Ваксинирахте ли се ?

Ваксинирахте ли се ?

  • Да

  • Не съм, но ще се ваксинирам

  • Не съм и няма да се ваксинирам

  • Още не съм решил


Резултатите ще са видими само след гласуване.

Дори като преписват новини не ги пишат като хората.
Написали са "Суперзеленият сертификат получават само ваксинираните И оздравелите от COVID-19.", а то е ИЛИ! Не че нещо ама има разлика.

Ето оригинала, откъдето е превеждано: "From 6 December 2021 to 15 January 2022, only vaccinated or people recovered from the virus (ie holders of “Super Green Pass”) can participate in social life, eg access to restaurants, bars, gyms, sports events or indoor venues. This means that holders of Green Pass obtained through anti Covid-19 tests (ie people not vaccinated) will not be allowed access."

Явно е, че всячески се натиска за омаловажаването на тестовете и спирането на същите. Вместо това - ваксинация и това е. Което за мен поне е лишено от всякаква логика ама..., г-жа Урсула фон дер Лайен или пък ЗСО не ги мислят тези работи, оповавайки се на логика и от грижа правата на хората, а на Бог знае какво.
 
коментарът е изтрит впоследствие
 
Последно редактирано:
Христонка, за вегетарианци нещо такова не си ли подготвил?

106985164_1180242732312675_4512383089109305575_n.jpg
Е ся, ще си хабя канапа... за този вид имам сочна зелена тревичка. И без това трябва да я кося :)
 
2 дози Файзер (март месец). Третата планирам да е януари (че сега съм тамън след приключен курс с противогрипна ваксина и трябва да се изчака малко). Странични ефекти - след втората доза, през ноща ме тресе за 2 часа, имах температура, високо кръвно и главоболие (само в рамките на нощ), нищо друго.
 
2 дози Файзер (март месец). Третата планирам да е януари (че сега съм тамън след приключен курс с противогрипна ваксина и трябва да се изчака малко). Странични ефекти - след втората доза, през ноща ме тресе за 2 часа, имах температура, високо кръвно и главоболие (само в рамките на нощ), нищо друго.
Относно подписа - това, което сте нарекли "цинична" поезия е погрешно. Погледнах сайта (ужасТ) - това е вулгарна, а не цинична поезия. Двата термина често се бъркат. Цинизмът е древногръцка философска школа, членовете на която просто осмиват/не приемат общоприетите ценности, например брака. Да си циник е въпрос на интелект. Да си вулгарен е нещо съвсем друго.

Успех с имунизациите и ежемесечните буустери. :)
 
Ми аз специално за какъв да те мисля, откак ме сложи начело в Оня списък за 6-то главно, пред безспорния Авторитет и единствен трезвомислещ по темата (както се оказа по негови собствени самопризнания).. А Той с какво го е заслужил, като в последния си пост ни обясни почти всичко...което казвахме постоянно (но казано от нас не се брои, щото не сме на Неговото ниво)
Списъка е на базата на мнения от двете страни на темата, ама в смисъл по последни и първи постове. И е ръчкане по-бързо да докарате 300 страници.
Като по едно време предложих да има една тема само за медицинската обосновка на ковид.
Разбира се, че ни е ясно че тази криза е толкова голяма, че е пряко свързана с много други.

Иии знаем какво е форум, и как се получават нещата.

Прекалено е голям топика, аз по принцип не го чета, всъщност.

Аз мога да ти кажа, че и ти си от тези, които дават миксирани сигнали.

Много добре виждате, че от 10 мнения на специалисти, ще има няколко противоположни.

Ма съвсем ясно е, че хората се противят на принудителни те опити за налагане многократно повече отколкото на някакви доводи за или против.

Мога да ти кажа, че колажа който съм пуснал е от филма Къщата на летящите кинжали, но който не го е гледал няма да има представа дали малко или голямо или изобщо има отношение към филма. И най-вероятно едни са го възприели като заплаха, пък други като протест на жертвата пък то не е нито едното.
 
