Ваксинирахте ли се ?

Ваксинирахте ли се ?

  • Да

  • Не съм, но ще се ваксинирам

  • Не съм и няма да се ваксинирам

  • Още не съм решил


Резултатите ще са видими само след гласуване.
Ноке, Дефа е силно притеснен, че си се дал на вакса-мафията. Верно ли е?
Ноке не знам какво е ама иначе полагам усилия да се сдобия с натуралната ваксина иии.. още не съм извадил късмет.
 
Голям моабед днеска - разгеле, да живне таемата малко. И аз да си кажа тогаз моят бъркалак..

А, нандибанди, кво разправяш на хора, за които спокойствието си е най-важното от всичко. Аз съм прост човек и нямайки тия умствени възможности като другите многуважаеми темосписващи, си обяснявам нещата простичко:
Спокойствието е чувство. Ако прекалено много мислим в подобни посоки на съмнение - спокойствието намалява. Следователно се изработват оптимистични теории за развоя на мрачни реалности. Много е проста работата - да го има спокойствието. Оптимистичните теории са валутата, с която мозъкът закупува от тялото спокойствие.

Нищо лошо няма в това и всекиму е достъпно. (Лошото идва после - като не се сбъднат олекотените визии и тренираният в спокойствие се сблъска с кофти реалността.)

Хората знаят на кво кълве плебса и си действат. Е го Контрата - качил се на каляската, гледа си клипчетата от определени източници, нагърбени със задачата да ограничават опасните разкази до лесносмилаеми сказки, поддържащи илюзията за разделението, в което вечно рицар на бял кон се намира - завчера Тръмп ("бащата на ваксината" както сам се нарече, и който обруга яката "антиваксърите"), вчера Киро (харвардския кадър, който мигом направи обратното на заявеното преди изборите), днеска Путин (който продължава ковид-филма без прекъсване и досега). И търговията върви, разказа тече, източниците дават валута за мозъка, с която той купува спокойствие и надежда от тялото. Каляската върви, става 12 ч. и Контрата се буди в тиквата без кристални обувки.

За това май става и дума в клипа на Асеас - колко са бели белите рицари. Но Контрата не се интересува, щото е умен и информиран, и има необятен наръч с иронични и саркастичн и оръжия. И прави с тези, които разобличават фалшивите герои, същото, което провакситата и проукрите правят с вас, които подкрепяте Русия и се смеете на западната пропаганда - осмива ги, бута ги в "рептилите и луциферианците" и тва е. (Неслучайно има и подкрепа от римайнда за осмиването ми в единия пост.) Няма значение колко метра прилежно доказателствен текст съм излепкал тука по темите, нямат значение фактите от клипа на Асеас (примерно, но и много други клипове) - те не дават на Контрата позитивни теории с бял рицар, с които да закупи още надежда и спокойствие.

Тва е нивото. И железния аргумент, който могат братоците отгоре да изтъкнат за депополяцията (така и не я научих как се пише тая страшна дума). Защо хора, които предпочитат лесното и се втурват веднага към хопиум-теориите като мухи на мед, заслужават да продължат; по кой от неписаните закони, по които се е водила и се води цялата история на човешките взаимоотношения, е това? Ми дошло е време, даващо им възможност за окончателно разрешаване на въпроса, и айде довиждане. (Не, че е за това, но и такъв момент има: подбор на персонал, макар, че разбирането на нещата по плана не е (основната) търсена характеристика.) Аз съм сигурен, че мнозина нормални хора биха постъпили по подобен начин. Или пък биха отстранили тези отгоре, които сега правят цирка. Е - за тях, ние, или част от нас, са вредните и непотребни.

И имаме инжекциите (едно на ръка от всички методи за организиране на "устойчиво развиващият се" свят). За които и Асеас е много позитивен, понижава им значимостта до "експеримент, който го правят, защото могат" за да "изследват границите на човешкото подчинение", или нещо от тоя сорт. (Чувал съм я тази теория от някои от "по-трезвомислещите" алт-капацитети, има логика.) Иначе лесно били могли да си реализират всичко замислено и без да полагат такива неимоверни усилия, като двугодишните. Всичко и досега си се случвало, цифровите валути и базовия доход можели да бъдат въведени и без кьовид и войни. И може би "двете огромни пропаганди през последните 2+ години съществуват просто защото могат да съществуват. Нещо като експеримент за какво може да се постигне, ако се впрегнат медиите като оръжие за нанасяне на пропаганда".
(Тогава, вероятно, всички онези дълги публикации, които съм постнал в разни теми, опитващи се да опишат коректно и аргументирано ходът към НСР в едно цяло, са плод на заблудени фантазии на авторите им. Е - айде, който иска да ги прочете и да прецени дали са.:))

На мен подобни аргументи са ми непонятни, честно да си кажа, намирам едно излишно опростяване. И единственото, с което си обяснявам подобни опростявания на ситуацията, е търсене на спокойствие. (Което може лесно да се осигури от един добър ум, като този на Контрата, или на Асеас например, чрез изработване на прекомерно олекотени теоретични възгледи за ситуацията.)

