БАНКА ДСК - СТОЙТЕ ДАЛЕЧЕ, ПЪЛНА МИЗЕРИЯ, КОШМАРНА РАБОТА

Дискусията в 'Разплащателни Системи' стартирана от bigdarkmad, Февру 24, 2016.

 1. BurnX

  BurnX Well-Known Member

  Рег.:
  Март 21, 2010
  Съобщения:
  3,174
  Харесвания:
  552
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  В теб е грешката - използваш грешната банка. Още преди години , когато ми отказаха кредитна карта , разбрах че тази банка не е за мен и закрих всичко.
   
 2. RealMoney

  RealMoney Well-Known Member

  Рег.:
  Дек 19, 2010
  Съобщения:
  1,867
  Харесвания:
  698
  Точки:
  113
  Там е ключът от палатката. Не могат/искат да ти дадат ТВОИТЕ ПАРИ!!! Защото банките просто ги нямат ... ще протакат, ще те питат за какво са ти, елате друг ден и т.н. Пълна мизерия, директно трябва да ти светва червената лампа.
   
 3. Blinky

  Blinky Owner

  Рег.:
  Апр 12, 2006
  Съобщения:
  23,166
  Харесвания:
  1,884
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Професия:
  Dev
  Място:
  Sofia
  И аз мисля, че от клон до клон има голяма разлика. Независимо от банката. ;) Пробвай да те обслужат в ДСК на бул. Мария Луиза и примерно на Черковна и Оборище, ще видиш каква огромна разлика има. Не знам защо, но определено се усеща. В ДСК съм забелязал, че точно отношението може да е с много големи амплитуди, базирайки не на клонове. В никоя друга банка няма такова "разминаване" в качеството на обслужването. Причина ... неясна. ;)
   
 4. Victor R

  Victor R Active Member

  Рег.:
  Авг 14, 2017
  Съобщения:
  158
  Харесвания:
  81
  Точки:
  28
  Пол:
  Мъж
  Здравейте, нов съм, регистрирам се по повод тая тема, но ще си говорим за бизнес в други.
  Имам проблем с ДСК напоследък - Онлайн банкирането не работи през ден или ако работи, не им работи връзката с половината доставчици на услуги на които трябва да платя, така че пак все едно не работи. Почти е невъзможно да ми вдигне някой в кол центъра, а като вдигне е толкова полезен колкото 18-те различни версии на една и съща документация която поддържат на сайта си. В клоновете вече не искам да ходя, защото със счетито последния път чакахме с някво номерче в ръка 35 минути преди няква мила лелка да ме попита какво чакаме и да ми каже , че то трябвало на горния етаж да отидеме, щото там се обслужвали фирмени сметки. Табела, разбира се няма. Преводи от пейпал отнемаха по 2-3 дни доскоро, сега никога не знам кога ще дойдат и в момента явно (понеже вече мина 16ч.) излиза, че и днеска няма да си получа парите дето съм ги наредил миналия вторник сутрин. Тогава наредих и плащания към няколко контрагента от там и още в четвъртък си получиха парите (само един в петък сутринта, ама според мене просто тогава е проверил). Останалите, на които трябва да платя и ги бавя вече ще ме гледат малко по-така.

  Кажете ми какви банки ползвате, които наистина имат работещ кол център, могат да се справят с превеждането на суми от пейпал без това да е невероятно бавна и драматична за тях процедура и имат електронно банкиране, на което можеш в по-голямата част от времето да разчиташ? И извън България да са, няма проблем, стига да не трябва да летя за да откривам сметки защото нямам време и желание. Инетересува ме не само понякога да отговарят на горните критерии, а да мога да разчитам че наистина, освен при някакви форс мажорни обстоятелства, ще мога да знам че съм им клиент и, че го знаят това.

  ПС. Само без ПроКредит, те са по-зле от ДСК, или поне бяха.
   
 5. Petko Voivoda

  Petko Voivoda Well-Known Member

  Рег.:
  Май 26, 2013
  Съобщения:
  1,024
  Харесвания:
  100
  Точки:
  63
  От булбанк съм изключително доволен. Онлайн банкирането е добро и не съм имал проблеми, но мобилното банкиране е супер яко. От както си го сложих вече не използвам онлайн банкиране, защото е супер удобно. Звънял съм им не веднъж и винаги вдигат бързо и са супер отзивчиви.

   
 6. Victor R

  Victor R Active Member

  Рег.:
  Авг 14, 2017
  Съобщения:
  158
  Харесвания:
  81
  Точки:
  28
  Пол:
  Мъж
  Мерси за бързия отговор!
  Мобилното им банкиране позволява ли да се правят преводи? При ДСК само битови сметки може да се плащат?
   
 7. sunstorm

  sunstorm Active Member

  Рег.:
  Февру 3, 2010
  Съобщения:
  764
  Харесвания:
  137
  Точки:
  43
  Да, позволява и е доста удобно, за разлика от това на ОББ, което е трагично.
   
