Всички Линкове Са От Значение !!!

Blinky

Owner
Много често когато webmaster "тръгва на лов" за линкове, той е обсебен от това да са с добър Google PageRank, и страницата на която е линка м.

Какво губене на време.

Днешният сайт с PageRank 0 може да има PageRank 6 утре. Това се наблюдава често в мрежата - като идват от нищото. Сега, по-важното на това, е че всеки webmaster, който е обсебен от PageRank никога няма да разменят линкове с такъв сайт.

Докато горе споменатият сценарий е вероятно не толкова приета практика, смисъла е че сайт мойе да бъде класиран(rank) зле днес, освен ако знаеш, кой е webmaster-а лично, ти не знаеш какво прави той за да го издигне в търсачките.

Освен това, сайт може да няма слад или никакъв PageRank, но да получава тонове трафик.И така, бихте ли пропуснали страница, която получава по 11 000 посетители на ден просто защото Google му е дал за момента PageRank 0 ?

Да,...Не мисля.

Друг ключов елемент в обмислянето, е че всеки уникален линк, който прибавяте от сайт се брои. Дали е Пицарията на Джо или от директно от Pizza Нut, търсачките си го броят като два "гласа" за твоя сайт.

Сега, всеки линк би носел различни нива на тежест в каквато и да е приложимост, но ако не можеш да имаш обратен линк от Pizza Hut, ти можеш да имаш около 1,200 линкове от подобни Джо Пицарии някъде из мрежата.

Намира се и засечка на разбивне от директории. Истината, е че съществуват много директории с определено значение за правене на пари от Google - AdSense.

Но, има и много собственици на директории, които са посветени на това да имат високо таргетирано и специализирано описание за техните посетители. Тези директории са невероятен ресурс за търсачките, като помагат да бъде категоризиран Internet - ето защо директориите винаги ще бъдат важни за Мрежата.

И така, винаги добивайте линк от всеки сайт от когато можете - без значение от PageRank-а на Google или друг фактор. Дори Google беше неизвестен, когато за пръв път се появиха в Мрежата.
--------------------------------------------------------------------------
Search Engine Optimization Talk
-----------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 
Последно редактирано от модератор:
хм.....

Има истини в написаното, но пропускаш нещо много съществено... "Колкото повече, толкова повече" стратегията може да ти изиграе лоша шега.
 
да така е ама колкото по-популярен си в мрежата, толкова по-ценен си за нея. И това е така. Повечете големи директории и форуми са ранквани добре точно заради това: имат много трафик и са батковчи в мрежата на повечето сайтове като тях.

Та набирането на трафик от линкове е само една възможност за попъляризация на сайта ти, а лошото за което ти може би споменаваш е случайно да не си имаш партнъорство с баннат сай ли?
Никой не е застрахован от това, но си ги проверяваш от време на време с кой си партнъор. Пък и то ще се усети като паднеш с някакви позиции, кой е фактора.
-----------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 
мне точно.

Та набирането на трафик от линкове е само една възможност за попъляризация на сайта ти, а лошото за което ти може би споменаваш е случайно да не си имаш партнъорство с баннат сай ли?

тц. не говорим за партньорство с баннат сайт, а за слабости в алгоритъма на Гуглето, които позволяват на недбожелателни конкуренти да да ти утрепат класацията :)

Цитирам по памет, но мисля че в guidelines for webmasters на гууглето имаше секция, в която твърдяха, че "a competitor can do very little to hurt your rankings" - което дори и Мат Кътс в частен разговор преди години не можа да защити 100%

или общо казано:

target с добри позиции ---> малко мръсна игра ----> target с лоши позиции

А после ходи се оплаквай на арменския поп, като усетиш спада в трафика.
 
Ако се погледнат нещата така, може. Но ако не си партнираш с конкърентите си (по-големите) шанса ти да си на първите страници не е много голям. Верно че и от подкатегориите на някои директории може да извлрчеш полза ама нямаш ли линк от или към твой конкурент(от твоят пазар) нещата ще са трудни за ранкването ти.

А това за конкурентите, просто ги лсагаш на страница, на каквато и те са те сложили, говора за PR. Пък нека си играчт мръсно. Повечето не смеят защото и ти можеш да го правиш.
-----------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 
Не всички линкове са от значение !!!!!

Ако ви предложат да си размените линкове и другата страна постави линка към вашя сайт в страница която е забранена за индексиране от търсещите машини или в дъното на документ съдържащ около 500 изходящи линка. Мислите ли че ще имате полза от този линк :D

да не забравяме страничките в iframe, ликове написани с javascript

Внимавайте за тези подробности, когато предприемате подобни действия. А че PR е малък да не ви притеснява :)
 
Добре дошъл Alex :) надяваме се да намираш форума ни за за полезен :)

съгласен съм с твоето мнение даже смятам че хубаво да настроите линк менидъжра си така че да показва не повече от 30 линка на страница не че с 50+ например ще имате проблем............... :)
 
Добре дошъл във форума, alex. Добро мнение си дал и е така. Да препоръчителното количество е да около 30 линка. А и отделно повечето webmaster-и идват и обикалят по линк директорията, което ти усигурява натурален PR. И естествено колко повече е той толкова по попълярна е директорията ти.
Ако напишете в Google - Link Directory, ще ви изкочат и директорий на сайтове, не само такива за събмитване.

