Българската коледа

rutera

Active Member
Здравейте хора от форума, сега виждам, че по НОВА дават Българската Коледа, вярвам че всеки би отделил един лев за тази кауза. Аз отделих, ако някой желае може да го направи на сайта им

https://www.bgkoleda.bg/

Вярвам, че парите поне от тук ще отидат за нещо добро!
 
Щом са го излъчили на Нова означава, че няколко процента от даренията отиват за Нова.
Може би от събраната сума около 10 процента да отидат за благотворителност.
Всичко друго се преразпределя към други хора и фирми.

Бизнеса с благотворителност е печеливиш и винаги ще бъде.
Преди време дарих на пътя за едно дете и след време ме срещна същото момиче на което дадох парите да ми иска за друго дете и се правеше на ударена, като я попитах, какво е станало с другото дете за което съм дал пари и каза, че тя не ми е искала преди това пари. Документите и бяха подписани и подпечатани и всичко беше точно, но си личеше, че ме лъжеше. Същото е и положението с Българската Коледа. Само, че бг Коледата се подкрепя от разни спортисти и поп артисти с цел да накара хората да повярват и да дават пари. Най-добре е при такива кампании да се дарява директно на родителите понеже организаторите на благотворителни кампании имат за цел да спечелят от тях.
 
И аз пратих. Хубава инициатива. Адмирации и подкрепям на 100%.

Тя се организира от 14 години. Успяха да съберат 1 910 000 лева. Поне това бях чел последно. За жалост докато ние събираме тия пари, депутатите си раздадоха 1 400 000 лева бонуси или там някъде.
 
Весела Коледа. И аз дарих, ама къде отиват парите точно май не се знае много...
Според тях отиват за деца в неравностойно положение. И искрено се надявам да е така, защото с това ако се шегуваш, сигурно ще понесеш най-голямата тежест върху себе си. ;)
 
Пари кеш или превод никога не давам. Набелязвам си един дом и им звъня да ги попитам от какво най - много имат нужда. Тази година дарих бебешки шишенца и памперси. Единствено бих дарил пари под формата на криптовалута, защото така поне мога да проследя къде са отишли, но сме далеч от осиновяването на този платежен начин.
 
Всеки сам си преценява. Имам някакво съмнение къде ще отидат парите но силно се надявам всичко да е точно.

@9876 тук си в грешка. Нова няма интерес да прибира точно от подобна кампания. Работил съм в нетинфо а собственика е нова, от работата си и от това което се вижда става ясно, че не са такива поне не бяха де до преди 2 години.
 

Горе