От: Възможно ли е лаптоп да струва 45 $ ?
Та както обещах, пиша каква е развръзката.. Темата правилно е за коша и извода е ... Не, едва ли ще получите лаптоп само за 45$!!!
Нищо не получих в указания срок и не получих отговор от самия продавач. Поисках анулиране на сделката от купувача и той буквално даде това разрешение веднага, т.е. следи какво се случва с недоволните си клиенти.. Което значи, че те се регистрират там и предлагат някаква стока, колкото да направят реклама на собствения си онлайн магазин.. След което след изтичане на времето за доставка, просто казват - Окей.. няма доставка, в правото си..
Хубавото на този китайски сайт е наистина защитата на парите, тъй като мой приятел ме уверяваше да забравя за тях, щом няма paypal.
Писаха ми веднага по емейл, че както им е по условие, ще ми върнат парите в рамките на 7-10 работни дни (толкова е срока при плащане с кредитна карта).
Защитата се изразява в това, че платформата посредник плаща на продавача едва когато купувача маркира, че е получил стоката, нещо като нашите куриерски услуги..
Та като смятате да пазарувате от онлайн китайски магазини, следвайте следните няколко най-прости и важни правила:
1. Да разгледате аналогична оферта за стока в други подобни магазини и да сравните цените.
2. Винаги четете коментарите и си направете извод.
3. Рейтинг системата и броя гласове би ви подсказало много за какви иде реч.
4. Прочетете внимателно всички условия, както за транзакцията, така и за самата доставка, срокове, евентуални проблеми и т.н.
5. Имайте едно на ум, че както могат да ви оберат по пътя, много по-лесно е това да се случи по интернет