Гигантски, грандиозен бизнес

apostol

New Member
ПРЕЗ 2006 ГОДИНА ОНЛАЙН ПОКУПКИТЕ В САЩ

НАДХВЪРЛИХА 100 МИЛИАРДА ДОЛАРА!

Масовите харчове за подаръци по Коледните празници осигуриха на щатските комерсиални сайтове общ годишен оборот от $102,1 млрд. за 2006 година. Това е едно увеличение от 24% спрямо онлайн пазаруването през 2005 г.

Само за периода от 1 ноември до 31 декември 2006 година купувачите са похарчили над $ 24,6 млрд. Това представлява ръст от 26% спрямо същия период на 2005 година, твърди един доклад на comScore Networks. Тези данни включват всички видове онлайн покупки с изключение на пътуванията.

Без да се налага да се блъскат в претъпканите магазини, онлайн клиентите са планирали своите покупки предварително и то доста добре.
Проучването показва, че задържайки пазаруването за последните дни преди зимните празници, онлайн купувачите са демонстрирали нарастващо доверие във възможността на Интернет магазините да доставят поръчаните стоки навреме, пише още в доклада.

Трите дни с най-големи по обем онлайн покупки са били 13 декември ($ 666,9 млн.), 11 декември ($ 660,8 млн.) и 4 декември ($ 647,5 млн.).

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
 

Blinky

Owner
nik0la каза:
ca$h каза:
Обичам коледа :)

за жалост в БГ пазаруването онлайн не е на такова ниво :cry:

Да така си е. Но скоро време се надявам да се увеличи процента на хората в Бг, които пазаруват онлайн. Това ще расте като услуга, така си мисля. Всяка развиваща се дърйава увеличава потреблението си онлайн. А и ние скоро ни учаква растеж в тази насока, но стават бавно тези неща. :(
 

Митака

New Member
Проблемът е, че българите сме свикнали да ни мамят - дали ще бъде на пазара за зеленчуци и плодове, или в супермаркета с изтекли срокове на годност - масово търговците в България лъжат.

Просто трябва да се направят качествени сайтове за онлайн пазаруване и достатъчно публично достъпна информация за такива, за да се развие онлайн бизнесът в страната ни. Трябва българите да знаят, че повечето интернет магазини не мамят.
 

nik0la

New Member
според мен си има достатъчно големи сайтове в БГ за пазаруване, като Get.bg, Megashop.bg и т.н. , въпроса, е че първо цените там (освен на някои стоки) не са по-ниски от тези в магазините (както е на запад), второ българина няма култура да пазарува online и трето куриерите са прекалено скъпи за по-малките населени места, а online магазините са 90% в София 8)
 

Горе