"ГДБОП разби сайт за намиране на работа" WTF?!

Test

Well-Known Member
Разбиха сайт за наемане на непълнолетни и малолетни на работа

Незаконен сайт за наемане на работа на малолетни и непълнолетни деца разкриха при съвместно разследване bTV и ГДБОП.

Онлайн платформата е събрала данни на деца, евентуални жертви на сексуална експлоатация, установиха антимафиотите. Над 2500 деца са регистрирани на онлайн платформата в рамките на няколко години. "Към момента по българското законодателство няма престъпление в случая със сайта, събиращ данни на малолетни и непълнолетни българчета", това каза експертът в Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) Петя Димитрова. "Споделянето на лични данни онлайн, независимо дали в такъв сайт, във фейсбук, или където и да е, би могло да представлява риск за децата", коментира Димитрова.

"Разговаряхме много подробно с колегите от ГДБОП и е факт, че към момента по българското законодателство няма престъпление. Това е намерение за намерение евентуално за извършване на престъпление, така че връзката не е толкова пряка. Самото намерение за склоняване на дете към сексуални действия е криминализирано, но в случая става въпрос за намерение за намерение, което няма как да бъде криминализирано в правната парадигма“, обясни още Димитрова. "Това е много граничен случай, феномен, с който за пръв път се сблъскваме". По думите ѝ сайтът е направен „много хитроумно".

Честно, след случая с "Читанка" си мислех, че малоумието на компютърния отдел в ГДБОП е достигнало максимума си, но явно съм сгрешил. Това вероятно е най-абсурдната, не само безсмислена, но и откровено вредна акция на тази сбирщина тъпаци. Важно е да се отбележи и приносът на bTV, които също имат пълен шкаф с Дарвинови награди за цялостно творчество.
 
От: "ГДБОП разби сайт за намиране на работа" WTF?!

Явор Колев е велик - предполагам все още той е корифеят там. Тоя човек вероятно има трудности да отвори собствения си имейл.
 
От: "ГДБОП разби сайт за намиране на работа" WTF?!

Като видях новината за момент си помислих, че е възможно да са затворили "Предприемач" и дойдох тук, да видя дали още работи форумът. :lol:
 
Re: От: "ГДБОП разби сайт за намиране на работа" WTF?!

Като видях новината за момент си помислих, че е възможно да са затворили "Предприемач" и дойдох тук, да видя дали още работи форумът. :lol:

Ние не сме много сайт за работа, просто си намираш проекти и ако имаш. ;) Оня е повече в стила на джобс.бг и т.н. Ние сме като борса или платформа за намиране. А това дали някой ще работи за друг си е изцяло негово решение. :)

Колкото до новината, нещо не ми се връзва. Това ли е най-голямото кибер престъпление за годината, щото за друго не съм чувал наскоро. Този отдел според мен е хубаво да го оптимизират. :)
 
От: "ГДБОП разби сайт за намиране на работа" WTF?!

Тоя отдел може да го оптимизират единствено като го закрият. Група бездарници на едно място, чиито единствени успехи са благодарение на интерпол.
 
Понеже не знам кой е сайта, той специално като jobs.bg за деца ли е, или просто в условията им не пише, че трябва да си пълнолетен, за да се регистрираш?
 
От: "ГДБОП разби сайт за намиране на работа" WTF?!

Я дайте линк до сайта. Дори да е спрян (нямам идея дали е), има кешове из мрежата. Важно е да се види за какво иде реч преди да отсъждаме кой е крив и кой прав.
 
От: "ГДБОП разби сайт за намиране на работа" WTF?!

Само на мен ли ми прави впечатление следните цитати от статията:

"евентуални жертви на сексуална експлоатация", "Към момента по българското законодателство няма престъпление в случая със сайта", "Това е намерение за намерение евентуално за извършване на престъпление", "в случая става въпрос за намерение за намерение, което няма как да бъде криминализирано в правната парадигма", "Това е много граничен случай, феномен, с който за пръв път се сблъскваме".

Та това е почти цялата статия. Новина, в която няма новина, най-вероятно и да няма такъв сайт, или ако има просто да са нарочили някой сайт на случаен принцип, за да оправдаят заплатите си.

Тия хора са идиоти, но явно, че никой не смее да им го каже.
 

Горе