Бойко щял да въвежда "данък лукс" но нямало да пипа плоския данък

в инвестора като се обсъждаше това беше споменато че една малка африканска държавица като либерия е от държавите с най-голям регистриран флот като тонаж кораби в света ... или бизнеса бяга на там където му е евтино ... та вместо да правим така много лодки и корабчета да се регисрират тук и в държавата да влизат нови пари те зорлем мислят как да изгърбят останалите тук за повече и направо ги принуждават да бяга да се регистрират по чужбина и после се чудят защо няма пари

ами няма и да има като убият местния бизнес
 
От: Re: Бойко щял да въвежда "данък лукс" но нямало да пипа плоския данък

...и после се чудят защо няма пари
ами няма и да има като убият местния бизнес

тук не става дума за убиване на бизнеса (бизнес с яхти в България няма), а за елементарна ТЪПА, ДОСАДНА, БАНАЛНА ПРОПАГАНДА!!!
нямам за цел да посочвам с пръст, защото историята не е нова и се повтаря пак, и пак, и пак - във всички бананови републики ПРОПАГАНДАТА е една и съща!

в случая просто народното недоволство явно е прехвърлило безопасни граници (а лафа за крадливите комунисти вече е изтъркан с годините) и затова ГОРЕ пускат супер банален отговор: "искате да ви кажем КОЙ е крадеца ли? искате ли да ви посочим ВРАГА? ЕЙ ТАЯ МУТРА С ЯХТАТА!!! той е - неговата мамица!"
врагът е набелязан, пешките са наредени по дъската, народът почва да плюе по яхтите, и не след дълго забравя за източника на проблемите си! Щото другият (неправилен) начин за общуване с огладнялото народно стадо е като в скечовете на замунда-та: "Кво искате бе?" - "Няма банана!" - "Ми като няма банана - ЯЖТЕ МИ БАНАНАТА!!!" (който го е слушал знае как е свършил банановият диктатор след тая дискусия с народа)

пак казвам - това го има почти навсякъде, и няма нищо общо конкретно с България - който не вярва, че 99% от НАТЯКВАНИТЕ ни през медиите МОРАЛНИ ЦЕННОСТИ са нищо повече от ПРОПАГАНДА - значи да продължава да ходи по митингите и да развява байряци!

затова дори не виждам смисъл да го обсъждаме тука - който няма възможност сам да анализира кое е добро и кое лошо - да ходи да чете Библии, Корани, Талмуди и т.н. но в никакъв случай да не търси истината в средствата за масова (ДЕЗ)информация, колкото и да е голям патриот, нека си е патриот, но да не става фанатизирано чеченско зомби, а да мисли с главата си!

Ако питате мене - по времето на социализъма нямаше толкова ЗЛОБНА и АГРЕСИВНА пропаганда - въпреки, че сега ги обвиняват в информационни завеси всякакви, но самото съществуване на еднопартийна система предполага някаква стабилност, която няма нужда от подкрепата на такива истерични средства за масова (ДЕЗ)информация като сега! Ако тогава е имало информационна завеса, то сега има ИНФОРМАЦИОННА КЛОАКА!!! А аз предпочитам на прозореца да има перденце и да не виждам кво става отзад, отколкото да има панорама (то пък една панорама лелееее), но да ми мирише на КЛОАКА в спалнята!

Така че гледайте си кефа и не се впрягайте във всяка информационна ПРЪДНЯ (данъци-манъци, проверки-мроверки, глоби-млоби) с която се опитват да ви нацелят в ушите!

Айде и наздраве!!!
 
  • Like
Реакции: adi
От: Бойко щял да въвежда "данък лукс" но нямало да пипа плоския данък

Много съм съгласна с wmdeals тук , голям е популизъма наистина , слушали сме ги , наслушали сме се на такива глупости . Даже ако чуете любимия министър какви ги говори , мерките вече давали резултат , нали се сещате кои мерки , ония антикризисните, включително и тази която обсъждаме и които още не са въвели.
Но и другото е вярно , че нищо не се прави за бизнеса и за хората !
 
Последно редактирано:
мдам съгласен съм за пропагандата но аз в друг смисъл го казах... като няма пари е хубаво да се измислят нови начини за докарването им

например България да стане най-изгодното ясто за регистрация на кораби, корабчета, яхти и лодки в целия ЕС и това да бъде широко рекламирано което вероятно ще докара много пари в следващите години и ще създаде много работа на морска администрация..... вместо по полицеиски/популистки да се пробва да се взема повече от сега регистрираните и с това да се изгонят в чужбина ... На това му се вика малоумна икономическа политика която може и да има кратковременно медиен ефект за пред хората ама след това и толкова няма да се съберът и ше се наложи да се яде бананата... щото икономика не се ръководи с изказвания по медиите

и такава им е икономическата политика в много сектори...
 
От: Бойко щял да въвежда "данък лукс" но нямало да пипа плоския данък

wmdeals ми е любимка много хубаво мисли дева!
лошото е че по малк оот един процент ги разбират нещата като него дева...
останалите са с пердета на очите и на ушите ...

затва нема да има оправия... щото не им стига пипето на другите да разберат нещата как са точно...

ЩОТО МАЙКА МУ СТАРА ДОРИ И ТОВА ЗА КАТАСТРОФИТЕ Е ПРОПАГАНДА...
умрели вчера 3-ма и оууу айдее народа почва да говори и цъка глей ония как карали пили и са блъснали и му с еизмества мирогледа от важните теми !
ама народа просТ дай му лебец и зрелище !
дай му да има враг който да мрази
и те ти примерно пияните шофьори
че те сега ли са се появили а?
едно врем сички са били примерни а?
те така сичко е дезинформация майка му стара ма кат е проста раята и невижда по далеч от весника дева !
 
От: Бойко щял да въвежда "данък лукс" но нямало да пипа плоския данък

умрели вчера 3-ма и оууу

Гледай ся политиците дето пукнаха в самолета - минимум 2 седмици тва ще дават. Кой беше казал оттук "Пускам си новините, започват с добър ден и после 1 час ми обясняват защо не е такъв.", ама айде, тва е друга тема.
 
От: Бойко щял да въвежда "данък лукс" но нямало да пипа плоския данък

.....................
 
Последно редактирано:
От: Бойко щял да въвежда "данък лукс" но нямало да пипа плоския данък

Така че гледайте си кефа и не се впрягайте във всяка информационна ПРЪДНЯ (данъци-манъци, проверки-мроверки, глоби-млоби) с която се опитват да ви нацелят в ушите!

Айде и наздраве!!!

така е. тук те подкрепям на 110%. таковайте ги отзад, защото всеки ден излиза нова и нова содомия, а докато си късаме нервите с нея реално изпускаме възможността да се съсредоточим над главната цел - да успяваме в живота. как ще стане, ако нон стоп се разсейваме с глупости, приети, направени, изпълнени и какво ли още не от правителството или някой жалък хейтър. аз лично не правя разлика между двете, и двете са там, за да те цакат.

и докато хората говорят за това и се оправдават, че някакъв скапан НАП или Бойка го спира да прави пари, той сам определя тази реалност сам за себе си, респективно не успява. и много добре е казано, че ако се оправдаваш с другите, това означава, че цял живот ще зависиш от другите. майната им. не си пълнете главите с глупости, просто мислете, а не задълбочавайте.
 

Горе