Бутнаха 50 незаконни постройки в Стара загора!

От: Бутнаха 50 незаконни постройки в Стара загора!

Без значение дали е умишлено или неумишлено разликата в палитрата цветове е очевидна (за който гледа).
И за да не набеждаваме рептилското правителство реших и аз да погледна какви сателитни снимки дава Google в момента за този район. Резултатът няма нищо общо с втората картинка с изострени сухи цветове.
Най-полезно за темата би било ако поне двама местни разкажат какво се е случвало в този район през послените 10-20 години. Желателно е да се опират на лични наблюдения и спомени, а не на чужди разкази, за да е по-достоверно.
 
Аз съм от Стара Загора. В този квартал положението е трагично, особено в частта където са незаконните постройки. Почти всяка година имаше умишлени палежи в местността. Отделно миналата година бяха назначени фирма да охранява гората от набезите, защото горското стопанство не може да обхване целият периметър с толкова малко работници. Оказа се, че дори и СОТ фирмата ги е страх да пазят защото биват нападани от цигани с брадви. Чух от достоверни източници, че на полицията им е забранено да посягат на циганите, независимо дали те нападат. Просто от София е наредено. Пазят си ги. Няма как, платеният електорат. Както знаете събарянето беше обявено преди изборите, но от София бе отказано да се осигури нужната жандармерия и полиция за извършване на събарянето. Предтекст да нямало било скандал на етническа основа... 3!?защо?!? Спазва се закона. Всичките тия спекулации от разни комитети са пълен смях, това е парк и нямат работа там тия къщи. Те няма как дс бъдат узаконени. За хората дето пишете без да знаете какво става в Стз, елате да ви кача горе. Да видите какео значи 24/7 музика и веселба. Половината горе масово не плащат ток, вода. Сега съм през телефона, ще пусна два- три клипа да гледате малко за какво става дума. Нещата са много плачевни. + това ще пусна и скица къде общината ще им даде право да си закупят ако желаят място с право на строеж. Амма калто казва един приятел, циганин място не купува, той е чергар, единици ще си купят. Останалите ще се преселят другаде и пак незаконно ще построят
 
От: Бутнаха 50 незаконни постройки в Стара загора!

За да спрат всякакви спекулация и слухове относно отредените терени от Община Стара Загора , предназначени за жилищни нужди на социално слаби семейства, качвам тази скица, получена от Председателя на Общински съвет Стара Загора - г-н Емил Христов. Както е видно от скицата, терените са отредени в кв. Лозенец.
10480988_670318456376708_3697820513476725602_n.jpg ( това с жълтото в момента е незастроена част от квартала )
(Клипчето по-долу е заснето от човек живеещ в кв. Три чучура - Север, точно на лилавата линия, която се вижда на скицата по-горе, тоест на 100-200 метра от кв. Лозенец)
Клипче на живущ в непосредствена близост до кв. "Лозенец" - https://www.facebook.com/photo.php?v=440963436045730
Видеота по темата с кмета Живко Тодоров - http://tvstz.com/предавания/още-по-темата/още-по-темата-30-07-2014-част-2-12768.html
Интервю с кмета - http://m.kmeta.bg/samo-v-bylgariq-iskat-ostavki-za-spazvane-na-zakona-31399.html
Последната част на предаването - https://www.youtube.com/watch?v=ct_fzb_SJok&feature=youtu.be