Обаче аз не съм казвал, че основното е въвеждането на ББЗ, нанди. (Макар, че съм публикувал разни, за които то е основното. Щото да влезем в трезвомислието на уважаемите съфорумци:) И макар да е описано просто и ясно като фасул, и може лесно да се провери, на тях пак им идва много.) От основните - да, обаче най-основното е това, което има в самата инжекция, и какво прави. Като махнеш биотохнелогията и нанотехнологията от сметката - може би не прави много:). Ако нямаш 500 опита с магнитче и хиляди проверки на макадресчета - още по-лесно се отхвърлят подобни съмнения като "конспирация". Що не? Ако нямам опити - веднага го отхвърлям като дива конспирация.:) (Много им пука на уя на братоците отгоре, че некакви заблуденяци от плебса не вярвали, или вярвали.)

Може всеки да си дрънка и да си вярва в квото си реши, едни да се успокояват, други да се плашат, но важното си остава: Къде са братоците отгоре, с какво технологично ниво и ресурс разполагат, и какво искат да направят? Тва е. И като могат да изманипулират, а на някои места и принудят, такава голяма част от населението да приеме дадена мистериозна субстанция в тялото си - какво би могло да има в нея и би ли могло, и как би могло, това да се впише в планираното от тях?

Нанотехнологии и биотехнологии безспирно работени с несвършващи бюджети, е детска работа да бъдат оставяни извън сметката от тия, които се чудят какво и защо се случва. Те, отгоре, ще изманипулират и принудят огромна част от населението да си вкара неизвестно какво, но би било конспираторско да си мислим, че може и нещо по-така. Еми естествено - ако не се интересуваме от тия неща и възможностите, които предлагат, а също и от актуалните планове на всички възможни важни "заинтересовани страни", както и от техните възможности да постигнат желаното - може да звучи и като Матрицата, що да не? - Луда идея на болни умове.:)
Боли ги уя братоците от "заинтересованите страни":) Всъщност ги боли малко - колкото повечко народ не верва, толко по-малко ще се уплаши, или дори - подивее от уплах, и толко по-лесно става реализацията.

IoT, включващ IoB, в "умен", нон-стоп комуникиращ свят в една безбрежна свързаност - такива неща, просто няма друго планирано бъдеще и това може достъпно и в детайли да се прочете. (Питайте тях що го искат и непрестанно го разработват, като и без това имали всякакъв нужен контрол - питайте ги. Пратете им писмо с въпроси. Ааа, то вие не вярвате, сетих се..:)) А безусловния базов доход и другите контролиращи способи са елементите, които позволяват функционирането на таз система, или по-точно: без които е невъзможно нейното функциониране.

Как биха го постигнали по-бързо и лесно, ако сега имаха тази възможност? Биха ли попитали простолюдието, което за тях съществува само за да им върши работа, дали желае да се включи в IoB-а? Питат го, правят всемирно запитване, гласуване, и ако повечето не искат - не го правят. Ми естествено, че така, по демократичен начин, както за всичко важно останало. (Но пък защо да го правят, нали по белите теории: още утре ако питат, хората сами ще поискат.:))

И другото е, че супер много "излишна маса" (според тях) има на тоя свят, която никак няма приложение в бъдещият свят (от тяхна гл.т., на заплануваната система). Може би биха запитали излишните: желаете ли така лекинко, истимарската да се понамалите, че нема вече нужда от вас? (Пак: ако попитат културно, хората може да се съгласят мирно.)

Върховната ми мъдрост, от която проитзича всичкото ми мислене по темата, е тая: Кат не си сгльодал на живо как са лЕпи магнито и как изляа макадресо - фани, земи спри да я мислиш как е-що е работата.:D (Мъ пак нидей са боди.)
 
Ноке не знам какво е ама иначе полагам усилия да се сдобия с натуралната ваксина иии.. още не съм извадил късмет.
Бий си квото свариш - теб нема те депополялират, щот не верваш в депополяцията (както и повечето от форума).
 
