Болезнени, но полезни истини за живота от Бил Гейтс!

monefff

Well-Known Member
Филантропът-милиардер - това е най-краткото, но и най-популярното определение за Бил Гейтс. Забележете, "филантропът" е преди "милиардер", което е най- безспорното доказателство, че активната му позиция по отношение на света и обществото е напълно искрена, пише "Мениджър Нюз". Това е тайната на Гейтс, с която си е заслужил място завинаги сред вдъхновяващите личности на съвремието. В реч пред абитуриенти, той изброява 11 съвета, които ще прочетете след малко и които, по негово мнение никога не са преподавани в нито едно училище. Но са от изключително значение за правилната самооценка и реализация, които ти помагат да намериш мястото, което заслужаваш в живота

* * *

1. Животът е несправедлив – свиквай отрано с този факт!

2. На света не му пука за твоето самочувствие или пък самоуважение. Той просто очаква от теб някакво постижение.

3. Вероятността да започнат да ти плащат 40 хил. годишно веднага след като се дипломираш е твърде малка. Няма да станеш вицепрезидент на компания с лимузина и личен шофьор, докато не го заслужиш.

4. Ако си мислиш, че учителят ти е строг и взискателен, то почакай до срещата с шефа си. За разлика от учителя, кариерата на шефа ти зависи от това как се справяш с поставените задачи.

5. Да правиш хамбургери в "Макдоналдс" не е под достойнството ти. Твоите прадеди са наричали всяка възможност за работа "отличен шанс".

6. Не бързай да обвиняваш родителите си за всеки свой неуспех. Не съжалявай за провалите си, учи се от тях!

7. Помни, че до твоето раждане, твоите родители не са били такива скучни хора, каквито ти се струват сега. Те са станали такива, докато са работели, за да ти осигурят безгрижно детство, докато са се грижили всяка минута за теб, слушайки непрестанните ти брътвежи от каква висока класа си ти. Затова, преди да тръгнеш да спасяващ горите на Амазонка от унищожение, опитай се за начало да разтребиш стаята си.

8. Училищата все повече се стремят да заличат разликата между победители и победени. В живота не е така. В някои училища дори не поставят слаби оценки, за да не страда самочувствието ти и позволяват да се явяваш на изпити, колкото пъти искаш. Това няма нищо общо с реалния живот.

9. Животът не е разделен на срокове, семестри и ваканции. Много малко работодатели проявяват интерес да ти помогнат да намериш собсственото си "Аз". Ще се наложи да го направиш в свободното си време.


10. Не бъркай реалния живот с това, което показват в киносалона или по телевизията. В живота, на хората им се налага да прекарват по-голямата част от времето си на работа, а не в кафето или бара.

11. Дръж се добре с "очилатите зубъри". Много е вероятно някой ден един от тях да ти стане началник.

Източник: obekti.bg
 
От: Болезнени, но полезни истини за живота от Бил Гейтс!

по колко пъти едно и също :D иначе да
 
От: Болезнени, но полезни истини за живота от Бил Гейтс!

Това е американския стил на мениджмънт. За голямо съжаление приет принцип за работа в България. В пряк превод означава да продам майка си и баща си, но да съм всичко.
Всичко означава, да се докажеш, изпъкнеш, завоюваш позиция, но не и добър живот.

Немския принцип на менидмънт е заложен в природните дарби на човека. Дисциплина, смиреност, стойност, морални граници. А това горното, което написах е лакомия.
 
От: Болезнени, но полезни истини за живота от Бил Гейтс!

Нещо не ме впечатляват тия правила и истини на живота на господинЪТ Гейтс.

Шестте правила за успех на Арнолд Шварценегер! Сто пъти по-мотивиращо и правилно ако питате мен.

Слушайте и малко лекции на Алън Уотс и изказвания на Уйл Смит /да певецът и актьор/ :)

[video=youtube;EyhOmBPtGNM]http://www.youtube.com/watch?v=EyhOmBPtGNM[/video]
 
От: От: Болезнени, но полезни истини за живота от Бил Гейтс!

[video=youtube;qTbBBfaUS4s]http://www.youtube.com/watch?v=qTbBBfaUS4s[/video]
 
От: Болезнени, но полезни истини за живота от Бил Гейтс!

Нещо не ме впечатляват тия правила и истини на живота на господинЪТ Гейтс.

Може да не те впечатляват, но е твърде леко изказване от твоя страна, като се има предвид кой е Бил Гейтс и какво е постигнал!

Ако искаме да успеем в бизнеса и да станем добри предприемачи - трябва да се вслушваме в думите на най-успелите хора. Това, което казват е безценно, когато предават своите знания, опит.
 
От: Болезнени, но полезни истини за живота от Бил Гейтс!

дайте да видим и българския пример :D
 
От: Болезнени, но полезни истини за живота от Бил Гейтс!

Българския пример го има от Алеко Константинов. Плюс този от американския се получава днешната реалност. И малка доза от близка Турция е ето това : Ако може да взема нещо и да не платя, ама искам и да ми останете длъжни".

