Българска работа, ей..срам нямате уебмастЪри

От: Българска работа, ей..срам нямате уебмастЪри

Манта, доста добър пример. Аз останах с впечетлението, че Алана говори само за продажба на линк, т.е. този линк е еднакъв, не е някво знания, че да му се иска по-вече, щото сега дошъл и бъкел не знае. Един ключ може да има стойност 1лв, но ако този ключ, е ключ за затоврническа килия, та затворника в него би дал стократна сума - поради проекцията, че ще с негова помощ се излезе на свобода. Както писах цена и стойност са две различни понятия.
 
От: Българска работа, ей..срам нямате уебмастЪри

.... - има в този форум група за напреднали където ценна информация се споделя безплатно същата тази информация струва пари и ако бъде поискана от страничен клиент ще бъде продадена. Това означава ли че хората които участват в тази група включително и ти са измамници и печалбари.
.....

Не, но означава, че някои си правят кликичка... нещо като сектичка (тва от 1вото ми мнение), което рязко си противоречи с идеята точно на този форум :) Защото аз поне 1000 пъти съм виждал мнения и апели на Блинки и Кулис - "..... хайде да си помагаме". Тоест мястото където трябва да се учим взаимно, а не да си шерваме "ценната" информация в определени кръгове и според зависи.
 
От: Българска работа, ей..срам нямате уебмастЪри

Съгласен съм за намалянето на цена и бонусчетата като цяло за комюнитито...
има и друго, като имам сайт за компютри и фирма за алуминиева дограма иска да рекламира при мене мога да им поискам примерно 10 лева, ама ако фирмата продава компютри, ще им искам минимум 100 лева и ще си платят... има един лаф, маймуни с трици не се ловят.
 
Последно редактирано:
От: Българска работа, ей..срам нямате уебмастЪри

Добре, че сте стари кадри иначе щяхте много храна да отнесете от мене всичките :shock:


Примерите са ви отвратително грешни и въобще нямат нищо общо с нещата, които съм написал.
Пак ще се повторя


Пуска се тема в предприемач, че PR2 линк струвa 10 лева на месец във форум. През това време някой е контактнал админа през контакт формата пита за линк и му се отговаря, че цената струва 70 лева на месец.



Мантаман за какви знания говориш? Говорим за продажба на линк. И въобще не извъртайте темата към някакви стандарти, бизнес принципи и така нататък, това си е чисто МИШКАРСТВО.
 
Последно редактирано:
От: Българска работа, ей..срам нямате уебмастЪри

Много знаете, много обяснявате, маймунки мръсни :lol: ама сега ще ви припомня нещо. Пак няма да му казвам името на потребителя. Беше пуснал тема, че продава доста домейни с PR, след 2-3 поста в темата му се установи и се даде линк в един друг чуждестранен форум, че продава същите домейни на доста по ниска цена - кой ще се сети какъв хейт имаше и колко страници хранене имаше тая тема? А?

Не ми говорете за бизнеси и така нататък, сигурен съм, че ктомов и мантаман ще им стане много яко ако им продам нещо тук за 1000 лева, пък едновременно съм го продавал някъде другаде за 300.


едит: http://vbox7.com/play:d79c04ec аа, не , това цялото кърти просто.
 
Последно редактирано:
От: Българска работа, ей..срам нямате уебмастЪри

Алъне ти или не четеш какво ти пишем или го четеш като дявола евангелието.
Даваш пример за нещо което тук във форума се продава по евтино и на сайт по скъпо - Да за мен това е ОК, нормално е във форума ако не е по евтино поне да е на същата цена.
Дал съм ти пример за обратният вариант който ти преповтаряш - Във форума да ти продадат нещо което иначе във сайта продаваш по скъпо - Това за мене НЕ е ОК и с удоволствие бих наторил всеки който го практикува.

А сега ми обясни какъв ти е проблема и кое неразбра. И да приемаме ли че ти си МИШКАР след като многократно във форума си споделял ценни ресурси безплатно за които иначе във петачката трябва да дадеш пет гущера.
 
От: Българска работа, ей..срам нямате уебмастЪри

Че да не съм ти искал пари за тия ресурси? Кви са тия сравнения дето ми даваш бе човек...
стига, моля ти се, с тебе споровете са безсмислени
http://vbox7.com/play:0481fd83 - / off topic / :lol:
 
И с мен ли спора е безсмислен? Пак казвам - работил съм на загуба, само защото си направих грешно сметките. Един линк/банер, по някой път може да подбие печалбата от другите позиции.
Отделно на това може да осакати трафика. Прекалено много се вживяваш ми се струва.
Що се отнася до конкретния пример - пак казвам - едно нещо струва точно толкова, за колкото можеш да го продадеш. Получил си цена - съгласяваш се или не, проблема е твой.

Добре, разбрахме - различни цени тук, различни цени на мейла. Ти какво се явяваш в момента? Регулационна комисия?