Да не би да оспорваш теорията на @етерИум за депопулацията (№2 от любимите му)??
Аз само така си плямпам, за здраве. Иначе за достоверно инфо - само тебе чета.:)
 
Голям моабед днеска - разгеле, да живне таемата малко. И аз да си кажа тогаз моят бъркалак..
Ти много тежка биография ми написа чак на диагноза бие..?

Мислех че тепърва ще оставям принос и ще града репотация тука пък ти направо ма сложи на рафта??

Кат сме таквиз симпълтъни всичките, пачему не си в некой по-софистикейтед фором с дълбокомислеща популация? :)
От всичките ли те баннаха, кво стана?
Влизай през ВПН-а, нема проблеми.
 
Ти много тежка биография ми написа чак на диагноза бие..?

Мислех че тепърва ще оставям принос и ще града репотация тука пък ти направо ма сложи на рафта??
Че ти с такава хай репотация - къде по-нагоре?! Къв рафт - ти си на предната витрина, всеки знае.:)
Кат сме таквиз симпълтъни всичките, пачему не си в некой по-софистикейтед фором с дълбокомислеща популация? :)
Аа, то ти придиряш за мойте "теории" и недоволстваш, и ме осмя - на нищо ме напрай..:( И аз отговарям според както си мисля, кво - немам право ли, или трябва да отговарям съобразно нещо или някого ли?
Иначе - откъде-накъде ще съм в само един форум?! (Те в софистикейтидите правят почти същото, но го малко така по го замазват, уж че супер го аргументирали. Софистикейтед - главно по претенции.)
От всичките ли те баннаха, кво стана?
:) Имам честта от няколко.

(Офф, къде зачезна тупана, нема ли да се връща да се ръфате...)
 
Голям моабед днеска - разгеле, да живне таемата малко. И аз да си кажа тогаз моят бъркалак..

А, нандибанди, кво разправяш на хора, за които спокойствието си е най-важното от всичко. Аз съм прост човек и нямайки тия умствени възможности като другите многуважаеми темосписващи, си обяснявам нещата простичко:
Спокойствието е чувство. Ако прекалено много мислим в подобни посоки на съмнение - спокойствието намалява. Следователно се изработват оптимистични теории за развоя на мрачни реалности. Много е проста работата - да го има спокойствието. Оптимистичните теории са валутата, с която мозъкът закупува от тялото спокойствие.

Нищо лошо няма в това и всекиму е достъпно. (Лошото идва после - като не се сбъднат олекотените визии и тренираният в спокойствие се сблъска с кофти реалността.)

Хората знаят на кво кълве плебса и си действат. Е го Контрата - качил се на каляската, гледа си клипчетата от определени източници, нагърбени със задачата да ограничават опасните разкази до лесносмилаеми сказки, поддържащи илюзията за разделението, в което вечно рицар на бял кон се намира - завчера Тръмп ("бащата на ваксината" както сам се нарече, и който обруга яката "антиваксърите"), вчера Киро (харвардския кадър, който мигом направи обратното на заявеното преди изборите), днеска Путин (който продължава ковид-филма без прекъсване и досега). И търговията върви, разказа тече, източниците дават валута за мозъка, с която той купува спокойствие и надежда от тялото. Каляската върви, става 12 ч. и Контрата се буди в тиквата без кристални обувки.

За това май става и дума в клипа на Асеас - колко са бели белите рицари. Но Контрата не се интересува, щото е умен и информиран, и има необятен наръч с иронични и саркастичн и оръжия. И прави с тези, които разобличават фалшивите герои, същото, което провакситата и проукрите правят с вас, които подкрепяте Русия и се смеете на западната пропаганда - осмива ги, бута ги в "рептилите и луциферианците" и тва е. (Неслучайно има и подкрепа от римайнда за осмиването ми в единия пост.) Няма значение колко метра прилежно доказателствен текст съм излепкал тука по темите, нямат значение фактите от клипа на Асеас (примерно, но и много други клипове) - те не дават на Контрата позитивни теории с бял рицар, с които да закупи още надежда и спокойствие.

Тва е нивото. И железния аргумент, който могат братоците отгоре да изтъкнат за депополяцията (така и не я научих как се пише тая страшна дума). Защо хора, които предпочитат лесното и се втурват веднага към хопиум-теориите като мухи на мед, заслужават да продължат; по кой от неписаните закони, по които се е водила и се води цялата история на човешките взаимоотношения, е това? Ми дошло е време, даващо им възможност за окончателно разрешаване на въпроса, и айде довиждане. (Не, че е за това, но и такъв момент има: подбор на персонал, макар, че разбирането на нещата по плана не е (основната) търсена характеристика.) Аз съм сигурен, че мнозина нормални хора биха постъпили по подобен начин. Или пък биха отстранили тези отгоре, които сега правят цирка. Е - за тях, ние, или част от нас, са вредните и непотребни.