P.S: alex, приятно изкарване във форума с нас :lol:
-----------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 
Добре дошъл alex. Да така си е - няма никаква полза от такива линкове, най-малкото паяка няма да стигне до този линк, а и първото което е че няма да хареса тази страница. Над 500 изходящи линка е повече от абсърдно да имаш на страница, аз лично не съм срещал подобно чудо в нета. Даже и най-голиме директории имат лимит и този лимит е в препоръчителните норми.

Много отдавна бях виждал такова нещо, но линковете (изходящи) бяха около 100+. Не съм ги броял, ама бая скрол му ударих :D Та това беше на линк страница за линк партъори - но хитреца пастваше там, а самият линк партъор му даваше линк от неговият си сайт. Така той си правеше яко еднопосочни линкове. Това е много честана практика. Такива терикати са предимно SEO и Disign сайтовете. За да не си развалят дизайна. Но им се признава че обикновенно предоставят линк страница с някакъв PR.

Хвала на такива хора.... :lol:
 
:)

Здравейте всички :) . Скоро имах такова предложение за размяна на линкове. Отсреща ми поставиха линка в страница с над 500 препратки :) - разбира се веднага отказах.
А сега последния тарикат пък ми сложи линка в флаш :D :shock: :lol:
 
Ей такива са за банване бате. :evil: Как може да си правиш ташак с бизнес партъорите си, това е като да не взимаш бизнеса си насериозно. Направо ме учудват, особенно този с флаша.

И тези които имат над 100+ линка на страница, тези ама грам не са чували за SEO, или някой им е подметнал думичката и те са си казали че е за всеки да прави SEO на сайта си.

alex, много се кефя че си ги отрязал. Такова нещо не трябва да се толерира. Като един където ме адна като домейн (името на линка ми), и му казах да го смени с името на думичката за която се оптимизирам или татко ще му купи колело ама друг път. :D Нали като дойдат бота и/или посетителя ще се чудят що за сайт седи там. Какво предлага.

Абе терикати навсякъсде. Така че следете партъорите си за такива неща, те някой го правят не нарочно, просто природно не им стига сиво вещество. Аз малко попрекалявам ама така им се пада.
-----------------------------------------------------------------------------

Internet Affiliate Marketing
 
Какво правят текива ташаци:
Не че има много файда от текива шити линкс ама
в накой ниши помагат.
Та мисълта ми беше правят адски много линк омняна във различни сайтове спец. за това и после махат линк страницата.
Седят си на първите места като топ линк ексчеинджър и хиляди рекуести ти им отравят и после ония ги мързи да махнат линквете и така си заебават линк директориите, а те взимат one way links.

Само дето не го прави за главния си домайн защото може да ти навреди.
Та винаги има кой да се върже на текива техники, въпроса е че това направо убива линк обмяната.
 
НЕ само, убиват и SEO-то на човечеца който ги е намери, писал и аднал. Това е най-малкото неуважение към услилията му.

Да си нямате работа с такива лиглювци, те или са им пораснтали работите или не се грижат за сайта си. Аз винаги слагам по един имейл, след обмяната, благодарствен. Така си спечелих няколко webmaster-и, които са винаги навити да правят бизнес с мен кото си направя нов сайт. Ей такива си търсете. Пичовете даже ме и-мейлват от време на време да ме питат дали имам нещо за размяна. Хвала на такива webmaster-и. :lol:

--------------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 
Има много тарикати по цял свят. Разбрали са, че прецакването на хора е печеливш ход. Четох из форуми в който имаше раздел "Black list" и бая webmaster's присъстваха там.

Ако всеки следва примера на Blinky да си създава мини webmaster мрежа, то той ще сполучи и ще печели пари и ще бъде уважаван и търсен за линк размяна.
 
Ако трябва да избираме сайтове с който да правим линк омяна по всички гайдлинес, и ние правим запитването, то тогава ще ти иде целия ден в избиране, накрая ще подбереш 100 от който ще ти отговорят 5 и ще направиш готина обмяна с 2 ма.
Но пък ще гледаш как компетиторите ти натрупват линкс от шити саитове и излизат в Г. Та в крайна сметка тябва да се прави компромис с някой неща.
 
Да яко бавен е. Todor е повече от прав. Още чакаме да ни ги отчете търсачката, но съм сигорен че цифрата ще е доволна. :D Мога само да гадая кога ще бъдат отчетени всички. Иначе google PR update-a чука на вратата. Та процеса на линк размяна е е свършил с това само да размените линкове с някой webmaster, и търсачката трябва да си каже мнението, което прави процеса още по-бавен, говорейки за SEO.
-----------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 

Горе