Булсатком спира излъчването на БосфорТВ

Re: От: Булсатком спира излъчването на БосфорТВ

Бтв-то си е право да пуска пакетни канали, все пак се падат на дискаунт ако ги купиш единично. Така хем си връзва гащите, хем от всеки канал акумолирано пари кинти. Това е и добре за булсата, както писах на дискаунт са им. Не е проблем нито в пакета нито в договора, а че някой решил се прави на другия интерес, в момента има две версии и двете страни си ги защитават, без да знаем къде е истината. Реално и двете тези на двете страни са взаимно изключващи се.

Блеки по принцип щеше да си прав ако бтв НЕ се разпространяваше безплатно паралелно (както са дискавъритата)... Въпроса е защо ако искаш да разпространяваш нещо което самата телевизия прави безплатно в цяла България има претенции да е най гледаната и печели от реклами... трябва да разпространяваш целия бтв пакет с още 6 програми който са платени и да искаш някаква сума.... ами бтв те поставя в неравностойно положение

цената от 2 лева я казаха вчера от бтв новините като сравниха техните 7 програми с реклами с един канал който няма никакви реклами.... буласт от своя страна каза че сумата от два лева е тройно по висока от цената която искана досега демек досега са плащаши по 60 -70 ст... освен това от 1 март в цяла Бълагрия (а в софия още от сега бтв и бтв екшън - програмита с найдългите реклами ще се разпространяват цифрово ефирно)

аМитрев не се знае договора но от каквото е подвърлено от двете стани става ясни доста неща особено като се види този пост писан на 20 май 2012 и имаш общо с този случай просто не могат да се скрият какви са измекяри
http://forum.bulsat.com/viewtopic.php?f=50&t=15825 и цитиран във форума на булсат

http://e-vestnik.bg/14110/tihata-vo...operatori-v-koyato-nabarkvat-i-men-zritelyat/

т доста време на телевизионният екран се показва реклама на новия дамски канал bTV Lady. Която неизменно завършва с препоръката: Ако искате да гледате тази програма, обадете се на вашия кабелен оператор.
Е, аз се обадих. Няма такава програма в моя пакет, любопитен бях защо.
Моят кабелен оператор ми отговори, че той не отказва да излъчва програми, а го отказват от самата Би Ти Ви. От “Би Ти Ви медия груп” поставят все повече и повече условия пред кабелните оператори.
Като: задължително купуване в „пакет” на всичките 6 програми на телевизията.
Като: нови по-високи цени за предлаганите програми.
Като: неизпълними технически изисквания за задължително поставяне на програмите на Би Ти Ви на позиции от 1 до 6.
Като: още по-високи неустойки при неизпълнението на което и да е условията от договора.

От Би Ти Ви, освен че продават програмите си на принципа „всичко или нищо”, предлагат още и сключване на бъдещ договор за бъдеща неизвестна програма на цена, определена от доставчика, едностранно прекратяване излъчването на програма без неустойки…

Това ми каза моят кабелен оператор, когато му се обадих за да го питам за новата програма bTV Lady. Той каза още, че с тази кротка препоръка – обаждайте се и питайте, на практика е отворена една тиха и подла война, в която Би Ти Ви иска да настрои абонатите срещу операторите. Един конфликт, за който никой не признава.
И добави, че за разлика от Би Ти Ви, другите национални оператори, Канал 1 и Нова ТВ, предоставят безплатно основните си програми за разпространение от кабелните оператори. Каза още, че в момента Би Ти Ви иска и увеличаване на цената на програмите си средно с около 50 на сто.


нетсърфър същото като за блеки ако бтв се разпространяваше само платено щеше да е ок ама не е честно

освен това споделеното змей за това че изискване на бтв за да ги пускаш е да са в най ниския пакет който е най евтин от 6 лв и да искаш една трета от цената е меко казано нагло...

защото излиза това при положение , че булсатком пускат на пенсионерите основния пакет
за 6.80лв , вие сте решили , че 3лв от тях са за вас.
Ами приемниците , останалите канали , таксите за сателити ?
Дреме ви, нали. Искате от изтръскания народ да плаща по 50евро за телевизия на месец.
 
От: Булсатком спира излъчването на БосфорТВ

Аз съм с булсатком и мога да кажа, че съм доволен. Телевизията за тия пари е екстра, интернета също е много добре. За 23 лева на месец имам 25 мегабита download и 30 upload. Също така в цената е включена и телевизията - този по-разширения пакет. Та както казвам, много съм доволен и от цената и от качеството. Ако трябва да избирам между Булсатком и БТВ, избора е ясен, няма да се гледа БТВ и готово. Аз и без това спрях да им гледам сериалите откакто почнаха с простотиите. Сами си вкарват автогол и ще загубят много голяма част от аудиторията си, ще им паднат и цените за реклама, рейтинги на предавания и т.н.
 
Re: От: От: Булсатком спира излъчването на БосфорТВ

Пази боже - ако и тв7 спрат - ще вдигна банкет.

