Въпрос относно размяна на линкове при Seo

Misunderstood

New Member
Привет на всички и от мен ;)
Нов съм във форума и причината да се регистрирам е, че в него досега съм срещал доста полезна информация.
Адмирации към всички знаещи и можещи, които са и търпеливи към прохождащите в тази материя и щедри от към съвети.

Въпроса ми е следния:

Сайт с висок Pr е сложил линк към мой портал.
Искам да направя същата обратна връзка, но ме интересува трябва ли да е към мястото, в което съм поставен (категория с портали) или може да е директно към началната страница на този сайт

Замислих се, че досега не съм срещал нещо като мнение по този въпрос.
Има ли някакво мнение чичко Гугъл относно това

Предварително благодаря.
 
От: Въпрос относно размяна на линкове при Seo

В определени случаи Google се сърди, когато види, че два сайта са линкнати взаимно, т.е. единия сочи към другия и другия сочи към първия.

Тъй като сайтът X на даден човек сочи към твоя сайт Y, би било добре, ако може да поставиш линк към сайт Z на въпросния човек, т.е. не към сайта който води до теб, а към някакъв друг сайт на същия собственик.

Защото в някои случаи Google възприема това като покупко-продажба на линкове с цел SEO.
 
От: Въпрос относно размяна на линкове при Seo

Човече ... не се занимавай с гугъл, развивай си сайта в посока, която ти намериш за добра. Ако вземеш много навътре гугъл и глупостите им ще се превърнеш в машина, която прави сайтове за машини.
 
От: Въпрос относно размяна на линкове при Seo

Здравей и добре дошъл тук.:)

Мисля че взимането на линк от сайт с висок PR е добра оферта. Само ми е чудно къде точно са ти поставили линка, но това една ли е толкова важно за момента. Най-добре е ще е да му пуснеш линк от друг твой сайт, за да се получи 3-way линк размяна. А ако искаш да върнеш линка, предполагам пича с този сайт трябва да ти даде отговор към къде да сочи линка и с какво го иска (текст или катринка, банер).

Определено навръзването на големи сайтове в мрежа е добре, така трафика, а и бота ще могат да разпознаят партьорите и да ги обхожда често. Зависи как си свикнал да даваш линкове от сайта ти към други, така или иначе ще му пуснеш от страницата от която си си наумил.:)

Успехи.:)
 
От: Въпрос относно размяна на линкове при Seo

Явно трябва да бъда по-конкретен.
Сайта, който е поставил линк към мен е Host.bg
Те са ме включил в препоръчваните в тяхното FAQ портали и каталози.
Моя сайт е бизнес каталог.
Доколкото съм научил досега относно SEO - линк от такъв сайт е добър ход.
Каква полза биха имали Host.bg - ако сложа към тях линк от друг мой сайт при условие, че най-големият ми PR е 4 (не съм имал досега интерес да оптимизирам)
И принципно - защо Гугъл ще има нещо против, ако два сайта със сходна дейност(не визирам host.bg) и висок PR сочат един към друг. Не е ли именно това целта?
 
няма нищо против миналата година решиха и зарбраниха линк ексчеинджа после решига че е глупаво и отмениха забраната... и пак си остана авоид

няма проблеми с ексчеинджа не знам какви са ви взаимоотношенията ако искаш линкваи си към тях спокоино но така линка тие по ценен
 
От: Re: Въпрос относно размяна на линкове при Seo

Добре,
А как да разпознаваме сайтовете, в които публикуваме линк и информация за сайта си, така, че да не попаднем във ферма за линкове?
БГ директориите/ с директен линк крият ли някакви рискове?
Давам пример - addurl в старт.бг
Социалните мрежи?

Извинявам се за множеството въпроси - надявам се да бъдат полезни и за други читатели.

Благодаря на отговорилите ми до момента.
 
От: Въпрос относно размяна на линкове при Seo

Не ми е ясно какво имаш предвид в първото си изречение. Но определено линк фармите си личат от далече. Повече от 50 линка не е добре като линк размяна. А линк фармите са страници със стотици изходящи линка, това си мерише на кофти размяна.

Еми за Бг директорийте на знам, но по принцип не крият рискове директориите, освен ако не са спамарски, нещо от сорта да е наблъскана с много спам текст, за да се ранкне за определени думички или е прекрачила някои от правилата на търсачките. Преди събмита, разгледай я добре директорията, щом толкова ти е важно това. Не че има много бг директории, но всеки един линк от там ще ти е в "+". Лично мнение.:)

Социалните мрежи са тези като: всежо; дао и други подобни. Доста хора ги зиползват за да си набавят както линкове, така и трафик. Аз лично не харесвам този вид трафик, там са четци, предимно.:)

Успехи и си мисля че с тези отговори ще се помогне и другите, които се чудят и имат въпроси в тази сфера. Само да има кой да чете де.:) Късмет.
 
От: Въпрос относно размяна на линкове при Seo

Те са линкнали към теб понеже сайта ти е ценен ресурс. Според мен това не е достатъчно за да си заслужат линк от теб. :)
А и ако не линкнеш към тях, линка който води към теб има по-голяма тежест.
 
От: Въпрос относно размяна на линкове при Seo

Bricksn
За линка, поради който отворих темата - изпратих писмо до админите и пожелах да ме включат в тяхната страница.
Не знам доколко информацията в моя сайт е полезна на техните читатели, защото има далеч по-пълни каталози, които не са включени.
Явно просто не са пробвали като мен.
Не са искали да слагам техен линк......но ме интересуваше именно това, че невърнатия линк е с повече тежест.

Blinky
Принципно слагам много малко изходящи линкове.
Малко полезни сайтове, малко RSS....
А за социалните мрежи ми беше интересно, защото ги препоръчваха на едно-две места,като подходящи за целта, но истината знае само гУгЪл.

Благодаря ви за отговорите.
Колкото повече и добре обосновани - толкова по-близо до истината.
 

Горе