Като ще е така, мога да ти дам елементарен пример за нещата. Сайта от подписа ми - направен с некомерсиална цел, само за забавата. Бих сложил един линк на член от форума за без пари, същевременно, ако някой се свърже с мен ще му отговоря, че линкове не се продават.
Имам и друга възможност - да сложа цена от 20 долара месечно. Това прави ли ме селски тарикат? Опитвам ли се да тарикатствам? Да прецакам някой? Отговора е НЕ! Аз имам едно пространство, което мога да отдам. Как определям цените за клиент А, Б, В и т.н. си е моя работа, нали?
Ти като какъв орган се явяваш за да искаш от мен да дам безплатен линк, както бих направил за друг?

Отговори си на тези въпроси и ще разбереш какво имам предвид :)

Тук регулация няма. Това е хубавото на интернет, че мога да правя каквото пожелая, дори да съм на загуба.
Явно пак трябва да натъртя, че всичко това ми е хоби, което ми носи средства, но въпреки това ми е хоби. Мога да имам печалба, мога и да нямам - МОЙ избор.
 
Re: От: Българска работа, ей..срам нямате уебмастЪри

Този път ще ги видим със сигурност :)

Надценяваш ги :) Този сайт ще го има поне още 2-3 години :)
 
От: Българска работа, ей..срам нямате уебмастЪри

хаха следя положението повярвай :) Или сега или наистина както изглежда от брояча - никога.
 
От: Българска работа, ей..срам нямате уебмастЪри

Гледам, че тук си спорите най-добре, кой крив кой прав, но никой не казва по закон, как стоят нещата.
До колкото съм запознат търговците са задължени да не обявяват различни цени за една и съща стока. Да не дават подвеждащи цени за стока/услуга.
Както и сагата с мошеническите реклами "Разпродажба 70% намаление", а като влезеш в магазина се указва не баш така ..
 
Няма такъв закон, а и няма как да бъде съставен такъв.
 
От: Българска работа, ей..срам нямате уебмастЪри

Няма такъв закон, единствения закон е търсенето и предлагането, а ако не е некой бранд, собственика ще вземе колкото му дадът баламурниците. За това едно от правилата за съвршенна конкурнеция, е да има пълна информация, човек ще си направи преценка къде цента е най-изгодна. Та това е текущата теория за пазарната ефективност - т.е. рационалните очаквния са равни на оптималните очаквания, ако информацията е налична до всички и всеки се е запознал с нея. Ако някой не е наясно то веднага ще се намери, друг да му продаде с яката надценка.
 
От: Българска работа, ей..срам нямате уебмастЪри

Принципно има такъв закон, който урежда правата на потребителите на дадени стоки и услуги. Ако се приеме, че рекламата е услуга, а купувача клиент, или потребител. Можете да го изчетете целия.

ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

В сила от 10.06.2006 г.
Чл. 4. Търговецът е длъжен да предостави на потребителя, преди придобиването на стоката или ползването на услугата, подходяща информация, позволяваща му да направи своя избор, която включва:

1. всички характеристики на стоката или услугата, които трябва да бъдат известни на потребителя, включително състава, опаковката, както и инструкция за ползване, комплектовка и поддържане;

2. цена, количество, начин на плащане и други договорни условия;

3. (отм. - ДВ, бр. 64 от 2007 г., в сила от 08.09.2007 г.)

4. опасностите, свързани с обичайната употреба, ползване или поддръжка на стоката или услугата;

5. условията за употреба на стоката или услугата; влиянието, което тя оказва върху други стоки и услуги при евентуална съвместна употреба или ползване;

6. условия и срок на гаранцията;

7. срок на годност.



Чл. 5. (1) Търговецът е длъжен да предоставя информацията за стоката или услугата в писмена форма или по друг подходящ начин, който позволява възприемането й от потребителя. Когато се предоставя в писмена форма, информацията задължително трябва да е на български език и да е изразена в единиците на величините от Международната система единици SI.

(2) Информацията трябва да бъде вярна, пълна и разбираема.

(3) (Отм. - ДВ, бр. 64 от 2007 г., в сила от 08.09.2007 г.)

Раздел IV.
Обозначаване на цените на стоките и услугите



Чл. 15. (1) (Доп. - ДВ, бр. 64 от 2007 г., в сила от 08.09.2007 г.) Всеки търговец предварително поставя на видно място в непосредствена близост до стоката нейната продажна цена.

(2) Продажните цени на стоките, предлагани чрез каталози, трябва да бъдат посочени до снимката или описанието на стоката.



Чл. 16. Продажната цена и цената за единица мярка на стоките и услугите трябва да бъдат недвусмислени, лесно разбираеми, ясно и четливо изписани и да не въвеждат потребителя в заблуждение.



Чл. 17. В случаите, когато продажната цена на стоката или услугата е съставена от отделни елементи със съответни продажни цени, сборът от продажните цени се изписва ясно и точно като крайна цена.



Чл. 18. Търговецът може предварително да информира потребителя за готовността си да преговаря за отстъпка от размера на обявената цена или на някои от обявените й елементи.



Чл. 19. (1) Цената на стоката трябва да бъде посочена в левове.