бтв вчера се опитаха да преговарят от позицята на силата ама в интернет сме силни (не може да плюеш по целия интернет колко са лоши и какви престъпни пирати са хората и накрая да очакваш после симпатии) :)

днес като се почусваха слаби взеха да търсярт съюзници и разбира се ги намериха в другата телевизия спонсорирана от същата политическа партия... въпроса е сега какво правим ние... видях във форума на булсат цитат от фейсбук групата че щели да пишат на кабелния си оператор и те да подкрепят булсат и да спрат бтв защото и техния ред за извиване на ръце ще дойде като им изтечът договорите
 
От: Булсатком спира излъчването на БосфорТВ

Дреме ми за телевизията. От 10 дни чакам Булсатком да додат да ма закачат за интернетя... Отворих им форума да вида малко фийдбек. И гледам някакъв от техническия персонал се дърви на клиентелата и дори се опитва да хейти момчето.

Извод: от целата работа Близу пичелът.
 
Аз и образно мога да го преставя и образно да видите дали звучи честно:

да кажем че съм актьор и играя всеки четвъртък безплатно представление в което промотирам и продукти срещу заплащане....

Обаче Блеки и Нетсърфър като пойскат да доидат на безплатното представлението е четвъртък заедно с няколко приятели им казвам че трябва да вземат пакет и билети за представленията ми във вторник сряда петък и събота който не са безплатни... и освен това не само за приятелите който ще дойдат в четвъртък трябва да вземат билети за цяла седмица ами за всичките си приятели който имат във фейсбук независимо дали дойдат или не... и още едно освен това цената на билетите който трябва да вземат става тройна от 2013

Така е честно а?

пп видях че се спомена и двугодишен договор 2013-2014 :)
 
Re: От: Булсатком спира излъчването на БосфорТВ

Дреме ми за телевизията. От 10 дни чакам Булсатком да додат да ма закачат за интернетя... Отворих им форума да вида малко фийдбек. И гледам някакъв от техническия персонал се дърви на клиентелата и дори се опитва да хейти момчето.

Извод: от целата работа Близу пичелът.

близу на лан ли са където си ... че на места където е мрежа на евроком от едно време (драгалевци например) са на кабелни модеми и на нета идва по кабела на кабелната и е много голям филм а качеството е под всякаква критика...
 
От: Булсатком спира излъчването на БосфорТВ

Не знам дали няма да си навредят, тук и двата фронта имат фенове. Аз няма да се откажа от Булсатком заради Бтв. И без това са ми писнали до болка. Ще си включа някой друг филмов канал, като Синемакс. Аз ако трябва да съм честен, БТВ не са ми симпатични от доста време. За да са, трябва да съм промит мозък или изперкала баба, която не може без турска драма.

Това, което се случва ми прилича на алчнотия, некомпетентност, идиотщина и всичко друго, но не и бизнес. Вместо да направят нещо за клиентите си, те се чудят какви глупости да направят, защото едните имал проблем с малкото пари, а другите - не ги кефи, че някой им играе сечено.
 
От: Булсатком спира излъчването на БосфорТВ

Каналите от пакета на бТВ са един пълнеж. Оригинална продукция има само в основния бТВ, останалите са само повторения. Да не говорим, че са претъпкани с реклами. На какво отгоре ще искат толкова пари, колкото и HBO? Кабелните и сателитни оператори трябва да си направят един съюз и дружно да наритат алчните измекяри. Сега са разделени и бТВ ги гласи както и когато си поиска.
 
От: Булсатком спира излъчването на БосфорТВ

Явно тия бтв са станали много лоши :D, сигурно не е само за безмозъчните турски сериали де, така че простоте че не знам драмата около историята им :).

Не е ли нормално да се искат повече пари за 3-те HD канала? Нямам си на идея дали излъчват HD предавания, но поне мачовете от ШЛ и ЛЕ са им такива(btv action, ring). Сега се загледах в някакъв сериал и има разлика с SD канала, така че може да се каже че е по качествено. Нещо нормално е за качество да се искат пари нали?

А защо чак сега се вдига шум за това? Със сигурност двете страни не преговарят от вчера. Защо хората от Булсат не са казали в началото не месеца, нали са загрижени за клиентите си... Чудно ми е коя ли страна се опитва да ползва празничните дни за да се добере до по-добър изход.

@Test за теб са пълнеж, но за много хора това е начина да гледат мачовете от ШЛ и ЛЕ.
 
От: Булсатком спира излъчването на БосфорТВ

Мачовете са сложени в пълнежните канали точно, за да има причина за изнудване и да могат да си пробутат боклука. Иначе нищо не им преди да ги излъчват по основното бТВ, както правеха преди. Алчността обаче няма граници. А HD каналите, който иска да ги ползва нека плаща допълнително. От какъв зор всичко трябва да е в един кюп? И от къде накъде понеже бТВ решило да пусне HD канали трябва всички да им плащаме масрафа? Да са си правили по-добре сметката, дали инвестицията може да донесе веднага печалба. Сега искат да ги пробутат насила във всички пакети. Да вървят на майната си.
 
