Бизнес от планинско село

Не разбирам от туризъм, но ми се струва, че ще е като при всеки друг бизнес. Когато си нов в бранша, нямаш клиенти, нямаш имидж. Все едно да продаваш нещо в твой новосъздаден сайт или същото в eB & AMZ. Собствен сайт е задължителен, разбира се. Но е страшно неприятно, когато си инвестирал в бизнес и реклама, чакаш...а нищо.
Идеята е да се дръпне първоначален поток ако е възможно. Веднъж дошъл и останал доволен, клиентът ще се върне по-късно и без посредник.
 
Изобщо не ти е коректно сравнението. По правилното би било, хляба от магазина до вас на завишена цена и сърдита продавачка ли го купуваш или се изтягаш у дома и го поръчваш онлайн, като можеш спокойно да изчетеш каквото ти трябва.
 
Не знам какво си въобразявате, но ако вие работите с партньори от чужбина ако не вие, то те ще продават онлайн...
 
Няма лошо...стига да продават. Иначе...начели сме се на красиви описания...
Аз например не бих бъхтал 2-3000 км до някоя селска къща ако не съм бил и преди или някой не ми гарантира, че ще прекарам приятно.
 
Това си ти, хората самолети и яхти купуват без да са ги виждали, то това е по нашите ширини само тая поговорка вярна, а и на джоба съответства, като нямаш много пари и всичко трябва да се увериш.

А и навсякъде има рейтинги и ревюта. Като видиш 100 човека какво са писали и оценили и ти става ясно. То ако бяха всички като тебе се сещам за една, две фирми които нямаше да правят милиони
 
А и навсякъде има рейтинги и ревюта. Като видиш 100 човека какво са писали и оценили и ти става ясно.

И аз така си мислех но последните 2 пъти издухах супата .. имам чувството че нашите и това са намерили начин да прецакат .. /на ревюта 8 9 а като отидеш се чудиш как може и 4 да е/ за букинга специално говоря
 
Благодаря ви момчета и приемам гледните ви точки. Много ценни съвети получавам от вас, които обсъждаме със съпруга ми.
Разбирам, че ви нахвърлям казуса набързо и затова имате много въпроси, идеи и разногласия.
Имота, който притежаваме и искаме да продадем:
1. Двуетажна отремонтирана къща с много стаи , с прекрасен двор в село градски тип на 2 км от голям град.
2. За къща за гости не е подходяща локацията; никакви забележителности наоколо, освен големият град.
3. В региона има много цигани, но в селото- нито едиин. (Още една причина да отидем в "Гори Тилилейски"). Слава Богу, в селото има много мъжаги-бабаити и циганите не смеят за върлуват.
4. За да се заселим на друго място, трябва да си купим нов имот, следователно много пари . Варианта е продажба.
Не бягаме от нищо и от никого. Напротив, това е родният град на съпруга ми и почти всички приятели са тук, а те са ни така скъпи. Но си търсим нашето местенце под небето. Вътрешна потребност е да преосмислим и променим битието си.
Запознах се виртуално с няколко персони като нас, с абсолютно аналогични възгледи, отишли да живеят в затънтено село.
Е , казват че са намерили себе си.
 
А деца нямате ли? Аз също мечтая за нещо такова, ама имам 2 принцеси, дето тепърва трябва да се учат...
 
Росито напипва донякъде нещата...:)
 
Ще проучвам вариант тук в Германия дали е възможно дистанцирано да се работи от България. Аз съм амбициозен човек, който пита и се интересува. Факт е, че от 5 години и половина не живеем в Бг и от едномесечно пребиваване веднъж годишно не ни е много ясна бизнес ситуацията, за това се интересувам от мненията ви.
 
Или другия вариант - да си останеш в ГЕР и да се заличи БГ, барабар със цялата многовековна култура. Бачкайте си още навън за някое и друго евро отгоре. България загива, селата и малките градчета се обезлюдават. ГЛУПЦИ СТЕ ВИЕ, ТА ТЪРСИТЕ ЩАСТИЯ ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ...
 
Володя, мамка му, не е ли много рано за водка, братушка моя?
 
И къде са първите 100 човека?
Тъй де.
Тези 100 отзива на индийците ли се поръчват за по 3 цента парчето или е по-добре да са реални? Па макар и да са 10-20.
@tanipo, не вярвам да си по-голям единак от мен. ;) Но сериозен бизнес, независимо едър или дребен, се върши с партньори. Особено от начинаещи.
Само гол ентусиазъм и желание не са достатъчни, за да се стигне до Луната.
 
Пропускаш една малка особеност, която щеше да знаеш ако знаеше за какво говориш. Тия мнения са на верифицирани купувачи.
 
Харесвам идеята Ви. Питам се пред зимата обаче как ще се препитаваме?
Има няколко варианта:
1. На достатъчно оживен път сте, за да работи само ресторанта и останалата площ на имота да се използва като обикновен паркинг. В Германия предполагам си запозната с т.нар. аутохофове.
2. Мястото трябва да предразполага за целогодишен туризъм по една или друга причина - минерални извори в близост, планински или полупланински терен, морето... Така като го пиша веднага се сещам за две места. Едното около Обзор, а другото около Резово. Странджа е чудесна и непозната планина и туризма все повече ще се развива в тази посока.

Създайте си вие туристически маршрут, който да предлагате на клиентите. Имайте лично отношение без много енергия да хвърляте по оправяне на легла и почистване на къщи... За мен това е бъдещето в туризма за хората, които искат да посетят възможно най-много с най-оптимално малки разходи. Това не значи, че тези туристи нямат пари обаче. Всичко зависи от начина, по който им ги вземеш.
 
Деца още нямаме, за съжаление. Опитваме.
Аз от 4 години живея в чужбина. Мога да работя отвсякъде (буквално). Изкарвам предостатъчно за да издържам 4 членно семейство.
Мечтая си и аз за някаква къща сред дивото, но 2 месеца на лято в БГ са ми достатъчни да ме държат далеч през останалите 10. Германия не е чак толкова далеч. Като ви дотегне за БГ - айроплана и за 2 часа си там.
Виж децата са по-важната инвестиция (според мен), върху която трябва да се концентрирате. А те появят ли се, нещата с къща на село ще останат на заден план по естествен път, особено ако искаш да получат качествено образование и да имат достъп до прилични медицински услуги.
 
Когато чета за ентусиазирани хора като вас не мога да се сдържа да не споделя една две идеи. Разбирам че искате да се занимавате с туризъм, но според мен това е по-трудният път: докато си изградите редовни клиенти минимум 5 год, когато чистите след тях ще ви се струват твърде малко парите които им вземате, в Бг няма все още държавнаподкрапа за туризма и др.

- Занимавайте се с пчели, доходен бизнес според мен- изградете си бранд и си пакетирайте сами и с качественият продукт ще пробиете много скоро.
- Отглеждайте зеленчуци и кокошки, правите пакети или кошници с органични сезонни продукти, пакета включва примерно 15 яйца, пресен лук, магданоз, домашно сирене, пресни картофи и др. за една седмица. Така ще имате абонамент и всяка седмица ще пращате навсякъде домашни кошници.

- Малка ферма за пъдпъдъци, намерете си пазар и мисля имаше финансиране за над 400 броя. Пак би изхранило двама души.

Успех желая и дерзайте.
 

Горе