Уважаеми Господа,
При възникналата ситуация с разрушаване на незаконните постройки в Парк „Борова гора” и разкриването на голямо количество информация около това действие, възникнаха въпроси и съмнения по отношение на ЕВН и извършваната от Дружеството дейност.
За да не допусем ситуация, в която „Болен – Здрав носи” и да се окаже, че отговорните държавни и общински институции се опитват да прехвърлят част от вината върху Вашето Дружество, Ви изпращам въпроси от името на Предаването „СОЦ... ДИАГНОЗИ”, на което съм продуцент.
Надявам се, отговорите на въпросите да получим до Понеделник, 18.07.2014г, 18 ч. Писмено или чрез участие на Ваш представител в Предаването, което се излъчва на живо по ТВ ЗАГОРА.
Убеден, че ще получим отговори на въпроси които интерисуват старозагорци, представям Ви нашите въпроси:
1. EVN съобщи, че изграждането на електропреносната мрежа на територията на парк „Борова Гора” и присъединяването на абонатите е станало 2001 – 2004г, време преди приватизацията от дружеството. При закупуване на Компанията, експерти на компанията извършили ли са оглед на активите, които закупуват, или са купили всичко „на ляпо доверие”.
2. Ако е извършен подобен оглед на активите, как и с какви документи е представена електропреносната мрежа, проверени ли са от ЕВН законността на включените абонати.
3. По какъв начин ЕВН е проверил при закупуването, дали не закупува изградена инфраструктура в нарушение на Закона?
4. При 15 законни абонати, за които твърди ЕВН, и във връзка с нейното твърдение , че след 2004 не са присъединявани други абонати, проверени ли са наличните в парк „Борова гора” абонат?
5. Ако е извършена такава проверка, как е пропуснат факта, че въпросните абонати са регистрирани на адрес различен от този, на който се налага да доставят ток.
6. Подменяни ли са от ЕВН електромерите на въпросните абонати и кога. При подмяната на електромерите, докладвали ли са служителите на компанията, че електромерите се поставят на места, различни от адресната регистрация.
7. Съществува ли проблем за електромерите, ако вместо един обект, отй отчита тока и на още 15 обекта незаконно подключени към „законния”. С какви електромери са оборудвани въпросните незаконни присъединявания. По какъв начин е контролирано от ЕВН огромната консумация на енергията от един електромер, ако към него са прекачени още 15.
8. Ако е забелязана консумация, нереална за обект тип „Жилище”, специалисти от ЕВН не са ли се усъмнили и проверили на място, за евентуално обяснение на повишената консумация на ток? Не са ли се появили съмнения, че това може да се дължи на прозиводство, черпещо ток и плащайки на ниски цени, или евентуално незаконно прикачане.
9. Има ли отдел в ЕВН, който да следи за промени в Законите на република България или за законността на действията на ЕВН, като доставка на ток на несъществуваш адрес.
10. Може ли да обясни ЕВН как е възможно за 10г да няма нито една авария в региона на парк „Борова Гора” и нито един служител на ЕВН не е посетил района, за да забележи разликата между адресната регистрация и адреса за доставка, незаконното прекачане. Каква техника, която не дава никакви дефекти използва ЕВН в посочените незаконно изградени сгради.
11. Известно ли е на ЕВН, че в продължение на 12 м, Община Стара Загора не откри нито един собственик на постройките в парк „Борова гора”. Кой е плащал сметките, ако ЕВН не разполага с документи за доказване на собствеността. Ако няма собственици, какви пари е получавала ЕВН и какви данъци е плащала за получени суми от липсващи по Закон собственици.
12. Уведомена ли е ЕВН през м. Май за предстоящото бутане на незаконните сгради. Ако да, отговорила ли е, че в посочения парк „борова гора” не разполага с абонати. Ако не е отговорила, знаела ли е , че в посочения парк има абонати, които са незаконни.
13. Кога ЕВН възнамерява да спре незаконното подаване на електричество, към абонати регистрирани на един адрес, а доставката на ток да се извършва на друг.
14. Възнамерява ли ЕВН да продължи подаването на електричество, към останалите незаконни постройки, за които вече знае, че са изградени през последните 10 години след закупуване от ЕВН на държавната преди мрежа.
15. Възнамерява ли ЕВН да подава и докога ток на несъществуващите съгласно закона постройки 255 на брой?
Надявам се да получа отговори на зададените от Предаването „СОЦ... ДИАГНОЗИ” въпроси.
Предоставената от Вас информация на пресконференцията в Стара Загора не дава отговори на тези прости въпросчета, поради което Ви моля да попълните нашето незнание, за да не допускаме изкривена информация да формира негативни настроения срещу ЕВН.
Всички въпроси са повдигнати в контекста на действия на ЕВН срещу семейства и фирми от български етнос и това навежда на притесненията, че ЕВН провежда политика на расизъм и избирателност на етническа основа.
Моля да разсеете тези съмнения.