И имаме инжекциите (едно на ръка от всички методи за организиране на "устойчиво развиващият се" свят). За които и Асеас е много позитивен, понижава им значимостта до "експеримент, който го правят, защото могат" за да "изследват границите на човешкото подчинение", или нещо от тоя сорт. (Чувал съм я тази теория от някои от "по-трезвомислещите" алт-капацитети, има логика.) Иначе лесно били могли да си реализират всичко замислено и без да полагат такива неимоверни усилия, като двугодишните. Всичко и досега си се случвало, цифровите валути и базовия доход можели да бъдат въведени и без кьовид и войни. И може би "двете огромни пропаганди през последните 2+ години съществуват просто защото могат да съществуват. Нещо като експеримент за какво може да се постигне, ако се впрегнат медиите като оръжие за нанасяне на пропаганда".
(Тогава, вероятно, всички онези дълги публикации, които съм постнал в разни теми, опитващи се да опишат коректно и аргументирано ходът към НСР в едно цяло, са плод на заблудени фантазии на авторите им. Е - айде, който иска да ги прочете и да прецени дали са.:))

На мен подобни аргументи са ми непонятни, честно да си кажа, намирам едно излишно опростяване. И единственото, с което си обяснявам подобни опростявания на ситуацията, е търсене на спокойствие. (Което може лесно да се осигури от един добър ум, като този на Контрата, или на Асеас например, чрез изработване на прекомерно олекотени теоретични възгледи за ситуацията.)

Обаче аз не съм казвал, че основното е въвеждането на ББЗ, нанди. (Макар, че съм публикувал разни, за които то е основното. Щото да влезем в трезвомислието на уважаемите съфорумци:) И макар да е описано просто и ясно като фасул, и може лесно да се провери, на тях пак им идва много.) От основните - да, обаче най-основното е това, което има в самата инжекция, и какво прави. Като махнеш биотохнелогията и нанотехнологията от сметката - може би не прави много:). Ако нямаш 500 опита с магнитче и хиляди проверки на макадресчета - още по-лесно се отхвърлят подобни съмнения като "конспирация". Що не? Ако нямам опити - веднага го отхвърлям като дива конспирация.:) (Много им пука на уя на братоците отгоре, че некакви заблуденяци от плебса не вярвали, или вярвали.)

Може всеки да си дрънка и да си вярва в квото си реши, едни да се успокояват, други да се плашат, но важното си остава: Къде са братоците отгоре, с какво технологично ниво и ресурс разполагат, и какво искат да направят? Тва е. И като могат да изманипулират, а на някои места и принудят, такава голяма част от населението да приеме дадена мистериозна субстанция в тялото си - какво би могло да има в нея и би ли могло, и как би могло, това да се впише в планираното от тях?

Нанотехнологии и биотехнологии безспирно работени с несвършващи бюджети, е детска работа да бъдат оставяни извън сметката от тия, които се чудят какво и защо се случва. Те, отгоре, ще изманипулират и принудят огромна част от населението да си вкара неизвестно какво, но би било конспираторско да си мислим, че може и нещо по-така. Еми естествено - ако не се интересуваме от тия неща и възможностите, които предлагат, а също и от актуалните планове на всички възможни важни "заинтересовани страни", както и от техните възможности да постигнат желаното - може да звучи и като Матрицата, що да не? - Луда идея на болни умове.:)
Боли ги уя братоците от "заинтересованите страни":) Всъщност ги боли малко - колкото повечко народ не верва, толко по-малко ще се уплаши, или дори - подивее от уплах, и толко по-лесно става реализацията.

IoT, включващ IoB, в "умен", нон-стоп комуникиращ свят в една безбрежна свързаност - такива неща, просто няма друго планирано бъдеще и това може достъпно и в детайли да се прочете. (Питайте тях що го искат и непрестанно го разработват, като и без това имали всякакъв нужен контрол - питайте ги. Пратете им писмо с въпроси. Ааа, то вие не вярвате, сетих се..:)) А безусловния базов доход и другите контролиращи способи са елементите, които позволяват функционирането на таз система, или по-точно: без които е невъзможно нейното функциониране.