 8. Blinky

  Blinky Owner

  Рег.:
  Апр 12, 2006
  Съобщения:
  23,166
  Харесвания:
  1,884
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Професия:
  Dev
  Място:
  Sofia
  Аз мога да кажа, че примерно на ЦКБ онлайн банкирането леко изостава от всички останали. Може би в момента добро впечатление са ми направили (от познати и лични наблюдения) - БулБанк, ПИБ и Райфайзен. Но може би другаде не са ОК. Примерно знам, че ПИБ и чекове не са вече съвместими понятия, а реално още някои външни компании работят така. Трябва да направим анкета май за най-добро онлайн банкиране при банките. :)
   
 9. xainov

  xainov Well-Known Member

  Рег.:
  Февру 7, 2013
  Съобщения:
  1,274
  Харесвания:
  129
  Точки:
  63
  Пол:
  Мъж
 10. Attacker

  Attacker Active Member

  Рег.:
  Септ 7, 2008
  Съобщения:
  754
  Харесвания:
  215
  Точки:
  43
  @Victor R, имай предвид, че мобилното банкиране на Уникредит е само за физически лица, а доколкото виждам, ти питаш за фирма. При това положение ще можеш да ползваш само обикновеното интернет банкиране. Въпреки това и аз препоръчвам Уникредит - ползвам ги вече почти 2 години за фирмени сметки и нямам никакви проблеми.

  Честно казано, не знам как още има хора да се набутват при ДСК. Обслужването им наподобява държавната администрация, а много от услугите им са под всякаква критика.
   
 11. Victor R

  Victor R Active Member

  Рег.:
  Авг 14, 2017
  Съобщения:
  158
  Харесвания:
  81
  Точки:
  28
  Пол:
  Мъж
  @Attacker благодаря!
  ДСК до един момент вървяха сериозно нагоре, поне в моите очи. Изведнъж обаче тръгнаха наопаки и сега почти се върнаха там, където бяха преди 10г. Аз съм с тях от времето на възхода им, когато дори беше приятно да отидеш в някой клон, ей така. Сега май бюджета е 99% за реклама и 1% за реално подобряване на обслужването. И си прав, услугите им са почти всичките наполовина завършени. Има ги, ама няма много полза от тях през повечето време.
   
 12. Blinky

  Blinky Owner

  Рег.:
  Апр 12, 2006
  Съобщения:
  23,166
  Харесвания:
  1,884
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Професия:
  Dev
  Място:
  Sofia
  Определено е така. И аз имам наблюдения, SGEB са лидери в онлайн банкирането. ;)

  И според мен ДСК даде много назад. Последните години особено. А тръгнаха много силно и мислех, че ще станат лидери в това отношение, защото каквото и да си говорим, това е бъдещето. На никой не му се виси по каси. :)
   
  juvefan харесва това.
 13. kamentk

  kamentk Well-Known Member

  Рег.:
  Юни 3, 2012
  Съобщения:
  2,061
  Харесвания:
  226
  Точки:
  63
  Пол:
  Мъж
  СГЕБ са най-големите дебили на земята. Банкоматите им вечно не работят, пускат супер гадни банкноти, напоследък това го пооправиха де, служителките им са отвратително нелюбезни. Ама отвратително нелюбезни. Такова надменно поведение само в държавната администрация съм виждал. В банка никой никога не ми е говорил на ТИ освен в СГЕБ, даже и като бях на 14. В ДСК и ОББ, които са трагични банки, положението е по-добре.

  Имам карта която първо ползвах като ученик, после продължих да я ползвам като студент в СГЕБ, такса не плащам, за това ги търпя, обаче съответно и нищо не получавам насреща си, срещу това, че въртя баланс там. Навсичкото отгоре наглеците постоянно ми звънят да ми искат копие от студентската книжка, че системата им като ми следяла движенията и ги алармирала че не съм студент. Ми кво да направя бе има и работещи студенти. Не всички чакаме на мама и тате...


  Ако на тая сметка искам електронно банкиране ми искат 8 лв на месец. Че аз фирмена сметка ще си открия за толкова пари. Да си го тикнат отзаде това банкиране.

  Ще им занимавам мързеливите лилки постоянно за извлечения, щом не ме ценят като клиент. И вместо да се опитат да ме привлекат като бъдещ клиент, щом като съм студент и имам много движения, значи като завърша е логично да имам още повече и те да ме искат за клиент, ама не. Те се чудят как да ме обложат с такси, майната им. Ще ги ползвам домовента в който мога да не плащам такси, след това ще закрия всичко. Пълна мизерия...

  Клиент съм и на ПИБ, няма такава банка. На светлинни години са. Влизаш в офиса, охраната усмихнат, казва ти къде да изчакаш, сядаш удобно, той разпределя хората, все едно си си теглил номер от машина.