Вижте кво се върти из форумите:


Минута 7:25
Възможно ли е да е фалшификация? Просто е нереално!
Тук няма био аналитици да ти кажат :D
Може би е с по-голямо увеличение и различен контраст.
Scientific-Infinite-Microscope-Darkfield-Objective-100X-Oil-Plan-Darkfield-Objective-with-Iris-Diaphragm-RMS4-5-X1.jpg

Иначе клипа е интересен. Шест месеца след ваксини и Делта, сега няколко месеца по-късно и Омикрон.
В момента се въвежда бустер за всички. И всички симптоми ще се вини на мутациите.
 
Аз мнението си съм казвал за политиката, и то е много простичко. За мен всички в политиката са психопати. Една част си влизат като психопати, друга част се превръщат в психопати след като попаднат там. Ако случайно има не-психопати, които изпитват трудности да се превърнат в психопати, те сами се отказват от политиката. Затова за мен няма значение дали някой кандидат за политик говори хубаво, изглежда честен, изглежда харизматичен или различен от досегашните. Вариантите са два - или става като досегашните, или изхвърча като тапа.

Обяснявал съм и кое прокарва положителните промени в света - Интернет и свързаността на хората. Това е натурален процес, в който политиците се явяват спънка. Може да се каже, че смятам политиците за излишни. В най-добрия случай би трябвало да се управляваме от система, в която хората сами да решават как да се случват нещата - точно обратното на това, което се развива в момента.


Нямам нищо общо с никой Асен, дори не се казвам така :) Абе старичка ми е тая снимка, но пак съм си убав :D
Защото сме свикнали така. Не е само до политици. До хората, които придобият голяма власт.

Те не могат без други и да ти кажа се лутам дали тези други са много или малко. Но мисля, че са сравнително малко. Това са хората по веригата, които също като тези с голямата власт с времето придобиват чувство на недосегаемост и безнаказаност.

Докато това е така, няма да има качествена промяна.

Това на кого служиш и най-вече как го правиш не е извинение. Може да е само смекчава що вината. На фона на потърпевшите, тези които вършат меко казано нередно неща са една шепа. Тази шепа е опропастила животи и съдби. Ако на тях не им се покаже, че така не може може да си сигурен, че няма да има промяна.

Колкото до темата по топика, това е глобална политика и вълна и който и да раздава заповедите на ниво държава няма да провежда по-различна политика. Ще има само нюанси в изпълнението.
 
Ти да видиш за кво иде реч в леярната. Няма много лирика.....:)

Направо си тури Вапцаров за аватар, какво толкоз го мислиш.
 
Направо си тури Вапцаров за аватар, какво толкоз го мислиш.
А ти какво си турил, че аз пак не съм запозната? Питам докато не си го сменил. Вие с Етера сте баси коконите. По цял ден се пременявате. :)
 
И що им плащаш за тестовете? Аз няма да направя опит дори да си изкарам зелен/супер/мега сертификат. Това значи, че го одобряваш.
 
И що им плащаш за тестовете? Аз няма да направя опит дори да си изкарам зелен/супер/мега сертификат. Това значи, че го одобряваш.

Щот искаме да ходим на жиужицуту, а в къщи само жената е под ръка, ама нещо не й харесва :) Децата също се дърпат :eek: Остана кучето, ама много хапе като го натисна :) Та затова.... Щегата настрана, ама аз не мога без спорт, щото стреса почва да ме превзема и не ми е никак комфортно, отделно почвам едни торти и пици, се ебало майката.... А като ме превземе стреса, почвам да го потушавам с алкохол и мезете и става съвсем си ебало майката :) Та тъй... На мен тези три месеца са ми повече от достатъчни да изкарам зимата, то март месец вече не ми трябва, щото може и на вънка.
 

Горе