В Русия ти блокират тоалетната, ако не плащаш данъци

GTA-RACER

New Member
Руски град започна спорна кампания за принуждаване на длъжници да заплащат дължимите от тях местни данъци като блокират каналите и изваждат тоалетните им от употреба, пише The Telegraph.
Властите в Екатерининбург, който е четвъртият най-голям град в Русия, казват че нетрадиционната кампания, вече успешно е принудила един длъжник, който имал да плаща данъци равняващи се на 5 400 евро за последните четири години, да се издължи.
Властите монтират техническо приспособление, наречено „октопод," което блокира отходната тръба на длъжника и изважда тоалетната му от употреба, докато дългът не бъде погасен.
Длъжникът издържал четири дена без тоалетна преди да изплати дължимото.
В друг случаи властите в града се хвалят, че след блокирането на канализацията на друг длъжник е бил необходим само един ден, за да си плати данъците, равняващи се на 1 850 евро.
"Октоподът" е разработен от руски учени и се използва в цяла Русия и в съседна Украйна.
Събирането на задължения е добре развит и понякога насилствен бизнес в Русия. Длъжниците биват поставяни в черни списъци за пътуван в чужбина, докато някои агенции за събиране на задължения сплашват длъжниците и опожаряват колите им като последно предупреждение преди да преминат към физическо насилие.

Източник: http://www.profit.bg/news.php?cid=3&id=84965

Не че съм русофоб, но ето още едно доказателство че само на руснаци може им хрумне подобно гнусно нещо. Тия са извратени! Представяте ли си идват у вас и ви казват: "Ами господине/госпожо трябва да ви блокираме тоалетната за да не можете да ходите по нужда, ще се вмиришете малко но трябва да го направим. Благодарим Ви за съдействието". Учените били разработели специално устройство за блокиране на отходната тръба. Само руски учени могат да измислят подобна простотия.


"Събирането на задължения е добре развит и понякога насилствен бизнес в Русия. Длъжниците биват поставяни в черни списъци за пътуван в чужбина, докато някои агенции за събиране на задължения сплашват длъжниците и опожаряват колите им като последно предупреждение преди да преминат към физическо насилие."

Типична мутренска държава, нещо нормално за там. Ето от къде копират нашите, пак от руснаците, нали и тука в България има такива "специализирани" фирми които се занимават със изземвания на имоти на длъжници, които са теглили даже и потребителски кредит без ипотека! Имам приятели които се оплакват че получават писма от такива фирми, в които ги заплашват че ще им отнемат имотите, а те са теглили заем от малки суми в размер не повече от 6 до 10 000 лв. потребителски кредит, но ако закъснеят с плащането, не получават писма от банките а от тези "специални" фирми които ти купуват заема зад гърба ти без да разбереш, и започват те да се занимават с теб, като лихвата им е над 30 % осъждат те и накрая ти взимат имота! Не сме с Русия, уж в европейския сме, но всичките негативни неща пак от там се копират. В една нормална европейска държава никога няма да видите подобно нещо - да ви запушат тоалетната още повече че там хората много държат на хигиената и чистотата, или мутренски фирми да ви купуват заема и да ви тормозят до като останете на улицата, чак и колите да ви палят. Добре че не съм теглил заем, няма и да тегля, но виждам познатите ми които са теглили потребителски кредити, че направо са в психически стрес. Нищо чудно и тук да започнат да запушват тоалетни, щом има фирми които изземват имоти като в Русия, и тука може да "узаконят" новата модерна система от братска Русия.
 
Последно редактирано:
От: В Русия ти блокират тоалетната, ако не плащаш данъци

КАТО СИ ВЗЕЛ - ЩЕ ВРЪЩАШ!
затова си правете сметката колко и от кого вземате!
Ще дължиш ти 10 000 лева и ще си акаш като пич все едно няма да даваш а...
 
От: В Русия ти блокират тоалетната, ако не плащаш данъци

и тука може да "узаконят" новата модерна система от братска Русия.

Българинът от друго на разбира. Трябва да се изпробва приспособлението. :)
 
От: В Русия ти блокират тоалетната, ако не плащаш данъци

е тва е, такова ако някой внесе ще стане милионер в бг
длъници тука милиони!
 
От: В Русия ти блокират тоалетната, ако не плащаш данъци

В България блокират тоалетните дори ако си плащаш данъците. Ако си на първия етаж и се задръсти канала лайната на целия вход се изсипват в коридора ти и никой не пита дали имаш борчове към държавата. :)
 
От: В Русия ти блокират тоалетната, ако не плащаш данъци

Тук ако си с*ал, значи имаш и пари за данъци. Въпросът е как може държавата ни да ни обвърже с това. В Русия са го измислили добре, като си мизерник (спрямо държавата), ще ти го направят и мизерно (в кафяв фон). Няма ненаказано зло. ;)

Значи ако почнат да се носят миризме от североизтока, да знам кой не си е плащал данъците. Като цяло идеята е адски тъпа, но за сметка на това им трябва и нещо да им прави живота интересен. Нацията си е извратена достатъчно (казвам го от положителната гледна точка), защо трябва да има и бонуси? Но като си перманентно пиян няма да ти пука в какво се въргаляш, кофти е като дойде момента на изтрезняването - ще ти е малко гнусно.

