Бърз хак / промпт за дизайн на сайт с AI за тези, които нямат дизайн умения

Благодаря за информацията. Всъщност, още се уча на програмиране, така че това за това ИИ да не върши цялата работа, а да е под надзор съм съгласна. Дори в курса, който карам сега за JS лектора спомена как да се използва ИИ, именно като помощен инструмент, а не да ти пише всичко и примерно аз само да го кача, и да тръгне. Съгласна съм, че този вариант не е ОК.
Ако искаш да пробваш едно нещо което правих аз в началото докато се научиш ето: Работиш с ChatGPT и Codex дори безплатните версии стават за тоя тест.

Правиш си един проект и в двата агента еднакви проекти/папки, но напълно еднакви.
WP дизайн да речем, първо на ChatGPT му разказваш какво искаш такъв и такъв Top bar, header banner, left side, middle, right, bottom, цветове, контейнери. Но само за първата страница, тръгнеш ли да му разтягаш локуми за цялата тема ще стане мармалад.

( Кръщаваш темата Кошмара на болните мозъци от предриемач.ком 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 ) - Шегичка

Когато смяташ, че си готова ( бъди максимално детайлна ) му казваш на ChatGPT: Основавайки се на информацията и инструкциите които дадох създай ми оптимизиран промт за Codex.

Може да добавиш понеже ползвам безплатната версия или са останали 33% от 5 часовия лимит и 27% от седмичния лимит добави в промта да не се показва излишна информация по време на работата на агента или нещо такова за да не ти хаби токени да дрънка глупости. Това е последното не е задължително зависи колко си ларш или стисната 🤣

Също така винаги да създава рапорт Codex след всяка задача:

Completed - Какво е направено.
Changed files - Кои файлове са променени.
Tests - Какво е тествано.
Risks - Какво може да е счупено.
Next recommended step - Каква е логичната следваща стъпка.

Но не 5 файла, това трябва да включва рапорта след всяка задача - REPORT_WP_Theme.md или там както го именува агента.

Също така PROGRESS_LOG.md, CURRENT_BASELINE.md и KNOWLEDGE_BASE.md всеки от двата агента трябва да разполага с последните версии на тези документи. Не ги прави ти обясни го на ChatGPT да накара Codex да ги направи

Ще останеш изненадана от резултата. След това винаги даваш рапорта на ChatGPT за анализ и последващи стъпки.

Наложи няколко правила още от първия ден:
  • Никога не прави 10 промени наведнъж. По една промяна, тест, чак тогава следващата.
  • Всяка нова функция първо се тества и едва след това влиза в основния проект.
  • Ако нещо работи, не го "подобрявай" без причина. Много проекти се чупят точно така.
  • След всяка задача Codex трябва да обновява: PROGRESS_LOG.md, CURRENT_BASELINE.md, KNOWLEDGE_BASE.md
Добра идея е да има и четвърти файл: TODO.md или ROADMAP.md

В него се записват:
  • какво предстои;
  • идеи за бъдещи функции;
  • известни бъгове;
  • задачи с висок приоритет.

И най-важното: никога не давай на ИИ задача от сорта "направи цялата система". Разделяй проекта на малки части. Малките, ясни задачи дават в пъти по-добри резултати и от ChatGPT, и от Codex.

ВАЖНО: Всички инструкции ги минавай през ChatGPT, за да не изхабиш лимита на качване на документи и файлове безплатна версия на агентите качи всичко в Библиотеката. А на Codex когато му даваш инструкциите за документацията трябва да му се каже и да създаде работна директория където искаш ти иначе ги плеска някъде в C диска.

Последно редактирано:

Горе