Как биха го постигнали по-бързо и лесно, ако сега имаха тази възможност? Биха ли попитали простолюдието, което за тях съществува само за да им върши работа, дали желае да се включи в IoB-а? Питат го, правят всемирно запитване, гласуване, и ако повечето не искат - не го правят. Ми естествено, че така, по демократичен начин, както за всичко важно останало. (Но пък защо да го правят, нали по белите теории: още утре ако питат, хората сами ще поискат.:))

И другото е, че супер много "излишна маса" (според тях) има на тоя свят, която никак няма приложение в бъдещият свят (от тяхна гл.т., на заплануваната система). Може би биха запитали излишните: желаете ли така лекинко, истимарската да се понамалите, че нема вече нужда от вас? (Пак: ако попитат културно, хората може да се съгласят мирно.)

Върховната ми мъдрост, от която проитзича всичкото ми мислене по темата, е тая: Кат не си сгльодал на живо как са лЕпи магнито и как изляа макадресо - фани, земи спри да я мислиш как е-що е работата.:D (Мъ пак нидей са боди.)
Баси реферата...Добре че наминах, че бяхте позаспали! Ама биете по остроумие доста тролове из Фейса, евала!
 
Кат сме таквиз симпълтъни всичките, пачему не си в некой по-софистикейтед фором с дълбокомислеща популация? :)
Ти си комуняга и не си чел Библията, там пише: "Не здравите се нуждаят от лекар, а болните.":D:D:D
Та гледам та - душа береш и нали съм съвестен - "Дай на ближния от своята благодат":D:D
 
А безусловния базов доход
Ама, безусловен ли ще е, щото аз чух, че ще се отпуска под условия - доста стриктни условия?
 
Ама, безусловен ли ще е, щото аз чух, че ще се отпуска под условия - доста стриктни условия?
Еми, трябва да питам дядо Клаус за подробности. Ти по принцип одобрена ли си, че питаш за по-натам относно подробностите?:)

Виж сега, ти си комунистка и будистка и не си чела Библията, там пише: "Божието - богу, кесарювото - кесарю"...:D:D
Не, бе - фиксиран нисък, който можеш и да загубиш, ако не спазваш условията и да останеш и без него. (Но то ако си перманентно непослушен - що да не влезеш в графата "биологично опасен" или направо безполезен?) Нямам аз пълна представа, но ще ти дам да видиш капацитетите по въпроса какво казват.

Аз моят ще ви го предостъпя на теб с Контрата, ако може, тъй като бездруго няма да участвам в тая душегубна система по никакъв начин (те не, че ме искат).:)
 
Ей, аз вече от доста време (достатъчно за да получа професионални изкривявания) се занимавам с програмиране, а в програмирането целта е да се намират решения на доста проблеми, които да се напишат под формата на код, който код трябва да е правилно структуриран, иначе много бързо се превръща в неуправляем злодей. Решението на всеки проблем е добре да е максимално просто, но простотата е най-сложното нещо за постигане. То си е процес на неколкократно опростяване и разместване на кода (рефакторинг). Т.е. пише се нов код, в даден момент той започва да работи правилно, но не се оставя в това състояние, а се пренаписва и пренарежда докато започне не само да работи, а и да изглежда добре. Като цяло се изгражда нещо сложно (цялата програма), но с максимално опростени и добре напаснати компоненти (отделните части на програмата). И като казвам, че програмата е сложна... добре е и тя да е проста за използване :D Въобще програмирането представлява постоянно опростяване на сложни неща.

А пък за да се намират решения се използва търсачка, четат се коментари, задават се въпроси ако трябва, научават се нови неща. Изследователска работа :) Може понякога да има няколко възможни решения - тогава се преценява кое е най-доброто в случая.

Та предполагам и световната политика я гледам по този начин. Наблюдавам проблем, използвам търсачката за да намеря какви решения има този проблем, избирам си най-доброто към момента, пробвам да го опростя и го използвам докато не се наложи да го сменя с друго решение. Но много често решавам сам да си сътворя решение (да си напиша я библиотека, я цял framework), въпреки че отнема много повече време и усилия от това да използвам готови варианти :)
 
Ей, аз вече от доста време (достатъчно за да получа професионални изкривявания) се занимавам с програмиране, а в програмирането целта е да се намират решения на доста проблеми, които да се напишат под формата на код, който код трябва да е правилно структуриран, иначе много бързо се превръща в неуправляем злодей. Решението на всеки проблем е добре да е максимално просто, но простотата е най-сложното нещо за постигане. То си е процес на неколкократно опростяване и разместване на кода (рефакторинг). Т.е. пише се нов код, в даден момент той започва да работи правилно, но не се оставя в това състояние, а се пренаписва и пренарежда докато започне не само да работи, а и да изглежда добре. Като цяло се изгражда нещо сложно (цялата програма), но с максимално опростени и добре напаснати компоненти (отделните части на програмата). И като казвам, че програмата е сложна... добре е и тя да е проста за използване :D Въобще програмирането представлява постоянно опростяване на сложни неща.