От: Re: От: Булсатком спира излъчването на БосфорТВ

близу на лан ли са където си ... че на места където е мрежа на евроком от едно време (драгалевци например) са на кабелни модеми и на нета идва по кабела на кабелната и е много голям филм а качеството е под всякаква критика...
Нямам идея :О.
Питах откъде ще прекарвате кабела - викат "Ми те момчетата ше го спуснат от покрива (на блока)..." :) .
Ама дупка у дограмата ши пробивате ли? - "Еми само една дупка там за кабела...".
Което аз като неграмотен го свързвам с ЛАН.

На Близу поне интернета последната година им беше доста стабилен.
 
От: Булсатком спира излъчването на БосфорТВ

Лошооооо много лошооооо, сега къде ще има Боко толкова голяма платформа за реклама, като БОКЛУК ТВ си отива. :( Чак ме хвана жал за човечеца. :D

А на гейчетата от "Медията" да го д......

Айде пак бесепарските глупости :D

Боко ли си прави реклама всяка вечер в Шоуто на Учиндолския селянин? :) Яка реклама си прави, сигурно една торба пари им налива за тая работа.

Най-са ми смешни е тия "компетентни" изказвания - бтв е най-антиправителствената телевизия - то шефа им е бесепарски олигарх...
 
От: Булсатком спира излъчването на БосфорТВ

Каналите от пакета на бТВ са един пълнеж. Оригинална продукция има само в основния бТВ, останалите са само повторения. Да не говорим, че са претъпкани с реклами. На какво отгоре ще искат толкова пари, колкото и HBO? Кабелните и сателитни оператори трябва да си направят един съюз и дружно да наритат алчните измекяри. Сега са разделени и бТВ ги гласи както и когато си поиска.

Да, тук не само съм съгласен, но мисля, че за да разберем какво ще се махне от пакета на Булсатком, реално трябва да разберем какъв е продукта, който предоставят. Нека видим, къде претендират, че са номер едно. Това са новините им, които са и толкова новини, нали; турските сериали; комиците; някакъв сутрешен блок; някави предавания в стил хрътките и поднни, и сигурно и други, но не ги гледам грам. А другите им, какво да кажа, днес за двайсети път гледах Разрушителя и после Женени с деца за не знам кой път - там и фразите им на изус си ги говоря. Или като цяло с никакви инвестиции искат да прават пари, една доста добре побългарена компания.
 
От: Булсатком спира излъчването на БосфорТВ

Няма лошо, че искат да правят пари с претоплена манджа. Проблемът е, че искат да ни хранят насила с нея, докато не почнем да повръщаме.
 
От: Булсатком спира излъчването на БосфорТВ

Колко глупости пише в тази тема, само гении са писали в нея :))
1. Става въпрос не за един канал, а за 6!!! Като само единия е ефирен.
2. При положение, че имат най-висок рейтинг, хората ги гледат най-много е нормално да вземат най-много пари, елементарна логика :)
3. В световен мащаб нещата стоят по този начин - големите филмови студия бълват хитове и шитове, но за да купиш хита трябва да го купиш в пакет със шита. Случая е идентичен :)

Не си прав, другарю.

С тая работа Булсат трябва да вдигнат най-ниския пакет на 9лв, което им отрежда вече съвсем друга позиция на пазара.
БунакТВ могат да се перат, това го правят не от някаква пазарна логика, а просто защото виждат, че могат - достатъчно големи са и просто имат много лостове за извиване на ръце, с които да си позволят такова нещо. Само заради това го правят.


И в момента бълват мощна пропаганда по всички фронтове:
http://www.facebook.com/btv.official/posts/148930925255033

Няма такава наглост :)
Те бяха тия, дето обявиха, че в 3ч спират сигнала, сега извъртат нещата, че Булсат им бил цензурирал лъжливите новини :)

Аз кабелна не гледам и нямам, ама при първа възможност отивам в Булсат да си пусна :lol:
 
в моемта цензуритарт коментарите под фейсбук новината колкото могат.... бтв показва истинското си лице ама ние си ги знаем :)

една от коментиращите Ивa Христова се оплака че и няма два коментара малко по късно и този коментар изчезна
 
От: Булсатком спира излъчването на БосфорТВ

За кожата на една медийна група е статия, която написах относно последните събития свързани с bTV и Bulsatcom. Публикувах статията освен в блога си, но и в социалните медии и я пуснах директно до ръководителите на bTV и Bulsatcom.

Получих отговор от bTV на личната си поща и смятам, че трябва да го публикувам отново тук. Всеки има право на глас и въпреки, че блога ми е частен, аз реших да публикувам и отговора на bTV. Оставям коментарите на вас!

http://boykonikolov.com/btv-официално-становище-на-медийната-гр/
 
От: Булсатком спира излъчването на БосфорТВ

Репортвайте страниците в фейса!!!!!
 

Горе