Не знам кой болен мозък го е измислил, но това е абсурд и дано го озъзнаят преди да са го въвели. Самото заглавие когато го прочетох рано сутрин ме отврати, даже не знаех дали ще стигне и до нас. И не ми се почваше деня с нещо кавяво, освен с кафето ми. :)
 
От: В Русия ти блокират тоалетната, ако не плащаш данъци

AMOUN прав си! Най вече от кого вземаш заем, защото това не е шега работа. Аз никога не съм теглил заем, макар че понякога наистина изпадам в нужда, имал съм трудни моменти в които наистина стигам на червено, но се стискам, ограничавам се от някои неща което никак не е приятно и чакам с търпение да се опарича. Имам търпение и толкова. Просто не обичам да съм длъжник. Родителите ми също никога не са дължали на никого нито стотинка, нито са теглили заеми. Но познавам хора които не могат да чакат и теглят потребителски кредити - едни теглят пари за да си купят например едра бяла техника или нещо от аудио-видео, понеже не могат да чакат да съберат пари в брой и тогава да купуват, а други теглят заеми защото им трябвали пари! Е да ама аз не мога така. Моя принцип е стискам зъби, ограничавам се, и събирам парите и каквото съм набелязал отивам и плащам в брой и така съм спокоен. Но да знам че имам да давам...... аз няма да мога да спя. Проблема е двама мои познати ей така се подлъгаха да теглят потребителски кредити, и сега получават писма със заплахи че ще им отнемат имотите и ще бъдат съдени от частен съдия-изпълнител. Писмата получават не от банките а от фирми които се занимават точно със изземвания. До колкото знам банките предлагат рефинансиране ако нямаш възможност да върнеш парите в указания срок, но най опасно е ако банките ти продадат заема на тези фирми, защото ако те ти купят заема от банката, тогава вече тяхната лихва е над 30 % и става ходене по мъките. Във Швеция например имат много добра система ако теглиш заем от банка: ако върнеш заема в указания срок лихвата е 0 % ! Ако пресрочиш лихвата става 2,5 %. Преди банката да заведе дело, ще те търсят с писма и телефонни обаждания и ще ти предлагат да подпишеш договор за отсрочки само и само да не заведат дело срещу теб, ще ти предлагат и други компромисни варианти. А тук е обратното! Там такива фирми не съществуват които се занимават с изземвания. Банката се занимава с длъжниците. Частни съдебни изпълнители също не съществуват, дори не са и чували за такива там. Това са узаконени лицензирани рекетьори които се навъдиха от скоро предимно в Русия и родината и може би в още някоя друга държава от бившия соцлагер.
 
От: В Русия ти блокират тоалетната, ако не плащаш данъци

Скука, като видях темата и помислих, че никс поства нова тема.
 
От: В Русия ти блокират тоалетната, ако не плащаш данъци

Скука, като видях темата и помислих, че никс поства нова тема.

и аз так реших като видях заглавието и се изненадах...
 
От: В Русия ти блокират тоалетната, ако не плащаш данъци

Скука, като видях темата и помислих, че никс поства нова тема.

Вероятно са му сложили руски "октопод" и той дотолкова е затънал в собствените си фекалии, че не може да открие дори клавиатурата, за да се оплаче.
 
От: В Русия ти блокират тоалетната, ако не плащаш данъци

Eeee Русия каква държава беше, с каква история, сега са по-големи селтаци и от нас баси..

От друга страна съпортвам инициативата. Ама се съмнявам да се получи.
Ще дадат 1-2 случая по битивито. После хората ше се ослушват и ако дойдат някакви да бърникат из водопровода на входа, локалните бекове, пардон комшиите, ше се съберат, ще им помогнат да си намерят тръбните ключове по стълбището и ше ги изпроводят нелюбезно до изхода.
 
От: В Русия ти блокират тоалетната, ако не плащаш данъци

В фалшивия склавяно-хазарски коптор наречен Русия нищо не може да ме учуди

Глад, Мизерия и много евтин алкохол в който да удавиш мъката си от злата участ да се родиш руснак, тоест дегенерат с доказана липса на собствен език, писменност, култура, етнос и разбира се държава

Много скоро ние Българите ще си съберем дължимото от руската чайфутска окупационна измет !!!

PS

Само Идиот или Склавяно Мангал може да плаща данъци в Русия или създадената от нея Задунаевска губерния:p
 
От: В Русия ти блокират тоалетната, ако не плащаш данъци

На българина остава и кенефа да му запушат и съвсем ще я втаса...
 

Горе