Бърз хак / промпт за дизайн на сайт с AI за тези, които нямат дизайн умения

Чекай да ви насоля групово:
Нито Деркон, нито Скай са показали че имат идея как да ползват АИ за дизайн - и на двамата АИ творенията им откъм визия са абсолютни и тотални пръчки :)

На Деркон нивото на визията е тип "ретро 2004", а на Скай са в стил "Буутстрап 2.* с 4 реда къстъм ЦСС" 🤭

И малко по-конструктивно: няма нужда от "обучение" - просто малко матрял в контекста да се бутне, малко повече промптове и всяко АИ (вкл. и безплатните опенсорс модели) могат да скалъпят читав дизайн. Със специализирани агенти като Клод Дизайн е малко по-бързо и лесно.

ТЛДР: в крайна сметка пак си зависи от дизайнерските качества и таланти на чиляка. Ако няма такива, разчитаме на визия тип темплейт и от километър ще се вижда че е ползван Клод Дизайн примерно.

Нито Деркон, нито Скай са показали че имат идея как да ползват АИ за дизайн - и на двамата АИ творенията им откъм визия са абсолютни и тотални пръчки :)

На Деркон нивото на визията е тип "ретро 2004", а на Скай са в стил "Буутстрап 2.* с 4 реда къстъм ЦСС" 🤭

И малко по-конструктивно: няма нужда от "обучение" - просто малко матрял в контекста да се бутне, малко повече промптове и всяко АИ (вкл. и безплатните опенсорс модели) могат да скалъпят читав дизайн. Със специализирани агенти като Клод Дизайн е малко по-бързо и лесно.

ТЛДР: в крайна сметка пак си зависи от дизайнерските качества и таланти на чиляка. Ако няма такива, разчитаме на визия тип темплейт и от километър ще се вижда че е ползван Клод Дизайн примерно.
Защо намеси визията ни? Говорим за технически подробности в който някой потребители са били въведени в заблуда!

@contra имаше въпрос за обучение! И беше отговорено точно и ясно!
Не коментираме дизайнерски възножности и т.н. и ретро или НЕ ретро визията на някой!
Никой от вас НЕ обучава модели! или поне не си е признал :) всички бухате в контекста по един или друг начин!

Не коментираме дизайнерски възножности и т.н. и ретро или НЕ ретро визията на някой!
Никой от вас НЕ обучава модели! или поне не си е признал :) всички бухате в контекста по един или друг начин!
Някой обучаваме ама обичаме да гледаме и сеир😉

Защото темата е за дизайн.
Има ли начин да се обучи ИИ да прави дизайни на къстъм платфора? Да му се казва какви фреймурокове и библиотекаи да ползва и т.н.
Някой правил и е такова нещо?
въпроса е много разтеглен и обширен поради малкото познания на потребителя който иска да научи нещо! Аз съм отговорал в частта за обучението!

Отговори ама чак коги се наложи да се аргументираш.
Преди това просто искаше да изпъкнеш с теоретични знания.

Просто хейтът си те влече :), както и да го въртим. В което няма лошо.

Отговори ама чак коги се наложи да се аргументираш.
Преди това просто искаше да изпъкнеш с теоретични знания.

Просто хейтът си те влече :), както и да го въртим. В което няма лошо.
Почти си прав, но не точно :)
НЕ ме влече хейта, просто нямам спирачки когато знам че съм прав и мога да го докажа а някакви смешници се правят на разбирачи и повтарят като папагали заучени фрази!

а ти пиле шарено :)

за чий УЙ намеси какви дизайни правим?

Сега някой може да попита - що направо не го изградя с AI сайта и да купя домейн. Тук кофтито е, че трябва да плащате месечен абонамент и докато си изградите CMS да може да си го поддържате, ще ви отидат доста кредити.

За мен е по-скоро обратното. С ИИ, може да си направиш ЦМС, според точно това, което ти трябва, без да се чудиш дали какво ще се счупи при следващия ъпдейт на плъгин или системата. И вероятно с по-малко кредити, защото няма да е нужно да хабиш да нагласяш да работи според нещо друго....

с колегите ми след като изчетохме тази тема взехме решение , че по случай старта от 1 Юли на нашата дейност може да организираме един конкурс с награден фонд 1500 Евро за създаване на най-полезен, интересен и сигурен сайт/платформа създавани с Ai в размките на 20 дни. Очаквайте повече подробности на 1 Юли 2026 година.

за чий УЙ намеси какви дизайни правим?
Наливам масло в огъня просто.

А въпросът с правенето на дизайни с АИ конкретно за Уордпрес е малко по-особен заради тъпия Гутенберг. Ама гледам че примерно Елементор и Диви имат MCP сървъри. И понеже темата е как да си направим къстъм дизайн за без пари, може би безплатния Елементор може да се ползва за тая цел, като му добавиш МЦП сървъра в каквото АИ там ползвате... Не съм пробвал.

За мен е по-скоро обратното. С ИИ, може да си направиш ЦМС, според точно това, което ти трябва, без да се чудиш дали какво ще се счупи при следващия ъпдейт на плъгин или системата. И вероятно с по-малко кредити, защото няма да е нужно да хабиш да нагласяш да работи според нещо друго....
Ами аз пробвах, даже с платен ловабъл, обаче страшно много бъгове се появяват и после кредити отиват много за поправката им и започва един порочен кръг, в който тъкмо оправиш един бъг, то пък друг изскочи и така.

Идеята на темата беше как простичко да се направят цели страници дизайн, които могат лесно да се пресъздадат и всичко безплатно. :)

Наливам масло в огъня просто.

А въпросът с правенето на дизайни с АИ конкретно за Уордпрес е малко по-особен заради тъпия Гутенберг. Ама гледам че примерно Елементор и Диви имат MCP сървъри. И понеже темата е как да си направим къстъм дизайн за без пари, може би безплатния Елементор може да се ползва за тая цел, като му добавиш МЦП сървъра в каквото АИ там ползвате... Не съм пробвал.
Защо Gutenberg Editor да е тъп? Не съм съгласна. Да, Elementor има повече възможности, но безплатната версия е орязана и бави понякога.

Горе