Гласувайте в конкурса за домейн.бг

Статус
Not open for further replies.
От: Re: Гласувайте в конкурса за домейн.бг

Малко се превзе Какви крайности само :)
Щях да ти отговоря по много атрактивен и убедителен начин за моето предложение and.bg ама заключението ти ме отказа накрая почваш да обиждаш което е най-смешната работа :D

П.П. А сега се сетих че в България има атрактивен пример: Един джи би точка би джи , едно джи би точка би джи , уан джи би дот би джи , Един гигабайт точка би джи или както искаш го произнасяй е най-големия фри пхп (пи ейч пи) хостинг в България. Ама какво да ти обяснявам то целия ти пост е зле. Поне нещо да беше предложил то само да критикуваш и да търсиш кусури лесно. И предложенията са направени с цел да му се помогне а ако се спечели се печели ама си ....
Не си прав!
Аз примерно едва сега разбрах че има 1gb.bg
И знаеш ли защо? Защото тези фри пхп хостинги ги знаят само лапетиите които нямат парички за хостинг. Естествено лапетиите правят лапешки работи и до масовия юзър не достига почти нищо. vbTK искаше да каже да погледнете от гледна точка не на юзъра на безплатната услуга, а от гледна точка на юзъра който ще използва сайтовете на поддомейните. Вие всичките мислите като уебмастъри и дефакто вие сте бъдещите преки клиенти на тази безплатна услуга. Но вие ще се целите да имате посетители на тези сайтове и точно от тази посетителска гледна точка vbTK е напълно прав.
Друг е въпроса какво точно иска mantaman?!? Аз затова му казах че трябва сам да си направи работите, ама той не ме разбра. Понеже точно това разбиране на домейна има две основни насоки:
1. Уебмастърите да харесат домейна и да нахакат хиляди поддомейни от които после по някакъв начин mantaman ще се опита да извлече ползи, но краткотрайни. Примерно уебмастърите се кефят на ftp.bg, ама обикновенния юзър нещо не го кефи и утре няма да влезе в сайта. Сайта ще спре да се развива и mantaman се чуди какво става.
2. Обикновенния тъп юзър да се кефи на домейна и поддомейна и да си го вкара във favorites. Ако домейна не се хареса на масовия уебмастър, няма да има толкова много поддомейни, но пък ще са по качествени от към type in трафик и е вероятно да се развиват за по дълго време.

Горните примери не са много представителни, ама в момента просто не ми се занимава с формулировки. Най общо взето виждам две възможни цели на цялата тази занимавка. Да се зарибят повече уебмастъри за кратко време с цел някаква печалба може би, или да се създаде качествен брандинг който да се хареса на баш крайния потребител - този който само цъка с мишката!

Аз лично виждам една силна реализация на първия вариант. Просто всичките тези теми, анкети, гласувани и т.н. са насочени към масовия уебмастър. Всеки вече знае че ще има безплатна услуга и още докато стартира ще се създадат десетки поддомейни, а може и повече. Всичко ще се направи с единствена цел - СЕО и общо взето никаква файда за кликащия посетител.
Аз лично бих избрал втория вариант, защото както казаха по-горе - вече има 1gb.bg, защо ни е втори? Проблема е че в този случай трябва да се подходи по друг начин. Анкетите заблуждават и подвеждат!

Уф.. мързи ме да си формулирам мислите. Исках да кажа че зад всяка добра идея трябва да има добър замисъл и да е направена така че да убеди клиента да я ползва. Тук виждам точно обратното питаме какво да направим защото не знаем какво иска. Проблема е че и клиента не знае какво иска. Ако клиента вижда цялата работа по добре от доставчика на услугата, то на доставчика вече му е изяден хляба.

отново съм без никакви лоши чувства към никой, простто споделям мисли за да ви дам нещо за размисъл.

Едит: Това го писах преди да видя последния ти пост, mantaman
 
От: Гласувайте в конкурса за домейн.бг

Тинк фаст напълно си прав и все едно си чел едно мое ЛС към един от потребителите който ми се сърдеше на лично че не съм обяснил какво означава домейнът му.
Ето копие от моят отговор на въпросът му - защо не съм написал какво означава името на домейна
Идеята е да не знаят и да им хареса защото ако на тях ще им хареса след като им обясня какво означава то на потенциалните потребители и на посетителите на техните сайтове няма кой да им обяснява
 
От: Re: Гласувайте в конкурса за домейн.бг

Ето и междинното класиране към момента

and.bg - 10
ftp.bg - 9
webi.bg - 8
tok.bg - 7
novi.bg - 6
depo.bg - 6
spb.bg - 6
goo.bg - 5

но до неделя има доста време
 
От: Гласувайте в конкурса за домейн.бг

Напълно съм съгласен с написаното от теб тинкфаст.
Пускам само този пост защото някой хора тук сте загубили реална представа за живота като например непрекъснато наблягате на това че съм гласувал за моето предложение. Аз гласувах за 3 те който най-много ми харесаха. Сигурно съм пристрастен няма как, но забележи за кой съм гласувал на 2 и 3 то място ако държах да спечеля щях на 2 ро и 3 то да сложа спб.бг и ксен.бг. Гласувал съм за тези който на момента ми се сториха най-добри (фтп.бг го предложих и аз но ме изпревариха и сложих анд.бг което според мен може да се приеме за малка гаранция че наистина гласувам за тези който са ми харесали а вие ако искате да говорите напук ще си говорите каквото и да е).
Не се превземайте толкова много за този конкурс или състезание. Не знам защо някой хора се вживяват като че ли това е много важно за тях.
Абе и аз нещо немога да се изразя оставам го така . Това никак не ми е важно. Участвал съм за участието.
Лека вечер. Сладки сънища на всички който четът написаното от мен Ако някой съм обидил много се извинявам :)
 
От: Гласувайте в конкурса за домейн.бг

Ако някой съм обидил много се извинявам :)
Ненене това ме разби,то намене компутара му се вклучва автоматик и почва да пилка,щом има добавен нов пост в предпиемач (rofl) :D:D:D:D
 
Re: От: Re: От: Re: Гласувайте в конкурса за домейн.бг

Отговора ми беше плод на емоция . Лека вечер Извинявай ако съм те обидил.
Не си ме обидил по никакъв начин, няма нужда от извинения. Аз също не съм искал да обидя някого и нямам нищо лично против хората, които са дали като предложение коментираните от мен домейни. Просто искам да мислите малко повече за ПОТЕНЦИАЛА ;) на домейна, преди да гласувате.