С Уважение, което скоро може да се изчерпи за момента :

Илиян Илиев – Льоня
Продуцент „СОЦ... Диагнози” – външна продукция.
ТВ ЗАГОРА
Стара Загора.


Отговор :

Благодаря за въпросите г-н Илиев,

Ще се постараем да отговорим, но очаквам разбиране от Ваша страна за времето за отговор, предвид, че поставените от Вас въпроси са станали 16 и то доста подробни.
За да можем да отговорим професионално това може да ни отнеме повече време от крайният срок указан ни от Вас, за което очаквам разбиране особено ако целта ви е както казвате да получите цялата информация. Използвам случая да изкажа неразбирането си и категоричното отхвърляне на инсинуации, намеци и съмнения за проява на „расизъм“. Надявам се това не е сигнал за посоката и гледната точка, която Вашето предаване следва и споделя.

С уважение,

Петър Костадинов
Ръководител oтдел Комуникации

EVN България
ул. Христо Г. Данов 37
4000 Пловдив

ЕТО И ОТГОВОР НА ОТГОВОРА...

ОК.
Само преди ден една фирма, поискала да я свържат с мениджър за 24 отсрочка поради проблемите с КТБ. Става дума за сума от 800 лв.
Толкова е било необходимо, за да получат плащане от чужбина в новата банка.
Вашата служителка от Call Center ги уведомила , че това не е проблем на ЕВН.
Въпреки молбата да бъде прехвърлено обаждането към някой от мениджърите, тъй като този съвет е бил даден от член на екипа на ЕВН в Стара Загора, служителката отказа да отправи питащия към контакт с някой от лицата, с които може да се разреши проблема.
В Същото време, имам интервю от кмета, че Вашите служители са спрели тока в район "Борова Гора", което говори, че нееднократно са посещавали място, към което ЕВН подава ток към незаконни постройки, извън регулация.
В тази ситуация, ЕВН е проявила разбиране и търпение, към явно беззаконие, в което сте намесени като Оператор, волю или неволю. Българската фирма, която е имала нужда от отсрочка от 24 часа... отказ.
С болка трябва да отбележа, че това основателно поражда съмнения, че един етнос се ползва с определени облаги пред друг.
Не знам каква формулировка за "расизъм" сте чели Вие, но лично бих препоръчал припомняне на Конституцията.
Ще очаквам отговорите Ви, когато са готови.
Това, че са 16 не е проблем, защото и двамата знаем отговорите, просто Ви е необходимо време да ги поставите в правилната литературна обвивка. КЗК разбирам, също имала подобен проблем.
Разбира се, ще представя отговора Ви и ще направя всичко възможно, да пусна телефон за директен разговор с Вас по време на предаването.
номерът на телефона, ще Ви изпратя в Понеделник.
Благодаря, разбирам отговорността, която имате пред Компанията и искрено не Ви завиждам.
С поздрави

Илиян Илиев - Льоня
КОМЕНТАРИТЕ В ПОНЕДЕЛНИК, В „СОЦ... ДИАГНОЗИ” 19.30 ТВ ЗАГОРА
 
От: Бутнаха 50 незаконни постройки в Стара загора!

Без значение дали е умишлено или неумишлено разликата в палитрата цветове е очевидна (за който гледа).
И за да не набеждаваме рептилското правителство реших и аз да погледна какви сателитни снимки дава Google в момента за този район. Резултатът няма нищо общо с втората картинка с изострени сухи цветове.
Най-полезно за темата би било ако поне двама местни разкажат какво се е случвало в този район през послените 10-20 години. Желателно е да се опират на лични наблюдения и спомени, а не на чужди разкази, за да е по-достоверно.
Снимките са от Google Earth, не maps. Спри да философтваш, моля те. Не разбираш и само се излагаш. Обясних ти защо са с различна осветеност.
 

Горе