Българска артикъл директория

ddimitrov

Member
След кратко проучване, както някои се изразяват, тази нисша унас е свободна. От доста време се чудя какво да правя един домейн с малко странно име та се замислих за артикъл директория. Изчетох доста неща и в крайна сметка не се чуствам комфортно с идеята на тези директории. Някой може ли да подскаже дали съм на прав път:
1. Идеята е безплатно съдържание и линкове
2. Идеята е линкове и реклама на продукти, услуги и сайтове и посетители идващи пряко от прочетените статии.
Кое от двете е по-точно? На мен ми се нрави повече идеята сайта да се превърне в нещо като безплатно рекламно табло за реклама и линкове.
Другия ми въпрос е към тези от вас които имат такива директории - коя система препоръчвате? Wordpress, Joomla или някоя от специализираните? Да отбележа че с wordpress се оправям даже и някое модулче мога да си допиша като ми потрябва.
Благодаря предварително.
 
От: Българска артикъл директория

Така де, нито едно мнение по тази тема, но нищо. Все пак се хванахме да правим нещо което скоро ще стартира. Дали ще има услех ще се види. Та сайта е http://www.vlez.eu
Все още не е официално открит, но ще се радвам на мнения. Ще се радвам също и на колеги с бг сайтове който да искат да напишат и да сложим по една рекламна статиика за тях.
 
От: Българска артикъл директория

1. Визията ми хареса. Грабва от пръв поглед.

2. Навигацията ми се струва малко странна. При все, че е артикъл директория веднага след като посетих сайта започнах да търся от къде се събмитват "артикъли". Нищо не успях да открия и почнах да цъкам като луд по всичко, което може да се цъка и буквално последното място, което посетих беше таб "Рекламата"

3. Аз бих сложил някаква автоматизирана с-ма за изпращане на статиите (форма за изпращане на email от блога би свършила чудесна работа според мен), защото по email .... обещавам ти много потребители не биха си направили труда.

Хубаво е, че и в българския уеб вече намират място такива сайтове, макар и два, за които знам до момента, но определено в бъдеще ще се виждат повече такива проекти, така че успех в начинанието.
 
От: Българска артикъл директория

преди малко подремнах слдобедно..
ся станах.. за очите ми дойде леко нагорно..
и някакъв първичен предупредителен страх ме обзе от черно/жълтото..
батета, недейте с черно/жълти цветове... тва е за осите, пчелите, някои отровни жаби, гущери и отровни кактуси.
там за пощата... мързи ме да пращам по пощата. няма ли копче
 
От: Българска артикъл директория

Здравейте,
приемам и двете забележки, като единствено за жълтото ще го обмислим повече. Хванахме жълто понеже напомня на жълти страници малко :) а и изглеждаше доста добре. За публикуването бях планирал да си е чрез wordpress-a, но ще се получи препълване с регистрации които не се използват постоянно. Май е най-удачно да е с форма към мейл наистина. Ще го помислим това.
 
От: Българска артикъл директория

Остават последни 2 дни, събота и неделя за пипване за малки промени по сайта и от понеделник ще се появява официално вече. Чуствайте се поканени да публикувате статии когато и колкото пожелаете. Даже ще се радвам че все пак трябва старт :) Не отказвам и размяна на банерчета :) Понеделник ще имаме такива.
 
От: Българска артикъл директория

Бих те посъветвал да си сложиш иконка на сайта / фавикон.
Успех с него!

Поздрави, Александър
 
От: Българска артикъл директория

Преведете си напълно всичко щото в момента не е нито на български нито на англииски. Home до "Добави статия" , "Search: " във формата за търсене, "Subscribe to feed".
Oбикновения потребител не се интересува колко посещения има сайта, какво прави този брояч там, сложете го по надолу - в другия сайдбар ако иде най-отдолу ще е по-добре.
И това "Поща" не си играх да вида какво точно изпълнява - дали ви праща мейл, дали си проверявам моя, дали си регистрирам при вас и т.н. не ме и интересува - въпроса е да го направите ясно за потребителя, ако е да ви изпращам на вас го направете "Пишете ни" или нещо такова. Ти отваря някакъв блок в хедъра на страницата и даже не ме скрол-ва нагоре да видя какво е.. Първия път като го натиснах си помислих, че е неактивно. След това неволно скролирах нагоре, забелязах че хедъра не е както беше, помислих и след минута ми хрумна, че това е бутона които бях натиснал преди 3 минути...

"My Blog Statistics" - не стига че е на английски, ами и изкарва грешка
"[an error occurred while processing this directive] The requested URL was not found on this server. The link on the referring page seems to be wrong or outdated. Please inform the author of that page about the error. [an error occurred while processing this directive] "

Мислех да спра до тук, ама си казах - я да им видя правописа. Не ми отне особено много време да го оценя... "Относно" започва с думата "Днескашен"
....
Много много негативи, изпипвайте си нещата преди да ги пускате официално...
 
От: Българска артикъл директория

Не се сдържам... Прочетох цялото "Относно" Отврат !! Страшно много пунктуационни грешки. Страшно много глупости.

"Рекламирането при нас е максимално лесно и същевременно продуктивно. " - Клише . Боравете с факти, какво е това максимално лесно и продуктивно.... Ако искате ще си направим експеримент, да пусна една статия, да видим колко посетителя ще ми докара... Или пък ще е SEO friendly линк при положение, че домейна е на 4 месеца.

Не казвам "Не струвате" или "Нямате шанс боклуци" , просто сайта в момента още не е тръгнал, още няма посетители но вече е супер "продуктивен" .... Това го пишете когато наистина има причина.

И нямам идея защо през цялото време говоря в множествено число, при положение че го правиш сам :D
 
От: Българска артикъл директория

Хехе, ей такива мнения най-обичам. Добре че не се засягам ми винаги оправям нещата :) Мерси за съветите и имам един въпрос:
Как се привежда Subscribe to Feed ?
 
От: Българска артикъл директория

Запиши се за хранилката ли е, ба ли му майката :D
A e хубаво, че не се засягаш, тъй като целта ми, наистина беше градивна критика, а не просто да хуля сайта ;)
 
От: От: Българска артикъл директория

Как се привежда Subscribe To Feed ?

Някои го превеждат Rss емисия, в превода на Wp пък е буквално - "хранилка", което е тъпо и вероятно никой няма да разбере за какво става въпрос. Според мен най-оптималния вариант е да го напишеш с прости думички от типа: "Получавайте автоматично новите статии", "Не пропускайте нито една статия - абонирайте се" нещо в тази посока.
 
От: Българска артикъл директория

Да и аз бих сложил за тези "абонирай се за най-новото", както "абонамент". :) Другите преводи ако зле, ако някой обикновен ги прочете ще има да се кукори за какво става дума. :) "Хранилка" - ей това ще избие рибата:)
 

Горе