това ниво. А какво става ако всичките тези щети са нанесени на предполагаемата от нас трета страна, която няма нищо общо със случая и която незнайно защо няма право на какъвто и да е съдебен процес?
 

Горе