А пък за да се намират решения се използва търсачка, четат се коментари, задават се въпроси ако трябва, научават се нови неща. Изследователска работа :) Може понякога да има няколко възможни решения - тогава се преценява кое е най-доброто в случая.

Та предполагам и световната политика я гледам по този начин. Наблюдавам проблем, използвам търсачката за да намеря какви решения има този проблем, избирам си най-доброто към момента, пробвам да го опростя и го използвам докато не се наложи да го сменя с друго решение. Но много често решавам сам да си сътворя решение (да си напиша я библиотека, я цял framework), въпреки че отнема много повече време и усилия от това да използвам готови варианти :)
Разбирам го това много добре. Аз също се стремя да видя нещата изчистено, без да пренебрегвам елементи, които самите "заинтересовани страни" описват като градивни за новият им смръдлив свят (който засега не са го направили, но го желаят). И мен също ме дразнят преекспонирани теории, или наивни алтернативни писатели. Така че се стремя да си обясня нещата такива, каквито са - без да добавям, но и без да отнемам. Не ме устройват допълнени с измислици, или окастрени от факти теории. Казвам: опитвам се, не че съм успял.

И пак да кажа: аз съм тука един от многото коментиращи и си казвам какво мисля помоему, както всеки. И толкова.:)
И също: твоят вариант напълно ме устройва, най-добре да преувеличавам и да е далеч по-спокойно положението.
 
Аз моят ще ви го предостъпя на теб с Контрата, ако може, тъй като бездруго няма да участвам в тая душегубна система по никакъв начин
А защо мислиш, че аз искам да участвам? Иначе, мерси за жеста, но не мисля, че ще бъде възможно да преотстъпваш базовия си доход.

Но то ако си перманентно непослушен - що да не влезеш в графата "биологично опасен" или направо безполезен?
Одма влизам в двете графи.

Еми, трябва да питам дядо Клаус за подробности.
Айде питай го, моля те, що ги прави тия работи? Помоли го да спре!
 
(Офф, къде зачезна тупана, нема ли да се връща да се ръфате...)
Тупана няма да се връща а и даже не знам кой е той.

Ама аз не разбирам какво очакваш като дискусия.
  • Постваш инфо.
  • Не задаваш въпроси, значи просто искаш да ми набиеш нещо в главата.
  • Приемам инфото.
После като използвам така придобитите нови знания, става проблем... Кое точно не е ок - че не съм ти влязал в лексиката, а съм ползвал мойта си ли? Бъзиците по такива СЕРИОЗНИ теми не са приемливи ли?
 
Последно редактирано:
Тупана няма да се връща а и даже не знам кой е той.

Ама аз не разбирам какво очакваш като дискусия.
  • Постваш инфо.
  • Не задаваш въпроси, значи просто искаш да ми набиеш нещо в главата.
  • Приемам инфото.
После като използвам така придобитите нови знания, става проблем... Кое точно не е проблем - че не съм ти влязал в лексиката, а съм ползвал мойта си ли? Бъзиците по такива СЕРИОЗНИ теми не са приемливи ли?
Бахти серт персоната! Нанди - много серт тоя Ноката, бе, въйй..:) Аз не мога да се погледна отстрани, може пък аз да съм много серт и да ги провокирам тия реакции. Може, по принцип и за такъв ме водят (но аз не мога да ги разбера що ми го казват)...
-
Така правя - верно описваш начина ми за "дискусия", ако може да се нарече така, контра.

Всичко е приемливо, що да не са. Реално погледнато аз нямам действителен проблем, говорим си разни работи, чат-пат се перим, бъзикаме се, докато ни зануляват.
 
Ама, безусловен ли ще е, щото аз чух, че ще се отпуска под условия - доста стриктни условия?
Аз като го разсъждавам, не виждам как би могло да е безусловен, и то за всички. Лесно можем да си го представим. Какво ще стане ако утре правителството реши да раздаде на всички безусловно по 1000 лв? Първо ще настане голяма радост, но цените просто ще започнат да се вдигат докато се нормализират отново, а след като се нормализират всичко ще си е същото като преди. От цялата работа ще спечелят само първите, успяли да си купят разни неща, ще са им като подарък. Последните, които нищо не са си купили, те накрая ще имат с 1000 лв повече, само че обезценени 1000 лв. Ако освен това са имали и други спестени пари, то и те ще бъдат обезценени, така че накрая могат да се окажат дори по-бедни отколкото в началото, без да са похарчили дори и левче. Това нещо можем да го наречем просто безусловна инфлация :)

Всъщност термина е Universal Basic Income, в който няма дума за "безусловен". Universal трябва да значи "за всички", Basic трябва да значи "освен този доход може да има и друг".

