Българи без бъдеще!В България животът ти приключва, когато навършиш 40 години

От: Re: От: Re: От: Българи без бъдеще!В България животът ти приключва, когато навърш

Какъв кеф човек само за глупости мисля като ги видя баси...
Колко им плащат от къде ги намират, защо при мен само крокодили идват по интервюта?
Ще отворя на есен кръчма и ще търся подобни на тия... ще хвана тендовагинит на китката...

По солариумите и фризьорските салони.. след абитуриентските са луди за работа ама не се задържат дълго.. :)


Иначе за темата няма да коментирам много... Мъже много и различни. Има сфери, където ако си на 40 - 42 професионалист и опит в сфертата ще те върнат само хората, които търсят нови кадри, които да работят още 10- 15 години при тях и отначало да им дават по-малко пари.

Иначе като цяло пазара на труда след 40 е по-труден. Особено ако нямаш хубава професия и опит (иначе трябва да си спал най-малко 20 - 25 години). Има хора, които са работили нещо специфично цял живот и ако не умеят друго е по-трудно за нова работа, защото на 40 професия трудно се сменя :)
 
От: Българи без бъдеще!В България животът ти приключва, когато навършиш 40 години

Системата е объркана тотално!
Виж файлът 9720
Стани си сам шеф и няма да имаш този проблем.
 
От: Българи без бъдеще!В България животът ти приключва, когато навършиш 40 години

Стани си сам шеф и няма да имаш този проблем.

+1
............
 
От: Българи без бъдеще!В България животът ти приключва, когато навършиш 40 години

е то пък ако до 40 останеш в бг...
 
От: Българи без бъдеще!В България животът ти приключва, когато навършиш 40 години

Не става въпрос за мен. То ако всеки можеше да си стане шеф кой ще работи?
Че те и шефовете работят :) Дори има шефове без нито един служител. Просто карикатурката е тип "вечния работник", ние тук проповядваме други ценности, нали така?
 
От: Българи без бъдеще!В България животът ти приключва, когато навършиш 40 години

Дискриминация има и всеки го знае. Наскоро моя клиентка ми разказа, как са търсили строителен инженер, който да ръководи работата по обектите на фирмата. Синът и има строителна фирма и тя му помага, имат и още един управител в офиса. Та шефа - синът и и управителят са по на 25 години. Идват кандидати, пристига и един към 55 годишен специалист. Като започнали да обсъждат кандидатите, двамата младоци категорично против възрастния - не можел да чертае на компютър, на години бил, косата му била бяла.. Тя обаче ги убедила да го вземат пробно, за да видят как ще се справи. Значи, човекът старо куче, печен в занаята, още със стъпването на обекта се огледал, видял кое как, прочел плановете и като почнал да дава нареждания - работата върви по мед и масло. След месец вече не могат да си представят работата без него, пича си знае кое как, организира, предвижда, а и знае на работниците всичките номера. Та може да се каже, че в случая е изкарал късмет, защото ако я нямаше нея, нямаше да му дадат шанс и щеше да си обикаля по интервюта.

Иначе старата номенклатура, хора които са работили държавна работа на бюро цял живот, когато останат на улицата на 50 и повече години са тотално безпомощни на трудовия пазар. Не само че не могат нищо друго да работят, но дори и не се опитват да започнат нещо имам такива познати няколко. Банките и учрежденията правят различни финтове за да се отърват от тях, а след това тия хора нямат никакъв шанс на което и да е интервю, те просто нямат какво да покажат като умения - нито от компютри разбират, нито езици знаят, имат една диплома за магистър счетоводство и контрол или финанси или нещо от тоя род и това е. Точно тази възраст чиновници работят на компютър буквално с клизма. Там, където са работили последно са се научили да работят на конкретна програма и извън нея са гола вода, нищо не разбират. Една сисадминка ми се оплака, че се изумява за какви тъпи неща я викат да им оправя, най-елементарни, дето и децата ги знаят. Да не говоря за всички хора в тази възраст и с това занимание но 90% са мега зле с компютъра.

На каквато и възраст да си, ако не се вземаш прекалено насериозно и си мотивиран да се включиш активно в работата и да я работиш така, както го изискват от теб, имаш шансове да работиш. Моя позната на 47 изкара курсове за готвач, удаваше и се и без това готвенето, приятно и беше в кухнята и като остана без работа реши да отиде на курс, завърши го и веднага почти започна работа. Сега си работи, много са доволни от нея, тя кипи от енергия, върти кухнята, макар че преди не е работила в ресторанти, за много кратко време свикна и вече не се притеснява, че ще остане някога без работа, а и прилични парички получава. Така че когато една врата се затвори, отварят се други, може би не точно там, където очакваме, но шансове има.
 
От: Българи без бъдеще!В България животът ти приключва, когато навършиш 40 години

България не е нормална държава , нито по заплащане , нито по качество на труда. Това че само с връзки може да си намериш хубава работа или с курволък е абсолютната истина. Но има светлина в тунела - ето до 2015 метрото ще стига до терминал 2 ! Колко удобно за всеки в работоспособна възраст. България ще остане главно на цигани и възрастни хора , които вече и да искат няма как да се преместят.
 
От: Българи без бъдеще!В България животът ти приключва, когато навършиш 40 години

...Тя обаче ги убедила да го вземат пробно, за да видят как ще се справи. Значи, човекът старо куче, печен в занаята, още със стъпването на обекта се огледал, видял кое как, прочел плановете и като почнал да дава нареждания - работата върви по мед и масло. След месец вече не могат да си представят работата без него, пича си знае кое как, организира, предвижда, а и знае на работниците всичките номера. Та може да се каже, че в случая е изкарал късмет, защото ако я нямаше нея, нямаше да му дадат шанс и щеше да си обикаля по интервюта.
...
То пък до тия келешчета опрял пазарът. Един приятел фалира баш в тоя занаят, щото само с пари не става. Иска се и акъл и опит най вече.
 

Горе