  При СГЕБ влизаш, чудиш се къде де отидеш, гледаш лелките, стоят и си чоплят носа, некой няма да те пита за какво си там. Седнеш при някоя, напъди те, че отговаряла за друго, не ти каже къде да отидеш... И това във всеки клон. Пълно безобразие. Не се чувствам клиент, а натрапник...
   
 14. BurnX

  BurnX Well-Known Member

  Рег.:
  Март 21, 2010
  Съобщения:
  3,174
  Харесвания:
  552
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  А закри ли си сметката , като не си доволен? Мен още преди години , като ми отказаха кредитна карта и закрих също. Ако знаят какъв паричен поток щеше да мине през тях :D ама будали....
   
 15. kamentk

  kamentk Well-Known Member

  Рег.:
  Юни 3, 2012
  Съобщения:
  2,061
  Харесвания:
  226
  Точки:
  63
  Пол:
  Мъж
  Не съм, щото реално не им плащам такса и ме устройва, ама ако видя и 1ст такса че съм платил, ще я закрия на мига. Не заслужават парите ми.
   
 16. xainov

  xainov Well-Known Member

  Рег.:
  Февру 7, 2013
  Съобщения:
  1,274
  Харесвания:
  129
  Точки:
  63
  Пол:
  Мъж
  Тук говорим за интернет банкирането. Аз си плащам такса всеки месе за него, но напълно си оправдават парите. Цъкаш, получаваш смс с код, който потвърждаваш и парите заминават. Ако се занимаваш със залози, пак при тях. Имат си собствена система за разплащания, освен, че ползват и БОРИКА и реално повече от 2 дни превод (и то международен) не съм чакал. Отношението на служителите в клона зависи до голяма степен от управителя. Мога да те уверя, че имат такива клонове, че ти е кеф да си дадеш парите. :D
   
 17. kamentk

  kamentk Well-Known Member

  Рег.:
  Юни 3, 2012
  Съобщения:
  2,061
  Харесвания:
  226
  Точки:
  63
  Пол:
  Мъж
  Ти не беше ли служител на точно тази банка? Извинявам се ако греша. Ходил съм в 2 клона извън София, 4-5, в София, на Плиска, на Черни връх, до УАСГ, до Лъвов Мост, на графа, включително и няколко пъти в централния на Стамболийски, там отношението е най-отвратително. Имаше една възпълна служителка, няма такъв темерут братче... Тва и в най-тежката държавна администрация няма такива отвратителни и нелюбезни хора. Навсичкото отгоре искаше човека да и остави празно подписано платежно, не помня защо. Не можах да го накарам да подаде жалба срещу това чудо...

  Единствения човек на кеф в тая банка който съм виждал е един мениджър при който бях с мой близък, който договаряше индивидуални условия защото стана голям клиент на банката с много сметки, карти и т.н. После обаче трябваше да подпише някакви документи и ни препратиха към въпросната дама, изпари ни се кефа мигновенно щом отидохме при нея...

  Ако ми кажеш в кой офис са любезни, поемам ангажимент да отида там и да пробвам услугите им и да дам обективно ревю във форума.
   
 18. AMitrev

  AMitrev Well-Known Member

  Рег.:
  Авг 6, 2012
  Съобщения:
  1,641
  Харесвания:
  289
  Точки:
  83
  Пол:
  Мъж
  Място:
  София
  Вярно ли SGEB са лидерите?
  От там избягах с 200км/ч, а за персонала няма да коментирам - всички бюрократи по държавните институции са по добре от тях.
   
  kamentk и Sky харесват това.
 19. Blinky

  Blinky Owner

  Рег.:
  Апр 12, 2006
  Съобщения:
  23,166
  Харесвания:
  1,884
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Професия:
  Dev
  Място:
  Sofia
  Бате, това че са им добри IT-тата, не значи, че и тия на фронтовата линия - клиентско обслужване, са такива. Примерно в ЦКБ е обратното - супер зле е онлайна, но клиентското им обслужване е на ниво. Където и да отида супер много си разбират от работата и винаги са приветливи и добронамерени. С кеф да отидеш да си свършиш работата в някой техен клон. :)

  П.П: Айде бе, няма ли някой да пусне една анкета за банка с най-доброто онлайн банкиране. :)
   
 20. AMitrev

  AMitrev Well-Known Member

  Рег.:
  Авг 6, 2012
  Съобщения:
  1,641
  Харесвания:
  289
  Точки:
  83
  Пол:
  Мъж
  Място:
  София
  Добри IT-та? Банкирането им 100% не е тяхна разработка, а и не струва.
  За съжаление най-добрата система за това бе затрита като затвориха Емпорики или там както се казваше в последно време.
   

Сподели страницата

 1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies.
  Dismiss Notice