Икономиката представлява размяна на стоки и услуги за пари. Парите се използват за да се улесни процеса, иначе става мазало ако трябва да разменяме директно стоки и услуги (бартер). Но парите трябва да отговарят на няколко условия, едно от които е да си запазват стойността във времето. Затова за да дадеш някакви пари на един човек, трябва да ги вземеш от друг. Аз даже си представям парите като право - да имаш повече пари означава да имаш повече право да си купуваш неща. Да даваш безусловно пари на всички хора всеки месец означава да им даваш право постоянно да си купуват повече неща... ама от къде ще дойдат тея неща?

Та това дето промотират като универсален базов доход няма нищо общо с безусловни и безплатни парички, икономически е невъзможно. Може например да вземаш от богатите и да даваш на бедните, тогава не се емитират нови пари, но тая идея не е нищо ново под слънцето, да не говорим пък колко е приложима.

Според мен под UBI се крие една по-различна парадигма - парите да се дават от правителството на хората "под наем". Всеки да има една единствена сметка, в която действително правителството да му изпраща валутни единици всеки месец, само че с условия. Най-важното условие - ако валутните единици не бъдат похарчени за определено време, те автоматично ще изчезват, или също така могат да бъдат препращани на някой друг. Погледнато от високо, това е система при която правителството изпраща на хората пари за временно ползване, след което си ги взима обратно. Един постоянен водовъртеж от влизащи и излизащи пари в системата. Което още по опростено значи, че правителството ще определя какво право ще имаме да си купуваме неща.

Разликата със сегашната система е, че при сегашната имаме все пак някаква възможност да задържаме парите си за месеци или години, и да имаме различни сметки с много или малко пари в тях. Правото да си купуваме неща с тях пак се изпарява полека във времето - инфлация - но някак си въпреки всичко ги приемаме като свои и в повечето случаи банките се държат с парите ни като че са наши (макар че са на банката). При UBI ако се съгласим с идеята, че парите ни се дават за временно ползване, ние автоматично вече ги приемаме като подарък от правителството и без проблем се съгласяваме с условието да ни бъдат отнети по всяко време... все пак са ни подарък, за което трябва да сме щастливи. Тогава вместо да мислим как да борим инфлацията, ще мислим как да сме по-добрички, за да ни даде правителството и следващия месец парички за временно ползване.
 
Universal трябва да значи "за всички", Basic трябва да значи "освен този доход може да има и друг".

Ммм, аз не го тълкувам така. ''Универсален'' би трябвало да означава ''еднакъв за всички и подходящ за всички нужди''. Тоест, нЕма значение какво си имал преди - жакузита, макузита (поря ги кат риби) - ставаш безлична брънка от веригата - унифициран!

Базов доход по никакъв начин не ми звучи като възможност за други източници на финансови средства. По-скоро е ''колкото да не умреш от глад, докато изпълняваш заръките на директивата''. Тъжно е, знам... :confused:
 
Ммм, аз не го тълкувам така. ''Универсален'' би трябвало да означава ''еднакъв за всички и подходящ за всички нужди''. Тоест, нЕма значение какво си имал преди - жакузита, макузита (поря ги кат риби) - ставаш безлична брънка от веригата - унифициран!

Базов доход по никакъв начин не ми звучи като възможност за други източници на финансови средства. По-скоро е ''колкото да не умреш от глад, докато изпълняваш заръките на директивата''. Тъжно е, знам... :confused:
Точно това е смисъла (виж как ги усещаш и без да си специалистка по тия работи, или да си се заринала от четене по тях; то е достатъчно да го видиш веднъж-дваж и да схванеш).

А като става дума за "ако го приемем" - то никой не ще да го приеме. (Или може би пък искат, но подозирам, че точно тези, вероятно по-мързеливи, нискоквалифицирани и т.н. - които искат, ги броят към излишните.) Въпросът е дали и кой желае да го наложи на нежелаещите и как ще го направи. Тука идват икономическия пост-ковид, продължен с далеч по-страшния пост-ковид2022 (вкл.: хран. криза, доставки, енергийна..) - демек военния. Проста работа, поне изглежда, нали.
Та ич не ми изглежда, като че ли кьовид19 и '22 да нямат връзка с тая работа (както им изглежда на някои).
 
