Вечния въпрос?!

Кое е първо - яйцето или кокошката


  • Общо гласове
    219
:)

Определено е кокошката.
Аргумент: Кокошката може да снесе яйце. Ако е била оплодена преди да снесе, родилото се пиле което примем че е петел може да си е** майката и да продължат разплода.
Има много АКО-та но аз не мога да видя нито един, дори теоретичен, аргумент за яйцето.
Какво мислите по въпроса?
 
Ми до колкото бях чел мисля че учените са убедени че първо е Яйцето ама не съм сигурен :)
 
То май тука се мисли извън рамката:
Първото не е нито яйцето нито кокошкта, а КОКОШАРНИКА.
Поздрави.
 
Кокошката много ясно, иначе погледнато теорията на Дарвин за еволюцията ако има поне малка доза истина може да потвърди и моите разсъждения ;-) Кокошката преди не раждала щото нямало петли, изведнъж и станало нещо и хоп яйце, от това яйце се е излюпило петел после петлето като пораснало хоп Instest :lol: Разбира се това е майтап но ако излезе, че е истина ще я потвърдя..!
 
За мен е ясно - яйцето.

Животни са се излюпали и са имали яйца много преди кокшките. Самото спецефецеране на вида на животното, излюпило се от яйцето, поставя същото това животно в по-невероятната фаза. Спокойно кокошката може да е мутация на друг вид птица още в зародишен етап - яйце.
 
От: Вечния въпрос?!

Заспали теми
във форума не дей събужда.
Не наранявай болни ни акъли...

Естесвено, че кокошката е първа. Винаги първо се появява завършената творба. Ако има нужда да се въпзроизвежда, тогава се намира начин (в случая: яйцето).
 
От: Вечния въпрос?!

Еее, ще се включа как иначе :)

Сори на всички но отговора е Яйцето!

...Създал господ земята... на еди си кой ден човека... Ето го разковничето!
Преди всяка друга твар е бил човека, а е ясно че в него има "Яйца" (ма*я, Яйцеклетки...)

Та, малко по различен начин на мислене, защо трябва да се свързва думата яйце със пернати, динозаври или риби ?

Само ако приемем че Библията разкрива началото на цирка с име Планетата земя, живот и булшитс.

Иначе - Спорно, и двете страни имат сериозни тези.

Макар че най-напред е имало едноклетъчни, което само по себе си казва - Ние сме яйца, 3 компонента - черна точица като зародиш, ядро и материя около.

Кой знае ?
 
От: Вечния въпрос?!

Най - вероятно това което разбираме под яйце в днешния му смисъл е снесено от животно от class placodermi няколко милиона години преди въобще да има летящи, пернати и тем подобни.. иначе въпросът е философски...
 
От: Вечния въпрос?!

Ако следваме теорията за Адам и Ева ... то вероятно кокошката е Ева, а кой е Адам - все още не знам :p
 
От: Вечния въпрос?!

Адам Яйца нема ли ? Ева Яйцеклетки няма ли ?
 
От: Вечния въпрос?!

Естесвено, че кокошката е първа. Винаги първо се появява завършената творба. Ако има нужда да се въпзроизвежда, тогава се намира начин (в случая: яйцето).

Това може би щеше да е вярно ако във въпроса беше уточнено, че става въпрос за кокоши яйце. Но при положение, че въпросът е зададен така обобщено, отговорът е "яйцето", поради причината, която каза just - яйца е имало много преди да има птици.

Адам Яйца нема ли ? Ева Яйцеклетки няма ли ?

Яйце и яйцеклетка са две различни неща. Това, че на български език думите си приличат, не означава, че са едно и също нещо. Как например ще отговориш на същия въпрос на английски език, при положение, че "яйце" е "egg" а "яйцеклетка" - "ovum"?
 
От: Вечния въпрос?!

Каква е разликата във времето в Английският и Българския, и дали същите термини са съществували винаги под сегашните си наименования... всичко това води до една черна дупка която НЕ може да даде правдободобен отговор, който ще разбие стереотипа завършвайки вечният философски въпрос - Кое е по напред.


Оставам на идеята за едноклетъчните организми които са най-сравними с Яйцето като цяло. А е Факт че те са първите обитатели на това пространство.
 

Горе