(2) Цената се обявява за съответната мерна единица и разфасовката, ако е различна от нея, или за брой.

(3) (Отм. - ДВ, бр. 64 от 2007 г., в сила от 08.09.2007 г.)

(4) В търговския обект обявената продажна цена и цената за единица мярка трябва да включват:

1. данъка върху добавената стойност (ДДС) и всички други допълнителни данъци и такси, и

2. цената на всички стоки и услуги, които следва да бъдат заплатени допълнително от потребителя, в случаите когато те задължително трябва да бъдат продадени или извършени от търговеца.

(5) Обявяването на различни цени за един и същ вид стока в търговския обект е забранено, с изключение на случаите по чл. 6.

Друг е въпроса, кой, как спазва закона и как го тълкува. Но е доста конкретно написан. Така, че се понапазвайте. :) Относно определянето на цена според човека признавам, че съм го правил :-o , а и вероятно ще продължа да го правя ...
 
От: Българска работа, ей..срам нямате уебмастЪри

За това едно от правилата за съвршенна конкурнеция, е да има пълна информация, човек ще си направи преценка къде цента е най-изгодна.
Според мен това си е чист монопол. Ако клиента има пълна информация, откъде да си купи продукт Х на най-изгодната цена, конкуренцията отива по дяволите. Дребните рибоци с по-високи цени за продукт Х (защото не могат да си позволят да купят на едро и препродават) надолу по веригата няма да видят кьорав клиент.
 
От: Българска работа, ей..срам нямате уебмастЪри

хехе Валдес, ти ме убе бе приятелю. Нещо си объркал понятията, именно тогава е конкунрецията, защото всички ще са наясно с цената и продавачи и купувачи и ще могат се конкурират имено на базата цена, е разбира се ако продукта е еднакъв, като цяло такава конкурнеция е най-куцата, всички се стремят към продуктова диференциация(така наречената монополистична конкурнеция - монопол щото само ти предлгаш дадения продукт никой друг) и от там правят високия марж. А монопол е когато само аз предоставям инфото на всичките останли пазарни играчи. Монопол е един продавач, чийто продутки нямат близки заместители и задоволява търсенето на всички пазар. участници -това е типично несъвършенна конкуренция.

А иначе фиксиране на цената, е незаконно, счита се за монополно, картелно и т.н. - затова няма как да се фиксира цена, та и да се приеме закон, като всяка държава се стреми към полу-съвршенна конкунрецния а не към монопол, именно затова фирмите могат да правят каквото си поискат с цените на продуктите/услугите си.
 
От: Българска работа, ей..срам нямате уебмастЪри

хехе Валдес, ти ме убе бе приятелю. Нещо си объркал понятията, именно тогава е конкунрецията, защото всички ще са наясно с цената и продавачи и купувачи и ще могат се конкурират имено на базата цена, е разбира се ако продукта е еднакъв, като цяло такава конкурнеция е най-куцата, всички се стремят към продуктова диференциация(така наречената монополистична конкурнеция - монопол щото само ти предлгаш дадения продукт никой друг) и от там правят високия марж. А монопол е когато само аз предоставям инфото на всичките останли пазарни играчи. Монопол е един продавач, чийто продутки нямат близки заместители и задоволява търсенето на всички пазар. участници -това е типично несъвършенна конкуренция.

А иначе фиксиране на цената, е незаконно, счита се за монополно, картелно и т.н. - затова няма как да се фиксира цена, та и да се приеме закон, като всяка държава се стреми към полу-съвршенна конкунрецния а не към монопол, именно затова фирмите могат да правят каквото си поискат с цените на продуктите/услугите си.

Аз това го разбирам какво е конкуренция и монопол, но мисълта ми беше да го погледнеш малко през кривата лупа. Ако ти си прохождащ бизнес и не можеш да закупиш продукт Х на едро, съответно да продаваш този продукт на конкурентни цени, би ли искал потенциалните ти клиенти да имат пълна информация за цените, които предлагат конкуренцията ти за продукт Х? Не, нали? Защо? Защото както бизнеса ти е в яслата, така и ще си остане там во веки веков. То по този начин и СЕО мео отива и то по дяволите..какво като сайта ти е на първо място органик, след като клиента знае, че на 12-та страница е най-изгодната оферта за продукт Х? Това при положение, че има достъп до пълната информация за продукт Х, както ти се изрази.
 
От: Българска работа, ей..срам нямате уебмастЪри

блинки, куулайс просто искат да гледат сеир явно... 2 пъти я репортвам темата да я делнат, и нищо....
 
Мога да делна твойте мнения на другите мненията са полезни хвърлили са труд да ги напишат аз затова не обичам да трия ...


без твойте мнения темата ще се прекръсти на дискусия за отстъпките за наши и не толкова наши хора и заглавието ще сменя...

и за да съм по темата stoineff да така е формулирано за цената по закон и тя е да речем е 70 лева никой не може да ти забрани да правиш отстъпки на наши хора и да е по ниска за тях...
 
Последно редактирано от модератор:

Горе