БЯЛ СПИСЪК НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

Да бъдат ли изредени "добрите" в списък или да се дават само мнения

  • Да се води положителен списък с потребителите

    Votes: 78 75.0%
  • Да се дават само похвали за определени потребители

    Votes: 26 25.0%

  • Общо гласове
    104
Статус
Not open for further replies.
От: БЯЛ СПИСЪК НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

От над 3 месеца работя с rtsoft и определено мястото му е за тук! :)
 
От: БЯЛ СПИСЪК НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

Макар, че е повече читател отколкото писател - adin заслужава място тук. Много приятен трейдърски експириънс се получава с нея.
 
От: БЯЛ СПИСЪК НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

Аа вярно - и interfenа е за тука - вчера и с него алъш-вериш въртяхме успешно!
 
От: БЯЛ СПИСЪК НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

Хубаво е да има такива списъци щото такова измамно племе сме българите, че няма накъде повече. Самото попадане на някой в списъка ще го кара да гледа по-отговорно на нещата.
Дали е възможно членовете на черния и на белия списък да имат специални рангове във форума? Или поне членовете на белия списък. Това ще е нещо като привилегия и хората ще внимават много да не я загубят => още едно нещо, което да ги стимулира да са наксимално коректни.
iTrader-а не може да свърши същата работа.
 
Ако ви го променя ръчно на нещо няма да се ъпгреидва при смяна на броя постове трябва да видя как може да стане точно

няко си се кефят на плаиа статустите:)
 
От: БЯЛ СПИСЪК НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

Съвсем се побъркахте вече с тези титли и списъци, писна ми да напускам форуми. Тъкмо се пооправят малко и се покажат на чист въздух и се почват простотиите с оценките, точките и запетайките. Първо, те турят у некой списък като евреин у германски вагон, после те нарекат playa се едно едно си най-мръсното негро из целия Бронкс, целнат ти между очите червена и зелена точка да мигаш като светофар на Околовръстното, па накрая и иТрейдър да се надуваш като новоизлюпените костюмарчета на Софийската Стокова. Е тва ли е мерилото за форумен авторитет? Публиката иска хляб и зрелища, ОК, ама що трябва нормални ора да се списъчосват и лекосват? В Белия както и да е, щом некой се радва нека си кеси тука, но в същото време в Черния седят хора, които някой е оплюл незаслужено, докато тук се кичат с титли добродетелни "бизнесмени", направили взаимни сделки с огромните обороти от по 5 лева месечно. Не е справедливо, някак си, не мислите ли?

Всеки форумец има мнения и теми. Там той пита, отговаря, обяснява, кара се, квичи, шегува и т.н., т.е. извършва типичният набор дейности и изяви, по които обикновено съдим даден човек дали става или не. Да не говорим колко сме различни тук като манталитет, възпитание, възраст, образование, професии и т.н. Не върви аз да предлагам някое дете за черния списък само щото постоянно флъди с некви програми за хранителни добавки - то искрено си вярва в тях и не го прави с лош умисъл. По същия начин не върви и това дете да ме предлага в подобен списък, само защото не може да разбере половината думи, които ползвам, и искрено е убедено, че те са произволно генериран низ от букви.

Забравете списъците, както отрицателни, така и положителни. В даден момент те се превръщат в арена за разчистване на лични сметки. Не смятам, че който и да е от нас има правото да бъде съдник на когото и да е от останалите. Ако има нарушения на форумните правила - има си модератори, ако искаш да предпазиш останалите от некоректен участник и имаш някакви основания и доказателства - посочи го, но не и да се правят списъци, които и в двата случая водят до негативни последици, пък нека са били правени с добри намерения. Доброто намерение няма да може да послужи като извинение при лош резултат.
 
Последно редактирано:
От: БЯЛ СПИСЪК НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

И за мене нужда от списъци няма...
Всеки които реши да купува продава нещо
може да отвори в търсачката да прегледа старите
мнения на потребителя , да му види И традера>
да види от кой му е даден и за какво> да помисли малко
и ще разбере що за човек има отсреща...
 
От: БЯЛ СПИСЪК НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

От 80 човека 63 са гласували да се води списък.
Може би трябваше да има правило в него да влизат само хора с itrader не по-малък от +5 или +10, но това винаги може да се промени, ако се наложи да преписвам всички потребители от форума....
Да не мислите, че ми е кеф да го водя? Просто така се случи.
Плая статусите лично мен не ме кефят...
Черен списък също не може да се води, защото нарушителите трябва директно да бъдат банвани!
Може би трябва да има стена на плача - където да се показват наказаните и баннатите, както и причините за това...

Но всичко това е вятър работа, ако не умеем да работим и комуникираме с хората и сме тук, само за да "врътнем" далавера и да покажем, какви сме тарикати...
 
От: БЯЛ СПИСЪК НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

Нека да има.
Който не го гледа – въпрос на избор е. Със сигурност не пречи.
 
