Ваксинирахте ли се ?

Ваксинирахте ли се ?

  • Да

  • Не съм, но ще се ваксинирам

  • Не съм и няма да се ваксинирам

  • Още не съм решил


Резултатите ще са видими само след гласуване.
Имаше го като предложение няколко пъти, но както винаги мина между капките. От 100 кладенеца вода се носят защо нямало да стане. То си е доказано, че работи в развитите страни. Така хем всеки ще си знае, че има нужните средства ако му се наложи, хем лекарите ще крадат по-малко, хем и братчедите няма да карат всяка зима в болницата, както е при нас.
Не ме разбирай, грешно модел който работи на запад е разбира се най-добрия модел :) Парите да следват пациента и да си знаеш какво имаш, но за България това ми се види инигма...
 
Пореден абсурд на най-високо ниво.

Започнало заседанието на ООН в Ню Йорк, на което президентът на Бразилия едва бил допуснат, понеже нямал ваксинационен паспорт. Той трябвало да декларира, че не е носител на вируса. Пита се: ваксинираните президенти как точно гарантират, че също не са носители на бацила, след като стана пределно ясно, че те могат да се заразяват и да заразяват други хора?

Въпросният президент вечерял пица на улицата, понеже фашистите в сащ не допускат неваксинирани в ресторантите.
 
Даже тоя боклук е схванал картинката:

 
Призовавам @NovaPS, като единствен немскоговорящ в темата, да ни преведе акцентите от тая конференция.

Това е конференция на немски патоанатоми, които са изследвали вакснати и са разкрили "ужасяващи" неща, по думите една кака, дето е гледала и знае немски.
Може в резюме - ще мрат/ще поживеят още малко.

 
Даже тоя боклук е схванал картинката:
Абсолютно никаква връзка с темата няма това видео. Това е държавна агенция в една държава, а темата е за световен проблем. Китай, Русия, Индия и т.н., които вече разработиха по няколко вида собствени ваксини и те ли са подчинени на американския FDA?
 
Призовавам @NovaPS, като единствен немскоговорящ в темата, да ни преведе акцентите от тая конференция
По-вероятно е да се ваксна, отколЕ да преведа нещо от дойче. На тоя етап.
 
Единствената причина, която ме кара да се ваксинирам !
Цялото видео: https://btvnovinite.bg/predavania/t...JbAtPN9Jn9vizSbO99d4AvzbS_ZZyW48Xaj6dT52QTlZY
Лечение на Ковид:
Аналгоседация При пациентите с COVID-19 на инвазивна механична вентилация, особено през първите денонощия от интензивния престой, тежките нарушения в дихателната механика и белодробния газообмен налагат често приложението на вентилаторни параметри и стратегии (високи PEEP нива, ниски дихателни обеми, пермисивна хиперкапния, prone positioning), изискващи по-дълбока аналгоседация. От друга страна резултатите от редица проучвания ясно асоциират излишно дълбоките нива на аналгоседация с повишен морбидитет, по-дълго приложение на вентилаторна поддръжка и по-продължително интензивно лечение. Видът, дозировката и продължителността на приложение на седативно-хипнотични, аналгетични и др. психоактивни медикаменти са свързани с развитието на редица краткосрочни (циркулаторна и респираторна депресия, делир, подтискане мотилитета на гастроинтестиналния тракт) и дългосрочни (опиоидна зависимост, невро-когнитивни нарушения) компликации. (инфо от https://www.mh.government.bg/media/...s_covid-19nalagashchi_intenzivno_lechenie.pdf)

Палиативна седация

При задълбочаващ се задух с чувство за давене, страх и безпокойство
на пациентите с КОВИД-19 в терминална фаза може да се приложи трайна дълбока седация (палиативна седация) с цел контрол на симптомите и осигуряване на спокоен преход към смъртен изход. Подобни мерки следва да се вземат под внимание, при условие че горепосочените мероприятия не водят до облекчаване на усещането за задух, безпокойство, страх и делир. (инфо от https://covidresource-bg.org/paliativna-medicina/ ) Тук не схванах какво искат да кажат с това седатация с цел контрол на симптомите и осигуряване на спокоен преход към смъртен изход ?
 
Последно редактирано:
Освен "смъртен изход" нещо от останалото разбра ли? :D
 
Освен "смъртен изход" нещо от останалото разбра ли? :D
Е аз всичко разбирам, но от това изречение не мога да разбера аз ли се бъркам или е написано " ако пациент има задух, давене и страх то мже да се приложи трайна дълбока седация (приспиване чрез приспивателни) с цел контрол на симптомите и осигуряване на преход към смъртен изход ? Тоест ако човек има страх и задух то го приспиват с цел да не го боли и да умре ?
 