Дотук 2 страници офтопик...

Д-р Робърт Малоун, изобретателят на иРНК-ваксините, забранен и цензуриран от YouTube и LinkedIn, след като говори за риска от „експерименталните ваксини“​

Навсякъде го баннаха, не само в гореизброените. Стана бизнес за милиарди, и вие сте като хранителната среда в лаборатория. Желе с хранителна стойност, върху което си правят посявките.

Ето, акъл не се наливало, вие ваксинираните зомбита кво ще ги правите тия, с нобелови лауреати начело, и баш откривателя на PCR теста. Да ме принуждавате на фашистки експерименти, и да се подписвам, че съм информиран и да не им търся отговорност. Хем принуден за зелен сертификат за работа, хем за моя сметка било ако ме осакатят!

над 17 000 лекари и учени са подписали Римската декларация]

Декларация на лекарите – Актуализирана​

глобална среща на върха за Covid


Международен алианс на лекарите и медицинските учени



29 октомври 2021 г.


[АКТУАЛИЗИРАНЕ: от 8 сутринта ET на 18.01 над 17 000 лекари и учени са подписали Римската декларация]


НИЕ, ЛЕКАРИТЕ НА СВЕТА, обединени и лоялни към Хипократовата клетва, признавайки непосредствената заплаха за човечеството, породена от настоящите политики на Covid-19, сме принудени да декларираме следното:


КАТО ИМАТ ПРЕДВИД , че след 20 месеца изследвания, милиони лекувани пациенти, стотици проведени клинични изпитвания и споделени научни данни, ние демонстрирахме и документирахме нашия успех и разбиране в борбата с COVID-19;


КАТО ИМАТ ПРЕДВИД , че при разглеждането на рисковете срещу ползите от основните политически решения, хиляди лекари и медицински учени по целия свят са постигнали консенсус по три основополагащи принципа;


СЕГА ТАКА Е:


РЕШИ , ЧЕ ЗДРАВИ ДЕЦА НЕ ПОДЛЕЖАТ НА ПРИНУДИТЕЛНА ВАКСИНАЦИЯ


  • Съществуват незначителни клинични рискове от инфекция със SARS-CoV-2 за здрави деца под осемнадесет години.
  • Дългосрочната безопасност на настоящите COVID ваксини при деца не може да бъде определена преди въвеждането на такива политики. Без мощни, възпроизводими, дългосрочни данни за безопасност, рисковете за дългосрочния здравен статус на децата остават твърде високи, за да се поддържа употребата при здрави деца.
  • Децата рискуват от тежки нежелани събития от получаването на ваксината. При деца е доказано трайно физическо увреждане на мозъка, сърцето, имунната и репродуктивната система, свързано с генетични ваксини на базата на шипови протеини SARS-CoV-2.
  • Здравите, неваксинирани деца са от решаващо значение за постигането на стаден имунитет . Доказано е, че естественият имунитет толерира инфекция, което е от полза за защитата на общността, докато няма достатъчно данни, за да се прецени дали ваксините срещу Covid подпомагат стадния имунитет.

РЕШЕНО , ЧЕ ЛИЦА С ПРИРОДЕН ИМУН, ВЪЗСТАНОВЕНИ ОТ SARS-CoV-2, ДА НЕ ПОДЛЕЖАТ НА НИКАКВИ ОГРАНИЧЕНИЯ ИЛИ НА ВАКСИНИРАНЕ


  • Естественият имунитет е най-защитното и най-дълготрайното решение срещу развитието на болестта COVID-19 и нейните по-сериозни резултати.
  • Хората с естествен имунитет са изложени на най-нисък риск от предаване , поради което не трябва да бъдат обект на ограничения за пътуване, професионални, медицински или социални ограничения.
  • Естественият имунитет осигурява най-добрия източник на стаден имунитет , условие, необходимо за унищожаване на Covid вируса.

РЕШИ ВСИЧКИ ЗДРАВНИ АГЕНЦИИ И ИНСТИТУЦИИ ДА ПРЕСТАТ ДА СЕ НАМЕШВАТ НА ЛЕКАРИТЕ, ЛЕКУВАЩИ ОТДЕЛНИ ПАЦИЕНТИ
 
Последно редактирано:
виж как ги усещаш и без да си специалистка по тия работи, или да си се заринала от четене по тях
Божкеее... Изчела съм ти всичките километрични фермани, а за награда получавам това?! Браво! :confused:
 

Горе