От: БЯЛ СПИСЪК НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

Който не го гледа – въпрос на избор е.
Не си схванал същността на проблема. Той не е дали аз ще гледам или няма да гледам някакъв списък, а в това да не се появи случайно ника ми в някой от тях. Причините са две: 1. Доста от мненията, които прочетох, са субективни (и положителните, и отрицателните). 2. Оценката на форумен участник се прави въз основа на качеството на мненията му (дали са полезни, глупави, неграмотни, дразнещи, симпатични и т.н.). А ако държите да се оценява свършена или несвършена работа, то има itrader и който държи на него може да го поглежда, за това са го измислили хората. А не да има форумни теми във вид на списъци, които се индексират от търсачките. С ника, който пиша тук, на други места за улеснение се ползва и от колеги, и не бих искал този ник да фигурира в какъвто и да е списък, защото в списъците накрая остават да пишат само суеците (това също е факт във форумологията - нормалните хора след време се оттеглят) и е напълно възможно за в бъдеще некой суек да реши да напише, че му дължа левче и пеесе, защото ми е обиден, че някога съм му казал, че е троглодит. Това се отнася и за положителните оценки - ако толкова се държи на тях, то оценките би трябвало да се дават или с джаджите (итрейдър, репутация), или с отговор в конкретната тема, желателно аргументиран или поне да става ясно за какво е похвалата, а не да е щото сме пили бира заедно миналата седмица и съм решил по този повод да ти увековеча образа в Бял списък с декорации от цъфнали розички и пърхащи пеперудки.
 
От: БЯЛ СПИСЪК НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

Затова ако някой е ощетен, винаги може да пише в темата. По default когато човек се опитва да защити правотата си, прави добро впечатление.
 
От: БЯЛ СПИСЪК НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

С и без разсъждения и коментари, списъкът е факт и ще се води, докато не се измисли нещо различно и съществува Черния списък!
Използвам възможността да добавя в списъка strana, който е изключително коректен и DR_GIGGULS, от когото научих много и продължавам да се уча!
 
От: БЯЛ СПИСЪК НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

Аз съм съгласен със @strana ! Такива списъци само предизвикват разделение между съфорумниците. @Izida казва, че не и било приятно да води такива списъци, ами да не е предлагала да се правят. Никой не я е карал. Който каквито си ги надроби... Оценяването на потребител може да стане съвсем автоматизирано, било то с рангове, iTrader и т.н. и то си става по един или друг начин. Може да се направи, при определен брой точки от iTrader, да се добавят някакви звездички или неща от този сорт. Но такива недообмислени теми не бива да има. К'во като 63 от 80 били отговорили с "да" ? Те половината сигурно дори въпроса не са прочели, а то дори отговор "НЕ" няма ! :evil:
 
От: БЯЛ СПИСЪК НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

Вярно е, че в повечето случаи пускам теми, без да мисля много и дробя яко! Затова ще си сърбам попарата, без да мрънкам...
Реално не ми пука, кой какво мисли за темата. Няма да повтарям мотивите си...
Все пак, не аз съм направила темата важна, нали?
 
От: БЯЛ СПИСЪК НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

...Такива списъци само предизвикват разделение между съфорумниците...
Че то разделение винаги си има. По акъл, възпитание, образование и прочие...

иТрейдър е тъп показател. Сульо събмитнал сайта на Пульо в 20 директории за 1 лев и онзи му дал +1 иТрейдър. Умножи по 20 за няколко дни и ето ти имаме форумна звезда, драги зрители.

Репутацията е още по-тъпо нещо. Някои потребители тук целенасочено си фармят/просят/колекционират репутация. Междувременно гледат да се харесат на всички - пишат само положителни мнения и се мазнят на поразия. Като в реалния живот всъщност. Други пък неаргументирано ти дали отрицателна репутация понеже си ги почесал дет не ги сърби в някой пост (гледам в момента някакви общодоказани льоловци са ми нацъкали минусчета..).

Списъците поне дават възможност да се аргументираш защо и как, пък останалите да си преценят това причина ли е да се доверят на коментирания юзър или не съвсем.. А нахраненият може да се защити съответно.
 
Последно редактирано:
От: БЯЛ СПИСЪК НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

Други пък неаргументирано ти дали отрицателна репутация понеже си ги почесал дет не ги сърби в някой пост (гледам в момента някакви общодоказани льоловци са ми нацъкали минусчета..)..
@ noke ами като ги знаеш кои са сложи им червени точки щом смяташ че е неаргументирано .... с емоционални изказвания като горното обаче може само още минусчета да си спечелиш ама какво ти пука нали те има в белия списък :)
даже може да ги предложиш за другия списък хем ще се защитиш :)

според мен също няма нужда от специални теми със списъци ....
функциите на форума са затова и никой няма право да злоупотребява с тях ..
един сърч на мненията и се придобива първото впечатление , което обикновенно е най вярно:)

а освен това Izida вече попълва списъка по свое усмотрение така че съвсем субективто стана :)
 
Последно редактирано:
От: БЯЛ СПИСЪК НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

а освен това Izida вече попълва списъка по свое осмотрение тъй че съвсем субективто стана :)

Вече??? А аз си мислех, че от самото начало в списъка са само мои хора :D
Един бял списък много лесно се прави, защото повечето хора тук са точни и коректни. Това че някой не присъства тук, не значи че не може да се работи с него! Прочети внимателно мотивите ми за пускането на темата и тогава ще говорим отново!
Черният списък е много по-важен, въпреки че един БАН върши най-добра работа.
Аз също съм на мнение, че е добре да се измислят други форми за поощрение и наказание, защото скоро ще трябва да преписвам целия потребителски списък на предприемач :wink:
 
Статус
Not open for further replies.

Горе