ПС пример, аз сега искам да ми направите лого за 3,89 лв. да платя по-късно и ако може на WP да ми оправите пермалинковете и ако не съм доволен, да не платя, ама да ползвам всичко това и резултата от труд ви
 
От: Болезнени, но полезни истини за живота от Бил Гейтс!

...Ако може да взема нещо и да не платя, ама искам и да ми останете длъжни".

Точно това е практиката на почти всички хора, регистрирани във форума, с която и аз съм се сблъсквал.
 
От: Болезнени, но полезни истини за живота от Бил Гейтс!

@Странникът наскоро влезнах в една фирма, която пише софтуер примерно ще го напиша за управление на търговските процеси в авиацията. Нарочно така го пиша, някой да не се познае тука. Зала от около 30-40 човека с по два монитора и работят за Холандия, Близкия Изток, Сингапур, Мюнхен. Седят пичовете и работят. И като попитах работят ли в България т.е за тука, спогледаха ме и каза "Не лиценза за софтуера, с който работим е много скъп." Същото положение и с фирма за виртуализация, та казаха, че за няколко хил. физ. лица с по един два WP не могат да платят само поддръжката.
 
От: Болезнени, но полезни истини за живота от Бил Гейтс!

дайте да видим и българския пример :D

тарикат бъди,
от закуски пести,
айфон втора ръка купи,
бмв е46 пред блока стои,
че иначе много гори,
за 500 лева работи,
по кафета нонстоп виси,
в панелка живей,
домати на вилата сей

и тъй то
 
От: Болезнени, но полезни истини за живота от Бил Гейтс!

Може да не те впечатляват, но е твърде леко изказване от твоя страна, като се има предвид кой е Бил Гейтс и какво е постигнал!

Ако искаме да успеем в бизнеса и да станем добри предприемачи - трябва да се вслушваме в думите на най-успелите хора. Това, което казват е безценно, когато предават своите знания, опит.

И ти имаш право. Не отричам, няма как и да отрека невероятните неща, които е постигнал. Просто тия приказки, които е казал не ме надъхват и инспирират достатъчно...

Като споменах малко по-горе, ето цитати от Уил Смит.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Уилърд Кристофър Смит – младши, както е цялото име на Уил Смит е един от най-успешните живи актьори на нашето време.Това е един от малкото истински звезди, които според мен могат да ни научат на доста неща, да ни дадат страхотен пример и да ни вдъхновят жестоко!В момента Уил се радва на огромен успех в телевизията, музиката и киното. Наричат го най-силният актьор на планетата.

И така ето ги и тях:


1. Невежеството

Всички са невежи, но само на различни теми.
Всички ние имаме нещо за споделяне, нали? Всички ние имаме най-малко една страст, една област, която можем да следим и изучаваме с огромно желание.Да сравняваш себе си с някой друг почти никога не работи.Ние всички сме невежи, докато в същия момент ние всички сме гении по наш собствен си начин, в нашата любима област!Можете да седнете и да се самосъжалявате, да ридаете над себе си през целия ден, но това няма да промени нищо.Е, добре де, ще се промени нещо – или ще потънете или ще ви писне и ще започнете да предприемате действия, ще започнете да правите това, което смятате, че е вашата страст……или поне така би трябвало да направите!
Всичко може да се промени с времето, но най-важно е първо да тръгнем…

2. Твърдост и непоколебимост

Винаги търся нещо, което наистина е в състояние да ме ангажира, да ме погълне изцяло. Тогава не мисля, че има сила, която би могла да ме спре да стана ако щете и президент на Съединените щати.
Вярата в себе си е от жизненоважно значение ако обмисляте да оставите следа, да направите нещо значимо на този свят.Разбира се, всички ние имаме своите съмнения. Разочароваме се, когато нещата не вървят много добре и просто каквото и да правим не се получава.Но когато сте решили, заявили сте го твърдо пред себе си, на ум, без да е нужно да го изричате дори, че ще постигнете живота, който искате да имате, ще ставате по-силни и по-силни с течение на времето.

3. Нещата са такива, каквито са… Просто ги приеми!

Може да поплачеш – няма нищо срамно в това…

Животът неизменно има своите възходи и падения.Сигурна съм, че и ти си преминал през своите, вървейки по своя път. Няма нищо лошо в това признание.Да приемеш нещата и да кажеш “Да” на болката ,ще ти помогне да я преодолееш.И ще разбереш, че колкото повече се противопоставяш, колкото повече не си признаваш, че си се омазал до ушите, толкова повече ще стоиш на едно и също тъмно място!

4. Стойност

Твърде много хора харчат пари, които не са спечелили, за да купят неща, които дори не искат, за да впечатлят хора, които дори не харесват.

Това несъмнено е може би най-известният му цитат и определено има защо!