Да си изкажа мнението като човек, който е ваксиниран с 2 дози pfizer още юни месец.
Е оказа се, че съм положителен за ковид. Като цяло съм ЗА ваксинините и мнението ми не се е променило.
Антиваксърите около мен констатират факта и казват "ето видя ли ваксините не спасяват" - да това е факт и то доказан, че и ваксиниран може да се заразиш.
И как го изкарах? Повърнах точно един път, диария за един ден, секрет от носа 3-4 дни.
Дали е заради ваксината не знам. Но факт е, че жена ми не е ваксинирана и го изкара по-тежко. Може би на косъм от пневмония.

Другото, което не мога да приема е доводи на хора употребявали наркотици, алкохол, цигари и какво ли още не да си дават мнението за ваксината, щото разбираш ли след 20 години не се знае какво ще е отражението от нея. Еми брато съжалявам ама след 20 години най-вероятно няма да си жив и то не заради ваксината (да познавам и наркомани против ваксината и точно това казват).

Общо взето всеки е редно да си прецени за себе си без да налага мнение на хората.
 
Аз ще се върна на това видео дето показах назад:

Човека е мед. сестра (така се казва и при мъжете), който до преди короната е бил отговорен за това да кара хората да се движат. Сега според него не дават на коронясаните да се движат. Аз тоя проблем го знам и от личен опит за съжаление. Не много преди короната баба ми получи инсулт и я приеха в болницата (във Враца), обаче без надежди. И я оставили в залата с другите такива да си лежи. Тя беше в безсъзнание заради инсулта, не са я упоявали. На съседното легло имаше друга жена, по-млада и в повече съзнание (беше като бебе, неразбираща), и вероятно дъщеря й идваше чат пат да я обгрижва. И от нея разбрахме, че човек в това състояние трябва редовно да се обръща и да се масажира, иначе се получават едни съсиреци по тялото (ако лежи по гръб, на гърба се получават такива червени неща). И да, много лесно се получават не само съсиреци, а и пневмония. И като казвам много лесно, за по-малко от седмица лежане моята баба разви температура и такъв задух, че се чуваше отвън по коридорите как трудно дишаше. Да не обяснявам с какъв зор я изписахме от там за да я преместя в София. Бяхме наели линейка от София да иде до Враца и да я вземе, те врачанските сестрички сигурно повече от час ни мотаха там докато ни дадат всичко за да я изнесем. Толкова мудно се движеха и с нежелание, че... Даже ги смъмрих да й сложат кислородна маска поне, да не се мъчи толкова, щото дишаше като дракон. По едно време бяха сложили, ама просто така отгоре на лицето, без да е захваната маската както трябва. В тукашната болница (Св Анна) сигурно директно са я евтанизирали, както е тази палиативна седация, защото бързо си отиде.


Та така, 2-3 дена който лежи обездвижен и пневмонията му е в кърпа вързана, дори без да е имал корона преди това.
 
Последно редактирано:
Тоест ако човек има страх и задух то го приспиват с цел да не го боли и да умре ?
Такива панически моменти изглежда се получават ей така от нищото. Миналия ноември-декември майката на един мой добър приятел няколко пъти ги получаваше и макар да не съм бил на място да видя точно какво е, доста сме спорили с него дали е от корона или на психична основа. Тя даже имаше съмнения че е от антибиотиците дето й бяха предписали разбира се превантивно, защото първия такъв случай е било след тях.
Другото, което не мога да приема е доводи на хора употребявали наркотици, алкохол, цигари и какво ли още не да си дават мнението за ваксината, щото разбираш ли след 20 години не се знае какво ще е отражението от нея. Еми брато съжалявам ама след 20 години най-вероятно няма да си жив и то не заради ваксината (да познавам и наркомани против ваксината и точно това казват).

Общо взето всеки е редно да си прецени за себе си без да налага мнение на хората.
Не знам някой да е говорил чак за 20 години. Приятелите ти те бъзикат, както и аз обичам да бъзикам моите дето са се вакснали. Обикновено се говори за 2-3 години.

И ние това искаме, всеки да прецени за себе си без да се налага мнение. Но постоянно се опитват да налагат наложителни или задължителни вакси на хората.
 
@AseasRoa, едва ли има човек, който да не е чувал термина "лежаща пневмония". Всеки залежал се е застрашен от това състояние, независимо дали лежи поради травма или по друга причина.

На всеки нормален човек вече е напълно ясно, че в началото умишлено не позволяваха на хората да ходят в болница. Дори да е бил нов вирус, в медицината си има утвърдени протоколи на действие. За първи път в човешката история, на леко болни хора беше отказана медицинска помощ, за да се завиши значително броят на смъртните случаи и така да се прокара тезата, че бацилът е супер, мега, гига смъртоносен.
Убедена съм, че поне 90% от починалите са могли да бъдат спасени, ако не бяха подложени на медицински геноцид. Геноцидът се състоеше в две основни действия - липса на лечение и неадекватно/агресивно такова.

