Блог / Blog

coolice

Owner
Блогът (съкратено от английското weblog) е вид уебсайт, където се пише, както в дневник, а новите попълнения са в обратен хронологичен ред. Блоговете често предлагат коментари или новини за определена тема, като храна, политика или местни новини; други служат като лични дневници. Типичният блог съдържа текстова част, снимки или рисунки, връзки с други блогове и уебсайтове, които по някакъв начин са обвързани с общата тематика на блога. Като цяло този вид уебсайтове наблягат главно върху текста, но има и такива, които наблягат върху фотографията, аудио или видео файлове. В английския език думата blog се използва и като глагол, когато се прави ново попълнение.

Ако имате собствен хостинг има редица "blog publishing systems" с които можете да създадете вашия блог. Такива са WordPress(най-добрата според мен), bBlog, b2evolution и др. Ако искате напълно безплатен блог, можете да създадете такъв в https://www.blogger.com .

Как да си направим блог на блогър - Видео КлиповеАз лично както писах и по-горе ви препоръчвам WordPress (на собствен хост защото вурдпрес.ком не дават нещо про блогове) защото има няколко предимства пред другите.

1. Напълно безплатен е!
2. Лесен за инсталиране и менижиране.
3. Лесно се правят теми за него.
4. За него има създадени милиони безплатни плъгини
и т.н и т.н.... Просто най-доброто си е най-добро :)

Мерси на Tsanko за статията :)

Ето и едно видео за начинаещи 45 минутно клипче в което стъпка по стъпка е обяснено Как да болгваме като се ползва безплатен блог на www.wordpress.com

YouTube - WordPress.com - Step-by-Step Tutorial on How to Blog
 
Последно редактирано от модератор:
btw linka ti ne raboti we Razz man
При мене всичко е Ок, всичко си работи.
Еми целта да имаме секция за да се обсъждат блоговете като цяло. Аз лично съм с двете ръше "за". Голям фен съм на блоговете и затова сигурно ще ми е от любимите секции тук, но не и преди тази за оптимизацията за търсачки. :)

Мерси за този подраздел на виновниците за това, радвам се че ще можеме да с имаме раздел за това, защото блоговете се превърнаха в нещо масово и явно ценно за мрежата.

А и в заключение да кажа че това е доказателство че форума има още - докато придобие окончателния си краен вид, аз харесвам новата секция, даже вечерта ще споделя някои неща за тези блог системи.

Чао и до нови срещи.
 
Хехех радвам се че идеята ми допадна и на вас :) Найстина при блоговете има малко разлика за това може да я обсъдим тук. Аз също съм фен на блоговете и ги предпочитам пред саитовете .
 
arsenal каза:
блоговете може по-лесно да катерят нагоре заради инфото което предлагат, за линка при мен си бачка :)

Точно това е най-голямото предимство на блоговете според мен. Аз примерно имам 2096 поста..което е огромно количество от информация и всичките са вкарани в sitemap-a, което значи че са индексирани навсякъде. Все още SE трафика ми не е много голям, но поне се радвам че Г. бота през 3-4 дена минава през страницата.
 
Ами то мисля че блог-а е доста удобен за продажби и разни подобни
много лесно се менеджира съдържанието абе много ме кефи :)
 
arsenal каза:
Да и получаваш много таргетиран трафик :), които ако го обарнеш както трябва може да спечелиш :)

Абе в интерес на истината тоя перфектния таргетиран трафик все още го чакам , но за сега и малкия ми върши горе-долу работа :) Все пак SEO-то е бавен процес :)

EDIT: Сега се загледах в новия analytics и се оказа, че посетителите ми от Yahoo и MSN стоят около 3 мин средно, което не е малко. Като има посетители, койтоса стояли по 10-15 минути :)
 
Последно редактирано:
coolice каза:
за интерфеиса незнам но иначе маи само инсталираши си постваш на кирилца и си работи
Да така би трябвало да стане. Иначе какво точно имаш предвид под блога да е ба Бг( коментарите - линка; датите на постовете; и другите елементи)? Иначе контента може да си го направиш на български. Това го имаме тука като пример. Много бг блогове имат тук посетителите на този форум за онлайн бизнес.

Иначе в накой девелопърски форум могат да ти го направят както искаш, стига да си предвидил някой друг $ за финансиране на това. Само трябва да си намерш бг девелопър, който разполага с тези знания. :wink:
 
Ми то превода е лесен - въпроса е в желанието щото не е малко :)
Просто се едитват php-тата :)
 
crashbg каза:
Готово ето го и моя Блог на БГ - http://blog.crashbg.com/

Очаквам мнения за визията :wink:
Oправи permalink-овете за по-добро сео и прочети трика който предлага freelancer_bg

Всичко друго е ок ;)
 
Аве батковци я кажете каде се ходи в wordpress.com за да си сложа AdSense в блога не мога да го намеря тва ...
 

Горе