Неоспорим факт, е че се грижим и безпокоим за това какво мислят другите и смятаме, че сдобивайки се с повече и по-скъпи придобивки ще ни направи по-щастливи, ще ни направи по-известни.
За съжаление по-вероятно е да ни направи по-смешни….за радост не винаги разбира се! Все повече и повече хора обаче започват да осъзнават факта, че това просто не работи.
Когато тази така благоразумна промяна се случи веднъж ще спреш да се отдаваш само и единствено на материализма и ще разбереш, че и в момента имаш достатъчно…

5. Провалът и успехът – двамата най-добри другари!

Баба ми веднъж ми каза: Не позволявай на провала да стигне до сърцето ти и не оставяй в никакъв случай успеха да пусне корени в главата ти!
Лесно е и двете състояния на провал и успех да ви обхванат и да окажат ефект върху вас, да ви засегнат дълбоко, но така или иначе това както ще се случи, така и ще отмине.

6. Причината, заради която си тук…

Аз не знам точно какво е моето призвание, но бих искал да съм тук, на тази земя поради някаква голяма причина, а не просто ей така. Точно затова се стремя да бъда като най-великите хора, живели някога на тази земя.

Дори Уил Смит признава, че не знае какво точно е неговото призвание, но въпреки това продължава да прави това, което обича и за миг не спира да се развива като личност.
Просто прави това, което обичаш сега – доколкото ти е възможно разбира се. Започни сега!

7. Омразата…
През целия ви живот хората ще ви ядосват, ще ви вбесяват, ще се отнасят с неуважение към вас, ще се опитат да ви злепоставят и още куп “страхотни” неща.
Но оставете Бог да се справи с това, което те ви причиняват.
Защото посеете ли омраза и във вашето сърце, тя също така безпощадно ще ви изконсумира както тези хора се опитват да направят с вас.
Естествено, че е по-лесно да се каже, отколкото да се направи, но без да се напънеш и да свършиш тази не лека задача няма как да усетиш голяма разлика в живота си, разлика която това твое действие може да направи.

Обичам живота и мисля, че това е толкова заразно!
Докато вие спите – аз работя, докато вие ядете, аз работя! Ако не посветите себе си в това да бъдете най-добрия всеки един ден, никога няма да бъдете в състояние да общувате с хората, по начина, по който желаете.
И единственото нещо, което виждам, че е различно в мен от останалите, е че аз не се страхувам да умра на бягащата пътечка.
Ти можеш да имаш повече талант от мен, може да си по-умен от мен, но ако се качим на бягащата пътечка заедно, могат да се случат точно две неща: или ти ще слезеш пръв или аз ще умра на нея…Толкова е просто!


И запомни – парите и успехът не променят хората – те просто изкарват повече от това, което вече е там!
 
От: Болезнени, но полезни истини за живота от Бил Гейтс!

Докато вие спите – аз работя, докато вие ядете, аз работя! Ако не посветите себе си в това да бъдете най-добрия всеки един ден, никога няма да бъдете в състояние да общувате с хората, по начина, по който желаете.
И единственото нещо, което виждам, че е различно в мен от останалите, е че аз не се страхувам да умра на бягащата пътечка.
Ти можеш да имаш повече талант от мен, може да си по-умен от мен, но ако се качим на бягащата пътечка заедно, могат да се случат точно две неща: или ти ще слезеш пръв или аз ще умра на нея…Толкова е просто!
Голяма мисъл е това!
 
От: Болезнени, но полезни истини за живота от Бил Гейтс!

Бил Гейтс е един от най-великите предприемачи на нашето време. Може би да сме пристрастни, защото е нашата област, но както и Стив Джобс, двамата са безспорно лидери в технологичен план. Креативността им е наистина изумителна, особено тази, с която разполагаше Джобс. Освен да се учим от тези думи и да ги ползваме като урок, друго не мисля, че може да се каже.

Ето и малко факти за Майкрософт:

1. Компанията има над 90 000 служители по целия свят.

2. Приходите за миналата година са 74 милиарда долара.

3. През 2011 година Майкрософт закупува Скайп за 8,5 милиарда долара.

4. Гейтс има състояние от 61+ милиарда долара.

5. Компанията е регистрирана през 1976 година.

6. Средно-статистически служител в Майкрософт взима 106 000 долара годишна заплата.

7. В компанията служителите си имат название между тях: "Softie"

8. Компанията е лицензирала над 10 000 патента.
 
От: Болезнени, но полезни истини за живота от Бил Гейтс!

.............................
 
Последно редактирано:
От: Болезнени, но полезни истини за живота от Бил Гейтс!

Малко извън темата.

Аз все си мисля че зад Бил Гейтс стои нещо по-голямо, като най-богатият човек на планетата според мен ще знае много неща, които ние я научим до края на живота си я не.
 
От: Болезнени, но полезни истини за живота от Бил Гейтс!

“В света днес има 6,8 милиарда души. Населението бързо се доближава до 9 милиарда. Ако свършим добра работа с новите ваксини, здравни грижи, помощ в областта на репродуктивното здраве, ние може да го намалим с 10 – 15 %. “
- Бил Гейтс, основателят на “Майкрософт”

:lol:
 

Горе