Сега ваксините са на ход.
По-вероятно е да се ваксна, отколЕ да преведа нещо от дойче. На тоя етап.
Ма не знаеш ли немски, бре човек? Как се оправяш у Дойчланд без да знаеш езика?

Относно видеото с конференцията на патолозите, Петя ме светна, че го има с бг превод в канала "непокорните" на Телеграм. Който има време да го потърси. Аз ще се пробвам по-късно. И според Петя на конференцията лекарите-патоанатоми споделят ужасни неща за състоянието на починалите ваксинирани.

Абе, какво става със сайта, бре Блинки? Не можеш да цитираш, не можеш да лайкваш, а сега не можеш и да постваш. Какво човъркате там? :)
 
Такива панически моменти изглежда се получават ей така от нищото. Миналия ноември-декември майката на един мой добър приятел няколко пъти ги получаваше и макар да не съм бил на място да видя точно какво е, доста сме спорили с него дали е от корона или на психична основа.
"Паническа атака" се води.

И аз имам такива отвреме-навреме. Появи се за първи път преди 6 години без повод. Реших че имам нещо кардиологично и ше мра :eek: . Минах през 3 или 4 доктора + всички възможни изследвания като им увеличавах нивото на репутация и компетентност - всичките казаха че нищо ми няма. Последният изказа предположение че е на психическа основа.

Като се успокоих случаите се разредиха до 0-1-2-3 годишно и преминават до няколко минути просто щото не се шашкам от симптомите.

Тва кво става в главата е ключово.
И аз не вервах ама ей на.
 
"Паническа атака" се води.

И аз имам такива отвреме-навреме. Появи се за първи път преди 6 години без повод. Реших че имам нещо кардиологично и ше мра :eek: . Минах през 3 или 4 доктора + всички възможни изследвания като им увеличавах нивото на репутация и компетентност - всичките казаха че нищо ми няма. Последният изказа предположение че е на психическа основа.

Като се успокоих случаите се разредиха до 0-1-2-3 годишно и преминават до няколко минути просто щото не се шашкам от симптомите.

Тва кво става в главата е ключово.
И аз не вервах ама ей на.
Че кой не е имал паник атаки? Аз отдавна ги преживях, но бяха доста сериозни. Откарах няколко месеца на антидепресанти (не ги препоръчвам в никакъв случай) и успокоителни.
Не се е налагало да ходя при специалисти - личната веднага позна, че ме е треснала нервата - нейни думи. :)

И това, Ноке не става в главата, а в подсъзнанието на човека. Винаги има причина за паническите епизоди и тя е страх от смъртта. Начинът да се отървеш завинаги от това адски досадно състояние е да приемеш, че си смъртен, като междувременно осъзнаеш какво те "яде" и предприемеш нужните стъпки за справяне с проблема.

Сега, знам, че ще ми се подиграваш, но подсъзнанието е всъщност душата на човека. Потискането на нейния глас с антидепресанти е поредното престъпление, което лекарите извършват. Психотерапия или четене на правилната литература много помагат. ;)
 
Ма не знаеш ли немски, бре човек? Как се оправяш у Дойчланд без да знаеш езика?
Еми еншулингвам се и ги питам дали може да лафаме на английски, поглеждат ме леко стреснато и ми казват, че едвам го говорят.. след което почват да ми говорят се едно цял живот са живяли в Манчестър... даже на моменти ма хваща срам с моя индийски английски. :D
 
Относно видеото с конференцията на патолозите, Петя ме светна, че го има с бг превод в канала "непокорните" на Телеграм. Който има време да го потърси. Аз ще се пробвам по-късно. И според Петя на конференцията лекарите-патоанатоми споделят ужасни неща за състоянието на починалите ваксинирани.

На живите, просто нямам думи да го опиша. Но тези с придружаващите заболявания са най-застрашени според германските изследователи... В търсачката на канала потърсете "Анализ на проби от ваксинирани хора."
 
Последно редактирано:
Еми еншулингвам се и ги питам дали може да лафаме на английски, поглеждат ме леко стреснато и ми казват, че едвам го говорят.. след което почват да ми говорят се едно цял живот са живяли в Манчестър... даже на моменти ма хваща срам с моя индийски английски. :D
Айде, айде.. немците говорят английски с такова произношение, че индо-английския си е направо манчестърски диалект. Още ли произнасят "с" вместо "т"? Немеца винаги ще каже "сенкю". :)
 

Горе