Искам да те попитам за тoзи домейна let.bg той е са на мой познат и според мен не е нито трудне за озговаряне нито пък за писане, няма проблеми за запонянето защото е кратко и благозвучно,летсно за писане,и се помни,а пък и става за субдомейните banichki.let.bg / sport.let.bg/ cs.let.bg/ uroci.let.bg/
Този домейн горе-долу става и затова не съм го коментирал, макар че както Иво отбеляза - дори ти си го объркал, защото звученето му е като на българската думичка "лед" и много хора биха го написали с d накрая.

Пичове не се палете толкова както казах и на Тинкфаст конкурса съм го пуснал за удоволствие да се раздвижи малко форума.
То и моя пост беше с цел да се раздвижи малко темата. ;) Като гледам имаше резултат - за 3 часа, две страници мнения. :D

Айде който още не е гласувал - да гласува, че не остава много време. :)
 
От: Гласувайте в конкурса за домейн.бг

1-let.bg
2-buff.bg
3-cell.bg
Тези според мене са най-добрите за целта ти :)Дано съм помогнал
 
От: Гласувайте в конкурса за домейн.бг

Айде че до края на гласуването остана само 1 час
 
От: Гласувайте в конкурса за домейн.бг

Ето го и крайното класиране


and.bg - 10
ftp.bg - 9
spb.bg - 9
webi.bg - 8
tok.bg - 7
novi.bg - 6
depo.bg - 6
goo.bg - 5
let.bg - 5
ide.bg - 5

Честито на победителя liani - да ми прати на лично данни за пайпал или банкова с-ка

На мен лично най ми харесаха следните домейни и от тях ще избера един или два от които да раздавам субдомейни
han.bg - хан.бг - на времето в хановете са се разпространявали новините и клюките като сега в нета. Също напомня и за българските Ханове (канове)
tok.bg - ток.бг - звучи малко като ток шоу или пък като електрически ток
ban.bg - бан.бг - звучи доста научно - също така има голям потенциал като име на форум за хейтъри
depo.bg - депо.бг - на това второ значение не му намира, а първото е ясно - място за събиране на разни неща

Благодаря на всички включили се с предложения и гласуване
А спама може спокойно да продължава
 
От: Гласувайте в конкурса за домейн.бг

Сега виждам че има още едно гласуване което щеше да промени класирането, но за съжаление то е след крайният срок 20ч и няма да бъде взето под внимание.
 
От: Гласувайте в конкурса за домейн.бг

Е няколко минути закъснение, какъв е проблема, аз и идеята за домейна дадох, по късно, но ти каза ОК ?

Виж в колко е последното предложение, виж в колко си пуснал своя отговор. ;]
 
От: Гласувайте в конкурса за домейн.бг

Какво да напиша. То не мина никак гладко поскарахме се с 1 съфорумец и малко неудобно да пиша. За пръв път печеля в интернет така от игра и неочаквах все си мислех че нещо ще стане и няма как аз да спечеля. Прави чест на мантаман нито го познавам а ми дава награда! Каквото каза не виждам да не го е направил.http://www.predpriemach.com/member.php?u=4340
 
От: Гласувайте в конкурса за домейн.бг

Мантаман не излизай толкова гадно от ситуацията!

Ще повторя отново: Дефакто от бизнес гледна точка ти не беше коректен още при записването - аз дадох предложението със към 30 минути по късно, ти каза ОК ? Сега се получава същото. Промени си бизнес разбиранията защото аз НЯМА да се откажа!!

А и освен това последното предложение, чрез което аз печеля е пуснато преди ти да си пуснеш поста че друг е спечелил!!!!
 
Последно редактирано:
От: Гласувайте в конкурса за домейн.бг

BuUndU - Да действително направих грешка като направих компромис с допускането на твоето предложение след определеният срок, но не мисля че ще я поправя като допусна втора грешка и приема за валидно гласуване след определеният краен час. Какво ще стане ако след малко някой друг гласува за нещо друго и стане разместване в класирането, ще трябва ли да го приема за валидно или не.
 
От: Гласувайте в конкурса за домейн.бг

Поста с гласът е пусна ПРЕДИ ТИ ДА СИ ПУСНЕШ СВОЯ!!!!!!!! ТОВА, ЧЕ НЕ СИ ГО ПРЕБРОИЛ НЕ Е МОЙ ПРОБЛЕМ!
 
От: Гласувайте в конкурса за домейн.бг

Някъде да пише кога ще обявя класирането. Пише кога свършва гласуването.
И щом според теб може да се гласува след определеният срок сега ще гласувам и аз защото до момента не съм гласувал.
1. and.bg

Сега може пак да сметнеш класирането
 
От: Гласувайте в конкурса за домейн.бг

В този конкурс ти си водиш сроковете със закъснение от началото!!!!

btw, Ти се оказа бахти некоректния!!!!!!!!!! направо нямам думи..................
 
Статус
Not open for further replies.

Горе