Въпрос относно създаване на фен сайт на певец

Дали е фактор или не. Дали има голям лейбъл зад гърби си или не... няма никакво значение!

Ако публикуваш глупости, защото си решил да преразкажеш няколко "новини" по разно сайтове и човека реши може да те осъди, а ти ако искаш се крий с разни глупости като WhoisGuard.

Не ти трябва никакво позволение ако не правиш глупости, тоест:
- използваш неговите видеа от тубата (ембед код);
- договориш се да мое да публикуваш новини,. интервюта и т.н. от разни сайтове/вестници;
- разрешение да публикуваш текстовете от техните автори;

Дали ще изкарваш пари от сайта или не няма значение ако си спазил горните условия. Този изпълнител по никакъв начин не може да те съди, че си изкаршва парите честно и почтенно.
 
Да не е цеко сифоня:)
 
Ще се включа в темата. Според мен е малко кофти - правиш сайт за някой, публикуваш негови данни, галерии, биография и всичко и той да не знае. Всъщност би се приело супер, ако всичко е представено със стил, блясък и добро оформление. Иначе се заяждат. Имам познати, поддържащи подобни сайтове, но всичките са с позволението на изпълнителите....и ми споделиха, че никога не биха са навили да направят каквото и да е без позволението им. Явно нещо са видели или чули. :)
 
@Blinky да не мислиш, че Мадома примерно знае за всичките и фенсайтове :). Какво кофти има? Хората сами са избрали да са в тази сфера, така че ще търпят и феновете си.
Да, не знае. Ама нали си говорим за някой, който ще стане популярен? Виждал съм такива фен сайтове, които надминават като цяло и официалните, които не се поддържат много добре. Има два сценарии тук, според мен, ако сайта стане прекалено популярен (повече от вече съществуващ официален), както и прилежащите му социални канали - ще се свържат с теб, за да продължиш с дейността си, дори може да поеме и официалния, ако виждат как движиш. Или да те накарат да прекратиш дейност, което е тъпо, защото все пак помпаш популярността на дадения артист (личност).
 
Точно такава тема щях да отварям днес, но с малки разлики. По-добре да се допълни тази тема, защото са близки въпросите. Според вас мога ли да направя фен сайт на Търговска марка.
Например съм фен на Кока-кола и в моя сайт да пише всички новини около Кока-кола, отделно да си снимам колко продукти на Кока-кола съм изпил днес, какви томболи с награди имат примерно и кой е спечелил награда от тях.
Това са само примери де, но искам да направя фен сайт на известна търговска марка, но се чудя как да стане... защото ще има и адсенс там.
 
Последно редактирано:
Аз лично на този етап се отказвам от идеята си, тъй като не мога да се свържа с въпросния изпълнител.

Става дума за Влади Марков от Сапарева баня :) той пее предимно нецензурни текстове и кавъри на разни сръбски и македонски песни.

Пратих му заявка за прятелство във фейсбук на личния му профил, но не ме приема. В неговата фейсбук страница няма инфо за връзка с него.

Проверих дали принадлежи към някакъв лейбъл и не успях да намеря нищо. В нета се въртят няколко снимки от някаква сватба.

Клиповете му в Ютюб се радват на голяма гледаемост, така че ако някой иска може да направи нещо по въпроса.

Аз обаче не искам да насилвам нещата, и да правя сайт на артист, който явно не желае да има такъв.
 
@Blinky ако не нарушаваш авторските права не могат да те накарат по никакъв начин да престанеш.

@sedo можеш, но ако ползваш логото, слогана им и т.н. трябва да имаш разрешение за това. Относно снимките на това колко кола продукти си изпил - те са твои авторски така, че няма проблем.
Томболите, наградите и печелившите - по скоро не, особено за победителите. Все пак прочети какво пише на сайта/страницата в която са публикувани тези томболи и прочети. Тук нещата са тегави от гледна точка.


@bgtifo какво те интересува изпълнителя какво мисли? Ако мислиш че от това ще правиш пари, направи го. Просто внимавай с авторските права и жълтите новини :)
 
@Blinky ако не нарушаваш авторските права не могат да те накарат по никакъв начин да престанеш.

Ее, нали уж ще има биография...как ще е ОК да публикуваш някакви неща за някой без негово позволение. :)
 
Как да няма? Явно никога не си правил фенсайтове на изпълнители, игри и т.н. глупотевини :).
Биографията е нещото, което никой не го вълнува.
 
Не, не съм. Просто знам, че тия които управляват такива имат съгласието на хората, на които са сайтовете и социалните профили, и може би това ме кара да си мисля, че е нужно. Честно казано става дума предимно за бг изпълнители де....вече за световни - не знам, там е и по-трудно де. :) Ако нещо не съм прав, ще се радвам някой да сподели опит, все пак е интересно да се знае. :)
 
Едно и също е за БГ и международни изпълнители. Винаги е по лесно ако имаш връзка с даден изпълнител, защото може да ти даде нещо повече от това което имат другите сайтчета.
Доста от родните "звезди" ползват услугите на разни фирми/хора за да имат фенсайтове/социални профили, че да изглежда че имат фенове :).
 

Горе